Driven

Jaanus Saago avaldas 15.märtsil 2021 oma esimese soolosingli koos muusikavideoga, mis kannab nime "Aastaajad". "Kirjutasin selle laulu enda elukaaslasele, kui olime mõnda aega koos olnud. Sõnum võib olla küll veidi naiivne, aga mulle meeldib unistada ja usun, et positiivselt mõeldes on elu lihtsam," lisas ta. Muusikavideo valmis nutitelefoniga filmitud kaadritest, mida salvestati talvel mööda Eestimaad ringi sõites. Video monteeris kokku Rauno Laikjõe.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.09.2004 - 19:54
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.03.2021 - 15:20
Eesti artist, Ansambel, Rock

Driven on sünergeetiline grupp tänavaluulelembelisi, kelle loomingut ei saada mitte bassised virtuaalvõnked, vaid toore jõuga tõmmatud kidrariffid ja hüppelised rütmid. Muusika on neil maalähedane, energiline. Sõnum otsekohene, aktuaalne. See kuueliikmeline kollektiiv hoolib kõigist, kes parasjagu ruumis viibivad ja garanteerib alati võimaluse ennast kontrollimatult lava ees liigutada.

Driveni asutasid 2007 aasta jaanuaris kaks ülikooli ajal tuttavaks saanud Haapsalu rokkarit Rando Ojassoo ja Kristo Kuuse, kes mängisid mõlemad kitarri ja laulsid. Basskitarril oli Joel Berg (Blind). Driven tähistab Kuuse sõnul "millestki juhitud" või "millestki pöördes olemist". 7. juunil 2007 ilmus Driveni esimene singel "Lovesong". Loomulikult filmiti selle tarbeks kohe ka video, mis jäi erinevatel põhjustel sel hetkel montaazilauale.

Pungi sugemetega raskemat rokki viljelev neljaliikmeline koosseis saadi kokku novembriks 2007. Basskitarrist oli Margus Gustavson (Pedigree) ja trummar Andrei Butkevitš (Aklemator). Drivenil avanes võimalus kaasa teha 5 kontserdiga Bedwetters'i "Welcome Home Tour '07" ning oma esimese etteaste tegi Driven 23.novembril 2007 Tallinnas Club Hollywoodis. Asjad kulgesid omasoodu - tehti mussi, anti kontserte ja kisuti kaikaid kodaraist.

16.juunil 2008 ilmus Driveni teine singel "Someone Elses Dream". 2008 lõpus leidis Driven bassi mängima Sten Kivistiku, kellel oli piisavalt huvi ja tahtmist Driveniga koos asja ajada. Sten oli varem tegev Gerli Padari saatebändis Glive. Aeg liikus edasi - tehti mussi, anti kontserte ja maadeldi kõikvõimalike takistustega! Andrei kutsuti ajateenistusse ning trumme asus mängima Taavi Rull, kes on Ultima Thule trummari Toomas Rull poeg.

4. märtsil 2009 ilmus Eesti rokkbändi Driven ja venekeelset muusikat viljeleva räpiduo South-Dwa koostöös valminud eestikeelne singel “Oma hinge nead”. Sündmuse tegi eriliseks fakt, et kumbki rühmitus pole varem ametlikult eestikeelset loomingut avaldanud ja nüüd tehti seda koos. O.H.N. sai endale 8 kuud hiljem (17. novembril 2009) Driveni esimese ametliku video.

2009 aasta sügisel oli Driven asunud oma albumi mõtteid koondama kui kidramees Kristo Kuuse teatas, et ta läheb teisele poole maakera õnne otsima…ja läkski. Albumi salvestamise kõrvalt vaatas Driven ringi ja otsis pea pool aastat uut kitarristi kuni 1. veebruaril 2010 liitus Driveniga Jaanus Saago, kelle oma bändiks on Triin Niitoja & John4. Aja ja raha puudumisel jäi plaat välja andmata.

Rando Ojassoo on bändi eestvedaja, kelle põhitööks on disaineri ametit. Alates 2001. aastast on ta andnud kujundusgraafika alaseid loenguid nii Tallinna Ülikoolis, Pärnu Saksa Tehnoloogia koolis kui ka Eesti Kunstiakadeemias. Lisaks loengutele juhib disainifirmat, tänu millele võib tema loomingut näha nii reklaamkampaaniates, veebiportaalides, muusikavideotes ja animatsioonides. Aastaid tegi ta tööd ka ajalehe Lääne Elu küljendajana, nüüd elab ja töötab Tallinnas. Rando õppis lapsepõlves muusikakoolis vanemate soovil klaverit, kuid see talle ei meeldinud. Kitarrimänguga on tegelnud omal käel. Bändi ellukutsuja Rando Ojassoo kirjutab ka laulusõnad. Lugude kohta ütleb, et suur osa neist räägib läbielatud kogemustest. Nii enese kui ka teiste omadest. Elust enesest, ka kõrvaltvaatajana.

6.detsembril 2011 avaldati Driven singel "Kloun", kus lõi kaasa bändi liikmeks saanud räppar Robby Bambata. Loo autoriteks on Kristo Kuuse, Rando Ojassoo ja Robby Bambata. Video esmaesitlus 13.detsembril telekanalis Seitse. Video juures tegi suure töö ära Peeter Särg (Naxti OÜ) ning see on filmitud Haapsalus See teatris.

