Ronan Keating

12.novembril ilmub Decca Recordsilt Ronan Keating album "Songs From Home", mille 12 tuntud lugu jutustavad Iirimaast. 8.oktoobril tuli välja lugu "The Blower's Daughter", mille autoriks Damien Rice.
Jutu autor ja esmane lisaja:
T§çnu - tonu@allstarz.ee 27.03.2002 - 10:54
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.10.2021 - 16:05
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Ronan, pärisnimega Ronan Patrick John Keating, sündis 03.märtsil 1977 aastal Iirimaa pealinnas Dublinis viielapselisest perest noorimana ning tal on 3 vanemat venda (Gary, Ciaran, Gerard) ja üks vanem õde (Linda). Ronani isa nimi on Gerry ning ema - Marie, kes kõigi kurbuseks lahkus siit ilmast veebruaris 1998. Ronan leidis sellest kurbusest ülesaamiseks siiski jõudu, abielludes 30.aprillil samal aastal neiuga Yvonne Connolly ning nende õnnelik abielu on kinkinud uuele perele juba kaks last: poeg Jack sündis 15.märtsil 1999 ning tütar Marie 18.veebruaril 2001.

Ronani pagasis on seni üheksa #1 singlit, kolm neist soololauljana ja kuus koos ansambliga Boyzone. Kui rääkida ühest 90-ndate menukaimast poistebändist Boyzone, siis asutati see 1993 aastal ning tänaseks on ansamblilt ilmunud kokku neli LP-d, millest igaüks tõusis esimesel nädalal Uk-s #1-eks ning 16 singlit, mis kõik on olnud Top 3 lood. Ronan'i albumeid on m§î§îdud üle maailma 17 miljonit.

Ronani esimene sooloalbum ilmus 2001 aasta 23.aprillil ning sellelt anti välja neli edukat singlit. Neist esimene "When You Say Nothing At All" ilmus juba 1999 aasta augustis ning pärines filmist "Notthing Hill" ning saatis seal muusikana näitlejate Julia Roberts ja Hugh Grant armastusstseeni. Teine singel "Life Is A Rollercoaster" ei vaja ilmselt eriti enam kiitmist, sest juba niigi oli see üks 2000 aasta suvelõpu suurimaid hitte üldse ning kolmas singel "The Way You Make Me Feel" ilmus 2000 aasta novembris ja oli samuti üsna edukas. 09.aprillil 2001 lasti välja singel "Lovin' Each Day", mille väljaandjaks oli ikka sama Polydor Records. Singli autoriks oli võrratu Gregg Alexander, kelle sulest pärines ka hittsingel "Life Is A Rollercoaster". Sellelt viimaselt singlilt võis leida veel teisegi uue loo "Starlight", mille kaasautoriks oli Ronan ise ja seda polnud varem kusagil veel avalikkusele esitletud.

Ronan Keating naasis uue albumiga 2002 aasta mais ning Ronani teise LP nimi oli "Destination". Sellele eelnes 29.aprillil singel "Tomorrow Never Comes", mis on cover-versioon Gareth Brooks' loomingust. Laul on tõeline kuldne ballaad ning seda saadab kena klassikaline hispaanialik kitarr, mis vaibub vaid meloodilises refräänis viiulisaate ja rütmitrummi paisudes. Ronani album oli pisut ehk veelgi kantrilisem kui eelmine ning see tõotas järjekordselt suurt edu just Ameerikas. Laulja võitis 2002 aasta parima popsoolomeeslaulja tiitli kodusel Iirimaal. "The Long Goodbye" oli Ronani järgmine singel ja see ilmus 28.aprillil 2003.

