Joss Stone

15.detsembril 2023 ilmus Joss Stone ja Dave Stewart kirjutatud muusikal "The Time Traveller'S Wife The Musical", mille avakontsert oli novembris 2023 Apollo Theatre in London's West End.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 29.09.2004 - 20:47
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.12.2023 - 08:54
Välismaine artist, Sooloartist, R&B & Soul

Joss Stone, pärisnimega Joscelyn Eve Stoker, sündis 11.aprillil 1987 aastal Inglismaa kaguosas Devonshire krahvkonna väikelinnas nimega Ashill. Jumaliku häälega tüdruk tõusis tähelepanu orbiiti juba 14-aastasena aastal 2001, mil ta osales BBC shows "Star For A Night", esitades Aretha Franklini klassikat "(You Make Me Feel Like A) Natural Woman" ning lõi televaatajad täiesti pahviks, sest tema etteaste erines niivõrd ülejäänud esinejate omadest. Hoobilt värbas kohalolnud plaadifirma S-Curve Records agent tüdruku plaadilepingut sõlmima ning nii tuli ette võtta reis New Yorki kohtuma produtsent Steve Greenberg’iga koos emaga Wendy, kellest sai ka Jossi manager.

Joscelyn Stoker polnud hea artistinimi ning nii muudeti see suupärasemaks ja sündiski Joss Stone, tüdruk, kes nägi oma east palju küpsem välja ning oli blondide juuste ja pruunide silmadega ja meenutas välimuselt rohkem ladina-ameeriklast kui inglannat. USA-s esitles Steve Greenberg teda Miami souli-legendile Betty Wright, kes omakorda värbas tiimi veel nimekad tegelased: kitarist Little Beaver, organist Timmy Thomas ja klahvpillimängija Latimore. Algul oli neil plaanis teha neljalooline EP, millest kasvas välja aga hoopiski terve album"The Soul Sessions". Lõpuks oli juba valida pea 40 nimeka artisti laulu seast. Viimane valik lasti teha aga Jossil endal ning nii mahtuski plaadile vaid 10 lugu. Nimekaimad neist olid “Super Duper Love”, “I've Fallen in Love With You” ning kõige viimasena veel ühe produtsendi Angie Stone valitud bändi White Stripe's uue nime saanud kover "Fell In Love With A Boy."

Album "The Soul Sessions" ilmus Ameerikas 16.septembril 2003 ning Inglismaal neli kuud hiljem. Esimeseks singliks valitud "Fell In Love With A Boy" koos särtsaka videoga tõstis loo UK edetabeli top 20-sse jaanuaris 2004. Järgnevalt ilmus album Euroopas, Austraalias ning Jaapanis juba koos järgmise singliga "Super Duper Love". Äärmiselt raadiosõbralik suvehitt leidis omale väärilise video, mille autoriks oli nimekas David LaChappelle (tuntuimad videod "Dirrty" Christina Aguilera ja "Everytime" Britney Spears). Tänaseks on vaid stuudio katsetuste tulemusena sündinud albumit ”The Soul Sessionsit” müüdud üle 2 miljoni eksemplari ning suvel leidis Joss aega esineda kontsertidel koos selliste kuulsustega nagu Erykah Badu ning Simply Red.

Kontsertreiside vaheajal leidis Joss aega tegeleda omaenda pärisalbumiga ”Mind, Body & Soul”, mille 14st loost on ta ise kirjutanud 11. Albumil lõid jällegi kaasautoritena kaasa paljud nimekad produtsendid. Plaadi pärliks oleva loo "Spoiled" kirjutas Joss koos Detroiti souliisaga Lamont Dozier ning tema pojaga Beau, kellega Joss on ka sügavamalt seotud, sest just 5 aastat vanem noormees on Jossi peigmees. Plaadil on veel lugu "Killing Time", mille kaasautoriks on Jossi Devoni naabrimees Beth Gibbons bändist Portishead. Plaadi parimad hetked on veel reggae sugemetega "Less Is More", uhke "Don't Know How" ning "Jet Lag", mille kaasautoriteks on britid Connor Reeves ja Jonathan Shorton.

Album ”Mind, Body & Soul” ilmus EMI-lt üle maailma 27.septembril 2004 ning selle esimene singel kannab nime "You Had Me". Selle loo autoriteks on nii Joss kui tema ema Wendy ning Eg White ja Betty Wright."You Had Me" tõi lauljatarile ka esimese suure hiti UK-s kus single jõudis kohale #9. Järgmiseks singliks valiti aga ilus ballad "Spoiled", mis raadiotes alustas mängimist juba 22.septembril.

