Soul Militia / Lauri Pihlap

2023. aastal alustas kaverite ansambel “Legend”, kelle solistideks on suurepärased lauljad Rolf Roosalu, Marvi Vallaste ja Lauri Pihlap. 7- liikmelise live-bändi repertuaari moodustavad maailmakuulsaks saanud tantsuhitid alates 70-ndatest, muusika on kaasahaarav ja hoogne, küttes hõõgvele iga peo!
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.03.2003 - 12:30
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.01.2024 - 08:58
Eesti artist, Ansambel, R&B & Soul

Soul Militia (varem tuntud nime all 2XL), kes koosneb 4 liikmest - Semy, Lowry, Craig, Ince; alustas muusikaga tegelemist juba 1997. aastal. Tollal märkas nende talenti Eestis ülimenukas poistebänd Noisy Nation ja nende manager, kes aitasid ja julgustasid poisse tõsisemalt asja kallale asuma. Koostöös proffessionaalsete produtsentide/heliloojate Glen Pilvre ja Priit Pajusaarega valmisid esimesed laulud, millest mõned ka Eesti hitkogumikele jõudsid.

Mõne ajaga suutis poisid oma energilise show ja tempokate lugudega veenda Soome, Taani ja Eesti meelelehahutusärimehi, kellega koostöös on tänase päevani antud lugematul hulgal kontserte ööklubides, festivalidel ja suvetuuridel (Jyrkki Supershow 2000 Soomes, Rantarock 2001 Soomes, Lunden Festival 2001 Taanis, Sony Playstation Tour 2001 Taanis, Pühajärve Beachparty, Grillfest jne).

Kuulsamad nimed maailmast, kellega Soul Militia lavalaudu jaganud on Sonique, Bomfunk MC's, DJ Bobo, DJ Alligator Project, Snap & Turbo B. Peale Eurovisooni 2001 võitu Tanel Padari ja Dave Bentoniga, tekkis poistel mõte ka Eestis midagi tõsisemat korda saata. Nii löödigi käed mõttekaaslastega firmast Downtown Studios, et võita esikplaadiga juba kaua aega unarusse jäetud Eesti neidude südamed ja poiste poolehoid.

Soul Militia on bänd, kes elab muusikas. Muusika oli, on ja jääb nende armastuseks nr 1. Tihedad tantsutreeningud ning koos lauluoskusi lihvides veedetud tunnid asendavad mõttetustele veedetud aja. Energiline ja kohati sensuaalne r'n'b, mida Soul Militia viljeleb, ei anna võimalust vormi minetamiseks. Ballaadid ning laulmine akapellana ei lase lauluoskusel kahaneda. Kõrge enesekriitika ja tihe konkurents on see, mis on pannud Soul Militia pingutama ja lasknud aastaid teha seda, mis neile kõige rohkem meeldib.

<b>Mis juhtus 2XL'iga, miks Soul Milita?</b>

2XL'i võis lugeda nö. muusikaliste katsetuste ajaks, millal alles oma tegelikku olemust otsiti ja kogemusi omandati. Soul Militia algus tähendab eneste ning tõelise bändi identiteedi leidmist. Lõpuks on kõik omal kohal - iga liikme välja kujunenud funktsioon, ühised arusaamad, õiged koostööpartnerid, õige tunne. Soul bändi nimes esindab hingestatust ning pühendumust, mis grupi eksistentsile ja arengule kaasa on aidanud. Milita (tõlge armee) tähendab võitlust raskuste ja takistustega, mida poisid on pidanud ise enda eest läbi tegema, kuna bänd on eksisteerinud aastaid manageride, produtsentide, finantseerijate, treenerite, laulukirjutajateta. Misiganes keegi Soul Militias näeb, on tõeline ja poiste enda…

<b>Uudis:</b>

Lõpuks on kätte jõudnud aeg, kui Soul Militia on asunud tõsiselt stuudiotööle, et sügise hakul rõõmustada aastaid oodanud fänne oma esimese albumiga "On the rise" Enamus lugusid on kirjutatud ja ka produtseeritud poiste enda poolt, mis nendi sõnul annabki nende muusikale hinge.

Soul Militia album 'On The Rise' nüüd müügil! Sisaldab 14 seni avaldamata lugu. Mine ja hangi endale selle aasta album!

