Papa Roach

27.jaanuaril 2023 esitles bänd lugu "Cut The Line" feat. Beartooth. Bänd teatas albumi "Ego Trip" 20-loolisest digitaalsest deluxe versioonist, mille lisalood on originaalide remiksid.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.04.2002 - 10:19
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.01.2023 - 23:28
Välismaine artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

Papa Roach loodi 90ndate algul ning sinna kuuluvad: laulja Coby Dick (sünd.28.juuli 1976), kidramees Jerry Horton (10.märts 1975), bassimees Tobin Esperance (14.november 1979) ja trummar Dave Buckner (29.mai 1976). Poisid elasid Põhja-Californias 10000 elanikuga linnakeses nimega Vacaville, kus nagu ikka polnud millegagi tegeleda. Nii alustatigi bändiga, sest oli valida muusika või surnuksjoomise vahel. Nende eeskujudeks olid Faith No More ja Primus ning alates 1993 aastast kannavad nad nime Papa Roach. Muusikaliselt võiks ansambli loomingut liigitada kui hip’hopi, funki ja pungi sugemetega rockmuusikaks. Kuna nende kontsertesinemistel on alati enamus fänne pilves, siis valisid nad oma logoks prussaka, et vältida seostatust otseselt marihuaanaga. Praegune viimane album “Infest” ja sõna roach annavadki kokku seose prussakatest kubisev.

1996.aastal otsustas bänd vähe ägedamalt läbi lööma hakata ning nende produtsendiks sai Bret Pair, kes aitas neid promoda ning leidis lõpuks võimaluse E.S.P. stuudios 700 dollarilise tasu eest ning kokku lindistati 13 lugu plaadile "Old Friends From Young Years", mis ilmus 1997 aasta veebruaris. Selle plaadi kuulsamatest lugudest tasub kindlasti ära märkida lood "Orange Drive Palms" ja "Liquid Diet", mis leidsid omale koha ka Sacramento ja San Jose väiksemates raadiojaamades ning üllatavalt hea vastuvõtu kuulajate poolt. Juba märtsis esines Papa Roach kontsertidel koos teiste andekate agressiivse rocki puntidega Lõuna-Californias.

Aprillis 1998 andis ansambel välja viiest loost koosneva EP "5 Tracks Deep", millelt laul "Revenge in Japanese" näitas väga ehedalt bändi omapärast hip-hop stiilis salmiosa ja võrratult hästi meeldejääva kooriosa ühildumist ning just selline sound on jäänudki bändi tõmbenumbriks tänaseni.

Ansambli teine LP “Infest” ilmus juba Dreamworks Recordsilt ning täpsemalt eelmise aasta 25.aprillil. Albumi produtsendiks oli Jay Baumgardner ning seda albumit tõstavad esile just laulja Dick kirjutatud sõnad lugudele "Broken Home," "Never Enough," "Binge," "Thrown Away" ning "Last Resort”. Kui kuulata näiteks lugu “Last Resort”, mis algab kõhedalt nakatavate sõnadega "Cut my life into pieces/ This is my last resort”, paneb väga paljusid kõhedalt ahhetama. Tundub, nagu oleks tegemist puhta suitsiidi ja enesetapuga ent tegelikult on laul äratanud just paljudes noortes taas elujõu ning tahtmise ise oma raskustest võitu saada. See on midagi sellist, millest vanemad inimesed enam aru ei saa kuid just Papa Roach jõuline kitarri ja laulu koostöö tekitab meeletu energia ülekande isegi plaadilt kuulates, rääkimata siis veel kontsertidest. Ja nii kisendabki bändi solist Dick loos üha julmemalt edasi " 'Cause I'm losing my sight/ Losing my mind/ Wish somebody would tell me I'm fine" ning pole imestada, et ameeriklased valisid singli eelmisel aastal üheks parimaks modernse rocki esitajate hulgast.

“Last Resort” on tõepoolest lugu, mida tahaks üha ja üha kuulata, sest siin on meeletult head kitarririfid. Kommentaar kitarristi Jerry Hortoni enda sõnadega "There's only 12 notes on a f---ing guitar “. Laulu kohta lisab solist Dick: “See on väga positiivselt terav lugu ning selle kallal ei tasuks uriseda. Kui sul on elus probleeme, siis nendest tuleb üle saada. Otsi üles oma sõbrad ning nendelt saad tuge.”

28,jaanuaril suundus Papa Roach taas stuudiosse koos oma produtsendi Brendan O’Brien’iga, et alustada tööd järgmise albumi kallal, mis pidavat valmima juunis 2002. Viimase uudisena on meil au teatada, et 24.märtsil sündis laulja Jacobil poeg nimega Makaile Cielo Shaddix.

