The Calling

15.augustil 2013 teatas The Calling taasühinemisest, et luua uus album.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 14.06.2002 - 12:49
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 20.08.2013 - 00:00
Välismaine artist, Ansambel, Alternative & Indie

Alex Band on USA indierocki viljelev artist, kes sai avalikkusele tuntuks kui ansambli The Calling juhtfiguur ja laulja.

The Calling

The Calling on Los Angelese bänd, mille hingedeks ja lugude autoriteks on kitarrist Aaron Kamin (s.10.08.1977) ja laulja Alex Band. Kuigi Aaron on Alexist neli aastat vanem, said neist ometi head sõbrad ja muusikud kui Aaron jättis lõpuks maha Alexi vanema õe ning juba 1996. aastal võeti poisid RCA Recordsi artistideks. Nende esimene bänd kandis nime Generation ning seal mängis trumme 58-aastane ning bassi 40-aastane vana. Juba üsna kena soundi tegi järgmine ansambel Next Door ja parimaks looks oli kindlasti "Lost".

The Calling on seni välja andnud vaid ühe albumi nimega Camino Palmero ning USA-s ilmus see 2001 aasta 10.juulil. Plaadi produtsendiks on Marc Tanner ning üheksa lugu siin on aidanud miksida legendaarne Chris Lord-Alge. Bändi kuulusid siis veel kolm noormeest: kitarrist Sean Woolstenhulme, bassimees Billy Mohler ja trummar Nate Wood. Kogu nende album on fantastiline ning seda kuulates avastavad paljud selles muusikas hingesugulust ning tunnevad samu läbielamisi, mis bändi muusika ja laulusõnad pakuvad. Huvitava nimega plaat Camino Palmero – seda nime kannab Los Angeleses tänav, kus laulja Alex üles kasvas.

Euroopas ilmus nende album 18.märtsil ning 09.aprillil lasti üle maailma välja esimene singel "Wherever You Will Go“, mis oli fantastiliselt hea lugu ning võitis kõigi popmusa austajate südamed. Järgmine singel saab olema plaadi kuues lugu "Adrienne“, mis paneb igaühe laginal naerma kui refräänis lauldakse kenast chickist. See singel on määratud ilmuma 27.augustil.

18.juunil lahkus ansamblist kitarrist Sean, et liituda oma venna Rick Woolstenhulme bändiga Lifehouse. The Calling jätkab aga kontsertidega USA-s kuni 14.juulini ning nende uueks liikmeks saab praegu ansambliga koos tuuril esinev kitarrist nimega Dino, kes kuulus varem punklauljatari Laura Down bändi. Bändist lahkusid veel Billy ja Nate. (31. oktoobril 2002)

Ameerika poole peal filmiti 05.-07.augustini juba kolmanda singli “Could It Be Any Harder“ video ning seal peaks see singel välja tulema mõne nädala möödudes. The Calling uue video autoriks on legendaarsete rokkarite U2 ja Bruce Springsteen videoklippide autor Meiert Avis ning uus video näitab ühe tüdruku elulugu ja tema kasvamist ja läbielamisi. Järgmise aasta jaanuaris on poistel kavas hakata tegelema järgmise LP-ga, mille jaoks on üht-teist juba pika kontserttuuri ajal valmis kirjutatud.

10.veebruaril ilmub Ameerikas The Callingu uus singel "For You", mis on 4.veebruaril esilinastuva filmi "Daredevil" soundtrack. 18. jaanuaril toimus Prantsusmaal NRY muusikaauhindade jagamine, kus The Calling kandideeris ja võitis "parima välismaise bändi / duo" auhinna.

25.augustil ilmus Arista Usa (BMG) kompaniilt uus Santana singel, millel lööb kaasa ka Alex ning see singel oli “Why Don'T You and I“, mille videos Alex lendab aasal ringi. Aaron ja Alex on ametis uue LP lindistamisega ning bändi ametlikul lehel on üles riputatud video loo "The Beginning Stages“ stuudiotööst põgus ülevaade.

