The Streets

13.oktoobril avaldas The Streets uue albumi "The Darker The Shadow, The Brighter The Light". 15-loolise plaadi singel "Troubled Waters" koos videoga tuli välja 12.juulil ning teine singel "Too Much Yayo" ilmus 18.augustil. Kolmandana ilmus 28.septembril "Each Day Gives".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.05.2004 - 13:29
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.10.2023 - 08:56
Välismaine artist, Sooloartist, Rap & Hip-Hop

The Streets on UK garage produtsent ja mc Mike Skinner. Birminghamist pärit Skinner sündis 27.novembril 1978 ning oma esimesed lood kirjutas ta 15-aastasena. Need olid inspireeritud tema venna plaadikogust pärit De La Soul ja Beastie Boys muusikast. Eriti huvitus Skinner aga klahpillide mängimisest, millega puutus kokku juba 5-aastaset alates. Noormees üritas ajada kokku raha omaenda lindistustuudio ülesehituseks ning töötas toona kiirtoitlustuse restoranides. Kuna Inglismaal asi ei õnnestunud ja ka koos sõpradega tehtud lühike hip-hop projekt läbi sai, suundus ta Austraaliasse värskeid ideid koguma ning töötas seal baarides terve aasta.

Astal 2000 oli Skinner Inglismaal tagasi ning hakkas tegema promo oma esimesele singlile "Has It Come To This?“. Õnnelik vastus tuli juhtivalt UK garage’i plaadifirmalt Locked On ning singli ettevalmistus läkski lahti. Omanäoline muusika koos Skinneri naljakalt kommenteeriva laulustiili ja eriti põneva sisuga laulusõnadega, äratas hoobilt ajakirjanduse tähelepanu ning The Streets tituleeriti UK garage’i tulevikulootuseks. Eriti tore oli muidugi kuulda räppimas meest, kes kõneleb Midlands aktsendiga. Aasta 2002 alguses anti välja plaat nimega “Original Pirate Material“, mis kõneles 21 sajandi alguse inglise noorte elust. Nimekad singlid siit olid "Let's Push Things Forward" ning "Weak Become Heroes". 2003 aasta singel oli “Don't Mug Yourself“. Samal aasta nimetati “Original Pirate Material“ plaat Mercury Music Prize vääriliseks.

2004 aastal jõudis The Streets teise albumini “A Grand Don't Come For Free“, mis ilmus Inglismaal 10.mail 2004. Plaadi esiksingel “Fit But You Know It“ anti välja 26.aprillil ning kiirete kitarririffidega põnevate sõnadega lugu jõudis singliedetabelis kohale #4 juba esimesel müüginädalal. 11 lugu sisaldav uus album viib meid aga reisile tüüpilistesse klubides juhtuvatesse sündmustesse, siin on tüdrukuid, kaklusi, joomist jne. Plaadil sisalduva võtab mõnusalt kokku lugu “Blinded By The Light“ ent väga head on veel ka “I Wouldn't Have It Any Other Way“ ning “Dry Your Eyes“. Neist viimane oli algselt kirjutatud koos Coldplay solistiga Chris Martin ent tema plaadifirmale lugu ei meeldinud ning nii ei kõla ka The Streets plaadil lugu Chrisi esituses vaid Skinner esitab seda üksi ja vägagi hästi.

The Streets alustas mais 2004 tuuri Euroopas ning Skinneri enda unistuseks on anda kontsert Ibizal. 19.juulil 2004 andis Mike Skinner välja teise singlina melanhoolse loo “Dry Your Eyes“ ja 10.novembril järgnes kolmas singel "Blinded By The Lights", mille videos näitab Skinner oma lähiminevikku, olles baaris omadega täiesti otsas. Joomise lõpetas mees aga juba juulis ning üritab nüüd lõpetada ka kasiinosõltuvuses vaevlemise. 29.novembril 2004 jõudis aga müügile veelgi singlina "Could Well Be In".

The Streets ehk Mike Skinner kolmanda albumi nimeks on "The Hardest Way To Make An Easy Living" ning see kõneleb Skinneri elust endast. Album ilmus UK-s 10.aprillil 2006 ja sellele eelnes singel "When You Wasn't Famous" 27.märtsil. Juba esimesel müüginädalal oli plaat UK #1.

Oma teise singliga "Never Went To Church" jätkas Skinner kindlat edu, sest aeglane laul jutustab ta oma isast, kes võitles raske haigusega kuni surmani. Singel ilmus 05.juunil 2006. Kolmas singel on koos Pete Doherty'ga uuendatud "Prangin' Out", mis ilmus 25.septembril 2006.

