Marina

3.detsembril avaldas Marina uue singli "Happy Loner", mis pärit 7.jaanuaril 2022 ilmunud albumi "Ancient Dreams In A Modern Land" deluxe versioonilt. 7.jaanuaril tuli veel samast singlina välja "Pink Convertible".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 22.07.2004 - 20:05
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 07.01.2022 - 07:16
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Marina Diamandis, artistinimega Marina and the Diamonds, ütleb, et on terve elu teadnud, et temast saab kuulsus. "Muidugi, see kõlab nagu klišee, aga see on tõsi," ütleb 24aastane kreeka-kõmri juurtega lauljatar. Enesekindlus ja sihiteadlikkus on toonud edu, sest Walesi laulja Marina and the Diamonds valiti BBC kriitikute poolt 2010 aasta enimlubavate läbimurdjate nimekirjas lauljatar Ellie Gouldingu järel teisele kohale.

22. veebruaril 2010 ilmus esimene täispikk kauamängiv "Family Jewels", mis jõudis UK edetabelis kohale #5. Laul "Hollywood" ilmus esimene singlina albumilt 1. veebruaril 2010. Laulab sarkastilises võtmes nii iseendast ja valede väärtuste hindamisest kui ka USA popkultuuri ja muu kommertslikkusest.

Väga erilise häälega Walesi neiu Marina on lood ise teinud, kuulajale tähendavad need püüniseid, kogu uputava pop-potentsiaali juures on tegu täiesti ebastandardsete heliteostega ja tema hääl on tugev nagu saja-aastane tamm. Ainus etteheide: briljantne laul, tapvad meloodiad, nutikad sillad ja nipsakad refräänid vääriksid veidramat produktsiooni: endine Sneaker Pimpsi mees Liam Howe ja endine Bomb The Bassi kaastööline Pascal Gabriel kütavad lihtsalt biidi- ja sündipauerit – siiski mitte keskmise rnb-popi võtmes, vaid pompoosselt paugutades.

"Shampain", "Kermit The Frog", "Oh No! " on vastupandamatud lööklaulud, samas kui lugudes "Rootless" ja "Numb" näitab Marina, et kannab välja ka üürgavad ballaadid. Lahedaks teeb selle muusikaliselt meeletult eluterve plaadi veel see, et sõnad on megadepressiivsed.

14. veebruaril 2010 alustas Marina esimest tuuri, mis vältas 49 päeva üle kogu Suurbritannia, Iirimaa, Euroopa, Ameerika Ühendriikide ja Kanada.

Marina avaldas 2011. aasta oktoobris promosingli "Radioactive" ning lisaks demo versiooni laulust "Starring Role". 9.mail 2012 tuli album "Electra Heart", mis tõi talle rohkelt popmusa austajaist fänne juurde üle Euroopa. Selle albumiga lõi Marina puhta popi alter ego ja kui aus olla siis pole juba ammu nii head plaati kuulnud. Väga head laulud ja sõnad.

Esimene singel "Primadonna", korralikku elektrohitti, ilmus plaadiga samal ajal, "Power & Control" singel ilmus ainult Suurbritannias, Euroopas oli teine ametlik singel "How to Be a Heartbreaker". Album "Electra Heart", mis USA publikule peale minemiseks sisaldas produktsiooni Dr. Luke’ilt ja Diplolt, ei olnud 100% laiatarbepop – rõhutas ju Marina igal võimalusel, et blond parukas ja varasemast otsesem muusika on ainult stereotüüpide avastamiseks loodud fiktsioon.

Oma kolmandal albumil "Froot" on kuulajate ees jälle Marina ise – kergelt ekstsentriline ja raskelt kurb. 13.mail 2015 ilmunud albumi avab klaveriballaad "Happy" ning kuigi järgnev nimilugu avastab funki ja diskot, on raskemeelsuse varjust raske välja pääseda. Produktsioonilt on "Froot" tagasihoidlik ja laseb esile tõusta pigem laulusõnadel ja melodraamatilistel meloodiatel. Lugudes "I’m A Ruin" ja "Blue" tuleb Marinal eriti hästi välja nakkava popi ja armuvalu sümbioos, tantsid ja nutad.

"Froot" on väga ühtlane kuulamine. Üks lugu sulandub teise, järgmine salm kõlab nagu eelmine ning lisaks on Marina esitusviis üsna kurnavalt intensiivne. Lõpuks muutub pidev epistli lugemine väsitavaks ("Savages"). Kui on üks asi, mida Marina ei oska, on see enda kergelt võtmine – isegi ta kõige popimatest lugudest kumab läbi skeptiline Walesi tüdruk, kelle jaoks on nii muusikatööstus, Hollywood kui armastus võrdselt köitvad ja jälestusväärsed. Ning kuigi suurepäraste üksikute lugude kõrvalt pole Marina and the Diamonds veel väga head albumit teinud, on ta just tänu kõigile oma vigadele lõpmatult sümpaatne ja huvitav artist.

16.juulil 2015 avaldas Marina and the Diamonds järgmise singli "Blue" muusikavideo, mille lavastas Charlotte Rutherford.

Marina and the Diamonds osales Clean Bandit singlil “Disconnect”, mis avaldati 23.juunil 2017. Esmakordselt esitati lugu 10.aprillil 2015 Coachella festivalil.

Luis Fonsi & Marina and The Diamonds lõid kaasa 2.novemril 2018 ilmnud Clean Bandit singlil "Baby".

Marina and The Diamonds artistinimeks on edaspidi Marina. järgmise albumi esimene singel “Handmade Heaven” ilmus 8.veebruaril 2019. Loo videos on näha kauneid Eesti metsasi ning talvist Rummu karjääri. Järgmine singel "Superstar" tuli välja 1.märtsil ning "Orange Trees" 21.märtsil.

Marina uus album "Love" ilmus 4.aprillil ning sisaldab 8 lugu. Teine, samuti 8 looga osa pealkirjaga "Fear" järgnes 26.aprillil.

13.septembril andis Marina välja "Love + Fear" akustilise EP. Samas esitles ta loo "Superstar" videot. Järgmiseks tuli 16.septembril "True" video.

7.veebruaril 2020 ilmus MARINA singel "About Love" Netflix's sarjast "To All The Boys: P.S. I Still Love You”.

18.novembril ilmus Marina singel "Man's World" koos Alexandra Gavillet lavastatud muusikavideoga. Empress Of Remix of "Man's World" featuring Pabllo Vittar tuli välja 4.veebruaril.

Marina järgmine singel "Purge The Poison" ilmus 14.aprillil ning selle uusversioon bändiga Pussy Riot avaldati 5.mail.

Uus album "Ancient Dreams In A Modern Land" tuli välja 11.juunil ning väga hoogsat nimilugu esitles Marina 19.mail. 9.juunil tuli veel promosingel "Venus Fly Trap" koos videoga.

21.oktoobril avaldas Marina singli "I Love You But I Love Me More", kus osalemas Beach Bunny.

3.detsembril avaldas Marina uue singli "Happy Loner", mis pärit 7.jaanuaril 2022 ilmunud albumi "Ancient Dreams In A Modern Land" deluxe versioonilt. 7.jaanuaril tuli veel samast singlina välja "Pink Convertible".

Faktid

Pärisnimi: Marina Lambrini Diamandis
Sünniaeg: 10.oktoober 1985
Sünnikoht: Brynmawr, Blaenau Gwent, Wales
Pikkus: 162 cm
Silmad: pruunid
Juuksed: pruunid

Muud huvitavat