Jossi uus album tõusis hoobilt esimesel nädalal edetabelite tippu üle maailma ning miski ei peata enam vapustava tüdruku edu. Järgmiseks sammuks sai aga kutse osaleda 22.oktoobril 2004 esilinastuva uue filmi 'Alfie' muusikas. Joss laulis sisse nimelt selle filmi nimiloo ning lisaks veel kaks filmis kõlavat laulu. Kohe on tulemas ka album “Alfie - Music From The Motion Picture”, mille 13 laulu on kirjutanud muusikageeniused Mick Jagger ja Dave Stewart.

29.novembril tuli singlina UK-s"Right To Be Wrong".

13.detsembril 2004 tuli välja Joss Stone dvd nimega “Mind, Body & Soul Sessions: Live From NYC“, mis põhiliselt sisaldas endas 13-loolist ülalmainitud kontserti New Yorkis ent samuti veel kolm seni ilmunud lauljatari videot ja veel palju põnevat lisamaterjalina.

Veebruaris 2005 võitis Joss kahes kategoorias Brit Awardsil ja need olid Best British Female ning Best Urban Act. Juba 25-ndat korda toimunud gaalal esitas lauljatar oma viimast singlit "Right To Be Wrong" koos 20-liikmelise gospel-kooriga, samuti oli gaala suurüllatus lauljatari duett Robbie Williamsiga viimase loos "Angels".

Joss kolmas singel "Spoiled" tuli koos New York City's filmitud videoga, mille direktoriks oli Joseph Khan.

28.aprillist 2005 pani rõivafirma Gap Inc. oma kodulehele vabalt allalaaditava Joss Stone esitatava loo "The Right Time", et äratada huvi nooremates kuulajates. Seda lugu saavad fännid kuulda ka Joss neljandal singlil "Don't Cha Wanna Ride", mis tuli 04.juulil 2005.

Novembris 2005 lasti uuesti välja Joss Stone-i “Mind, Body & Soul” albumi eri-versioon, mis sisaldab kolme lisalugu: “The Right Time” (from GAP), “God Only Knows” (from GAP), “Calling it Christmas” (duett Elton Johniga). Lisaks albumile sisaldab limiteeritud versioon ka dvd-d, kus leiduvad sellised videod nagu: “You Had Me”, “Right To Be Wrong”, “Spoiled” (MTv edit), “Don’t Cha Wanna Ride” ning “Mind, Body & Soul”-EPK.

19-aastane Joss Stone on müünud üle 7 miljoni albumi, kandideerinud 5. Grammyle ning esinenud koos Stevie Wonderi, Patti Smithi, Elton Johniga. Soullauljatari märtsis 2007 ilmunud kolmas kauamängiv “Introducing Joss Stone” on elektrooniline segu vanast soulist, 70-ndate r’n’b’st ja gruuvivatest livehelidest. Esimene singel ja video oli "Tell Me 'Bout It", milles osaleb Raphael Saadiq. Joss Stonei uuel albumil teevad kaasa ka kaks külalist: unelevas “Tell Me What We’re Going To Do Now”, mis oli juulikuine 2007 aasta singel, kõrgelt tunnustatud räppar Common ja “Music” nimelises loos on kaastegevaks Lauryn Hill, kelle Joss Stone sai nõusse peale selle, kui oli tema emaga rääkinud. Albumi tekstid räägivad Joss Stonei elust ja sellest, mida ta viimaset aastate jooksul kogenud on.

“Introducing Joss Stone” anti septembris 2007 välja uues kuues. 2 cd eriversioon sisaldab uut lugu ”L-O-V-E.” ning veel kaht varem Euroopas avaldamata lugu, kuute live’s esitatud laulu ja kaht remixi loost ”Tell Me ’Bout It”. 14.jaanuaril 2008 anti välja järgmise singlina "Baby Baby Baby" ja sellel kõlas samuti uus lugu "L-O-V-E".

Stone´i neljas stuudioplaat "Colour Me Free" pidi poelettidele jõudma juba aprillikuus, kuid EMI juhid otsustasid, et ootavad sellega ning nüüd tuli plaat lõpuks 02.novembril 2009. Joss on plaadil tagasi pöördunud retro-soul stiili juurde, mis talle algselt edu tõi ning produtsendiks oli taas Conner Reeves.

Lauljatar lõi omaenda osalusega plaadifirma Stone'd Records & Surfdog Records ning 25.juulil 2011 ilmus plaat "LP1". Olles vaba mainstreami survest, loodi koos Dave Stewart'iga kuue päevaga 10-looline "rock n' soul musical".

