Rolf Roosalu

15.märtsil 2024 tähistas Ivo Linna kontserdiga Unibet Arenal oma 75. sünnipäeva. Laval olid lisaks Supernova, Robert Linna, Ott Lepland, Maarja-Liis Ilus, Rolf Roosalu, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 20.08.2002 - 10:09
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.03.2024 - 21:56
Eesti artist, Sooloartist, Electronic & Dance

Popmuusik Rolf Roosalu on sündinud 18. jaanuaril 1982 Tartus. Esmakordne suure lava kogemus oli tal nelja-aastaselt Vanemuise kontserdimajas emadepäeva kontserdil. Rolf Roosalu on tuntust kogunud muusikalilaulja ja –näitlejana. Esimene peaosa oli 11- aastaselt muusikalis "Oliver" Vanemuises, millega ta jõudis välja häälemurdeni. Muusikat on ta õppinud Karlova gümnaasiumis ja 2000 – 2001 Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis klassikalise laulu erialal.

2002 aasta võitis Rolf solistina esikoha Raimond Valgre Festivalil Tartus. Rolf kolis Tartust Tallinna 2002. aastal ja tormas kohe “Fizz superstaari“ võistlustulle. 2003 aastal osales ta ETV noorte lauljate konkursil “Kaks takti ette“, kus saavutas 4. koha ja võitis publikuauhinna. Samal aastal asus tööle Eesti Tantsuagentuuris ning esines Eesti-Rootsi kruiislaeval Victoria. “Kogu oma lavapraktika võlgnen tantsuagentuurile, mis on lasknud mul neis programmides kaasa teha,“ kiitis Rolf. 2006 aastal võitis ta esikoha lüürilise lauluga rahvusvahelisel lauljate konkursil “Amberstar“ Jurmalas.

Rolfi sooloprojektiks on Rolf Junior, kus ta esitab klubilikumat muusikat. 2005. aastal tuli esimene lugu “Nüüd ma tean“. Owe Petersell, Raadio Elmar peatoimetaja: “Nii kaua, kui Rolf Juniori lugu “Nüüd ma tean“ pole ükski lugu Elmari edetabelis vastu pidanud - viisteist nädalat. Kolm nädalat oli see lausa esikohal, nüüd on teisel. Igal juhul püsib see TOP 10s esikolmiku seas. Mul on tõeliselt hea meel, et tänu Rolfile on muu Eesti muusika sekka ilmunud kvaliteet-klubimuusika ning usun, et Rolf on praegu üks kõige lootustandvamaid noori meeslauljaid.“ 4.märtsil 2005 esitles Rolf Tartu klubis Pattaya teist singlit “Unustan sind“ ning kolmandaks singliks oli “Miks ootan veel“.

Konkursil “Eurolaul 2008“ saavutas Rolf Junior 2.veebruar 2008 ETV Stuudios neljanda koha ingliskeelse Vahur Valgmaa (Peter Ross) looga “One on one“. 26.veebruaril 2008 andis Rolf Junior välja esimese plaadi “Ingel“, mis kätkes endas 14 lugu, sisaldades head valikut kaasaegsest ja tempokast tantsumuusikast. Enamuse lauludest oli kirjutanud Rolf ise koos produtsent Vahur Valgmaaga. Plaadil kõlas muuhulgas laul “Liiga noor”, mida esitatakse duetis Anne Veskiga. Järgmine singel oli nimilugu “Ingel“.

21.novembril 2008 esitlesid Rolf Roosalu ja Nele-Liis Vaiksoo jõulualbumit “Merry Xmas“, millel lõi kaasa ETV neidudekoor Aarne Saluveeri juhatusel. Albumil kõlasid kaunid ja tuntud jõululood kogu maailmast – nende hulgas “O Holy Night“, “Püha öö“ ja “Ave Maria“. Singlina ilmus "Täheöö", mille muusika autor on Toomas Leis ning sõnad kirjutas Liis Lass.