The Streets oli 2007 aastal ametis uue albumi salvestamisega. Oma kodulehel räägib mees järgmist: “Otsustasin kõigepealt lugude sõnad valmis treida ja alles seejärel muusika juurde asuda. Tavaliselt olen just vastupidi toiminud.” Skinner teatab, et kasutab salvestusel seinast-seina instrumente, mh klaverit, trompetit, harfi, viilulit ja flööti. Lisaks veel märksa ebamaisemaid heliefekte: “Ma polegi veel teinud plaati, millel teevad häält nii tulnukas kui saatan.”

Mike Skinneri sõnul sündis tema 15.septembril 2008 ilmunud neljas album "Everything Is Borrowed" suurte valudega. Nimelt tundus mehele ühel hetkel, plaadi jaoks kirjutatud lood ei kõlba kuhugi. "Suht hästi kirjutatud materjal, riimid jooksid päris hästi, kuid tunne polnud see õige," vahendab New Musical Express mehe sõnu. "Niisiis viskasin tubli neli viiendikku lugudest ära ja hakkasin otsast peale. Aasta töö läks tuulde," heidab Skinner valgust oma loomepiinadele. Skinneri sõnul on uue plaadi lood tema senisest loomingust pehmema ning sõbralikuma kõlaga. Esimene singel oli nimilugu "Everything Is Borrowed" ja see ilmus 29.09.2008, kõneledes inimeste probleemidest ülelaenamisega. Järgmiseks singliks oli novembris "Heaven for the Weather". Aprillis 2009 tuli välja video järgmisele singlile "The Edge of a Cliff".

Skinner viies ning viimane The Streets plaadilepingujärgne plaat kandis nime "Computers and Blues". 14 lugu sisaldav album tuli 07.veebruaril 2011. Muusikaliselt oli tagasi pöördutud garage beatsi ning plaat kõneles suhtlusportaalide tasandist.

The Streets fännid võisid leida Mike Skinner muusikat muuvi "The Inbetweeners" soundtrackilt, mis ilmus 22.augustil 2011.

26.novembril 2011 andis The Streets viimase kontserdi ning sellega sai kollektiivi 10-aastane karjäär läbi.

Edasi lõid Mike Skinner ja ex-The Music laulja Rob Harvey uue projekti The D.O.T. ning nende 11-looline LP "And That" ilmus 22.oktoobril 2012.

The DOT teine LP "Diary" tuli välja 6.mail 2013. Singliks oli 4.märtsil ilmunud "How We All Lie".

16.juulil 2016 esinesid Mike Skinner ja Manchesteri muusikakollektiiv Murkage Positivus festivalil Lätis.

22.detsembril avaldati kaks uut lugu - "Burn Bridges" ja "Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies". Jaanuaris tuli välja lugu "If You Ever Need to Talk I'm Here".

9.märtsil 2018 ilmus The Streets uus singel "Boys Will Be Boys" (feat. Jaykae) ning 4.aprillil avaldas ta loo "You Are Not The Voice In Your Head". The Streets greatest hits tuur algas 11.aprillil Berliinist.

22.novembril avaldas The Streets singli "Call Me In The Morning", kus kaaslasteks Chip ja Grim Sickers.

19.juulil 2019 avaldas The Streets singli "How Long’s It Been?", millele järgneb mixtape.

13.aprillil 2020 tuli välja The Streets ja Tame Impala singel "Call My Phone Thinking I'm Doing Nothing Better". 4.juunil järgnes The Streets, Donae'o ja Greentea Peng singel "On I Wish You Loved You As Much As You Love Him". 22.juunil ilmus The Streets järgmine singel "Falling Down" featuring Hak Baker. Lood on pärit 10.juulil ilmunud 12-looliselt The Streets mixtape'lt "None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive".

5.märtsil tuli välja The Streets uus singel "Who's Got The Bag (21st June)".

25.juunil avaldas Mike Skinner oma kõrvalprojektiga The Darker The Shadow The Brighter The Light 9 looga albumi "The Streets".

14.jaanuaril 2022 tuli välja The Streets ja Master Peace singel "Wrong Answers Only".

12.augustil avaldas The Streets kolme looga EP "Brexit At Tiffany's", millel lood "3 Minutes To Midnight", kus kaaslaseks Manga Saint Hilare ning "Test Of Time". Nimiloos ja selle videos lõi kaasa Jazz Morley.

3.märtsil 2023 tuli välja Fred again.. x The Streets x Dermot Kennedy singel "Mike (desert island duvet)".

13.oktoobril avaldas The Streets uue albumi "The Darker The Shadow, The Brighter The Light". 15-loolise plaadi singel "Troubled Waters" koos videoga tuli välja 12.juulil ning teine singel "Too Much Yayo" ilmus 18.augustil. Kolmandana ilmus 28.septembril "Each Day Gives".

Faktid

Sünninimi: Michael Geoffrey Skinner
Sünniaeg/koht: 27.november 1978 Birmingham, UK
Abikaasa: Claire Le Marquand, abielu 2010
Tütar: Amelia, sündis 2009

Muud huvitavat