<b>Uuem uudis:</b>

26. novembril esitleti Tartus klubis Tallinn oma uut plaati “Silence Before the Storm”. Album on valminud koostöös Downtown stuudiote ja manager Fred Kriegeriga ning koosneb lisaks uutele lugudele veel juba tuntud hittidest “Say it”, “Hey mami” ja“Freak in me”. Viimasele valmistati Eesti seni kalleim muusikavideo, mis sai muuhulgas pärjatud 2003. aasta Kuldplaadiga. Uus album, millelt võid leida 14 lugu. Sisaldab hitte 'Freak In Me', 'Hey Mami', 'Say It' ja tuliuut eestikeelset lugu 'Tõmbab Käima' feat Chalice. Uuel plaadil ollakse juba kolmekesi ja lahkunud on Ince.

<b>2006 aasta uudis:</b>

2006 aasta on poistebändil Soul Militia möödunud varjusurmas. Üks selle liikmeid tantsib, teine teeb soolokarjääri ja kolmas kirjutab lugusid teistele artistidele. Eurovision 2007 toob kõik kolm korraga uue singliga lavale tagasi. Loo "My Face" muusika ja sõnad on kirjutanud Kaido Põldma ja Lauri Pihlap, esitab Soul Militia.

<b>Lauri jätkab soololauljana:</b>

2007. aasta kevadel alustas Lowry soolokarjääri ning eelmise aasta jõuludeks nägi ilmavalgust tema debüütsooloalbum nimega «Split Personality». Kriitikute sõnul on plaadil olev materjal meloodiline, kaasakiskuv ja heade hookidega popmuusika, milles on R&B’d, hip-hopi ning ka dancehalli. Kõik plaadil olevad 13 lugu pärinevad Lowry sulest. Albumilt on Eesti edetabelitesse jõudnud ka kaks singlit - «Breathe» ja «Come Back».

16.märtsil 2008 soojendas Lowry Tallinnas maailma hetkel kuumimat R&B staari RIHANNAt. Koos Lowryga astusid Saku Suurhalli lavale DJ ja viis taustatantsijat. Sel moel oli Rihanna kontsert Eesti edukaimale R&B artistile esimene etteaste sellises kuueliikmelises koosseisus.

13.juunist 2008 oli kodulehelt võimalik alla laadida Lowry uut singlit "A Better Day". Lowry kolmas singel sobib kuulamiseks rohkem klubiatmosfääri. Lugu kannab endas edasi positiivset mõtet, et kõik ei olegi nii halb, kui paistab, ning see "parem päev" on varsti tulemas. "Loo sõnade kirjutamise hetkel ei olnud minu meeleolu eriti positiivne," kirjeldab Lowry oma uut lugu. "Sõnum, mis jõudis sõnadesse kannab edasi mõtet, et juhtugu elus mida tahes, kusagilt paistab ikka peenike lootuskiir."

Juulis 2008 valmis Lowry ja Pärnu artisti B2H Ühise loona “Öö Veeda Minuga”. Tegu on vägagi potentsiaalse selle suve hittlooga, arvab B2H. Loos on vajalik kogus positiivsust ning selle lüürika sulandub hästi suveöö atmosfääriga.

Novembris 2008 sai Lowry valmis muusikavideo oma neljandale singlile "From Me To You". Nagu loo nimigi ütleb tuleb seda lugu nautida südamega. Videos löövad lisaks Lowryle ka kaasa tema andekas ja energiline taustabänd ning võluvad taustalauljannad Marilin Kongo ja Laura Põldma.

Juunis 2009 esitles Lowry eestikeelset singlit "Nädalalõpp", produtsendid olid Lowry ja Jay Low, laul sai viimase lihvi juunis Jay Low stuudios. Fonogrammitootja ja omanik oli Plaan B OÜ, videomeister Jaanus Vann. Veebruaris 2010 valmis singel "Let's Change", mille ta produtseeris koos kauaaegse bändikaaslase/sõbra Kaido Põldmaga. Loo muusikavideos (toodetud Box Productionsi poolt) saab näha kolleege ja sõpru, Kaido Põldmad, Semy Morgun'it, James Wertsi ja teisi.

Augustis 2010 ilmus Lowry singel "Just nii nagu peab". Laulu sõnade ning meloodia autor on Lowry ning produtseeritud on see kauaaegse sõbra Kaido Põldmaga. Suvisele ning üdini positiivsele loole on oma panuse andnud ka Lowry isa Priit Pihlap (kitarr, trummid) ning James Werts (bass). Uut singlit võib nimetada sissejuhatuseks Lowry sügisel ilmuvale albumile "LP", millel lugusid nii eesti kui inglise keeles.

