Kéa

6.juunil tuli Up’n Down välja üllatusega omaaegse hittloo “Naeratus” remiksiga, mille on produtseerinud Stig Rästa. Loos teevad kaasa Kéa ja Chalice.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 17.07.2003 - 12:58
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 06.06.2023 - 10:53
Eesti artist, Sooloartist, Pop

Kéa on laulja, kelle kohta vôib öelda, et muusika on tal geenides. Lauljast ema kõrval on Kéad juba lapsest saati paelunud rnb, soul, hiphop ja üldine suur armastus muusika vastu. Varajases nooruses tegeles ta 8 aastat balletiga, mis pani teda lava veelgi rohkem armastama. Kéa on saanud aastaid kogemusi taustalauljana erinevates koosseisudes. Lisaks on ta solistina teinud koostööd erinevate DJ-de ning muusikutega ning esinenud Tallinna jazz-klubides. 29.juulil 2014 aastal ilmus singel Uku Suviste & Kéa "I Wanna Be The One", mida saatis muusikavideo.

Kuulsa laulja Kare Kauksi ja jurist Indrek Orava tütar töötab igapäevaselt juuksur-jumestajana. Tüdruku esimene avalik ülesastumine oli 2009. aastal, kui ta koos õega Keir Mahavokile tausta laulis. 2012 aastal lõpetas Ketter Vanalinna Hariduskolleegiumi ning osales mais Whitney Houstoni mälestuskontsertidel, kus esitati koos emaga duetti "I Know Him So Well".

Ketter alustas aastal 2017 kitarriõpinguid ning unistab tulevikust suurtel lavadel. 2018 aastal osales ta telesaates Eesti Otsib Superstaari, mille finaal toimus 5ndal märtsil Saku Suurhallis. Ketter astus üles Eesti Noorte Muusikaliteatri 2018. aasta suvemuusikalis "SOFIA", mis esietendus 11. augustil 2018 Türi Kultuurikeskuses. Kaarel Orumägi ja Kärt Antoni muusikali tunnuslugu "VÕITMATU" Ketter Orava esituses avaldati 16.augustil singlina.

Kéa töötab oma soolomuusika ja esimese EP kallal koos Eestis elava Kanada produtsendi Robert Stanley Montese ja laulukirjutaja, alternatiivrockansambli Slippery Slope solisti Egert Milderiga, kellega koostöös luuakse tõeliselt värskena kõlavat ja omanäolist indiepoppi. Ühistöö esmanäiteks oli lugu "Lonely Boy", mis Kéa esituses jõudis Eesti Laul finaali Saku Suurhallis 5.märtsil 2016. Järgmise ühistööna ilmus 2.juulil 2018 lauljatarilt singel “A New Start”.

16.juulil 2019 avaldas tüdrukutebänd Lady's Choice loo "Sellest suvest", mille on kirjutanud Kaarel Orumägi ning produtseerinud Gevin Niglas. Singel räägib tüdrukute sõnul elu nautimisest. Sõpradest, kes lisavad ellu positiivsust, ning suvest, mis aitab peale pikka ja pimedat talve taas patareisid laadida.

Lady's Choice'i lugusid sai taas kuulda muusikali "SOFIA" laval Türi kultuurikeskuses 8.-11. ja edasi 22.-25. augustini.

Eesti Laul 2021 poolfinalistiks oli "Hypnotized", esitaja Kéa. Loo autorid Ketter Orav, Sander Sadam, Alvar Antson. Lugu koos videoga avaldati 5.detsembril. Lugu võistles Saku Suurhallis 1. poolfinaalis 18.veebruaril.

7.mail avaldas Kéa uue loo “Jõud, et hingata”, mis kirjutatud koos Kaarel Orumäega. Kéa sõnul on "Jõud, et hingata" kooslus aususest, igatsusest, lootusest, kurbusest, pettumustest ja võitlustest iseendaga kuni täieliku sisemise rahuni – vabaduseni.

20.augustil, Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeval, nägi ilmavalgust Joel Markus Antsoni (artistinimega JMA) ja Kaarel Orumägi teos "ÜKSKORD NIIKUINII". Lugu räägib laulvast revolutsioonist ja on inspireeritud Heinz Valgu 1988. aastal Eestimaa laulul peetud kõne kuulsatest sõnadest. Lisaks JMA spoken word luulele löövad loos solistidena kaasa Uku Suviste, Sireli Salum, Ivo Linna ja Kéa ning Eesti Noorte Segakoori ja naiskoori Kevad ühendkoor.

20.11 võistles Eesti Laul 2022 esimeses veerandfinaalis Kéa lauluga "Everytime", mille autorid on ta ise ja Andrei Zevakin.

06.12.2022 sündis Ketteril pisitütar. “Pupsiku, issi ja emmega on kõik väga hästi," kirjutas lauljanna Instagramis.

6.juunil tuli Up’n Down välja üllatusega omaaegse hittloo “Naeratus” remiksiga, mille on produtseerinud Stig Rästa. Loos teevad kaasa Kéa ja Chalice.

Faktid

Artistinimi: Kéa
Nimi: Ketter Orav
Sünnipäev: 07.09.1992

Muud huvitavat

Seotud videod

Kéa - Everytime
Kéa - Everytime

Artist: Kéa

Lugu: Everytime

Aasta: 2021

Kea - Hypnotized
Kea - Hypnotized

Artist: Kea

Lugu: Hypnotized

Aasta: 2020