Incubus

Brandon Boyd ja Portugal. The Man osalesid 21.jaanuaril ilmunud Awolnation singlil "Wind of Change". Tegemist on bändi The Scorpions megahiti kaveriga. Lugu kõlas 6.mail Los Angelesest pärit Ameerika rokkbändi Awolnation kaverite albumil.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.09.2002 - 10:15
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 06.05.2022 - 08:17
Välismaine artist, Ansambel, Rock

Incubus on praegu kuulus rockibänd, kes müünud üle maailma 13 miljonit helikandjat. Ent see kuulsus ei tulnud neile üleöö. Täpselt 11 aastat järjepidevat tööd ja kontserte viisid neid lõpuks 2001 aasta alguses ilmunud singliga “Drive“ maailma kuumimate bändide hulka ning nende kolmas LP “Morning View“ ja selle kaks väljaantud singlit “Wish You Were Here“ ning “Nice To Know You“ jäädvustavad California ansambli kindlalt rockmusa ajalukku kõrvuti selliste jõuliste, paatoslike ja positiivset rocki viljelevate ansamblitega nagu Pearl Jam või U2.

Incubus loodi 1991 aastal USA California linnas nimega Calabasas ning selle asutajateks olid neli 10-nda klassi poissi Brandon Boyd, Jose Pasillas, Mike Einziger ja Alex Katunich. Vaevalt teadsid muusikahuvilised noormehed toona kui raske tee neil kuulsuseni ees saab olema. Võttes omale kummalise nime, mis tõlkes tähendab luupainajat, hakati esinema kohalikes klubides ja pidudel ning hiljem teiste bändide soojendajatena kontsertidel. Esimeseks looks oli neil "Closet Cultivation" ning hiljem lindistati demokassett “Incubus”, mis ringles fännide hulgas.

1995 aasta 01.novembril anti välja esimene CD nimega "Fungus-Amoungus". Kui poistega ühines neist vanem plaadikeerutaja D.J. Lyfe, saadi plaadileping Immortal Records’iga ning ilmus teinegi EP "Enjoy Incubus". Ansambel läks kontserttuurile koos Korn’iga ning hiljem mängis veel koos Sugar Ray ja Limp Bizkit’iga. Peale pikki tuure anti lõpuks välja oma esimene album nimega “SCIENCE” 09.septembril 1997. aastal. See LP leidis hea vastuvõtu nn. underground ringkonnas ning sisaldas muusikaliselt funkit, trash-rocki ning hip-hopi segu.

1998. aasta veebruaris lükati ansamblist välja viimane liitunud mees ning tema asemele astus D.J. Kilmore. Incubus tuuritas pea kaks aasta koos ansamblitega System of a Down, Limp Bizkit, Deftones ja Taproot. Tuuride vaheajal ilmus teine LP "Make Yourself". 26.oktoobril 1999 ilmunud plaat näitab ansambli muusikas uut kvaliteeti, helid on puhtad ja hästi lihvitud. Plaadi produtsendiks oli Scott Litt (REM, Nirvana). Siit hakati ilmutama ka singleid, millest esimene "Pardon Me" leidis mängimist raadiotes üle kogu USA. Teine singel "Stellar" korjati üles ka MTV poolt suures soosingus ning lugu tõusis Top 10 hitiks mitmeks nädalaks USA singliedetabelis. Kolmas, 15.jaanuaril 2001 ilmunud singel “Drive“ ja selle video muutsid bändi kuumaks juba pikaks ajaks ja mitte ainult Ameerikas.

23.oktoobril 2001 jõudis müügile ansambli kolmas LP “Morning View“, mida soovitaksin kõigil “new-metal” fännidel tähelepanelikult kuulata, sest pettumusi ei paku siin ükski 13-st loost. Juba esimene singel “Wish You Were Here” näitab ilusat ja meloodilist, rütmikat ent samas moodsa soundiga veelgi uudsemat taset Incubus’ ajaloos. Teise singlina ilmunud plaadi avalugu “Nice To Know You” on aga ütlemata mõnus jõulisusest pakitsev rockiefort ja sama võib öelda ka kolmanda singli, mis ilmus 02.septembril 2002, “Are You In?“ kohta.

