Crazy Town

31.juulil 2019 esines Crazy Town 20. juubeli tuuri raames esmakordselt Eestis klubis Tapper.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.04.2003 - 09:29
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 01.08.2019 - 06:34
Välismaine artist, Ansambel, Rock

Crazy Town on L.A. bänd ja ikka jälle räpi ja rocki segu nagu nad kõik. Seekord aga õnneseened, sest meeletult lihtne ent samas rabav singel “Butterfly” juhtis nii USA kui muu maailma singlite edetabeleid päris pikalt. Kuuest poisist koosnev punt andis oma albumi “The Gift of Game” välja 2001 aasta sügisel USA-s kus see müüs ülihästi ning Euroopas ilmus plaat 29.märtsil 2001. Ometi ei läinud neil kõik alguses mitte nii libedalt. Nende esimesed varasemad ilmunud kaks singlit, üsna metalse kõlaga räpp loos “Toxic” ja teine new-wave sugemetega singel “Darkside” jäid rock-räpi fännidele märkamatuks ning alles pea kaks aastat hiljem peale suuri kontserttuure koos bändidega Methods of Mayhem, Buckcherry ja Red Hot Chili Peppers hakkas neil paremini minema. Ahhetavad ka muusikukriitikud, kes iial ei uskunud, et bändist üldse asja saab, aga võta näpust, singel “Butterfly” oma mõnusa räpi ja jube hästi istuva meloodilise kidrasoundiga võitis kuulsuse üle maailma ning samas võrreldi lugu MTV-s kunagise üllatuslooga “Fly” Sugar Ray esitluses.

Pärlina kõlav esimene hitt-singel “Butterfly” anti välja 04.jaanuaril 2001 ning LP teine singel “Revolving Door” ilmus 14.augustil 2001. Esmalt kuulates mõjus see algul vähe lahjalt ja mittemidagiütlevalt. Ent kuulates lugu sagedamini, avastad omad võlud ja erilise maagia siingi. Ikka sama lahe saatekitarr ja solisti uhke räpp. USA alternatiivse musa raadiojaamades tõusis lugu igatahes iga nädalaga ülespoole ning kõigi kriitikute kiuste oli bänd tõestamas, et ei oldud vaid ühehitimehed. “Revolving Door” video on muidugi kõmu tekitanud rohkesti, sest filmitud on see tõelise Pärsia miljonäri villas ning videos osalevad blondiinid on päriselt Playboy jänkud. Videostseenis, kus Shifty puhub nätsumulli oma suust, osaleb Rod Stewarti tütar Kimberly. Video on loonud sama mees, kes tegi Linkin’ Parki “One Step Closer” ning tema nimi on Gregory Dark.

Ansambli teine LP kandis nime “Darkhorse“ ja ilmus 12.novembril 2002. Plaadi väljastas Columbia Records ning selle tugevaimaks looks oli esimese singlina ilmunud “Drowning“. Selle loo novembrikuises videos nägime palju vägivalda otse tänavalt ning kuri sai kättemaksuks teenitud palga. Plaadi järgmine singel oli 31.märtsil 2003 ilmunud “Hurt You So Bad“, millele paigutati ka albumile mittemahtunud lood “Skulls & Stars“ ja “Boom Box Gang War“. Lisaks kuulsime nimilugu ka Paul Oakenfold remixina, kelle sooloplaadil just laulja Shifty kaasa lõi.

Crazy Towni lauljana tuntud Shifty andis välja sooloplaadi “Happy Love Sick“ ja selle esimene singel “Slide Along Side“ on alustas raadiotes mängimist juba mais. Plaadi lindistustel lõi kaasa Tom Dumont bändist No Doubt ning kokku sai Maverick Recordsilt 27.juulil 2004 ilmunud plaadile pandud 12 lugu. Shifty teine soolosingel ilmus 03.novembril 2004 ja kandis nime "Turning Me On".

2010 moodustus punt Shifty and the Big Shots ning anti välja singlid "Save Me" ja "City of Angels".

5.augustil 2013 teatas Crazy Town, et nad on taastegevad. 17.detsembril tehti avalikuks lugu "Lemonface".

30.märtsil 2014 anti teada uuest koosseisust, kus põhitegijatele Epic Mazurile ja Shiftyle olid Ahmad Alkurabi, Nick Diiorio ja Kevin Kapler. 11.detsembril 2014 tuli singel "Megatron".

Crazy Town uus album "The Brimstone Sluggers" ilmus 28.augustil 2015 ning kuulda sai 15 lugu.

31.juulil 2019 esines Crazy Town 20. juubeli tuuri raames esmakordselt Eestis klubis Tapper.

Faktid

Crazy Town on:
Shifty Shellshock - laulja - (Seth Brooks Bizner – 23.august 1974)
Epic Mazur – saatelaulja - (Bret Mazur – 31.august 1970)
Ahmad Alkurabi - kitarr
Kevin Kapler - trummid
Nick Diiorio - bass

Lahkunud:
Trouble Valli – kitarrist - (Antonio Lorrenzo – 01.mai 1970)
Squirrel – kitarrist - (Kraig Tyler – 17.oktoober 1978)
Faydoedeelay – basskitarrist - (Doug Miller – 02.mai 1976)
Kyle – trummar - (Kyle Hollinger – 06.detsember 1979)

Muud huvitavat