Papa Roach annab uue albumi välja 18.juunil 2002 ning see lindistati valmis kõigest 50 päevaga. Plaadi nimeks on “Lovehatetragedy” ning see erineb tugevalt nende eelmisest albumist, olles rohkete musastiilide segu nagu punk, rock ja metal ning vähem kõlab siin räppimist. Plaat algabki ägeda andmisega loos "M-80 (Explosive Energy Movement)", millele järgneb vähe rahulikum "Life Is a Bullet". Esimese singlina lastakse Inglismaal välja 10.juunil mõnusa kooriosaga lugu “She Loves Me Not”, mis kõneleb vastuolust omada perekonda ja samas olla bändis ning sellega kaasnevast stressist ja refräänis kõlavad selgelt read "I don't know if I care/ I'm the jerk/ Life's not fair/ Fighting all the time/ This is out of line/ She loves me not". Singliloo video filmiti Los Angeleses ning selle direktoriks oli jälle Dave Meyers, kellelt valmis ka viimane Kid Rock video.

Järgmine Papa Roach album nimega "Getting Away With Murder" ilmus 31.augustil 2004 ja esimeseks singliks oli nimilugu. Järgmise singlina ilmus "Scars" ja selle video on produtseerinud Motion Theory ja video näitab tulekahju järgset situatsiooni ning siin lööb kaasa näitlejatar Taylor Cole (WB’s seriaalist Summerland).

22.novembril 2005 tuli Geffen Records väljaandes Papa Roach kontsert-dvd "Live & Murderous in Chicago", millel 80 minutit pikk kontsert, kõik bändi senised videoklipid, intervjuud ja pildigalerii.

11.septembril 2006 tuli bänd välja järgmise albumiga, mille nimeks "The Paramour Sessions". Plaadi produtsendiks oli Howard Benson. Esimene singel "To Be Loved" ilmus raadiotesse 07.augustil ja loo video esmaesitlus toimus Yahoo Musicis 15.augustil. Plaadil kõlab 13 lugu ja lisaks boonusena "Scars" kontsertsalvestis. Plaadi müüginumbrid ei olnud aga tavapäraselt lootustandvad. Teise singlina tuli plaadilt jaanuaris 2007 "Forever".

25.aprillil 2007 teatati, et ajutiselt on loobunud kontsertidel mängimast trummar Dave Buckner ja teda asendas Tony Palermo bändist Unwritten Law.

Veebruaris 2008 teatati stuudiosse suundumisest ning plaadi produtsendiks kutsuti taas Jay Baumgardner. Albumi nimeks on kinnitatud "Metamorphosis" ning see ilmus 24.märtsil 2009. Alates novembrist sai bändi ametlikult lehelt vabalt kuulata esimest singlit "Hollywood Whore" ning vaadata ka selle videot. 25.novembrist 2008 oli singel müügis iTunes. 10.veebruaril 2009 tuli USA-s järgmise singlina hümniliku refrääniga rockihitt "Lifeline".

Kui varasematel aegadel oli Papa Roach firmanumbriks räpp, siis kuuendal albumil on see täiesti kadunud ning asendunud käreda kisa ja kitarride andmisega. Bändi sõnade kohaselt on see nende kõige jõulisem album ning trumme mängib siin juba päristrummarina Tony Palermo. Kui kiiretest lugudest on parimaks "Change Or Die", siis kurjalt aeglane on "Carry Me". Eraldi äramärkimist väärib "I Almost Told You That I Loved You", mille südamest vihkav raju sai kindlalt stripiklubides kuumaks.

31.augustil 2010 ilmus album "Time For Annihilation ... On the Record and on the Road". Kuulda sai 9 liveesitluses vanemat ja viite uut lugu. Singliteks olid "Kick in the Teeth" ja "Burn". Juunis 2011 linastus video singlile “No Matter What".

2011 detsembris teatas ansambel oma kaheksanda stuudioalbumi salvestamisest, produtsendiks James Michael. Papa Roach uus album ilmus 1.oktoobril 2012 ja kannab nime "The Connection". 13-loolise plaadi esimene singel ja video "Still Swingin’’ tuli 24.septembril.

Teine singel "Where Did The Angels Go" oli neil viies #1 Billboardi Active rockraadiote edetabelis.

Singli "Leader of the Broken Hearts" muusikavideo esilinastus toimus 18.aprillil Vevo-s. Euroopas alustas bänd tuuriga 7.juunil 2013.

Oktoobris 2013 avaldati Euroopas deluxe edition albumist "The Connection", mille boonus DVD-l näeb kontserti Los Angelesi Club Nokias. 21.oktoobril 2013 anti välja singel "Before I Die".

23.jaanuaril 2015 ilmus bändi kaheteistkümne looga üheksas album, mis kannab nime F.E.A.R. (Face Everything And Rise). Singlid olid "Gravity" ning nimilugu "F.E.A.R."

25.detsembril 2015 tuli välja singli "Falling Apart" muusikavideo.

1.novembril 2016 tuli välja uus lugu "Crooked Teeth". Loo muusikavideo avaldati 8.veebruaril ning see on filmitud Lõuna-Aafrika kontserdil.

17.veebruaril 2017 tegi bänd avalikuks uue loo "Help", mis pärines 19.mail 2017 ilmunud Papa Roach 10-ndalt albumilt. Kümme lugu sisaldaval albumil löövad külalistena kaasa Machine Gun Kelly ja Skylar Grey. 21.aprillil tehti avalikuks lugu "American Dreams" ning 5.mail "None of the Above".

