Alesha Dixon / Mis-Teeq

Alesha Dixon 2006.a. esimese albumi "Fired Up" deluxe edition, kus kokku 19 lugu, ilmus 24.novembril 2023.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 12.03.2002 - 11:29
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 24.11.2023 - 10:00
Välismaine artist, Ansambel, Pop

Mis-Teeq on kolmest inglise tüdrukust koosnev bänd, kuhu kuuluvad Sabrina, Su-Elise ja Alesha. Kõik kolm laulavad ja kirjutavad ise laule ning peale sõbrannadeks saamist valmis neilt kõige esimese loona "Why," millest sai just UK klubides suur hitt. Loo aitas kirjutada David Brant.

Nende viis kuud hiljem ilmunud esimene singel “All I Want" tõusis juba ametlikus UK singlitabelis kohale #2 ning oktoobris 2001 jõudsid tüdrukud kohale #5 menuka singliga "One Night Stand". Järgnes esimene LP "Lickin' On Both Sides", mis leidis äärmiselt kena vastuvõtu just noorema kuulajaskonna poolt ning albumite tabelis jõuti kohale #3.

Mis-Teeq esimene LP andis tüdrukutele viis Top 10 singlit ning järgnes teise LP triangel. 17.märtsil 2003 ilmus singel “Scandalous“, mille on kirjutanud kolmik ise koos hitimeistritega Stargate, kellega koos valmis ka #1 hitt “One Night Stand“.

Ansambli teine album "Eye Candy" tuli välja 29.märtsil 2003, produtsentideks Rishi Rich, Joe, JD, Salaam Remi, Ed Case ja Mushtaq. Albumi teine singel "Can't Get It Back" ilmus UK-s 30.juunil 2003.

Mis-Teeq kolmas singel “Style“ anti UK-s välja 17.novembril 2003 ning kena funky lugu sisaldas kõike, mis bändi liikmetel kena lauluoskusega pakkuda on. Lisaks veel ka räppimist ning nii saigi võimalikuks inglaste üheks edukaimaks r&b ansambliks kujuneda ning edasi USA turule suunduda.

Ometi jõudsid nad USA-s välja anda vaid ühe singli kui mais 2004 "Scandalous" edetabelis 35 kohale tõusis. Sama aasta suvel kõlas see teemaloona Halle Berry filmis "Catwoman". 13.juulil 2004 ilmus USA ja Canada turule parimate lugude album "Mis-Teeq" end läbimurret ei saavutatud.

Pettunult otsustasid Mis-Teeq tüdrukud bändina laiali minna ja see uudis tehti teatavaks 01.veebruaril 2005. Viimase singlina anti veel märtsis 2005 välja kover ansambli Andrews Sisters loost "Shoo Shoo Baby", mis kõlas ka multikas "Valiant". Universal Records põrutas selle tuules turule kogumikalbumi "Mis-Teeq: Greatest Hits".

Alesha Dixon jõudis albumini esimesena ning "Fired Up" ilmus sügisel 2006 ja singliks siit "Lipstick". Alesha Dixoni esimene sooloplaat anti aga välja ainult Jaapanis ning tagasihoidlikult öeldes ei läinud sellel kuigi hästi. Seda ei saa aga öelda tema 2008 aasta albumi "The Alesha Show“ kohta, millel peal ka hitt "The Boy Does Nothing“. 2010 aastal ilmus tema kolmas album "The Entertainer", kus ta proovis erinevaid stiile. Singlteks ild "Drummer Boy", "Radio" ja "Every Little Part of Me". Mainida tuleb, et plaadil läks päris hästi.

Su-Elise Nash andis vokallid Lethal Bizzle loole "Going Out Tonight", mis oli 2009 aastal #15 UK Dance Chartis. Sabrina Washingtoni muusikaline produktiivsus piirdus singliga "OMG (Oh My Gosh)", mis tuli 5.aprillil 2010.

26.novembril 2010 ilmus UK-s Alesha kolmas sooloplaat "The Entertainer", mis suuremat edu ei toonud. Plaadi singlitena ilmusid "Drummer Boy", "Radio" ja "Every Little Part of Me" (featuring Jay Sean).

Mis-Teeq taasühinemisest räägiti aastal 2012 ent solisti Alesha Dixoni sõnul on neil tarvis alguses kõva hitti, mida aprilliks 2013 veel polnud.

21.juunil 2015 ilmus lõpuks Alesha Dixon uus singel “The Way We Are”, millest lubatakse suvist pommi. Muusikavideo avaldati VEVOs 19.mail.

12.oktoobril 2015 ilmus Alesha Dixon sooloalbum "Do It for Love", mis sisaldab 12 lugu. Plaat valmis Rootsis ning kaasa aitasid Alex James, Harry Sommerdahl ja Da Beat Freakz. Teine singel “Tallest Girl” tuli välja 1.septembril ning selle video 18.septembril.

12.novembril 2015 tuli Vevos loo “Do It For Love” muusikavideo, mille lavastajaks Harry Cauty.

Alesha Dixon sooloplaadi järgmiseks singliks oli “Stop” featuring Wretch 32, mille muusikavideo avaldati 10.mail 2016.

18.oktoobril 2020 andis Alesha Dixon välja greatest hits albumi "The Boy Does Nothing", millel lausa 24 lugu.

23.juulil 2021 ilmus Alesha Dixon singel "WAR".

Alesha Dixon oli üheks õhtujuhiks 67. Eurovisioonil Liverpoolis, mille finaal toimus 13.mail 2023.

Alesha Dixon 2006.a. esimese albumi "Fired Up" deluxe edition, kus kokku 19 lugu, ilmus 24.novembril 2023.

Faktid

Nimi: Sabrina
Bändis: Laulab vokaali, räppi ja kirjutab lugusid
Pärisnimi: Sabrina Fredrica Washington
Sünnikoht: Harlesden, London, Inglismaa
Sünniaeg: 27.oktoober 1978
Hobid: Seebikad, poodides käimine, soengud ja mood.
Lemmik Artistid: Architects, Destiny's Child, SWV
Inspiratsioon: Foxy Brown, Lauryn Hill

Nimi: Su-Elise
Bändis: Laulab vokaali, teeb koreograafiat ja kirjutab lugusid
Pärisnimi: Su-Elise Michelle Nash
Sünnikoht: West Dulwich, London, Inglismaa
Sünniaeg: 22.mai 1981
Hobid: Kiired autod, tantsimine, söögi tegemine, lugemine ja poodides käimine.
Lemmik Artistid: Whitney Houston, Lionel Ritchie
Inspiratsioon: Aretha Franklin, Lauryn Hil

Nimi: Alesha
Bändis: Laulab vokaali, on MC ja kirjutab lugusid
Pärisnimi: Alesha Anjanette Dixon
Sünnikoht: Welwyn Garden City, Hertfordshire, Inglismaa
Sünniaeg: 07.oktoober 1978
Hobid: Loodus, astroloogia ja jalutamine.
Lemmik Artistid: Madonna, Lauryn Hill
Inspiratsioon: Madonna, Michael Jackson

Muud huvitavat