H.I.M. / Ville Valo

Ville Valo "Neon Noir Tour" etteaste Eestis toimub 2024. aasta 17. aprillil Tallinna Helitehases.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 03.02.2002 - 10:05
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 23.09.2023 - 10:46
Välismaine artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

HIM võitis 2001 aasta Viva 2 televaatajate lemmiktiitli ja komeedi auhinna ning 17.augustil toimunud show’l andis auhinna ansamblile üle nende endi iidol Iggy Pop. Ilus maiuspala kõigile fännidele, kes peavad lugu Tema Põrgulikust Majesteedist, love metalist , heartagramist ja mida veel oskakski lisada siia nimistusse. Aga siiski kuuleme raadiotibisid ohkimas juba uut sõna – “Pretending”. Uhkelt püüdleb tulevikku koos sellega His Infernal Majesty ning kaunid fraasid “love is a flame that can't be tamed “ juhatavad sisse uue ja esimese singli rockbändi HIM uuelt plaadilt. Ville Valo on hakkama saanud järjekordsete vaimustama panevate sõnadega ent seekordki ei kuma loo lõpust midagi ilusat ning kuigi kõneldakse püüdlustest taevani tõusmiseks, kõlab laulu lõpus ikkagi fraas pisaratest ning ega pole asjatud ka kunagised laulja sõnad, et just nende põlvkond on kaotanud igasuguse usu.

Soomes 1995 aastast tegutsev romantilist rocki viljelev bänd HIM (His Infernal Majesty) on seni jõudnud välja anda põhiliselt kaks heliplaati, millest juba esimene "Greatest Love Songs vol. 666" äratas tähelepanu meloodiliste ballaadidega ning esimeseks läbimurdeks Euroopas saigi cover Chris Issaci loost "Wicked Game". Üle maailma sai HIM kuulsaks aga ulmethrilleriga "13th Floor", kus filmi nimilooks oli nende "Join ME". Eelmise aasta jaanuaris jõudis müügile teine plaat "Razorblade Romance", mis samuti kogus kuulsust just lisaks Soomele ka Saksamaal ning järgnenud kontserttuur Saksamaal viis juba märtsikuu singli "Right Here In My Arms" sealsesse top 30-nesse. Seni viimane singel “Gone With The Sin” ilmus 23.oktoobril 2000. Aastavahetusel toimus bändis ka klahvpillimeeste vahetus ning lahkus Juska "Jussi" Salminen a.k.a. Zoltan Pluto ning teda asendas Jani Purttinen a.k.a. Emerson Burton.

Ometi on rõõm teavitada kõiki lugematuid fänne siin Eestis ansambli kauaoodatud uue stuudioalbumi esmaesitlusest Soomes 24.augustil. LP "Deep Shadows And Brilliant Highlights" on tõesti plaat, millelt leiab kõike ihaldatavat – melanhoolsetest ballaadidest kuni rock’rollini välja. Uue albumi produtseerimisel on bändile abiks olnud Kevin Shirley ning T.T.Oksala ning plaat ilmus BMG Finnland abiga Euroopas 27.augustil ja esimene singel “Pretending” singlina juba 02.juulil. Plaadi viies lugu kõlas singlil kolmes eri versiooni ja laulu võib fännidele tutvustuseks võrrelda varasemast muusikast looga “right here in my arms”. Ometi on 12 lugu sisaldaval plaadil peidus veelgi paremaid pärleid nagu "In Joy And Sorrow", "Close To The Flame" või "Lose You Tonight".

Viimane HIM album on jõudnud kuulsust koguda ning näiteks Inglismaal anti see välja alles 2002. aasta veebruaris. Lp-lt on tänaseks ilmunud juba kokku kolm singlit ning eelpool mainitud "Pretending"'ule on lisandunud 08.oktoobril 2001 "In Joy And Sorrow" ning viimasena 14.jaanuaril 2002 ilmunud singel "Heartache Every Moment".