2003 aasta 30.augustil ajakirjale Rolling Stone antud intervjuus mainib kitarrist Mike Einziger, et kohe peale praeguse kontserttuuri lõppu, mille käigus vallutati jäägitult Austraalia, hakkavad nad kokku panama neljandat albumit, mille produtsendiks on palutud jällegi Scott Litt. 2003 aasta tõi ansamblisse muudatusi nii muusikaliselt kui ka koosseisuliselt. Nimelt otsustas 12 aastat bändis basskitarri mänginud Dirk Lance lahkuda ning teda asendas uue mehena varem hip-hop grupis The Roots kitarri mänginud Ben Kenney (pildil vasakult ülemine prillidega vana). Ben mängib ansamblis nüüd küll bassi ent tema oskused ei piirdu ainult selle pilliga. Incubus on kevadest saadik osalenud kontsertidega Lollapalooza tuuril ent samas on kirjutatud ja lindistatud lugusid järgmisele plaadile, mis on plaanitud välja anda 2004 aasta veebruaris. Kuigi 11 lugu on juba valminud ja neist mainitakse peamistena kahte – “Megolomaniac" ja "Pistola" ent lisaks plaanitakse siia veel 7 laulu juurde. Mike on iseloomustanud uut materjali kui energilist ja kiiret ning väga tehnilist. Uue plaadi produtsendiks on Brendan O'Brian.

Incubus järgmine album ”A Crow Left Of The Murder” ilmus 03.veebruaril 2004 nagu on teatanud Sony Music. Plaadil on 14 lugu ning avalugu "Megalomaniac" on ametlikult esimeseks ilmuvaks singliks ning selle mängimist on juba alustanud USA raadiojaamad. Loo video on samuti juba valmis ning ning selle direktoriks on Floria Sigismondi, kes äsja võitis MTV Europe aasta 2003 parima video auhinna ansambli Sigur Ros video "O" eest.

Incubus annab järgmise singlina välja “Talk Shows On Mute“ ning teine singel ilmus esmalt ainult USA-s. Naljakas inimeste üleolekut maailmas teistest liikidest mõnitav video on vaatamiseks ametlikul lehel välja pandud ning selle direktoriks oli Floria Sigusmondi.

09.novembril 2004 ilmus müüki uus videomäng "Halo 2" ja selle soundtrack, millelt leiab lausa neljas osas Incubus loo "The Odyssey". Kuulsamatest bändidest on sellel esindatud veel Hoobastank ning Breaking Benjamin.

22.novembril ilmus ansambli kontsert-dvd-d "Alive At Red Rocks", millel tuleb ettekandele 18 lugu. USA bändi Incubus kahetunnine konserti Colorado Red Rocks –amfiteatris lindistati 2004 aasta 26.juulil. Lisaks on veel viielooline boonus-cd kolme rariteetse kontsertsalvestisega ning kahe uue stuudiolooga "Pantomime" ja "Follow".

Incubus osales kolme uue looga filmimusa plaadil "Stealth", mis ilmus 12.juulil 2005 Epic Recordsilt. Singliks plaadilt sai Incubus lugu "Make a Move", mis kõlab ka treileri taustaks. Siis on siin veel "Admiration" ja esmakordselt ajaloos duetina lauldud "Neither of Us Can See", milles Brendan Boyd partneriks oli bändi Pretenders solist Chrissie Hynde. Filmi rezhissöriks on Rob Cohen ning siin mängivad näitlejatest Jamie Foxx, Josh Lucas and Jessica Biel.

27.novembril 2006 ilmus bändi kuues album, mis sisaldas 13 lugu. Plaadi nimeks "Light Grenades" ning esimene singel "Anna Molly" tuli raadiotesse ja bändi kodulehele juba oktoobris. Teine singel oli "Love Hurts".

"Monuments and Melodies" oli ansambli esimene kogumikplaat ja see ilmus juunis 2009. Kahele plaadile oli pressitud kokku 26 lugu, neist esimesel kõik bändi 13 singlit, lisaks kirjutas Brendan O'Brien kaks uut lugu - "Black Heart Inertia" ja "Midnight Swim". Teisel plaadil oli lisaloona Prince kaver "Let's Go Crazy". Loole "Black Heart Inertia" valmis ka video.

