Rozell

4.aprillil 2024 avaldas Rozell uue singli "Escape", kus teevad kaasa Armeenia-Ameerika päritolu laulja Ruzana ning ameerikalne Sammy Plotkin. Lugu räägib suhetest, mis on kirglikud, kuid lühikesed. Singel ilmus koostöös USA plaadifirmaga Radikal Records ja Taani plaadifirma Quattro Musicuga.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 19.03.2003 - 13:45
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 05.04.2024 - 17:24
Eesti artist, Sooloartist, Electronic & Dance

Rozell on Eesti dj ja produtsent, kes baseerub Los Angeleses. Ta on sündinud 1997.a. ja pärit Viljandist. Ta oli Weekend Festival Baltic 2017 DJ konkursi finalist.

Rozelli isa on lavastaja ja näitleja Andres Noormets. Poja muusikat kirjeldab ta kui elektroonilist tantsumuusikat, mis ei ole 100 protsenti EDM. "EDM-i vagu on natuke konkreetsem. Aga kohati ta kaldub house'i poole või kuhugi teisele poole." Noormets tunnistas, et on poja fänn. "Ma ikka vaatan kõike, mis on Facebookis, Instagramis, Spotifys. Ma tean teinekord igasuguseid numbreid paremini ja seda, kuidas need asjad liiguvad. Ma olen ikka fänn."

2017. aastal alustas elektroonilise muusika bänd Vajé, mis koosnes kahest liikmest - laulja Stefan Airapetjanist ja DJ/produtsent Hans Noormetsast. Bändinimi Vajé tähistas noormeeste päritolu – Viljandist armeenlane ja eestlane. Vajé esimene singel võitis 3.märtsil konkursil "Eesti laul 2018" kolmanda koha. "Laura (Walk With Me)" autoriks oli Karl-Ander Reismann. Sama autoriga anti 25.aprillil välja teine singel "Home", kus kõlas taustavokaalina Stefani õde Stefania Airapetjan. 27.juulil 2018 esines ansambel viimast korda Võsu Rannafestival Power on the Beach ning mindi oma teed.

Hans Noormets astus nüüdsest lavale artistinimega Rozell. "Rozell tuleneb sõnast rocel, mis vanas prantsuse keeles tähendab punast. Punane aga sümboliseerib armastust, iha, enesekindlust ja tahtejõudu- Sellest ka minu esinejanimi," rääkis noormees.

Rozelli 7.septembril 2018 ilmunud singel "Foolish" valmis koostöös Merilin Mälgiga. Saaremaalt pärit neiu on eestlastele tuttav saatest "Eesti otsib superstaari" viimasest hooajast. "Lugu räägib sellest, kuidas sa armudes unustad oma sõbrad ja kogu ümbruse - oled rumal, kurt ja pime. Armudes kaotad sa reaalsusetaju, fookus jääb vaid ühele inimesele. Kõik muu ununeb," kirjeldab Rozell uut singlit.

18.jaanuaril 2019 ilmus Rozell singel “Stop Living In The Past”, mis on mehe esimene täismahuline soolotöö. Ta on nii laulu autor ja produtsent kui ka esitaja. Laulmine on talle ühest ammusest hirmust üle saamine ja ehk sellepärast räägivad sõnadki sellest kui oluline on depressioonid, ärevused ja paanika endast aeg ajalt välja ajada – laulda, liikuda, tantsida. Inimene ei saa elada minevikus, sest elu on olemas olemise hetk. Loo video autoriks on Kateriine Krigul.

20.veebruaril avaldasid Rozell ja Merilin Mälk uue loo "Breathing For You". Rozell sõnab, et otsustasid Meriliniga koos edasi tegutseda, sest nende esimene ühine töö sai fännidelt palju positiivset tagasisidet. "Rozell ehitab rütmidest ja helidest väljaku, kust Merilini unikaalne hääl teid lendu viib," kirjeldavad nad uut lugu. Sõnade autor Merilin ütleb, et lugu räägib suhtest, mis lõhub hinge ja ei tööta. "Õhk on kopsudest otsas ja et mitte lämbuda on vaja jõuga hingama hakata."

Rozell andis 2.augustil välja singli “10th Wonder”, mis on sündinud koostöös Laura Põldvere ja Tigran Gevorkjaniga.

