Faithless

13.märtsil tuli välja Sister Bliss uus ja mõnus house singel "Dancing With U".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 14.04.2002 - 14:08
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.03.2024 - 16:56
Välismaine artist, Ansambel, Electronic & Dance

Maailma parima live-showga tantsumuusika ansambel Faithless on ebatavaline ja innovatiivne, sõnumiga klubimuusikat viljelev Suurbritannia elektrooniline bänd. See on unikaalne kooslus, mis on kokku sulanud erinevatest stiilidest ning muusikalisest vilumusest. Tänu oma originaalsusele, värvikatele maailmaturneedele ning fantastilistele live-showdele on Faithless tõusnud muusikamaailma tippu ning sinna ka läbi aastate püsima jäänud.

Faithless on kuulsust kogunud tantsulugudega "Insomnia", "God is a DJ" ja "We Come 1". Oma Karjääri jooksul on Faithless salvestanud kuus albumit ning müünud rohkem kui 12 miljonit heliplaati üle kogu maailma.

1995:
Rollo tahtis hakata tegema oma muusikat ja seda oma bändis. Sister Bliss oli selleks ajaks juba edu saavutanud oma tantsuhittidega "Can't Get A Man, Can't Get A Job (Life's A Bitch)" ja "Oh What World", ning enne Faithlessiga liitumist tuuritas ta Inglismaal ringi DJ-na. Nende suurim läbimurre sai alguse looga "Insomia" Saksamaal ja hilisemate hittidega "Salva Mea" ja "Reverence"

1996:
Ilmus Faithlessi album "Reverence", Rollo plaadikompanii Cheeky Records (Hiljem muutus nimi "Arist Records'iks") all. Aasta lõpus jõudis Faithlessi lugu "Insombia" ka Inglismaa Top 5-te.

1997:
Loo "Don't Leave" uus versioon ja "Insombia" ilmusid "A Life Less Ordinary" soundtrackil.

1998:
Ilmus uus Faithlessi album "Sunday 8pm". Sellelt albumilt tuli kohe ka singel "God Is A DJ".

1999:
"Briti Muusikaauhindade" jagamisel kandideeris Faithless tiitlile "Briti Parim Tantsuloo Esitus"

2001:
Juulis ilmus Faithlessi kolmas album "Outrospective". Sama aasta mais tõi neile kuulsust uusim singel "We Come One". Ilmus ka plaadi teine singel "Muhamed Ali" (septembris) ja juba detsebris ilmus kolmas singel "Tarantula"

2002:
8. aprillil ilmus Faithlessi neljas singel "One Step Too Far" (Koos Dido'ga).

2004:
Faithless neljas album “No Roots“ ilmus 07.juunil 2004. Plaadil kõlab tugev elektrooniline muusika, mille autoriteks on ikka ja jälle Maxi Jazz, Sister Bliss ning Rollo. Nimekaimd lood uuel plaadil on “I Want More“, “What about love“ ning esimese singlina 31.mail ilmunud “Mass Destruction“.

Teine singel "I Want More" ilmus 23.augustil ning selle maxile teevad remiksid Filterheadz, The Beginerz ja DJ Corvin Dalek. Eriti kõmukas on uue singli video, milles Faithless muusika on taustaks montaashile Põhja-Korea 55 aastapäeva pidustustele.

2005
23.mail tuli kogumik "Forever Faithless", millel on kõik Faithlessi hitid nagu Insomnia, God Is A Dj, We Come 1, Muhammed Ali, Reverence jne. Lisaks veel sisaldab kolm uut pala Fatty Boo, Reasons (Saturday Night) ning Why Go (feat. Estelle). Eraldi ilmus samal ajal veel dvd "Faithless Forever - Greatest Hits", millelt leiab bändi kõik seni ilmunud videod koos lisamaterjaliga.

2006
Uus ja viies stuudioalbum "To All New Arrivals" jõudis müügile 27.novembril ja nädal varem ilmus esimene singel "Bombs". “To All New Arrivals” album on pühendatud kõigile uutele saabujatele ja nii ongi - Sister Bliss sünnitas 10.septembril 2006 oma esimese lapse ning hiljuti sündis Los Angeleses ka Rollo teine laps. Seni lastetu Maxi aga leidis nime olevat väga sobiliku, sest tema Jamaica päritolu vanemad saabusid Inglismaale 50-ndatel aastatel. Plaadil pakub Faithless taas tugevat elektroonilist musa, seda eriti lugudes Music Matters, A Kind Of Peace, Spiders, Crocodiles & Kryptonite. Külalissoliste onb seekord palju nagu Cat Power, The Cure solist Robert Smith ja loomulikult ei puudu Rollo õeke Dido.

