Redneck Rampage

15.veebruaril avaldatud kolmanda kauamängiva “Descent” esitluskontserdid on 20.aprillil Tartus Genialistide klubis, 3.mail Tallinnas Tapperis ja 25.mail Räpinas.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 23.03.2003 - 14:49
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 17.02.2024 - 16:11
Eesti artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

2007. aastal Räpinas alustanud ning praeguseks põhiliselt Tartus tegutsev Redneck Rampage on oma tegutsemisaja jooksul avaldanud ning andnud kuuma lavalaudadel nii Eestis kui ka väljaspool. Algsest koosseisust on rivis bassimees Enriko Tooding ja kitarristid Joel Lumpre ja Allan Arjokesse. Laulja Karl Nagel liitus 2008.

Redneck Rampage on toores ja maalähedane küte, mis ei jäta kuivale ka kõige uimasemaid kuulajaid. Tursked riffid, raske astumine ning ränk vokaal on need, mis töö ära teevad. Raju lõunaosariikide sugemetega metal paneb kepsu all korralikult käima ja kuulajate pea vihaste trummirütmide järgi põrkama.

22.juunil 2008 tuli kahe looga "Our Single Shot", kus kõlasid "Walk Me Through The Storm" ja "Fight For a Dime".

31.mail 2009 sai valmis EP "To Hell With...", millel kõlasid "Bold Words", "Lowlife", "Mistress" ja "Corporate Dream". Trummid salvestati Ivo Kelmsaarega, kitarrid ja voks Tooste Rokiklubis ning miksimine ja mastering leidsid aset Soundfortress stuudios Martini ja Jaani käppade all. EP esitlus toimus 5. juunil 2009 Räpinas, Raske Muusika Päeval.

2011 aastal said valmis lood "Get Your Guns" ja "Theme Song". 2012 aastal lahkus trummar Sven Tobreluts ja tema asemele astus Tartu Supilinnast Martin Jüssi.

Muusika ei ole bändimeestest ühelgi põhiline sissetulekuallikas. Laulumees Karl Nagel töötab mööblifirmas, esikitarrist Joel Lumpre õpib arstiks, pika habemega bassimees Enriko Tooding õpib ehitusinseneriks ja on rekkajuht, kitarrist Allan Arjokesse töötab tuletõrjes ja paigaldab valguskaablit.

Nagel ja Arjokesse on õppinud lastemuusikakoolis. Kõige parem muusikaline haridus on trummimehel Martin Jüssil: ta on metsasarve erialal lõpetanud Tartu 1. muusikakooli ning astus sinna uuesti sisse löökpille õppima. Peale selle on ta geograaf, kes tudeerib magistrantuuris, teeb kaarte ja uurib satelliite.

Redneck Rampage ühendab neid Joel Lumpre sõnul seepärast, et kõigil on üks muusikaline maitse ja ühesugused tõekspidamised. Loodki valmivad ühiselt.

4.märtsil 2012 valmis muusikavideo loole "Gravity". 23.märtsil esineti Rock Cafes Jägermeister Rock Liiga finaalkontserdil ning 30.märtsil astuti üles Tapperis Tallinn Music Week raames. 3.augustil oli esinemine Rock Rampi laval Viljandi lossimägedes. Edasi kulges bänd tuuriga Poolas ja Ungaris.

Redneck Rampage asus peale viit tegutsemisaastat salvestama esimese plaadi lugusid ühes Laia tänava vanas majas asuvas bändi oma stuudios Tartus. Trummid võeti üles Siim Tõnissoni käe all Türil. Miksimis- ja masterduse tegi Jay Bartlett Londonis.

5.aprill 2013 tuli esimene singel "Devil In Disguise". Video avaldati YouTubes 13.aprillil. 06.aprillil 2013 esineti Rockstarsis Tallinn Music Week raames.

20.aprill 2013 ilmus Redneck Rampage esimene täispikk album "Shotgun Inc.", mis koosneb 12 originaalloost. Lugudes "Solitu-de pt. 2" ja "Joe" esitab kongeniaalse suupillipartii külalisena Alar Kriisa, kes on kujundanud ka plaadiümbrise ja sellesse kaasa pandud lauluraamatu.

Kitarrist Joel Lumpre: "See album võtab kokku meie enam kui 5 aasta pikkused pingutused defineerida oma maitset, suhtumist ja lähenemist raskemale muusikale. Plaadil leiduvad 12 rada on igaüks paras eepos sellest ettevõtmisest."

Albumi esitluskontserdid toimusid 25.aprillil Viljandis klubis Rubiin, 27.aprillil Tartus Genialistide Klubis ja 3.mail Tallinnas klubis Rockstars. Järgmise loona avaldati plaadilt "Petty King".

Shotgun ehk eesti keeles haavlipüss paugub nagu kahur, lugudesse on laetud kõvasti puhast energiat. Salvestised said plaadiks Blackwater Studios Londonis ning ilmselt meeldis bändi mehelik muusika inglastele sedavõrd, et kõmu levis ka stuudioga koostööd tegeva Rootsi plaadifirma Departdead Music Group kõrvu. Plaadifirmast tuli ettepanek lepingu sõlmimiseks.

Raskema roki sõpradel oli võimalus kuulata Redneck Rampage 29.juunil Vana-Vigalas Hard Rock Laagris ja 2.augustil Viljandi Lossimägedes Rock Rampil. Augusti lõpus oli kolm kontserti Poolamaal Sileesias.

