P.O.D.

3.mail 2024 ilmub Mascot Recordsilt P.O.D. album "Veritas", kus kõlab 11 lugu. 21.märtsil ilmus singel "Lies We Tell Ourselves" koos videoga.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 29.05.2002 - 09:47
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 21.03.2024 - 17:19
Välismaine artist, Ansambel, Rock

P.O.D (akronüümis Payable On Death) on üks uuema ajastu Ameerika new-metal band, mis pärineb Californiast San Diegost ning on asutatud 1992. aastal. Ansambli asutajateks olid Marcos (kitarr) ja Wuv (trummid). Õige pea liitus nendega Sonny Sandoval (laul) ning uskumatult kiiresti tõusti soosikuiks kohalikus punkliikumises ning oli soojendusbänd ansamblite Green Day ja Cypress Hill kontsertidel. Hiljem liitus nendega Traa (bass) ning mehed asutasid kristliku plaadikompanii Rescue Records. Nende esimesed kolm plaati kandis nime "Snuff The Punk" (1994), " Brown" (1996) ja "Live“ (1997) ja olid segu tugevast agressiivsest metallist, hardcore’ist ja hip-hopist ning läbivaks teemaks siin oli kristlik võitlussõnum. Plaadid müüsid kokku uskumatud 30 tuhat koopiat ning järgmiseks jõuti välja anda veel seitsme looga EP "The Warriors“, mis ilmus 04.mail 1999.

1998 aastal saadi ülima populaarsuse soosingul plaadileping Atlantic Recordsilt ning peale nende oma EP väljaandmist ilmus kohe sama aasta 17.augustil LP "The Fundamental Elements Of Southtown“, mille peaprodutsendiks oli plaadikompanii poolt Howard Benson. Ometi ei leidnud plaat väljaspool California osariiki eriti sooja vastuvõttu. 2001 aasta plaat "Satellite“, mis ilmus 11.septembril, tõusis aga sootuks kiiremini tippu ning juba esimeste nädalatega jõuti seda müüa üle 500 tuhande LP.

Plaadi esimene singel, hümnilik kitarriraju "Alive“ ei andnud rockiedetabelites kellelegi armu. Järgmine singel "Youth Of The Nation“ leidis aga veelgi soojema vastuvõtu ning sellega jõuti eedetabelitesse ka Euroopas ning erilise hea vastuvõtu leidis loo video telejaamade poolt. Suurt osa edus mängib fakt, et P.O.D. muusikuid inspireerivad muusika kirjutamisel tõelise elu situatsioonid. Näiteks lugu "Youth Of The Nations“ jutustab just San Diego Santana koolis juhtunud tragöödia õpilaste tulistamisest ning loo lõpus kõlavad küsivad sõnad "Where do we go from here?", mis peegeldavad noorsoo peataolekut tänapäeva keerukas maailmas. Ometi on kõigi nende lugude rajulisuses sees tugevad sõnumid ning siit ei puudu ka kenad meloodiad ning P.O.D. peabki õnnestumiseks just seda, et neid kuulab pea kogu inimkond, alustades kolmeaastastest poisikestest kuni vanaemadeni välja.

Veebruaris 2003 lahkus ansamblist P.O.D. kitarrist Marcos Curiel ja asus mängima San Diego bändi nimega Accident Experiment. Teda asendas endine ansambli Living Sacrifice kitarrist Jason Truby. Koos uue mehega asuti lindistama mais esilinastuvale Warner Brothers superfilmile "The Matrix Reloaded" lugu nimega "Sleeping Awake". Sellest on tänaseks valminud ka video ning lugu peaks olema filmi soundtracki esimene singel. “Sleeping Awake“ leidis mängimist rockiraadiotes alates 15.aprillist ning terve soundtrack "The Matrix Reloaded" paisatakse müüki 06.mail. Singel ise ilmub 26.mail. P.O.D. on juba ära maininud ka oma järgmise albumi ilmumisaja ning selleks on teatatud 04.november 2003.