2003 aasta s§îgisel ilmus uus singel "Lost for Words" (03.novembril). Loo olid Ronanil aidanud kirjutada David Frank ja Wayne Hector. Kolmas LP "Turn It On" tuli välja 17.novembril 2003 ja sellel oli 13 lugu. Kõigi lugude kirjutamisel oli Ronan ise osalenud ning plaadil oli vaid üks cover Terence D'Arby loost "Let Her Down Easy". Vanimaks looks oli plaadil Ronani poolt viis aastat tagasi kirjutatud "This Is Your Song", mis polnud seni kusagil helikandjal olnud. Koos tiimiga The Matrix kirjutati lugu "Back In The Day". Veel kuulsime siin duetti lauljatariga LeAnn Rimes loos "The Last Thing On My Mind". Kuigi kuuldavasti oli lindistatud veel üks duett kuulsusega nimega Zucchero, kõlab see ainult viimase uuel plaadil.

26.jaanuaril 2004 ilmus Ronan teine singel plaadilt "Turn It On". Kunagine kantri-ballad "She Believes (In Me)" pärineb originaalis menulauljalt Kenny Rogers.

29.aprillil 2004 esmaesitleti Iirimaal tähelepanu väärivat tutikat singlit "Last Thing On My Mind", mille esitajateks on Ronan Keating ja LeAnn Rimes. Üks maailma parimaid kantrisoliste ja maailma parim ballaadide esitaja ühinesid suve hakul juba mõlema laulja eraldi plaatidel sisalduva loo singlil ning meeldetuletuseks - loo autoriteks on Ronan ise ja ansambli Busted produtsent Steve Robson. Euroopas sai singlit ostma hakata alates 10.maist ja selle väljaandjaks oli Universal Records. Loo video oli inspireeritud filmist "Grosse Pointe Blank" ning Ronan mängis siin raadio dj-d, kes esitab oma saadet ning seda juhtub kuulma autoroolis kihutav LeAnn ning video mõte oli - kui oled kellegi kaotanud, keerlevad su peas ikka ja jälle need sõnad, mis sa kunagi ütlemata jätsid kui õige aeg käes oli, ühesõnaga armastuse kaotamise lugu ja mõlemad lauljad mängivad siin hiilgavalt.

Augusti lõpus 2004, peale 10-aastast edukat lauljakarjääri, teatas Ronan lõpuks ometi oma Greatest Hits albumi tulekust. Album "10 Years of Hits" ilmus ametlikult 11.oktoobril ning siin olid peal laulja kõik soolosinglid, alustades tema esimesest "When You Say Nothing At All" kuni viimaseni "Last Thing On My Mind". Lisaks pakub Ronan oma lemmilaule 5-aastasest koostööst bändis Boyzone ning tulekul oli veel uus singel ja selleks sai 27.septembril 2004 ilmunud "I Hope You Dance". Lugu on ikka Ronanile nii omaseks saanud kantri-pop stiilis ning singlil kõlas lisaks veel "This Is Your Song" (New Album Version) ning "I Hope You Dance" (Ray Hedges Mothership Mix).

Ronan Keating singel "Father & Son" saabus müügile 13.detsembril 2004. Seekord lööb singlil kaasa Yusuf Islam, kes kandis varem kuulsamat nime, ehk Cat Stevens.

2005 aasta veebruaris UK ajakirjale The Sun antud intervjuus teatas Ronan, et nende pere ootab juba kolmandat last, kes sünnib septembris ja õnnelik pere tervitaski tütre Ali sündi 07.septembri hommikul.

Viimaste uudistena võib teatada, et Ronani seni avaldamata materjalist võib leida juba 1999 aasta salvestatud loo "Lovers and Friends", mille Ronan esitas koos ansambliga the Bee Gees, viimase kogumikalbumilt "Love Songs".

2006 veebruaris oli Ronan taas stuudios ning järgmine album 'Bring You Home' tuli välja 05.juunil 2006. 12 lugu sisaldav album pakub laulja esituses nii kenasid ballaade kui tempokamaid rocklugusid. Eriti kenad on 'This I Promise You', 'Hello Again' ja 'Iris'.

Esimene UK singel 'All Over Again' oli aga vapustav duett koos briti laulja ja kitarristiga Kate Rusby ning see ilmus 29.mail. Londonis filmitud singli video tuli esmalt avaldamisele Ronani ametlikul lehel. Teiseks singliks oli "Iris", mis tuli koos videoga välja 12.augustil 2006. Kolmas singel "All Over Again" ilmus üle Euroopa 25.septembril 2006 ning neljandaks singliks sai "This I Promise You".