Juunis 2011 ilmus Lowryl mõnus suvesingel "Suvi". Pärnu rannast jutustav rütmikas lugu on täpselt mõnus rannas kuulata, vihmavarjuga kokteiliklaas käes.

Detsembris 2011 tuli Lowry raadiosingel "Tühjad Pihud" albumilt "Gunnar Graps- Tribuut".

<b>Uus algus kolmekesi:</b>

15.detsembril 2011 teatas Lowry: Da BOYS are back in town! :) Soul Militia on pärast 5 aastast pausi mängus tagasi! Singel kannab pealkirja "The Future Is Now" ning pala osutus valituks EESTI LAUL 2012 poolfinalistide hulka! Pundis on Semi, Kaido ja Lauri.

Aprillis 2012 esitles Soul Militia klubis Überblingen uut singlit “Gotta Do It”. Singlile valmis esmakordselt Eestis külastajate poolt filmitud kontsertvideo esinemisest, kus astusid koos hingemeestega üles kitarrist Pent Järve, basskitarrist Siim Usin aka Uska ning trummar Borkis Hrebtukov aka Borka.

29.augustil 2012 avaldas Soul Militia järgmise loo "Say It".

11.detsembril 2012 avaldasid Soul Militia ja Helen Adamson ühisloo "Ausus", mis on kaver Billy Joeli loost "Honesty" ning eestikeelsena on selle avaldanud 1982. aastal Jaak Joala.

18.mail 2013 osalesid Lauri ja Kaido taustalauljatene Birgit Õigemeele esitatud loos "Et uus saaks alguse". Eurovisiooni finaalis saavutati 20. koht.

7.juunil 2013 jõudis Vanemuise suures majas vaatajate ette kontsert-tantsuetendus "Thriller – Tribute To Michael Jackson", milles mängivad kaasa Sergei Morgun ja Lauri Pihlap.

12.detsembril 2013 pääses Eesti Laul 2014 poolfinaali Lauri Pihlapi laul "Lootus". Lauri avaldas singli 31.detsembril oma youtubes.

31.detsembril 2013 tuli Lauri Pihlapi kirjutatud soolosingliga "Siia Jõudsin" lagedale Semy. ""Siia jõudsin" on jõulise ja positiivse sõnumiga lugu, mille kaasakiskuv refrään ja rütm ei jäta modernse muusika austajaid külmaks," kirjeldab Semy lugu.

Lauri lugu "Lootus" osales Eesti Laul 2014 II poolfinaalis 21.veebruaril 2014. Tiimis olid veel Rene Puura, Semy Morgun, Susan Lilleväli, Bert Pringi ja Dagmar Oja.

13.mail 2014 avaldati Kaido Põldma ja Laura-Liisa Käisi duett “Kevadekuulutaja”, mille autoriks on Ardi Kaljuvee. “Tegu on hoogsa ja kevadise looga. Mul oli suur rõõm juba teist korda Laura-Liisale taustavokaale arranžeerida ja laulda. Tegemist on südamliku ja andeka tüdrukuga ning soovin talle edu kõigis tema tegemistes,” selgitas Kaido.

Naisräppar Tiiu avaldas 04.02.2015 tulise debüütsingli “XOXO”, kus kaasa teeb laulja, produtsent, tantsija ja koreograaf Semy.

Semy ja räppar Suur Papa olid Eesti laul 2015 külalisesinejad ning 21.02.2015 esitati koos lugu "C'est La Vie".

Semy lasi 26.aprillil 2015 välja soolosingli “Siis kui peab” koos muusikavideoga. Semy sõnul räägib uus laul segaduses mehest, kes on ennast kusagile kaotanud. Laul sündis Semyl koostöös sõbra Maanus Masinguga, kes on nii laulu sõnade autor kui ka videorežissöör.

9.aprillil 2015 tuli Laurilt uus singel "Tugevam", mis pärines 6.mail ilmunud teiselt sooloalbumilt "LP". Plaat sisaldab ka varem avaldatud singleid nagu "Lootus", "Suvi (Maailmaserv kus puhata)" ning "You Ain't What I Need". Uuel plaadil leidub erinevaid emotsioone, nii rahulikku tempot kui ka agressiivsemat lähenemist. "Paari lugu sellelt albumilt kujutaksin ma kindlasti ette mõne filmi soundtrackil. Ei oleks kohe üldse vastu, kui võimalus avaneks," tõdes muusik. "LP"-lt leiab 8 eesti- ning 8 inglisekeelset pala.

