Kadi Toom

17.septembril avaldas Kadi Toomi värske singli “On mis on”, mille viisi autorid on Raido Lilleberg ja Kristjan Bild, sõnad kirjutas Raido Lilleberg.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 01.02.2003 - 11:01
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 18.09.2019 - 14:06
Eesti artist, Sooloartist, Pop

Kadi Toom on sündinud 08.märtsil 1982. aastal Kohilas ning on lõpetanud Kohila Gümnaasiumi 2000 aastal. Kooli kõrvalt käis ta klaveritundides ning õppis omal käel kitarri. Kadi isal oli koos vendadega oma ansambel ning isa kitarr on veel praegugi Kadile heaks saatjaks. 2005 aastal lõpetas Kadi Tallinna Ülikooli bakalaureuse kraadiga reklaami ja meedia erialal. Särtsakas Kadi loodab tulevikus tööd teha õpitud erialal, reklaamiloomingu muusikalisel poolel. Kadi Toom tahaks, et laulmine ei muutuks kunagi ta tööks. "Meeldib laulda ja võiks isegi öelda, et see on minu elu," lausub ta ise kavalalt naeratades. Alates neljateistkümnendast eluaastast pole ta pidanud vanematelt taskuraha küsima ja seda just tänu laulmisele. Kui Kadil musitseerimisest ja õppimisest vaba aega üle jääb, harrastab ta aeroobikat ja võrkpalli. Kadi ei pahanda, kui teda rokitüdrukuks hüütakse. Tema lemmiklauljateks on Sheryl Crow ja Alanis Morissette. Rokki meeldib Kadile kõige rohkem laulda. Diskokarussellile ei astuks ta ealeski.

Kadi lauljakarjäär sai alguse üheteistaastaselt koolibändi Stele solistina ent juba mõne aasta möödudes oli põhjust stuudiosalvestusteks. Neljateistkümneselt said linti esimesed laulud uue bändiga "Still Alive". Samaaegselt tegeles Kadi ka sooloprojektiga ning mõnedki lood on saanud eesti muusikaedetabelites hittideks. Kadi on osalenud televisiooni lauluvõistlusel “Uus viis“ ning sai laiemale üldsusele tuntuks 1999. aasta lauluvõistlusel "Kaks takti ette", milles saavutas 4. koha. Samal aastal nägi ilmavalgust esimene album. See oli EP nimega "Kadi Toom" ning sisaldas nelja laulu. Juba järgmisel aastal ilmus kauamängiv album "3,4" kaheteistkümne looga, mida salvestati koos bändiga Soomes. Siit plaadilt olid meeldejäävaimad lood plaadi hitt “Leides“ uus versioon, noorussärtsuline ja särasilmne “Ja igal ööl“ ning naljakas “Läbi lompide“. Kadi arvab, et just tundmatuse tõttu ei edenenud tema esimese plaadi müük hästi. "Arvatavasti alles nüüd, Eurovisiooni eelvoorus, paljud nägid ja kuulsid mind esimest korda. Ja alles nüüd võib-olla saavad teada, et mul on oma plaat väljas." Ta ei häbene tunnistada, et ta osaleb lauluvõistlusel ka just selleks, et saada oma kodumaal tuntumaks ja nii enesele lauljana suuremat rakendust leida. Sel aastal 2001 osaleski ta Eesti Eurolaulu finaalis, tulemuseks kolmas koht Glen Pilvre ja Priit Pajusaare looga "A Little Chance".

Kadi kauamängiv duubelplaat tuli välja 2003 aastal ja kannab nime “MINA / YOU“. Plaadilt võib leida selle aasta Eesti Eurolaulu finaalis kõrgele kohale konkureeriva loo “We Are Not Done“, mille videopilte vaata kindlasti meie lehelt. Veel esitab Kadi seksikas kostüümis ja temperamentse liikumise saatel teisegi Priit Pajusaare ja Glen Pilvrega koos loodud laulu “Have a Little Faith“, mille sõnad kirjutas Maian Kärmas. Taustalauljateks on Kadi tiimis seekord Maian Kärmas, Kristine Muldmaa, Liisi Koikson, Jaanika Vilipo ja Jelena Juzvik. Mõlemad palad on jõudnud Kadi Toomi viimasele plaadile, kuid eurolaulu mastaapi surumiseks poolteist minutit lühemaks treitud.