Konkursil “Eesti laul 2009“ osales Rolf Junior lauluga “Freedom“, mille sõnade autoriks Maian-Anna Kärmas. 7.märtsil 2009 ETV Stuudio telesaates sai lugu üheksanda koha. 8.detsembril 2009 avaldas Rolf Junior teise albumi “Ööjanune“, mis sisaldas 12 lugu. Plaadi tarbeks ammutas Rolf inspiratsiooni välismaal olles, album oli eelmisest palju sügavamõttelisem ning stiili poolest kõlas lugusid äärmusest äärmusesse. Enne albumit said tuntud mängitud hittideks “Purunenud killud“ ja WAF kooriga kahasse lauldud omanäoline “Tuulepealne maa“. Singlina ilmus veel 10.märtsil 2010 “Möödujad“.

3.juulil 2009 tuli välja Hamburgi plaadifirmalt Cuedance maxi-singel Mad Masterz feat. Rolf Junior "Angel Eyes", millel lugu kaheksas eri versioonis.

Rolf Junior laul "Maagiline päev" osales koos viiulitrioga Violina konkursil "Eesti Laul 2010", kus finaalis 12.märtsil 2010 Nokia Kontserdimajas võideti kolmandas koht. Autoriteks olid Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Rolf Roosalu ja sõnad seadis Liis Lass.

14.-15.mail 2010 Bulgaarias Varnas toimunud rahvusvahelisel laulukonkursil “Discoveryfest 2010“ pälvis Rolf Juniori viisile ja Liis Reisneri sõnadele kirjutatud “Memory“ esipreemia. 24.juulil võitis Rolf Ukraina lauluvõistlusel “Sea Sings 2010“ teise koha, auhinnarahaks oli 60 000 krooni. Laulu "Tuulepealne maa" live-esitus Sevastopoli festivalil toimus vee, tule ja tantsijatega. Lõpuks tekkis võimalus päris oma kodule. “Soetasin endale kodu Tallina kesklinna, minu tingimus oli, et seal oleks kamin, sest elav tuli on mulle oluline,“ ütles Rolf.

22.mail 2010 toimus singli “Põgenen“ esitlus Saaremaal klubis Diva. 28.augustil 2010 avaldas Rolf Junior singli "Nightman", mille esitlus oli Club Angelis.

19.detsembril 2010 kõlas TV3 saates “Eestimaa uhkus“ Rolf Roosalu kirjutatud "Vaikuslaul" Dagmar Oja esituses.

26.veebruaril 2011 jõudis Rolf “Eesti Laul 2011“ finaalkontserdil looga “All & Now“ kaheksandale kohale. Loo sõnad oli kirjutanud Liis Lass ning sellest avaldati jaanuaris I.M.T.B Remix.

10.märtsil 2011 esitas Rolf Michael Jacksoni lugu “Man In The Mirror“ akustilisel kontserdil Lounge Butterflys ning esines kontsertkavaga “Tribute to Michael Jackson“ üle Eesti.

3.aprillil 2011 avaldas Rolf Junior raadiosingli “Külmkõrbenud“. Digikujul tuli välja ka maxi-singel, millel loost lisaks Tiiu Kiik remix, Notrack edit ja Notrack extended.

20.juulil 2011 tuli singel Merlyn Uusküla & Rolf Roosalu “Nii palju anda“, mis pärines Merlyn Uusküla 22.oktoobril 2010 ilmunud debüütalbumilt “Ihuüksi“. Loo autoriks oli Vahur Valgmaa.

19.detsembril 2011 ilmus Rolf Roosalu raadiosingel “Kirg on saatus“, mille sõnad kirjutasid Eda-Ines Etti ja Kristel Prikko.

3. märtsil 2012 avaliku kontserdina Nokia Kontserdimajas toimunud “Eesti Laul 2012“ finaalis jäi Rolf Roosalu kirjutatud lugu “I Don't Know“ neljandale kohale. Esitajaks oli POP Maniacs koosseisus Semy Morgun, Rosanna Lints, Rolf Roosalu ja Teele Viira. 10.aprillil avaldas kooslus veel teisegi loo "Lying in the Lies". 16.märtsil 2012 esitleti Überblingenis koos Whirl&Mayer'iga ühist singlit "Alarmed".

24.märtsil 2012 esines Rolf Roosalu Rock Cafes kontsertkavaga “Tribute to George Michael“, mis tõi kuulajani läbilõike ühe säravaima laulja kümnendeid kestnud karjäärist. Läbimõeldud lavashowd ja viimistletud kava kandis esilauljana Rolf Roosalu, keda toetasid veetlevad taustalauljad Dagmar Oja ja Kadri Koppel. Lisaks andsid oma panuse professionaalsed pillimehed Ahto Abner – trummid, Siim Usin – bass, Karl Kanter – kitarr, Madis Pruul – süntesaator. Kontserti soojendas Karl Kanteri bänd Nion. Sama kavaga astus Rolf Roosalu üles veel mitmeid kordi mujal Eestis.