06.juulil 2010 andis Brandon Boyd välja sooloplaadi "The Wild Trapeze". Kõik lood plaadile kirjutas laulja ise ning mängis sisse ka instrumendid ja tegi samuti plaadikujunduse.

Incubus kuues stuudioalbum "If Not Now, When?" ilmus 11.juulil 2011. Albumil kõlab klassikaline Incubus, lihtne ja meloodiline. Aprilli lõpus esitleti esimest singlit "Adolescents" ning teiseks singliks oli juunis "Promises, Promises".

13.augustil 2012 avaldas bänd oma 20-ndaks aastapäevaks dvd/cd "Incubus HQ Live". Kontserdid salvestati kuuel õhtul Lääne-Hollywoodis asuvas intiimses kontserdipaigas, kus igal livel keskenduti erinevale albumile. Fännid ja publik saadi livele otse läbi sotsiaalmeedia fännidega suheldes.

2013 aastal on tulemas sooloalbimitega esile nii Brandon Boyd kui Ben Kenney, Mike Einziger sai maha filmiga ning Chris Kilmore on loomulikult dj.

25.juunil 2013 avaldas Brandon Boyd oma uue projektiga Sons of the Sea neljaloolise EP "Compass". 25.septembril 2013 avaldati 10-looline LP "Sons Of The Sea", millelt 14.juulil 2014 tuli muusikavideo "Lady Black".

5.veebruaril 2015 kõlas raadiotes esmakordselt Incubus uus singel “Absolution Calling”, mis pärines 11.mail 2015 ilmunud nelja looga EP-lt "Trust Fall (Side A)".

21.aprillil 2017 tuli täispikk album "8", mille miksis Skrillex. 11-looliselt albumilt on avaldatud lood “Nimble Bastard”, "Glitterbomb" ja "State of the Art".

11.jaanuaril 2018 esitles Incubus muusikavideot loole "Loneliest", mis pärineb albumilt "8". Plaadi avaloo "No Fun" Lõuna-Ameerika tuuri kajastav video avaldati 30.jaanuaril.

Incubus avaldas 18.oktoobril 2019 uue loo "Into the Summer", mis pühendatud John Taylorile bändist Duran Duran.

31.jaanuaril 2020 tuli välja Incubus uus singel "Our Love" koos muusikavideoga.

Brandon Boyd avaldas 4.jaanuaril 2021 oma versiooni Cat Stevens legendaarsest hitist "Wild World".

19.novembril tuli Brandon Boyd välja singliga "Pocket Knife". Loo autoriteks on Brandon Boyd ja John Congleton ning muusikavideo tegi Daniel Prakopcyk. Teise loona esitles ta 16.detsembril "Petrichor".

11.märtsil 2022 ilmub Brandon Boyd sooloplaat "Echoes and Cocoons". Kolmanda singli “Dime in My Dryer” avaldas ta 14.jaanuaril.

Brandon Boyd ja Portugal. The Man osalesid 21.jaanuaril ilmunud Awolnation singlil "Wind of Change". Tegemist on bändi The Scorpions megahiti kaveriga. Lugu kõlas 6.mail Los Angelesest pärit Ameerika rokkbändi Awolnation kaverite albumil.

Faktid

Nimi: Brandon Boyd
Sündis: 15. veebruar 1976
Tähtkuju: Veevalaja
Koht bändis: Laulja / löökpillid

Nimi: Mike Aaron Einziger
Sündis: 21. juuni 1976
Tähtkuju: Vähk
Koht bändis: Taustalaulja / kitarr

Nimi: Ben Kenney
Sündis: 16. märts 1977
Koht bändis: Basskitarr
Eelmised bändid: Super Grub, The Roots

Nimi: Jose Pasillas
Sündis: 26. aprill 1976
Tähtkuju: Sõnn
Koht bändis: Trummid

Nimi: Chris "DJ" Kilmore
Sündis: 21. jaanuar 1973
Tähtkuju: Veevalaja
Koht bändis: DJ pult

Varasemad liikmed:
Alex Katunich (s. 18.08.1976) - bass
Gavin Koppell aka DJ Lyfe

Muud huvitavat