HIM on valmis saanud neljanda LP, mille loomisega oldi ametis terve 2002 aasta. Lindistused kestsid tervelt seitse kuud koduses Helsinkis ning plaadi produtsendiks oli Hiili Hiilesmaa ja miksija Tim Palmer. Oktoobris lõpetati lindistamine ning valminud 11-st loost jõuab uuele plaadile 10. Neljas HIM LP "Love Metal" ilmub Euroopa maades 14.aprillil 2003.

Plaadi esimene singel kannab nime “Funeral Of Hearts“ ja see ilmub 17.märtsil. Ent juba 28.veebruaril asusid Saksamaa telejaamad Viva, Viva Plus ja MTV Central hoogsalt näitama loo talvist videot, mille looja on Stefan Lindfors ja põhjamaiselt külm ja maagiline see oma olemuselt ongi.

Järgmine singel "The Sacrament" ilmus 16.juulil 2003 Maxi-singlina ning teise loona kõlas siin veel "Buried Alive By Love". Mõlemast loost vändati valmis ka eraldi videod ning Praha lähistel Ploskovice lossis. Videode direktoriks oli Frantziboy.

2004 aasta jaanuari keskel filmis HIM kaks uut videot USA-s Philadelphias ja Los Angeleses viimati valminud lugudele “And Love Said No“ ning Neil Diamond’ coverile “Solitary Man“. Viimati mainitud videot saab näha saksamaa ametlikult ansambli lehelt. 01.märtsil 2004 andis HIM välja maxi-singli “Solitary Man“, millel kõlasid lisaks nimiloole veel “Please Don't Let It Go“ ning megahitt “Join Me“. Singliga avas ansambel 15.märtsil 2004 ilmunud albumi reklaamikampaania 16-loolisele kogumikule “And Love Said No...The Greatest Hits 1997-2004“. Lisaks kahele uuele loole leiame siit kogu ansambli senise paremiku, eesotsas kuulsaimate hittidega “Pretending“ ning “Funeral Of Hearts“. Selle plaadiga lõppes ka ansamblil leping kompaniiga BMG.

HIM manager Seppo Vesterinen teatas septembris 2004, et ansambel on sõlminud juba uue diili Warneri divisjoni kuuluva US indie labeliga Sire Records ning esialgu võimaldab see kindluse neljaks järgnevaks albumiks. Tegemist on suurima lepinguga, mis eales ükski Somme artist saanud ja tegemist on kaheksakohalise summaga.

Ville Valo kutsuti osalema tsellorokkaritest Apocalyptica uuele singlile "Bittersweet", milles ta laulab duetti Rasmuse mehe Lauri Ylöneniga. Vägeva videoga reklaamitav singel tuleb soomlaste maiuspalaks kujunenud Saksamaal välja 29.novembril 2004.

07.detsembril 2004 tuli veel dvd "The Video Collection - 1997-2003" ning 18.aprillil 2005 ilmus 2dvd "Love Metal Archives Vol. 1". Soome kõige tuntuma rockbändi uskumatu karjäär oli siin audiovisuaalses paketis! Ligi viis tundi kõige paremat HIMi! Kõik 15 videot albumitelt Greatest Love Songs, Razorblade Romance, Deep Shadows…, Love Metal ja And Love Said No. Live võtted kogu maailmast, sealhulgas eksklusiivsed esinemised "Wicked Game" Helsinkis 1996, Berliinis 2000 ning Moskvas 2003. Siis haruldased akustilised esinemised, intervjuud, fotod jne. Limited Edition -versioonil 82 min. bonus-dvd ”HIM vs. Bam”.

Ville Valo kihlus juulis 2005 oma kauaaegse girlfriendiga Jonna Nygren Soome suurimal rockifestivalil Ruisrock. Samas andis bänd ka võimsa kontserdi.