Kadi avaldas detsembris 2008 uue singli “Vaikus räägib”, mille sõnade autori on kunagine N-Euro vokalist Marek Sadam. Loo on produtseerinud Timo Vendt ja viimistlenud Kadi elukaaslane Glen Pilvre. Kadi ise kommenteerib lugu nii: ”Lugu on endasse vaatamise ja sisemise rahu otsimise meeleolus. Kogu aeg ei pea ringi tormama, tuleks ka üksiolemise jaoks rahulikku aega võtta.”

Märtsis 2011 avas Kadi Kohilas kohviku Omamoodi, kus toimuvad teemaõhtud "Südamest südamesse", mille algatamine põhineb Kadi huvil jooga ja holistilise teraapia vastu. Kadi töötab treenerina Tallinna Ashtanga Jooga Koolis.

14.juulil 2012 astus Kadi koos ansambliga Steele üles festivalil “Kapa Rock” Tohisool. Steele loomisest täitus just 20 aastat.

2.mail 2013 avaldas Kadi Toom eestikeelse meditatsiooniplaadi "Keha kiituseks". Taustahelid ja muusika on loonud Kadi koos oma pikaajalise partneri Glen Pilvrega.

17.augustil 2013 sündis Kadi ja tema elukaaslase, helilooja Glen Pilvre perre tütar Linda. Muusikalisi ülesastumisi teeb Kadi koos kitarrist Kaido Kodumäega. Lisaks tegeleb Kadi tervendamisega ja annab joogatunde.

23.oktoobril 2016 tuli Kadi Toom välja uue looga "Teoorias", mille muusika on kirjutanud Toomas Leis ja sõnad Tuuli Velling.

2.juunil 2017 oli Raadio 2 reedeses hommikuprogrammis külas Kadi Toom ja ansambel Stele, kes andsid raadioeetris ühise minikontserdi. Bändi viimane ametlik esinemine toimus esimesel Kaparockil 2000. aastal. Kadi Toom ja Stele esinesid 3.juunil Kohilas taas festivalil Kaparock.

14.augustil 2017 avaldas Kadi Toom Bänd vastse esimese singli “Teekond läbi su varjude”. Lugu räägib sellest, kuidas inimene toetab oma lähedast ka siis kui näeb sõbra varjukülgi. Muusika autorid on Kristjan Bild ja Raido Lilleberg, teksti autor Maian Kärmas.

3.oktoobril esines Kadi Toom Bänd ETV Terevisioonis lugudega “Teekond läbi su varjude” ja "Normaalne". Neist viimane anti 16.novembril välja singlina. “Normaalne” räägib ühiskonna kitsaskohtadest – pealesurutud või õpitud normidest. Paneb mõtlema, mis üleüldse on normaalne ja ehk ongi viimane aeg luua uus normaalsus. Loole valmis lisaks muusikavideo, mille produtseeris Ilustrumm Media.

17.septembril avaldas Kadi Toomi värske singli “On mis on”, mille viisi autorid on Raido Lilleberg ja Kristjan Bild, sõnad kirjutas Raido Lilleberg.

Faktid

Nimi: Kadi Toom
Sündis/koht: 08.märts 1982, Rapla
Tähtkuju: Kalad
Vanemad: Marika ja Tõnu
Juuksed: Pruunid
Silmad: Pruunikas-rohelised
Pikkus: 167 cm
Hobid: meditatsioon ja jooga
Elukaaslane: helilooja Glen Pilvre

Kadi Toom Bänd:
Kadi Toom - laul
Kaido Kodumäe - kitarr
Tarmo Sillaots - klahvpillid
Toivo "Pikk" Nilson - bass
Raido Lilleberg - trummid

Muud huvitavat

Seotud videod

Kadi Toomi bänd - Normaalne
Kadi Toomi bänd - Normaalne

Artist: Kadi Toomi bänd

Lugu: Normaalne

Aasta: 2017