14.novembril 2013 tuli singel "Joe". 16.novembril esineti klubis Rock & Roll Tartu legendaarse tattoo salongi Tartoo Tattoo 10. aasta sünnipäevapeol.

Bändist lahku Joel Lumpre ning soolokitarril on nüüd Indrek Kõnnussaar.

3.novembril 2017 postitati Youtube'i akustiline kontsertversioon loost "Cut me loose".

15.juunil 2018 nägi ilmavalgust uus kümne looga album "Caveman Chronicles" ning esitlus toimus Tartus Genialistide klubis. Tallinnas esineti 15.septembril rokiklubis Barbar.

Redneck Rampage avaldas 5.oktoobril albumi esikloole "Moonshine Rocket" video koostöös pealinna noorte audiovisuaalientusiastidega. Varasemalt on video produtsent Marko Järv, kunstnik Karoliina Kull ja operaator Rasmus Puksmann löönud kaasa mitme tuntud eesti kollektiivi muusikavideode valmimisel, nagu 5miinust, Curly Strings, Langenu jt. "Moonshine Rocket"-i video on filmitud sügaval Võrumaa metsade vahel ning kujutab bändiliikmeid tegemas higiseid ja õliseid metallitöid. Kunstiline juht Karoliina Kull, kes on muuhulgas ka Teater KELM’i kunstnik, kommenteerib teost järgnevalt: "Valminud visuaali inspireeris eelkõige see, et bändiliikmete näol ei ole tegemist lihtsate siidikäppadega, vaid tugevat tõugu meestega, kes ei pelga tööd. Seda sobib ideaalselt esindama vanakooli töökoja ja romula stiil, millele lisavad karakterit masinad, metall ja pingul lihased."

19.novembril oli bändil au soojendada Revalsi plaadiesitlust, mis toimus Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Redneck Rampage esines 29.juunil Vana-Vigalas festivalil Hard Rock Laager.

Redneck Rampage tähistas 15. sünnipäeva lühialbumiga “Beneath the Boulder”. 13.mail 2022 ilmunud viieloolise lühialbumi loos “Soul Astray“ on kaastegev maailmakuulus Tartu slaidkitarrist Andres Roots. Palad “Give in to me”, “The Journal” ja “Rotten” resoneeruvad tugevalt viimaste pandeemia-aastate ja nende mõjudega vaimsele tervisele. “See reliis on nii morn, suisa suitsiidne. Ilmselt olid need lood midagi, mida tuli keerulisel ajal endast välja lasta, et peast päris segi ei läheks,” kommenteerib lugusid trummar Martin Jüssi. Uusversioon loost “Gravity” on värske tõlgendus ühest bändi tuntumast palast. Karl Nagel ütleb EP kohta nii: “Kõige tumedam mateeria, mida “päris” albumile ei oska panna, on siin kõige madalamasse kohta kokku valgunud.“

Redneck Rampage lugu "Soul Astray" ft. Andres Roots on Rock FM Eesti juulikuu soundcheckis.

Redneck Rampage esines 23.juulil Punk & Rock festivalil @ Raadi mõisapark Tartu.

Pikaajaline eetrivaikus seoses bändi stuudiosse sulgumisega hakkab vaikselt lõpule jõudma ning uus album võtab jõuliselt ilmet. Esimese eksklusiivse eelvaate 2024. aasta alguses ilmuvale albumile sai publik 21.oktoobril Tartus @ Rock & Roll.

Redneck Rampage andis 19.detsembril 2023 välja singli "Coup de Grace" järgmiselt albumilt "Descent".

15.veebruaril 2024 esitles bänd loo "Hellfire" muusikavideot, lavastajaks Kerstin Tälli (Tällinnfilm). Vastne video viib vaatajad põrgukarusselliga sõitma. Loo sõnad ja produktsioon: Karl Nagel at the Mancave Studio, Tartu, Estonia.

15.veebruaril avaldatud kolmanda kauamängiva “Descent” esitluskontserdid on 20.aprillil Tartus Genialistide klubis, 3.mail Tallinnas Tapperis ja 25.mail Räpinas.

Faktid

Redneck Rampage on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Karl Nagel – vokaal - 12-05-1986
Indrek Kõnnussaar – kitarr - 04-10-1989
Allan Arjokesse – kitarr - 25-06-1987
Enriko Tooding – basskitarr - 07-08-1982
Martin Jüssi – trummid - 28-04-1989

Endised liikmed:
Heiti Hüsson – kitarr aastatel 2007-2009
Sven Tobreluts – trummid aastatel 2010-2012

Muud huvitavat

Seotud videod

Redneck Rampage - Hellfire
Redneck Rampage - Hellfire

Artist: Redneck Rampage

Lugu: Hellfire

Album: Descent

Aasta: 2024

Redneck Rampage - Moonshine Rocket
Redneck Rampage - Moonshine Rocket

Artist: Redneck Rampage

Lugu: Moonshine Rocket

Album: Caveman Chronicles

Aasta: 2018

Redneck Rampage - Devil in Disguise
Redneck Rampage - Devil in Disguise

Artist: Redneck Rampage

Lugu: Devil in Disguise

Album: Shotgun Inc.

Aasta: 2013

Režissöör: Joel Lumpre