26.septembril 2005 ilmus uus bändi album "Dark Light" Sire Recordsilt ning ansambel lindistas selle stuudios New Yorkis produtsent Tim Palmer käe all. Kokku kõlab uuel plaadil 10 lugu, millest esimeseks singliks oli "Wings of a Butterfly".

Teine singel HIM Dark Light albumilt oli "Killing Loneliness", mille video esmaesitlus oli 02.detsembril (kes ei näinud, vaadaku videode rubriigist). Singli ametlik ilmumisaeg oli jaanuar 2006.

30.novembril 2006 tulio taas 15-looline parimate lugude kogumikalbum "Uneasy Listening Vol.1: Rarities", millele Ville Valo on valinud ansambli 15 pehmekõlalist pala, millest 5 on varemkuuklmata versiooniod. Plaadi singel kannab nime "In Joy And Sorrow / Pretending". "Uneasy Listening Vol. 2" ilmus kevadel 2007 ja seal on rokimad versioonid kusjures 14 loost on 9 varem ilmumata materjalist..

26.jaanuaril 2007 ilmus WEA plaadifirmalt Saksamaal singlina "Summer Wine", mille esitajad on Ville Valo ja Natalia Avelon. Lugu kõlab filmist "Das wilde Leben“, milles Natalia mängib ning on omaaegne 60-ndate klassika, mida toona esitasid Lee Hazlewood ja Nancy Sinatra.

HIM´i 2007 aasta turnee algas 8.juunil, kui ansambel soojendas Londonis, Wembley staadionil toimuval kontserdil Metallicat. Lisaks mõningatele Soome-kontserditele alustas bänd juuni lõpus koos Linkin Parkiga USA turneed pealkirjaga "Projekt Revolution". Koos osaleti samuti Warner Bros uuestisündinud 80-ndate robotifilmis "Transformers", mille esilinastus oli 03.juulil 2007. HIM esituses kõlab filmis lugu "Passion's Killing Floor".

HIM järgmine plaat lindistati 2007 kevadel Helsingis Finnvox-stuudios ja kuulajateni jõudis see 04.septembril 2007. Album kannab nime "Venus Doom" ning esimene video ja singel oli "Kiss of Dawn". 10.detsembril 2007 tuli itunes kaudu downloadimiseks järgmise singlina "Bleed Well".

Juunis 2008 ilmus HIM:i esimene ametlik live-album ”Digital Versatile Doom: Live At the Orpheum Theatre XXXVII A.S.” on salvestatud bändi võimsalt pooleteisttunniselt kontserdilt Los Angelesi Orpheum-teatris 2007.a. novembris. Ekstrana on DVD:l ”Behind the scenes” –materjal ja dokumentaal tulihingelistest HIM-fännide reisist Seattle-ss. DVD:l ka lisana muusikavideod: Bleed Well / Venus Doom / The Kiss of Dawn.

2009 suvel asus HIM stuudiosse Los Angelesis koos produtsendiga Matt Squire, et alustada tööd järgmise Warner Bros. Records albumiga. Plaat nimega "Screamworks: Love In Theory And Practice" jõudis kuulajateni 08.veebruaril 2010 ning sisaldab 13 lugu. Ville sõnul on see nende kõige seksuaalsem looming. Esimest singlit "Heartkiller" esitleti MySpace kanalil 04.detsembril 2009 ning videot 08.jaanuaril 2010. Boonusena on albumiga kaasas akustiliste lugudega lisaplaat "Baudelaire in Braille".

HIM oli Eesti suurima festivali Summer 2010 peaesineja ning astus üles festivali pealaval 15. juulil 2010.

HIM kodulehelt sai alates 11.novembrist 2010 tellida albumit "SWRMXS", mis on Screamworks Remix Album. Remiksijateks Tiesto, Morgan Page, Gavin Russom ja teised, ametlik ilmumiskuupäev oli 07.detsember 2010.