19.aprillil ilmub Euroopas The Calling uus singel nimega “Our Lives“. Ansambli teine LP kannab nime "Two" ja see tuleb RCA alt 08.juunil 2004. Kõik lood uuel plaadil on kirjutanud Alex Band ja Aaron Kamin. Plaadi produtsentideks on Clif Magness ning Mark Tanner, mõned lood on aidanud teha Clive Davis. Märtsi lõpus alustab ansambel promotuuriga nii Euroopas kui Jaapanis ning singli "Our Lives" tõsisevõitu video lõid bändiliikmed koos direktoriga Liz Friedlander.

Kokku on plaadil 12 lugu ning viimasena kõlab juba varem singlina ilmunud “For You“. Uus plaat näitab ansambli saamist täiskasvanulikumaks ning on rohkem rütmikam ja rockilikum. The Calling moto aastaks 2004 on: Out with the old, in with the new.

“Things Will Go My Way“ on teine singel albumilt “Two“ ja see tuli välja 23.augustil 2004. Jõuline uue generatsiooni emotsionaalne ballaad, tugev meloodia, Alexi hingestatud esitlus ning Aaroni lihtsad kitarriakordid, see kõik on siin nii ilmselgelt olemas. Lisaks veel video ja lisalugu.

Kolmandaks singliks valiti siit plaadilt "Anything", mis jõudis müügile 15.novembril 2004. Selle loo video oli seni kõige sisukaim ja kenam, mis Alexist iial valminud. Alex mõtles kogu video "point"i välja ja see filmiti paari päevaga ära. Tõrksa tüdruku osas nägime videos Alexi abikaasat ning lõpetuseks teade, et Alex Band ja Jennifer Sky abiellusid 24.juulil 2004 Floridas. Kahjuks purunes abielu aastal 2009.

Alex Band soolokarjäär

12.oktoobril 2007 linastunud filmile "The Final Season" kirjutas Alex koos Mitch Allan'iga teemaloo "Coming Home", mis on filmi soundtracki esimene singel. 2007 salvestas Alex samuti soolomaterjali, mis ilmus 2008 aastal nime all "Alex Band EP". Videona esitleti "Only One". Kodulehelt alexband.net saab lugeda laulja tegemistest ning kuulata uusi laule. Novembris osales Alex näitlejana episoodis telesarjale "CSI NY" ning osa linastus telekas 14.01.2009. Ta mängis muusikut ning esitas juppe mõningatest oma lauludest.

Oma sooloplaadi loomiseks moodustas Alex endale plaadifirma AMB ning koos Robin Sydney'ga alustas muusika pakkumist lehel Black Star Bracelet. USA turule jõudis 12.detsembril 2009 klassikaline "Silent Night". 14-looline sooloalbum "We've All Been There" ilmus 29.juunil 2010 ning singel "Tonight" eelnes veebruaris.

Alex sooloplaadi järgmine singel oli "Without You" ning plaadi Euroopa versioonilt tuli veel singlina 2010 aastal "Only One". 2011 aastal andis Alex Saksamaal välja singli "Euphoria".

Veebruaris 2010 kihlusid Alex ja Kristin Blanford ning abielu sõlmiti 1.mail 2011. Kristin osales Alexi muusikavideotes "Tonight" ja "Euphoria". Paar läks lahku aprillis 2012.

22.mail 2012 avaldas Alex Band EP "After the Storm", millel kõlab 5 lugu.

The Calling ühinemine

15.augustil 2013 teatas The Calling taasühinemisest, et luua uus album.

Faktid

Alex Band - laul, kitarr
Aaron Kamin - kitarr, taustalaul
Nate Wood - trummid, taustalaul
Billy Mohler - basskitarr
Dino Meneghin - kitarr

Muud huvitavat