23.juulil 2012 andis lauljatar välja 15-loolise klassikaliste soulilugudega albumi "Soul Sessions Vol. 2". Singliks oli "While You’re Out Looking For Sugar", mida originaalis esitas Honey Cone.

Stone'd Records esimeseks lepinguliseks artistiks oli Yes Sir Boss, kelle esimene singel "Mrs#1" ilmus 15.aprillil 2013. Loos lõi kaasa ka Joss Stone ise.

31.juulil 2015 ilmus Joss Stone seitsmes stuudioalbum "Water For Your Soul". Külalistena osalevad Nitin Sawney, Damian Marley ja Dennis Bovell. 14-loolise albumi esimene digisingel “Stuck On You“ avaldati 12.mail. 17.juulil ilmus teine singel "The Answer", mille muusikavideo avaldati 2.juulil.

16.juulil 2016 esines Joss Stone Positivus festivalil Lätis.

11.oktoobril 2016 esines Joss Stone koos oma bändiga Nordea kontserdimajas “Total World Tour” raames, mis on artisti ambitsioonikas plaan külastada kõiki maailma maid ja tutvuda kohaliku muusikaga.

10.novembril 2017 tuli välja Joss Stone uue bändi Project Mama Earth EP. Bändis on veel multiinstrumentalist ja produtsent Nitin Sawhney, Jonathan Joseph trummidel, Étienne M’Bappé bassil ja Jonathan Shorten klahvidel.

Joss Stone lõi kaasa James Morrisoni 8.märtsil 2019 ilmunud uue albumi loos "My Love Goes On", mille muusikavideo avaldati 16.jaanuaril.

19.aprillil tuli välja Joss Stone esituses Etta James kaver "At Last", mis pärit tv-seriaalist "Empire".

Briti laulja Joss Stone teatas 5.oktoobril 2020 oma veebisaates "A Cuppa Happy" rõõmusõnumit – ta saab emaks. Lapse isaks on elukaaslane Cody DaLuz. Tütar Violet sündis 29.jaanuaril 2021.

11.detsembril 2020 ilmus Joss Stone singel "Walk With Me".

12.novembril 2021 avaldas Joss Stone singli "Never Forget My Love". Tugeva jazzisugemetega loo muusikavideo tegid Paul Boyd ja Eric Barrett.

24.detsembril avaldas Joss Stone singli "Breaking Each Other's Hearts".

Joos Stone uus album "Never Forget My Love" ilmus 11.veebruaril 2022. Plaadi produtseeris menubändi Eurythmics mees Dave Stewart, kelle stuudios Bahamal kõik 10 lugu akustilise kitarri saatel valmisid.

18.märtsil ilmus singel "Here Comes The Sun". Tegemist on ansambli The Beatles 1969.a. loo kaveriga.

1.aprillil tuli välja The Shapeshifters ja Joss Stone koostööst valminud discolugu "Bring On The Rain".

12.augustil ilmus Yael Deckelbaum Ft. Joss Stone singlina "Warriors of Peace".

Joss Stone jõulualbum "Merry Christmas, Love" tuli välja 30.septembril 2022 ning sisaldab 16 lugu. Esimene singel "What Christmas Means To Me" avaldati 9.septembril.

Joss Stone ja Lorraine's Change + Check Choir avaldasid 10.novembril 2023 heategevussingli "Golden".

15.detsembril 2023 ilmus Joss Stone ja Dave Stewart kirjutatud muusikal "The Time Traveller'S Wife The Musical", mille avakontsert oli novembris 2023 Apollo Theatre in London's West End.

Faktid

Pärisnimi: Joscelyn Eve Stoker
Sünnipäev: 11.aprill 1987
Sünnikoht: Ashill, Devonshire, Inglismaa
Vanemad: Richard ja Wendy Stoker
Tähemärk: Jäär
Pikkus: 178 cm
Juuksed: blondid
Silmad: pruunid
Õed/vennad: 2 venda ja õde Lucie
elukaaslane Cody DaLuz
Tütar Violet sündis 29.jaanuaril 2021

Muud põnevat:
Joss on suur Justin Timberlake fänn ning unistab laulmisest koos temaga
Esimene plaat, mille Joss ostis, oli Aretha Franklin'i Greatest Hits, millest inspireerituna ta laulmist õppima hakkaski
Joss on lakkamatu shoppaja ning talle meeldib jalgpall
Kontsertidel esineb Joss paljajalu
Ta oli kõige noorem esineja ajaloolises telesaates VH1 Divas special
Joss on samuti noorim laulja, kes esitatud kandideerima nimekale Mercury music auhinnale

Muud huvitavat