23.aprillil 2012 tuli avaldamisele Rolf Roosalu lugu "Ööl vastu homset" (R. Roosalu/ M. Fallberg, R. Roosalu) ning 4.novembril 2012 “Elu“ (R. Roosalu/ L.Lass, R. Roosalu).

Eesti Laulul 2013 valiti Rolf Roosalu, Kristel Aaslaid, Mattias Hapsal kirjutatud "Follow Me" poolfinaali ent edasi ei pääsenud. Lugu esitas Rosanna LInts. Rolf Roosalu enda kirjutatud ja esitatud lugu "With U" osales 16.veebruaril 2013 ETV stuudios finaalsaates ja jäi üheksandaks.

8.märtsil 2013 toimus Rocca al Mare kaubanduskeskuses tasuta show-programm, kus uut kevadsuvist kollektsiooni näitas moelooja Liina Stein. Üles astus ka Rolf Roosalu naistepäevale pühendatud kontserdikavaga.

25.mail 2013 avaldas Rolf Roosalu uue loo “Kuues käik“, mille muusika autoriks on mees ise ja sõnade taga seisab Jana Hallas.

2.juulil 2013 avalikustati Eesti muusika- ja teatriakadeemiasse sissesaanud üliõpilaste nimed. Bakalaureuseõppesse sai sisse Rolf Roosalu, kes soovib omandada elektroakustilise loomingu põhitõdesid.

11.detsembril 2013 avaldas tantsulise singli “Sina loed, ei muu“ diiva Anne Veski. Muusika autoriteks on I.Ilves ja R.Roosalu ning sõnad kirjutas M. Fallberg. Singel pärines Anne Veski albumilt “Kallis, kuula“.

Rolf Roosalu ülesastumised olid 24.detsembril 2013 Saku Suurhallis “Valgel Gospelil“ ja uusaastaööl Linnahalli taga asuvas legendaarses klubis "Lucky Luke".

30.aprillil 2014 kõlas Rolf Roosalu uudisteose "Keskööpäike" esiettekanne Tallinna Metodisti Kirikus.

Rolf Roosalu ja DJ Whirl andsid 24.juulil 2014 välja suvesingli, mil nimeks "Vaikides". Loo autoriks on Gunnar Viibus.

Rolf Roosalu avaldas kogumikplaadi "Ingel, akustiline", millelt leiab lood “Ingel”, “One On One”, “Unustan sind” ja ka midagi uut. Esitluskontsert toimus 30.oktoobril 2014.

20.oktoobril 2015 tuli iTunes müügile Maarja uus singel “Tulilinnud”. Loo muusika on kirjutanud Rolf Roosalu.

6.detsembril 2015 toimunud telesaate “Su nägu kõlab tuttavalt” neljanda hooaja finaalis jäi Rolf kolmandale kohale.

2016 suvesse astus muusik kauaihaldatud diplomiga - mees pani punkti oma õpingutele Eesti muusika- ja teatriakadeemias elektroakustilise loomingu erialal. "Erilise jälje jätsid Kristel Pappeli ja Toomas Siitani loengud. Oli tõeline privileeg saada teadmisi nii haritud ja nimekatelt õppejõududelt," rääkis Rolf.

Rolf Roosalu laulis Demie 12.juulil 2017 välja tulnud 4x4 astumisega house'i palas ”Deep In The Water”.

Laulja Rolf Roosalu ja näitleja Saara Kadak andsid 1.-30.detsembrini jõulukontserdid üle Eesti.

Eesti Laul 2018 poolfinaalis 17.veebruaril osales Rolf Roosalu looga “Show A Little Love”, mille sõnad kirjutas Maian-Anna Kärmas. Lugu avaldati 20.detsembril.