2007
Teise singlina tuli albumilt "To All New Arrivals" märtsis "Music Matters" ja kolmas singel oli "A Kind Of Peace". Albumiga kaasnes The Bombs Tour.

2008
17.novembril 2008 tulei müügile Faithless DVD "Moscow - Greatest Hits Live" pikkusega 99 minutit ja sisaldades 17 lugu. Filmitud nagu pealkirigi ütleb 2007 aastal Moskvas.

2009
Elektroonilise muusika kompanii Toolroom Records, tänu kellele püsib klubihümnide tase väga kõrge, on jõudnud kuue tegutsemisaasta jooksul oma sajanda plaadini. Selleks otsustati välja anda Rollo & Sister Bliss kirjutatud Faithless lugu "Music Matters", milles pehmeid vokaale esitab Cass Fox. Singlile on palgatud remiksijateks raskekahurvägi nagu Axwell, Pete Heller, Rollo & Sister Bliss, samuti Toolroomi pealik Honcho Mark Knight. Maxi-singel ilmus 06.aprillil 2009.

2010
17.mail 2010 ilmus album "The Dance", millel chock-a-block tantsumusa laupäeva õhtusteks meeletusteks. Esimene singel oli klubide hullutamiseks "Not Going Home", mis UK-s tuli müügile 03.mail. Maxisinglil olid remiksid, autoriteks Eric Prydz, Armin van Buuren, Hervé, Seiji and Rollo and Sister Bliss.

2011
15 aastat tegutsenud Faithless kinnitas, et nende käimasolev tuur jääb viimaseks ning bänd läheb selle lõppedes laiali.

Oma kodulehel teatas bändi laulja Maxi Jazz, et "on aeg sulgeda raamat ja minna tagasi raamatukokku" ning bänd tunneb, et on aeg lõpetada.

2012
27.veebruaril 2012 tuli veel üks kontsertalbum, seekord nimega "Passing The Baton: Live From Brixton".

2013
Faithless esines 27.juulil 2013 Tallinnas A. Le Coq Arenal Fest Plusil.

2015
Ansambli kõige edukaima singli “Insomnia” 20ndaks aastapäevaks avaldas Sony Music 24.juulil uue versiooni “Insomnia 2.0″ (Avicii Remix).

Bändi 20-ks juubeliks tuli 9.oktoobril 2015 välja kogumik "Faithless 2.0", mille remiksid tegid Tiesto, Eric Prydz, Avicii, Armin van Buuren ja Booka Shade. 21.augustil ilmus singlina Above & Beyond remix "Salva Mea" ning 4.septembril avaldati uus muusikavideo Avicii "Insomnia" remiksiga. Albumist "Faithless 2.0" sai 16.oktoobril bändi kolmas UK #1.

5.juunil 2020 avaldas Faithless singli "Let The Music Decide" ning 17.juulil tuli välja "This Feeling" (feat. Suli Breaks & Nathan Ball).

Faithless uus 12-looline album "All Blessed" tuli välja 26.oktoobril BMG alt ning uueks singliks oli 28.augustil ilmunud “Synthesizer”, kus laulab Nathan Ball.

19.veebruaril 2021 avaldas Faithless singli "Necesito a alguien (I Need Someone)", kus laulavad Nathan Ball ja kahekordne latiino Grammy võitja Mala Rodríguez.

10.detsembril tulid Faithless & David Guetta välja singliga "God Is A DJ".

23.detsembril 2022 suri Maxi Jazz.

17.märtsil 2023 ilmus Sister Bliss singel "Life Is A Melody", kaaslasteks Hyacinth & Apollo ning Jinadu.

Sister Bliss avaldas 9.veebruaril 2024 singli "Do It Right".

13.märtsil tuli välja Sister Bliss uus ja mõnus house singel "Dancing With U".

Faktid

Faithless Koosneb:
Sister Bliss (Ayalah Bentovin) - sünd. 30.12.1970
Maxi Jazz (Maxwell Fraser) - sünd. 14.06.1957, surn. 23.12.2022
Rollo (Rollo Armstrong) - sünd. 29.04.1966
Jamie Catto
Dave Randall

Muud huvitavat

Ametlik leht: www.faithless.co.uk
MySpace: http://www.myspace.com/faithlessmusic