Ojassoo sõnul toimus Drivenil tähtis muutus – üleminek eestikeelsetele laulusõnadele mimh muutus ka muusikastiil. Viieliikmelise bändi vokalisti ja kitarristi kohuseid jagavad bändis Rando Ojassoo ja Jaanus Saago, räpiga vürtsitab Robby Bambata, bassi mängib Sten Kivistik ja trummide taga istub Taavi Rull.

13.juunil 2012 tuli uus lugu "Tuultepüüdjad", mille video avaldati 26.juunil. Video kaadrid ei ole lavastatud, vaid on bändiliikmete sõnul kokku pandud vesise ekstreemspordi harrastajate poolt erinevates kohtades ja eri aegadel filmitud materjalist. "Kuna sel aastal venis talv pikaks ja kevad ei taha lõppeda, pakume oma videoga inimestele suvise vabaduse nautimise emotsiooni aseainet," ütles bändi räppar Robby.

2012 aasta lõpus otsustas Robby isiklikel põhjustel, et teeb oma elus üldse kogu muusikaga määramata ajaks pika pausi. See otsus ei tulnud talle kergelt ja tabas bändi veel valusamaltki. 2013 aprilliks oli tema asemele astunud kaks räpparit, Mihkel Pent ja Erkki Kopso ning edasi tegutses bänd 6-liikmelisena. 27.aprillil 2013 anti uue koosseisu esimene live Rock Cafes.

22.augustil 2013 avaldati videosingel "Üle vindi". Loo kirjutasid Erkki Kopso ja Rando Ojassoo. "Püüdsime videopildiga võimalikult ehedalt edasi anda seda uhamist, mis meil laval tavaliselt toimub. Tegemist on muusikalise dokumentatsiooniga, mis viskab pilgu tagasi meie läbi elatud seiklustele käesoleval suvel."

22.jaanuaril 2014 tuli värske videosingel "Kõik kaob käest", mille produtseeris Andri Peetso. Varasematest süngema loo kirjutasid Rando Ojassoo ja Robert Luht. "Kui ülekoormusega oma vaim ära väsitada, siis hakkab see väljenduma ka meie tegudes," võtab räppar Mihkel Pent loo sisu kokku. Driven on oma muusikat alati tasuta jaganud ning ka see lugu on bändi kodulehelt www.driven.ee alla laetav.

15.aprillil esitleti ETV Terevisioonis uut singlit "Vastuvoolu" ja lugu Kõik kaob käest".

Eesti juhtiv rap metal jõuk Driven osales aprillis-mais 2014 ansambli Zorg kolmanda heliplaadi promotuuril. Driven tutvustas tuuril oma 17.aprillil ilmunud LP-d “Tulevik on nüüd”, millel on täiesti uued lood kõrvuti koos juba tuttava muusikaga.

16.augustil 2014 esines ansambel Eesti Hiphop Festivalil Elvas.

Driven tuli 20.oktoobril 2015 peale pikka vaikust lagedale uue singliga “Surnud ring”.

Driven avaldas 5.aprillil 2016 muusikavideo loole "Nullist Sajani", mille idee ja lavastus on bändi enda kätetöö, montaaži tegi Huud OÜ. Bändi bassimehe Sten Kivistiku sõnul on video visuaalne pool täis suviseid emotsioone ja energiat, kuid tihti see, mida me esmapilgul näeme või kuuleme, ei pruugi alati olla kogu tõde.

10.septembril 2016 toimus klubis Tapper tattoofestivali Street Mirror Expo ametlik afterparty, kus laval kütavad Driven ja Number Ö.

Jaanus Saago avaldas 15.märtsil 2021 oma esimese soolosingli koos muusikavideoga, mis kannab nime "Aastaajad". "Kirjutasin selle laulu enda elukaaslasele, kui olime mõnda aega koos olnud. Sõnum võib olla küll veidi naiivne, aga mulle meeldib unistada ja usun, et positiivselt mõeldes on elu lihtsam," lisas ta. Muusikavideo valmis nutitelefoniga filmitud kaadritest, mida salvestati talvel mööda Eestimaad ringi sõites. Video monteeris kokku Rauno Laikjõe.

Faktid

Koosseis: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Mihkel Pent – räpp - 16.aprill 1988
Erkki Kopso – räpp – 22.detsember 1986
Rando Ojassoo - kitarr/vokaal - 11.jaanuar 1974
Jaanus Saago - kitarr/vokaal - 16.veebruar 1990
Sten Kivistik – bass – 30.juuni 1983
Taavi Rull – trummid – 1.august 1989

Muud huvitavat

Seotud videod

Jaanus Saago - Aastaajad
Jaanus Saago - Aastaajad

Artist: Jaanus Saago

Lugu: Aastaajad

Aasta: 2021

Driven - Nullist Sajani
Driven - Nullist Sajani

Artist: Driven

Lugu: Nullist Sajani

Aasta: 2016

Driven - Kõik kaob käest
Driven - Kõik kaob käest

Artist: Driven

Lugu: Kõik kaob käest

Aasta: 2014

Režissöör: Andri Peetso

Driven - Üle vindi
Driven - Üle vindi

Artist: Driven

Lugu: Üle vindi

Aasta: 2013

Režissöör: Rando Ojassoo