15.-27.detsembrini 2018 andsid Rolf Roosalu ja Tiit Kikas heli ja valguse kontsertid pealkirjaga "HELGUS". Kontserdi muusikaline repertuaar oli mitmekülgne. Musitseeriti nii improvisatsioonilistel teemadel ning kõlasid ka teadatuntud laulud eesti ja inglise keeles. Mõlema artisti muusikalised võimed andsid selleks rohkelt ruumi, et tuua muusikat publikuni erinevatel pillidel ja täita kirikukojad rohkete kõlavärvidega. Seda kõike läbi valguse, sest valgusel oli sel korral sama oluline roll, kui helidel. Vaatemängu pakkusid Rene Jõhve erakordsed valgusteadmised ja Tiit Kikase ebamaine laser-harf. 2019 aastal astuti sama kontserdiga üles neljal korral 4.-8.detsembril ning 4 etteastet anti 2.-4.jaanuaril.

24,veebruaril 2021 avaldas Rolf Roosalu omapoolse versiooni Tõnis Mägi loost “Palve”. Tegu on live-salvestusega möödunud suvel Pärnu Ammende Villa aias toimunud kontserdilt, video meisterdas Priidu Saart. “Küll see Eesti on ikka üks ilus paik! Palju õnne, kodumaa!” kirjutas Rolf sotsiaalmeediasse laulu kommentaariks.

Esmakordselt sai Eestis suurel laval kuulda kodumaise artisti esituses maailmakuulsa diskoansambli Bee Gees tantsuhitte! Kolmel sügisõhtul taaselustas Rolf Roosalu koos suurepärase livebändiga diskokuningate muusika lavalaudadel ning kõlasid ansambli aegumatud hitid, mis juba aastakümneid tantsuplatse on vallutanud. Rolf Roosalu "Tribute to Bee Gees" toimusid 25.oktoobril Tallinnas Alexela kontserdimajas, 26.oktoobril Pärnu kontserdimajas ja 27.oktoobril Tartus Vanemuise kontserdimajas.

5.-8.märtsini astusid kontserdiga ''Tänu Sulle, ABBA'' lavale Koit Toome, Rolf Roosalu, Dagmar Oja ja Kaire Vilgats. Avaneb erakordne võimalus kuulda ühel õhtul ABBA suurepärast muusikat live esituses niivõrd säravate artistide esituses. LIsakontserdid toimuvad 4.aprillil Tartus Vanemuise kontserdimajas ja 5.aprillil Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Rolf Roosalu lõi kaasa 3.juulil avaldatud ansambli Number Ö videosinglil "Lasnamäe".

Rolf Roosalu 2023. aasta kontserdid "Tribute to Bee Gees" toimusid 4.01 Tartus, 5.01 Tallinnas ja 6.01 Pärnus.

2023 aastal sai Eesti legendaarne ansambel “2 Quick Start” 30 aastaseks ja sel puhul tegid muusikalise tänukummarduse neile lauljad Rolf Roosalu, Kaire Vilgats, Marvi Vallaste, Dagmar Oja ja Jelena Juzvik. Neljas suuremas kontserdimajas anti 17. - 23.aprillil neli kontserti 2 Quick Start’i megahittidega just läbi nende lauljate nägemuse, pannes rõhku oma vokaalsetele võimetele ja suurepärasele kooskõlale.

23. ja 26.detsembril kõlas Võru ja Kärdla kirikutes Rolfi jõulukontserdid, kus kaaslasteks laval olid Jorma Puusaag (kitarr) ja Rain Rämmal (klaver).

2023. aastal alustas kaverite ansambel “Legend”, kelle solistideks on suurepärased lauljad Rolf Roosalu, Marvi Vallaste ja Lauri Pihlap. 7- liikmelise live-bändi repertuaari moodustavad maailmakuulsaks saanud tantsuhitid alates 70-ndatest, muusika on kaasahaarav ja hoogne, küttes hõõgvele iga peo!

15.märtsil 2024 tähistas Ivo Linna kontserdiga Unibet Arenal oma 75. sünnipäeva. Laval olid lisaks Supernova, Robert Linna, Ott Lepland, Maarja-Liis Ilus, Rolf Roosalu, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

Faktid

Nimi: Rolf Roosalu
Sünnipäev: 18.01.1982
Tähtkuju: Kaljukits
Pikkus: 184,5 cm

Muud huvitavat

Seotud videod

Rolf Roosalu - Palve
Rolf Roosalu - Palve

Artist: Rolf Roosalu

Lugu: Palve

Aasta: 2021