P.O.D. töötab praegu oma kolmanda plaadi kokku 17 loo kallal ning plaat pidavat tulema rängim eelmistest. Uue plaadi produtsendiks on Howard Benson, kelle sõnade kohaselt puudutab uue plaadi sõnum iga ansambli fänni südant. 04.novembril 2003 ilmub 12-looline uus LP “Payable On Death”. Plaadi esimene singel on “Will You”, mis ilmus 24.septembril USA-s ning sai juba esimese nädalaga Atlantic Recordsi selle aasta kiiremini edetabelites tõusnud looks. Edule panid aluse rocki ja alternatiivmusa raadiod, mis võtsid loo hoobilt omaks ja seda lausa 141 jaamas korraga. Singlist endast saate Chris Vrenna, ansambli Nine Inch Nails asutajaliikme, remixi kuulata ka ansambli ametlikul kodulehel.

"Change the World" on teine singel albumilt “Payable on Death“ ja see on üsna agressiivne rock koos bändile omase kooriosaga sõnades "One word, a voice unheard/ You can change the world/ If everyone would stop and listen". Laulja Sandoval lisab loo kohta, et see kõneleb iseenda eest ning räägib sellest, et ainult armastus võib muuta maailma. 25.jaaanuaril 2004 hakati näitama loo videot, mis on ka üleval bändi ametlikul kodulehel ning selle direktreeris jälle Marc Webb, kes oli ka viimase kahe loo video autoriks. Klipis näeme bändist filmitud kaadrite vahel fänne sellistes paikades nagu Sydney Austraalias, Beijing (Great Wall), New York (Times Square) ning Agra Indias (Taj Mahal). Singel ise ilmub esialgsetel andmetel USA-s ja Kanadas.

31.augustil 2004 tuli välja plaat “Passion of the Christ: SONGS”, mis on inspireeritud samanimelise Mel Gibsoni filmist, plaadil kõlab ka ansambli P.O.D. muusika. Septembris 2004 tuli välja kitarristi Jason Truby 24-looline akustilise kitarrimuusika plaat “String Theory.”

P.O.D. järgmine stuudioplaat nimega "Testify" saabus müügile 23.jaanuaril 2006. Uue plaadi produtsendiks kutsuti Glen Ballard ning plaadil kuulis seekord ka külalisi ning üheks neist on räppar Matisyahu. Bändimehe Traa sõnade kohaselt on nende album üsna vihane ja raske. 13-loolise albumi esimene singel kandis nime "Goodbye For Now". Veel enne uut plaati anti 15.novembril 2005 fännidele kingitusena välja 7-looline "The Warriors EP Vol. 2.", millel lisaks vanematele lugudele ka uue plaadi materjalist demovariandid "Teachers" ning "Ya Mama". 24.märtsil 2006 esilinastus Yahoo Musicus plaadi teise singli "Lights Out" video.

P.O.D. asutas end välja andma best-of albumit ning sellel on kokku 17 lugu. Album "Greatest Hits [The Atlantic Years]" ilmus 17.novembril 2006 ja siin kõlab muuhulgas kaks täiesti uut lugu. Singel oli "Going In Blind".

Detsembris 2006 kirjutas ansambel uue hümni ameerika jalgpalluritele mansast The San Diego Chargers. Samas oli ansamblis tagasi endine kitarrist Marcos Curiel.

Veebruaris sõlmiti plaadileping kompaniiga Columbia Records ning 07.aprillil 2008 aastal tuli plaat nimega "When Angels and Serpents Dance". Plaadi produtsendiks oli seekord Jay Baumgardner. P.O.D on järjekordselt oma headuses ning rokib täiega lugudes "Addicted" ja "Kaliforn-Eye-A", aeglastest lugudest tasub esile tõsta akustilist "Tell Me Why" ning albumi õnnestunuimat lugu "It Can't Rain Every Day".

Maailmas rohkem kui 10 miljonit albumit müünud P.O.D. esitles 25.juulil 2011 kodulehel uut lugu "On Fire", mis oli vabalt allalaaditav.