29.oktoobril 2012 tuli kogumikalbum "XX – Two Decades Of Love Metal", millel kokku materjali 20 lugu. Ainuke uus lugu on "Strange World", mis on Kevin Grivois kaver.

Sügisel 2012 suundus ansambel stuudiosse salvestama oma üheksandat stuudioalbumit "Tears On Tape". 29.aprillil 2013 Euroopas ilmunud 13-loolise plaadi produtseeris Hiili Hiilesmaa ja miksis Tim Palmer. Tuur on plaanitud 2013 suveks ning sügiseks.

15.aprillil 2013 ersitles bänd "Tears On Tape" muusikavideot, mille lavastajaks Stefan Lindfors. 7.mail 2013 avaldas bänd muusikavideo "All Lips Go Blue". 4.septembril 2013 tuli VEVOs kolmanda uue plaadi videona "Into The Night".

5.märtsil 2017 teatas bänd Facebookis, et nad lõpetavad 26-aastase karjääri 14.juunil algava kontsertuuriga, andes 35 show'd 14s riigis. HIM mängis oma viimase kontserdi 2017. aasta uusaastaööl.

2020. aasta märtsis, avaldas Ville Valo kolmepalalise album "Gothica Fennica Vol. 1". Vahepealsel ajal on Ville viivuks jõud ühendanud Soome bändiga Agents, kuid seda kõrvale jättes on Ville Valo musikaalselt väga vaikne olnud.

Ville Valo andis artistinime VV all 8.aprillil 2022 välja uue loo "Loveletting". Muusikavideo lavastas Kim Koponen. Järgnes 2.septembril koos videoga "Echolocate Your Love" ning 4.novembril "The Foreverlost".

13.jaanuaril 2023 tuli välja Ville Valo 12-looline album "Neon Noir". VV kontserttuur Euroopas algas 13.01.2023 Helsinkist.

Ville Valo "Neon Noir Tour" etteaste Eestis toimub 2024. aasta 17. aprillil Tallinna Helitehases.

Faktid

Nimi: Ville Hermanni Valo
Sündis / Koht: 22.november, 1976 / Helsinki, Soome
Tähtkuju: Skorpion
Sünniaastalt: Tuli-Draakon
Juuksed: Tumepruunid
Silmad: Rohelised
Pikkus: 184 cm
Bändis: Solist
Bändis: Asutajaliige
Eelmine bänd: Kemoterapia

Nimi: Mikko Viljami Lindström
Hüüdnimed: Lily, Lazer või ka Linde
Sündis: 12.august, 1976
Tähtkuju: Lõvi
Sünniaastalt: Tuli-Draakon
Juuksed: Blondid
Silmad: Hallid
Pikkus: 187 cm
Bändis: Soolokitarrist
Bändis: Asutajaliige

Nimi: Mikko Henrik Julius Paananen
Hüüdnimi: Mige Amour
Sündis: 19.detsember, 1974
Tähtkuju: Ambur
Sünniaastalt: Puu-Tiiger
Juuksed: Tumepruunid
Silmad: Sinised
Pikkus: 180 cm
Bändis: Basskitarrist
Bändis: Asutajaliige

Nimi: Mikko Karppinen
Hüüdnimi: Gas Lipstick
Sündis: 08.veebruar, 1971
Tähtkuju: Veevalaja
Sünniaastalt: Metall-Siga
Juuksed: Pole
Silmad: Pruunid
Pikkus: 182 cm
Bändis: Trummimees
Bändis: Aastast 1998
Eelmine bänd: Kyyria

Nimi: Jani Purttinen
Hüüdnimi: Emerson Burton
Sündis: 17.oktoober, 1974
Tähtkuju: Kaalud
Talle ei meeldi: MacDonalds
Parim lugu: Horst Mamerow - Klarinetten Polka
Õnnenumber: 7
Lemmik film: Charles Chaplin's City Lights
Lemmik linn: Helsingi
Lemmik toit: Pitsa
Lemmik jook: Kohvi

Muud huvitavat