Milky Chance

29.märtsil 2024 tuli välja Milky Chance albumi nimiloo singel "Living In A Haze", millele on oma puudutuse lisanud The Beaches.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Hando - discopapaforever@hotmail.com 27.04.2003 - 10:55
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.04.2024 - 19:29
Välismaine artist, Ansambel, Electronic & Dance

2012.aastal Saksamaal Kasselis moodustunud duo Milky Chance teeb folk, reggae ja elektrosegust popmuusikat. Liikmeteks on 1992 aastal sündinud Clemens Rehbeinil ja Philipp Dausch. Esimene laulab ja mängib kitarri ning teine on DJ ja produtsent. Kolmandaks liikmeks on multiinstrumentalist Antonio Greger ja kontsertidel mängib trummidel Sebastian Schmidt.

“Kohtusime muusikakursustel ning meil klappis loominguliselt koheselt. Esimesel päeval vaatad ikka klassiruumis ringi ning püüad aru saada, kes on vinge ja kes mitte nii väga. Ei võtnud üldse pikalt aega, et aru saada, et saame väga hästi omavahel läbi”, meenutab naerdes Clemens.

Milky Chance’i debüütalbum “Sadnecessary” salvestati väikeses iseehitatud kodustuudios ning anti välja enda plaadifirma Lichtdicht Records kaudu. Plaadist on saanud tõeline fenomen. Nii on näiteks selle esiksinglil “Stolen Dance” nüüdseks Youtube'is juba üle 330 miljoni vaatamise. Oma esimese suurejoonelise kontserttuuri reklaamimiseks kasutasid muusikud vaid sotsiaalmeedia kanaleid, kuid juba peagi mängis Milky Chance järjest suuremale publikule aina suuremates kontserdipaikades. “Meil ei olnud kunagi kindlat plaani”, paljastab Clemens. “Jõudsime anda vaid kaks kontserti enne kui otsustasime albumi kallale minna. Me ei ostnud endale kallist stuudiovarustust ega palganud isegi produtsenti. Tegime seda, mida tahtsime ning tundsime end sellal hästi. Meie soov oli lihtsalt salvestada muusikat ning ega meil ei olnud õrna aimugi, et see võib sellest nii palju suuremaks kasvada ning viia esinema mitmetuhandelise publiku ette.”

Põimides omavahel elegantseid kaasakiskuvaid elektroonilise muusika rütme akustilise kitarri kõla ning elava, küllusliku ja käreda vokaaliga, lõi Milky Chance oma ühemõtteliselt unikaalse stiili ning tänu avarale emotsionaalsusele loomingus on saanud endale väga laia kuulajaskonna. “Melanhoolia on miski, mida endaga alati kaasas kanname. Parimad lood õnnestuvad meil just siis kui endalgi kergelt melanhoolne tuju on”, mõtiskleb Clemens. “Mõelge sellest kui loo autori hingest, mis on segatud elektrooniliste rütmidega. Ning kuigi meie lood on reeglina veidikene nukrameelsed, on neil ka tõeliselt positiivsed noodid sees. Enamuse meie palade järgi saab ka ju vabalt tantsida!”

“Päeva lõpuks oleme õnnelikud kui inimesed avastavad meie muusika just iseenda jaoks ning tulevad meie kontserti lihtsalt nautima. See on meile puhas rõõm kui publik kuulab mõnda lugu ning seob selle omaenda kogemusega. Muusika tegemise juures on see kõige imelisem ning hea meelega edendame seda ka edasi”, lisasid Milky Chance liikmed.

Ansambli teins stuudioalbum “Blossom” nägi ilmavalgust 2017. aasta kevadel, säilitades muusikakriitikute sõnul loomingus kõike seda mille poolest sai Milky Chance kuulsaks, kuid samal ajal tuues sisse huvitavat muusikasegu, mis sulatab kokku nii elektroonilise, reggae kui ka folk-muusika elemendid. 1.novembril avaldati uusima singli "Bad Things" muusikavideo.

Kauamängiva ilmumisele pühendatud maailmaturnee nimega “The Blossom Tour” koosneb enam kui kuuekümnest esinemisest nii Ameerikas kui Euroopas. Eestisse jõudis Milky Chance 13.veebruaril 2018, esinedes Tallinna Kultuurikatlas.

23.augustil 2019 ilmus Milky Chance singel "Daydreaming" feat. Tash Sultana. Bändi 12-loolise kolmas stuudioplaat "Mind the Moon" tuli välja 15.novembril. Teise loona avaldati 27.septembril "Fado" ning 25.oktoobril kolmas lugu "Rush". 15.novembril avaldati lisaks singel "Oh Mama".

1.mail 2020 avaldasid Milky Chance ja Jack Johnson singli "Don't Let Me Down".

21.jaanuaril 2022 tuli välja Milky Chance singel "Unknown Song" koos Paulina Eisenbergiga ning 11.märtsil ilmus singel "Synchronize".

22.aprillil andsid The Kooks ja Milky Chance välja loo "Beautiful World".

26.novembril esines Milky Chance Noblessneri Valukojas.

23.septembril 2022 avaldas Milky Chance uue loo "Troubled Man".

21.aprillil 2023 tuli Milky Chance välja singliga "Golden".

9.juunil tuli välja Milky Chance uus album "Living In A Haze", millel kõlab 12 lugu. Plaadilt on varem ilmunud singlitena "Synchronize" ja "Golden".

29.märtsil 2024 tuli välja Milky Chance albumi nimiloo singel "Living In A Haze", millele on oma puudutuse lisanud The Beaches.

Faktid

Liikmed:
Clemens Rehbein (12.11.1992) – laul, kitarr
Philipp Dausch (15.11.1992) – Dj, produtsent, taustalaulja
Antonio Greger (21.08.1991) – kitarr, bass, orel
Sebastian Schmidt – kontserttrummar

Muud huvitavat