12.märtsil 2012 teatas ansambel, et nad on lõpetanud järgmise albumi salvestamise. 9.juulil 2012 ilmunud plaadi "Murdered Love" produtseeris Howard Benson. Esimese loona oli kodulehel üleval "Eyez", kus külalisvokaale esitab Jamey Jasta. Singli ja videona tuli esmalt "Lost in Forever".

20.augustil 2012 oli VEVO-s P.O.D. järgmise singli "Higher" esmaesitlus.

18.juunil 2013 avaldati järgmise singli “Beautiful” muusikavideo.

22.oktoobril 2013 anti välja albumi "Murdered Love (Deluxe Edition)". Uute lugudena kõlavad "Burn It Down" ja "Find A Way", lisaks akustilisi versioone ja muud staffi kokku 23 rada.

17.novembril 2014 ilmus ansambli akustiline album "SoCal Sessions", millel kõlab bändi 12 aegumatut hitti uues võtmes.

Märtsis 2015 alustati tööd järgmise albumiga, mille produtsendiks taas Howard Benson. Esimene singel "This Goes Out to You" tuli 9.juunil ning album "The Awakening" ilmus 21.augustil 2015. Loos "Criminal Conversations" lööb kaasa bändi In This Moment laulja Maria Brink. "This Goes Out to You" muusikavideo avaldati 12.augustil Vevos.

1.septembril 2017 ilmus P.O.D. singel "Soundboy Killa".

P.O.D. avaldas 16.novembril 2018 järgmise albumi "Circles", kus kõlab 11 lugu. Singli "Rockin' with the Best" video tuli välja 12.septembril ning nimilugu avaldati 28.septembril. Bändi Euroopa tuur algas 15.veebruaril Saksamaalt.

30.oktoobril 2020 andis P.O.D. välja jõulusingli "Christmas Lullaby".

16.septembril 2020 ilmus trio Stillwell viie looga EP ""Supernatural Miracle". Bändis on laulja ja kitarrist Q-Unique, P-O-D. trummar Wuv ning Korn'i bassimees Fieldy. 20.novembril tuldi välja loo “You Don’t Wanna Know” muusikavideoga.

19.veebruaril 2021 tuli trio Stillwell välja loo "Alright Alright" muusikavideoga.

P.O.D. tähistas 2001. aasta albumi "Satellite" juubelit tuuriga USA-s, mis kestis 14.augustist 7.oktoobrini. Lisaks ilmus 3.septembril 2021 plaadist duubelversioon, millel lisamaterjali ning neli seniavaldamata lugu.

21.oktoobril 2022 ilmus trio Stillwell loo "Rock the House" muusikavideo. Bändis on laulja ja kitarrist Q-Unique, P-O-D. trummar Wuv ning Korn'i bassimees Fieldy.

P.O.D. tuli välja 21.septembril 2023 singli ja muusikavideoga "Drop" kus lööb kaasa Randy Blythe ansamblist Lamb Of God.

20.oktoobril 2023 avaldas trio Stillwell loo "Cynical" Hector Romero animatsioonidega video.

P.O.D. avaldas 30.novembril muusikavideo loole "Afraid To Die", kus kaaslaseks bändi JINJER vokalist Tatiana Shmayluk. 18.jaanuaril 2024 esitleti teise singli "I Won’t Bow Down" muusikavideot.

3.mail 2024 ilmub Mascot Recordsilt P.O.D. album "Veritas", kus kõlab 11 lugu. 21.märtsil ilmus singel "Lies We Tell Ourselves" koos videoga.

Faktid

P.O.D. on:
Trummid: Wuv (Noah Bernardo Jr.) - sünd. 24.02.1974
Bass: Traa (Mark) Daniels - sünd. 30.12.1970
Laul: Sonny (Paul Joshua) Sandoval - sünd. 16.05.1974
Kitarr: Marcos Curiel - sünd. 09.09.1974

Muud huvitavat