6.juunil 2017 avaldas bänd loo "Periscope" muusikavideo, kus lööb kaasa lauljatar Skylar Grey.

Augusti algul teatas bänd, et Jacoby Shaddixi hääl vajab puhkust ning tühistas USA tuuri. Järgmine kontsert toimub 9.septembril Helsingis. 15.augustil tuli välja "Do It, Try It", lavastajaks Bryson Roatch.

Papa Roach esitles 2.veebruaril 2018 loo "Born For Greatness" Bryson Roatch lavastatud muusikavideot. Samalt mehelt pärit videot loole "My Medication"esitleti 14.veebruaril.

29.märtsil tuli välja loo "None Of The Above" muusikavideo, lavastajaks taas Bryson Roatch.

Jacoby Shaddix osaleb Within Temptation uuel singlil "The Reckoning" ja selle 24.septembril avaldatud muusikavideos.

4.oktoobril avaldas Papa Roach kaks uut singlit "Who Do You Trust?" ja "Renegade Music". 15.novembril järgnes singel "Not The Only One". 13.detsembril avaldas bänd loo "Elevate".

Papa Roach uus album "Who Do You Trust?" ilmus 18.jaanuaril 2019.

Jacoby Shaddix laulis Mongoolia rokkarite The HU 13.detsembril 2019 avaldatud singlil "Wolf Totem" ning lõi kaasa ka muusikavideos.

25.märtsil 2020 avaldati viimase albumi loo "Top Of The World" muusikavideo ning 4.mail "Feels Like Home" koduvideo, milles osalevad bändiliikmete perekonnad.

16.oktoobril tuli välja Hollywood Undead, Papa Roach & Ice Nine Kills ühissingel "Heart Of A Champion".

Papa Roach avaldas 19.märtsil 2021 kogumiku "Greatest Hits Vol. 2 - The Better Noise Years". 25.detsembril anti soojenduseks välja viie looga EP "20/20" vanade lugude uute versioonidega ning 29.jaanuaril tuli singel "Last Resort (Reloaded)", kus kaaslaseks Jeris Johnson. Järgmisena ilmus 19.veebruaril koos bändiga Asking Alexandria "Broken As Me".

11.juunil tuli välja Papa Roach singel "Core (That’s Who We Are)", mis valmis koostöös saksa housemusa duoga VIZE.

2.augustil andis Papa Roach välja uue singli "Swerve". Kaasatud olid bändi Fever333 ninamees Jason Aalon Butler, kes kirjutas laulu sõnad ning Los Angelese räppar Sueco.

9.septembril anti välja loo "Kill The Noise" muusikavideo, mille autoriks Jacoby vend Bryson Roatch. 29.oktoobril avaldas Papa Roach singli "Dying To Believe".

21.jaanuaril 2022 avaldas ansambel hümniliku singli "Stand Up", mille produtsendiks Jason Evigan. 27.jaanuaril tuli välja muusikavideo, mille lavastajaks Bryson Roatch.

1.märtsil ilmus Papa Roach singel "Cut The Line", mille muusikavideo tuli välja 4.märtsil. Lugu oli viies singel ansambli 8.aprillil ilmunud albumilt "Ego Trip". Kokku kõlas uuel albumil 14 lugu.

9.detsembril avaldati loo "Ego Trip" muusikavideo.

27.jaanuaril 2023 esitles bänd lugu "Cut The Line" feat. Beartooth. Bänd teatas albumi "Ego Trip" 20-loolisest digitaalsest deluxe versioonist, mille lisalood on originaalide remiksid.

Faktid

Nimi: Jacoby Dakota Shaddix
Hüüdnimed: Coby Dick, Piss
Sündis / Koht: 28.juuli, 1976 / Mariposa, USA
Tähtkuju: Lõvi
Elukoht: Vacaville, USA
Juuksed: Mustad, varem olid blondid.
Silmad: Pruunid
Lemmik...
Raamat: Jack Kerouac "On the Road"
Filmid: Kids, The Matrix, American Beauty, A Clockwork Orange, The Shining
Näitleja: Jack Nicholson
Linn: New Orleans
Auto: Hummer

Nimi: Jerry Allan Horton, Jr.
Hüüdnimed: Pole
Sündis / Koht: 10.märts, 1975 / Charleston, USA
Tähtkuju: Kalad
Elukoht: Vacaville, USA
Juuksed: Pruunid
Silmad: Pähklipruunid
Praegused bändid: Deftones, Faith No More, Mos Def
Lemmik...
Toit: Mehhiko toidud
Filmid: Goonies

Nimi: Tobin Joseph Esperance
Hüüdnimed: Toby
Sündis / Koht: 14.november, 1979 / Vacaville, USA
Tähtkuju: Skorpion
Elukoht: Vacaville, USA
Juuksed: Mustad
Silmad: Pruunid
Lemmik...
Film: Sid and Nancy
Toit: Itaalia toidud

Nimi: Anthony Joseph Palermo
Hüüdnimed: Tony
Sündis / Koht: 22.november, 1979 / San Jose, USA

Muud huvitavat