Detsembris 2007 taasühines ansambel Boyzone, et anda välja TV dokumentaal ning minna tuurile nagu hiljuti tegi Take That. Iiri popansambel Boyzone kaalus maailmaturneele minekut pärast seda, kui nõustus ühe Briti heategevusorganisatsiooni palvel taasühinema. "Pärast kõiki spekulatsioone tulime me uuesti kokku ja me oleme ülimalt põnevil. Me oleme sellest juba mõnda aega rääkinud ja nüüd otsustasime me asja kätte võtta ja oma õnne proovida," ütles Keating.

Boyzone taasühinemise tuurist tulei välja eraldi dvd ning samuti ilmus 13.oktoobril 2008 kogumikalbum "Back Again... No Matter What - The Greatest Hits". Lisaks kõigile bändi hittidele kuuleb albumil ka kaks uut lugu. Neist esimese singlina tuli 27.septembril 2008 "Love You Anyway".

Ronan Keating pani kaasa laulma kõik emad oma järgmise albumiga "Songs For My Mother". UK-s tuli see 10-looline plaat välja 16.märtsil 2009 ning tõusis esimese nädalaga UK #1 albumiks. Plaat oli pühendatud Ronani ema 10-le surma-aastapäevale ning tulu annetatakse vähi vastu võitlevale heategevusorganistsioonile Marie Keating Foundation. Ronan suvetuuril on valitud soojendajaks 16-aastane X Factor finalist Eoghan Quigg. Üheks kauneimaks looks plaadil on "This Is Your Song", millele valmis ka video Ronani lapsepõlvekodust.

Edasi tuli Ronanilt 12-looline jõulualbum "Winter Songs", ilmumisajaks 16.november 2009. Plaadil kuuleb nii klassikalisi kui modernseid jõululaule ning lisaks kaks uut Ronani enda lugu "Its Only Christmas" ja "Scars". Plaadi singliks on "Stay". Samuti loob Ronan meeleolu Austraalias kus ta aitab promoda soulidiiva Kate Ceberano jõulualbumit, millele lauldi koos sisse duett "It’s Only Christmas".

Boyzone andis 08.märtsil 2010 välja comeback albumi, millele lood on tellitud parimatelt autoritelt ning see kõlab kui Coldplay ja U2 segu. 12-looline album on ansambli neljas plaat. Paljud lood said salvestatud juba enne kui oktoobris 2009 jäädavalt lahkus Stephen Gately. Nii kõlab tema hääl ka esimesel singlil "Gave It All Away", mis ilmus 01.märtsil 2010.

Laulja Ronan Keating teatas 2010 mais, et lahutab oma 12 aastat kestnud abielu. Väidetavalt põhjustas lahutuse see, et Keating tunnistas naisele, et on teda petnud. Vabandusi hakkas Keating abikaasale puistama aga juba novembris kui ilmus tema järgmine album "Duet". Ainult Austraalia ja Uus-Meremaa turule toodetud plaat sisaldas 12 lugu duettidena tuntud lauljatega. Järgmine UK album oli "When Ronan Met Burt", mille produtseeris 82-aastane Burt Bacharach ning Ronan esitab sellel Burti kavereid. Abikaasast lahutas Ronan aprillis 2012.

3.septembril 2012 tuli Polydor Recordsilt Ronani uus album "Fires", millel 12 lugu. Nimiloo singlit esitleti 20.juulil.

16.jaanuaril 2013 alustas Ronan Britannias oma "Fires" tuuriga ning temaga ühines Brian McFadden, kelle 11.märtsil ilmunud iiri laulude albumile salvestati koos U2 kaver "All I Want Is You".

Roanan osales tõusva tähe Kirsty Bertarelli singlil "Send Out A Message (To The World)", mille video linastus 5.aprillil 2013.

Ansambel Boyzone väljastas 25.novembril 2013 uue albumi "BZ20" ning samanimeline 20-aastapäeva juubelituur algab 28.novembril. Esimese singli "Love Will Save The Day" videot esitleti 24.oktoobril.