Lauri Pihlapi albumi "LP" esitluskontsert toimus 7.mail lokaalis Kivi Paber Käärid. 9.juunil 2015 ilmus Lauri Pihlapilt uus singel "Aitab küll".

Lauri laulis augustikuisel Claim x Roki singlil "Tahan Unistada" ning lõi lisaks kaasa muusikavideos.

13.oktoobril 2015 avaldas Lauri video laulule “Looking Through a Glass Wall”, mis on talt esimene ingliskeelne singel peale 5 aastat.

29.veebruaril 2016 andis Lauri välja oma kuueteistkümnenda singli “I Ain’t Sellin'”.

20.mail 2016 tulid Semy ja räppar Okym välja uue energilise ühissingliga “Uus”. Lugu räägib sellest, kuidas meil kõigil on iga päev võimalus jätta vana seljataha ja saada uueks ja paremaks. Oma unistusi tuleb taga ajada ja muutuma peab seestpoolt väljaspoole. Keegi ega miski ei suuda sind tagasi hoida.

Lauri Pihlap andis 9.septembril 2016 välja singli “Let’s Start The Show”. Tegemist on täiesti värske looga, mida Pihlapi eelmisel aastal ilmunud albumilt “LP” ei leia. Muusikavideo valmimisele aitas kaasa Sergei Morgun.

1.juunil 2017 tuli Lauri Pihlapilt singel "Meie öö (Meie laul)", mis on kirjutatud kahasse Kaido Põldmaga ning produtseeritud koos Semy Morguniga. "Jahtuv rannaliiv, lõkked, kuum õhk, riivatud mõtted, kaasakiskuv rütm... Kõik on olemas," sõnas muusik.

Lauri Pihlap oli üheks seitsmest soojendajast 26.oktoobril Tallinna ööklubis Cathouse esinenud räpi- ja R'n'B superstaarile Nelly.

Eesti Laul 2018 poolfinaalis 10.02.2018 osalesid Tiiu x Okym x Semy looga “Näita oma energiat”. Lugu avaldati 19.detsembril ning selle video 8.veebruaril.

Lauri Pihlap oli 7.juunil 2019 tagasi uue singliga "1993". "Lugu lihtne. Eelmisel sügisel kuulasin ühel päeval muusikat. Läks täitsa 90ndateks kätte ära. Samas, see ju täiesti normaalne. Ma 90ndatel sirgunud poiss. Puhas "küll ikka OMAL AJAL tehti head muusikat" situatsioon, eksole. Mingil hetkel panin tähele, et 1993 teeb pika puuga ära. Viskas mulle ette nii et tolmas," kirjutab Pihlap Facebookis loo tausta kohta.

04.12 võistles Eesti Laul 2022 kolmandas veerandfinaalis Lauri Pihlap lauluga "Take Me Home", mille autor on Lauri Pihlap.

2023. aastal alustas kaverite ansambel “Legend”, kelle solistideks on suurepärased lauljad Rolf Roosalu, Marvi Vallaste ja Lauri Pihlap. 7- liikmelise live-bändi repertuaari moodustavad maailmakuulsaks saanud tantsuhitid alates 70-ndatest, muusika on kaasahaarav ja hoogne, küttes hõõgvele iga peo!

Faktid

Nimi: Sergei Morgun
Artistinimi: Semy
Sündis: 13.aprill 1979
Tähtkuju: Jäär
Pikkus: 170 cm
Silmad: Sinised

Nimi: Lauri Pihlap
Artistinimi: Lowry
Sündis: 09.märts 1982
Tähtkuju: Kalad
Pikkus: 180 cm
Silmad: Rohelised

Nimi: Kaido Põldma
Artistinimi :Craig
Sündis: 29.mai 1980
Tähtkuju: Kaksikud
Pikkus: 177 cm
Silmad: Pruunid

Nimi: Indrek Soom
Artistinimi: Ince
Sündis: 27.august 1976
Tähtkuju: Neitsi
Pikkus: 178 cm
Silmad: Hallid

Muud huvitavat

Seotud videod

Lauri Pihlap - 93
Lauri Pihlap - 93

Artist: Lauri Pihlap

Lugu: 93

Aasta: 2019

Semy - Siis kui peab
Semy - Siis kui peab

Artist: Semy

Lugu: Siis kui peab

Aasta: 2015

Režissöör: Maanus Masing

Lauri Pihlap - Looking Through a Glass Wall
Lauri Pihlap - Looking Through a Glass Wall

Artist: Lauri Pihlap

Lugu: Looking Through a Glass Wall

Album: LP

Aasta: 2015

Režissöör: Maanus Masing