18.oktoobril ilmutas Rozell koostöös Travis Danieliga uue singli “If Looks Could Kill”, kuhu on panuse andnud ka Lauri Lembinen, Stefan Airapetjan ja Kaspar Kolk. Rozell: “Lugu sai oma alguse siis, kui Vajé oli veel koos, aga erinevatel põhjustel ei jõudnud ma tulemuseni. Vokaalpartii jaoks proovisin umbes viit lauljat, kuni juhus viis kokku Atlantast pärit Travis Danieliga. Talle demo väga meeldis ja peaaegu kohe leidsime ka laulule teema: ilu, mis võib tappa.

17.juulil 2020 avaldas Rozelli loo “Critical”, mille kaasesitaja on Austraalia produtsent Kalide, oma hääle andis träkile samuti Asutraaliast pärit laulja Nick Summerfeld. Pala kaasautorite seas on veel kolmaski Austraalia artist Bianca Oechsle. Muusikavideo tuli välja 1.septembril ning samas avaldati StoneBridge remiks. 16.novembril sisenes Rozell "Critical" Kalide remiks ühes suuremas inglise raadiojaama KISS FM uue tulijana 29. kohale tabelis Music Week Club Commercial Pop Chart ning 25. kohale tabelis Music Week Club Upfront Chart.

19.veebruaril 2021 andis Rozell välja loo “Fever”, milles teeb kaasa Sir Jeremy Green Los Angelesest. 20.veebruaril esines Rozell Eesti Laulu poolfinaali erikülalisena Saku Suurhallis.

Rozell tuli 17.septembril välja looga “No One Knows My Face" koostöös Suurbritannia produtsendi ja DJ Sebastian Peréziga. Lauljaks taas Sir Jeremy Green Los Angelesest. Rozelli sõnul peegeldab see lugu ta enda elu: "Elus on vahel raskeid hetki, kus tahaks olla lihtsalt läbipaistev, kaduda kusagile ja olla vaid iseendaga. Väga tähtis on see aeg endale leida ja ennast tundma õppida."

2022 märtsis lõpetas Rozell koos bändiga The Wanted tuuri Ühendkuningriikides - 14 päeva, 12 linna, kümned tuhanded kuulajad. Bändi kõrval sai Rozell lavaaega igas linnas 20 minutit. "See on ideaalne, et tekitada inimestes tunne, et see on äge, ja piisavalt vähe, et nad tahaksid seda veel kuulata."

Rozellil ilmus 20.juunil singel "For You", mis kirjutatud koos Los Angeleses resideeruva produtsendi Nico Stad'iga, kes loole ka vokaali andis. Artist tõdes, et produtsendiga koostööd teha oli põnev ning Nico Stad oli esimene suurem laulukirjutaja, kellega Rozell muusikat teinud on. "See lugu on aususest ja räägib, kuidas pidu ja selle tumepool võib teha hommiku saabudes haiget mitte ainult endale, vaid ka kellelegi, keda kõige rohkem armastad," avaldas Rozell. 23.juulil esines Rozell Pärnumaal Valgeranna Festivalil.

1.jaanuaril 2023 tuli Rozell lagedale singliga "Young Soul". Kaaslaseks oli Sir Jeremy Green.

1.veebruaril avaldas Rozell singli "Moonlight (There For You)" koos briti noore lauljaga Kiona. Rozell rääkis: "Tegin enda fännidele üleskutse, et nad annaksid teada, kellega ma võiksin koos laulu teha. Koheselt kirjutas mulle üks fänn Inglismaalt, kes teatas, et ta on taolist üleskuset oodanud. Kui avasin laulja Instagrami profiili ja vaatasin klippe, kus ta laulis, oli selge, et Kiona on see, kellega tahan loo teha!“

4.aprillil 2024 avaldas Rozell uue singli "Escape", kus teevad kaasa Armeenia-Ameerika päritolu laulja Ruzana ning ameerikalne Sammy Plotkin. Lugu räägib suhetest, mis on kirglikud, kuid lühikesed. Singel ilmus koostöös USA plaadifirmaga Radikal Records ja Taani plaadifirma Quattro Musicuga.

Faktid

Artistinimi: Rozell
Kodanikunimi: Hans Osvald Noormets
Sünnipäev: 14.06.1997

Muud huvitavat

Seotud videod

Rozell - Stop living in the past
Rozell - Stop living in the past

Artist: Rozell

Lugu: Stop living in the past

Aasta: 2019

Režissöör: Kateriine Krigul