Samantha Mumba

9.juunil 2023 tuli välja Samantha Mumba uus singel "The Lie", mille ta kirjutas koos and Avehre'ga. Loo produtseeris Drew Scott aka Druski.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 03.02.2002 - 11:06
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.06.2023 - 16:04
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Samantha Mumba on sündinud 1983 aastal Dublinis Iirimaal ning mäletab end laulmas juba kolmeaastasena. Kuni 15 aastaseks saamiseni õppis ta laulmist Dublini kuulsas Billy Barry lavakoolis ning tema koolivend oli Brian Westlife’ist. Kogu Samantha edu on olnud niivõrd kiire ja uskumatu, sest olles küll omaarust väga hea laulja, sai ta esimese peaosa jazzyooperis “The Hot Mikado” alles 1998 aastal. Peale seda järgnes aga torm kõiksugu teleesinemiste ja muu reklaami näol kuni lõpuks terve albumini välja, mis teadupärast ilmus 30.oktoobril 2000. Sensatsiooniks kujunes just tema väga õnnestunud esimene singel “Gotta Tell You”, mis 15.mail UK-s kohe teisele kohale jõudis. Kõige selle edu taga oli loomulikult meisterprodutsent Louis Walsh(Boyzone, Westlife), kes tüdruku andekusest vaimustununa jälle head äri haistis ning nii näidati koht kätte isegi ameeriklastele, kes arvavad end r&b musas ülivõrdes olevat.

Järgnes edu Ameerikas ning just selline vapustav, mida siiani ükski Euroopa artist polnud suuteline saavutama. Tema esimene USA-s ilmunud singel “Gotta Tell You” lendas seal esikümnesse ja hämmastav oli see, et samal ajal jõudis UK-s viiendale kohale juba teine 19.oktoobril 2000 ilmunud singel “Body II Body”. Nagu Samantha ise on öelnud ei uskunud Ameerikas keegi, et ta on mustanahaline iirlane, et see tähendab nii sisult kui vormilt hoopis midagi muud kui blondijuukselised sinisilmsed jänkiplikad.

Samantha Mumba kolmas singel “Always Come Back To Your Love” tuli müügile 19.veebruaril 2001 ning nagu enamus tema hitte oli ka see üsna mõnus keskmise tempoga r&b lugu. UK edetabelis maandus singel kohale 3. See aasta muutis Samantha elus palju ning valmis esimene täispikk film "The Time Machine", kus Samantha mängib naispeaosa. Dreamworks Productions’is vändatud linateos esilinastub Ameerikas 2002 aasta 08.märtsil. 2001 aastal jõudis Samantha välja anda aga veel kaks singlit, 10.septembril ilmus kena meeldejääva refrääniga “Baby Come On Over” ning jõulude eel (10.detsember) üllatas lauljatar kena ballaadiga “Lately”, mille video veel praegugi ilma teeb. See pole aga veel kõik, mida Samantha esimesel LP-l pakkuda on, sest märtsis on tulemas veel üks singel ning kuuldavasti saab selleks koos Omero Mumba’ga esitatud "The Boy" .

"I'm Right Here" – oli Samantha uue singli nimi, mis lasti välja 14.oktoobril 2002 ning see on esimeseks tema järgmiselt plaadilt. Loo video tantsud on seadnud Cris Judd, kes on teada Jennifer Lopez’ viimase abikaasana. USA raadiotes leiab lugu momendil väga kuuma vastuvõtu. "I'm Right Here" ilmus ka Saksamaal ja Austrias ning siinsel maxi-singlil kuuleme veel uut lugu "Wish Upon A Star", mis pärineb uuest muuvist "Barbie As Rapunzel". Samantha lugu "Read My Mind" kõlas filmi "The Guru" soundtrack-plaadil.

Aastal 2002 pidi tulema album "Woman" ent see ei ilmunudki lõpuks. Alles 2006 aastal anti välja kogumikplaat "The Collection".

Edasi töötas Samantha modellina ning näitlejana, osales iiri teismeliste komöödias "Boy Eats Girl", milles mängis peaosa ning veel mitmes iiri filmis.

2008 aasta suveks oli lõpuks taas albumi valmimisele aega pühendatud ning suvel anti välja tantsumiksina "Gotta Tell You" uus versioon. Miksijaks Micky Modelle.

24.veebruaril 2012 abiellus ta politseinikuga Torray Scales ning nende tütar Sage sündis 3.märtsil 2015.

18.augustil 2013 tuli Samantha comeback singel "Somebody Like Me", mille autoriks Liz Seaver. Lugu esitles ta elavas ettekandes 22.augustil Dublinis.

20.novembril 2020 avaldas lauljatar singli "COOL" ning hiljem loo "The Process", mille kirjutas oma lahkunud isa mälestuseks.

9.juunil 2023 tuli välja Samantha Mumba uus singel "The Lie", mille ta kirjutas koos and Avehre'ga. Loo produtseeris Drew Scott aka Druski.

Faktid

Nimi: Samantha Tamania Anne Cecilia Mumba
Lavanimi: Samantha Mumba
Sündis: 18. jaanuar 1983
Elukoht: Dublin, Iirimaa
Tähtkuju: Kaljukits
Pikkus: 170 cm
Juuste värv: Mustad
Silmad: Pruunid
Vihkab: Mustasid sõrmeküüsi ja käsi.

Abikaasa: Torray Scales (pulmad 24.02.2012)
Tütar: Sage (s. 03.03.2015)

Muud huvitavat