Jõulude ajal sõlmis Boyzone plaadileping neljale albumile Warner Musicuca. Teine singel "Light Up The Night" avaldati 10.veebruaril 2014. Muusikavideot esitles Boyzone 15.jaanuaril.

14.aprillil 2014 andis Boyzone välja singli "Who We Are", mille video lavastas Brian Rawling. Boyzone avaldas 21.11.2014 kaveritealbumi "Dublin to Detroit", millel kõlab 11 lugu.

Ronan Keating kümnes album on popfolk stiilis ning kõik lood on kirjutatud kontsertidel kitarrisaatega esitamiseks. Abiks oli Greg Alexander. Plaat ilmus 12.veebruaril 2016 ja sisaldab 12 lugu. Singli “Let Me Love You” muusikavideo tuli Vevos 15.jaanuaril.

Muusikavideo loole “Breathe” tuli välja 31.märtsil ning selle lavastas Phil Griffin. 9.juulil 2016 tulid välja viimase albumi lugude "As Long As We're In Love" ja "In Your Arms" muusikavideod.

2019 aastal toimub ansambli Boyzone 25nda aastapäeva tuur ning 15.novembril 2018 anti välja uus album "Thank You & Goodnight", mille 12 lugu on kirjutanud Boyzone liikmed, Ed Sheeran ja Gary Barlow. Singlina avaldati 15.juunil "I Can Dream", kus laulab ka Stephen Gately. Teine singel "Because" tuli välja 27.juulil. Kolmas singel "Love" ilmus 4.oktoobril.

13.veebruaril ilmus Ronan Keating ingel "One of a Kind", duetipartneriks Emeli Sande. Muusikavideot esitleti 27.veebruaril. 29.aprillil tuli välja Ronani singel "Little Thing Called Love".

9.juulil avaldas Ronan singli "Love Will Remain", kus duetipartneriks Clare Bowen. Uus album "Twenty Twenty" ilmus 24.juulil ning sisaldab 15 lugu.

29.oktoobril postitas Ronan Keating Youtube'i "Forever Aint Enough" muusikavideo, kus näeb kaadreid tema pulmapeost.

11.detsembril andsid Ronan Keating & Nina Nesbitt jõulusinglina välja loo "The One (Christmas Version)".

Ronan Keating lõi kaasa 21.detsembril ilmunud LadBaby singlil "Don't Stop Me Eatin'".

12.veebruaril 2021 ilmus Ronan Keating & Shania Twain singel "Forever And Ever, Amen".

12.novembril ilmub Decca Recordsilt Ronan Keating album "Songs From Home", mille 12 tuntud lugu jutustavad Iirimaast. 8.oktoobril tuli välja lugu "The Blower's Daughter", mille autoriks Damien Rice.

Faktid

Nimi: Ronan Patrick John Keating
Nimi tähendab: Väike hüljes
Hüüdnimed: Ro, Tin Tin
Sündis / Koht: 03.märts, 1977 / Dublin, Iirimaa
Sündimise päev: Teisipäev
Tähtkuju: Kalad
Silmad: Sinised
Juuksed: Maasikablondid
Pikkus: 175 cm
Kardab: Madusid
Vihkab: Suitsetamist
Hobid: Jooksmine, ujumine ja autoga sõitmine
Vanemad: isa Gerry, ema Marie (suri 1998)
Õed / vennad: 3 venda Gary, Ciaran, Gerard ja õde Linda

Perekond:
abikaasa Storm Uechtritz, abiellusid 17.august 2015
poeg Cooper (sündis 27.prill 2017)
tütar Coco (sündis 27.märts 2020)
Ex-abikaasa: Yvonne Connolly, Iiri modell (abiellusid 1998, lahutasid 2012)
Poeg: Jack Keating (sündis 15. märts, 1999)
Tütar: Marie Keating (sündis 18. veebruar, 2001)
Tütar: Ali Keating (sündis 07.september, 2005)

Muud huvitavat