JoJo

JoJo osales 9.juunil 2023 ilmunud Mahalia singlil "Cheat".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.10.2004 - 20:39
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.06.2023 - 07:18
Välismaine artist, Sooloartist, R&B & Soul

2004 aastal tabas muusika maailma uus komeet, toona 13-aastane noorim laulja JoJo. Hetkeks võis see vanus võtta küll silmad suureks, aga tüdruk oli selle ära teeninud kuna ta tõesti on andekas. Eks siis näis kas on talle kuulsust antud aastaks või neljaks.

JoJo laulmine sai alguse juba siis, kui ta alles pisike võsuke oli. JoJo ema oli kirikukoori eeslaulja niisiis laulis väike tüdrukutirts emaga alati kaasa kui too kodus harjutas. Samuti aitas kaasa suur ema plaadikollektsioon mida JoJo alati armastanud on. Sinna kogusse kuuluvad kuulsate diivade helikandajad nagu Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Whitney Houston ja Etta James . Samuti mäletab noor staar, et kaheaastaselt oskas ta lastelaule laulda.

JoJo oli nagu sündinud staariks ning ega see neiule endalegi märkamatuks jäänud. Nagu ikka oli selle jaoks kõvasti vaeva vaja näha, et keegi teda üldse märkaks. Esinedes endale oma toas mõistis neiu, et vajab suurt läbimurret. Niisiis leidis JoJo imekombel ajalehest väikese lõigu, mis reklaamis proovikatseid CBS-Tv-s olevale talendi saatele ’Kids Say the Darndest Things On The Road In Boston’. Muidugi mõista haaras JoJo sellest võimalusest kinni. Saate produtsendid jahmatas ta täielikult sõnatuks, kohe sai ta ka osa saates. Kui JoJo lavale astus palus saatejuht Bill Cosby tal üks laul esitada, tema valikuks oli Aretha Franklini "Respect" mille publik ülihästi vastu võttis ning suured kiidu sõnad tulid vana meister Cosby suust.

Peale seda sai JoJo ema kõne ’The Oprah Winfrey’ showst, kuhu samuti neiut esinema kutsuti. Ühe korraga lihtsalt asjad hakkasid üles mäge minema, kõned jutusaadete produtsentidelt ning muusikafestivalide korraldajatelt. Kõikidesse kohtadesse JoJo ka jõudis.Esinedes Boston Celtics korvpallimängul ning McDonaldsi 2001 aasta Gospelfestil (New Yorgis), kus JoJo hämmastas inimesi ühe ainsa lauluga.

Käies mööda festivale ja jutusaateid astus nooruke neiu üles saates ’America's Most Talented Kids’, seal märkas JoJo-d mees publiku seast, kes esitles end neiule Vincent Herbertina ehk siis produtsendina ja omanikuna firmale ’Da Family Entertainment’. Nüüd siis oligi tüdruku suur võimalus. JoJo kirjutas alla lepingule avastades kui hästi sobibks talle hoopis ’Blackground’. Selle firmagagi sai JoJo lepingu, järgmised neli kuud tuulas ja tormas tüdruk mööda New Yorki, Miamit ja Los Angelest, lindistades omale esikalbumit.

Oma albumile kirjutas tüdruk ise kolm lugu ning muidugi oli teiste lugude valik suur. JoJo enda kirjutatud lood on "Keep On Keepin' On", "Yes or No" ning "Sunshine" ning neist esimene on ka ta enda lemmiklugu. Album valmis 14-loolisena, milles on nii õrnu ballaade, mis jutustavad tema rasketest ja helladest aastatest aga rütmikaid laule, mis lihtsalt sunnivad toolilt tõusma ning jalga keerutama. Plaat lihtsa nimega ’JoJo’ ilmus USA-s juunis 2004 ning selle esiksingel ’Leave(Get Out)’ näitab, et isegi nii noor kui JoJo on võimalik armunud olla ja haiget saada. 22 juunil nägi singel ilmavalgust..

Teine singel ’Baby it`s you’ ilmus 4. oktoobril 2004. Laulus on natuke tunda rütmi ning armatust, vahele libistab ka paar värssi Bow Wow isiklikult, just mees kellega JoJo unistas koos laulda. :)

18.novembril teatati ametlikult, et JoJo on saanud osa Twentieth Century Fox uues filmis 'Aquamarine'. Parimaid sõbrannasid peaosades mängivad JoJo ja Emma Smith ning filmivõtted algasid veebruaris 2005.

Mais 2005 alustati filmimist Sony Pictures komöödiale RV, kus mängivad Robin Williams, Jeff Daniels, Cheryl Hines ja Kristin Chenoweth. JoJo osaks on "Cassie" ehk Robin Williamsi tütar. Filmi direktreerib Barry Sonnenfeld.

JoJo kolmas singel "Not That Kind of Girl" ilmus Euroopas 06.juunil 2005 ning edasi oli tal palju üleastumisi kontsertidel.

Novembrist 2005 tegutses JoJo NYC stuudios oma järgmise albumi "The High Road" lindistamisega, mis plaanipäraselt ilmus 17.oktoobril 2006. 12-loolise albumi on produtseerinud Scott Storch, Timbaland, Swizz Beatz, Jonathan “J.R.” Rotem, Jermaine Dupri ja Ryan Leslie. Esimese singli "Too Little, Too Late" video alustas mängimist AOL Musicis 18.juulil 2006. Teiseks singliks sai novembris 2006 "How To Touch A Girl" ja kolmas singel "Anything" ilmus mais 2007.

Alles oktoobris 2009 teatati lõpuks, et JoJo on saanud Interscope Recordsi alt järgmise plaadilepingu ning 2011 aasta oktoobris tulei tema kolmas LP "Jumping Trains". Esimene singel "Disaster" ilmus USA-s 06.septembril 2011 ning selles kõlas JoJo hääl jõulisemalt kui kunagi varem.

28.veebruaril 2012 avaldas JoJo promosingli "Sexy to Me" ning 28.augustil 2012 tuli iTunes müügile JoJo singel “Demonstrate”. Ilusa r&b ballaadi autoriks on Noah “40” Shebib.

20.detsembril 2012 avaldati JoJo mixtape "Agape", millel pikkust 27 minutit ja 27 sekundit. Eraldi väärivad siit äramärkimist lood "We Get By" ja "Andre". Kuulatav on mixtape JoJo soundcloudis. 21.märtsil 2013 esitles JoJo “Andre“ muusikavideot.

17.jaanuaril 2014 esilinastus film "G.B.F.” (Gay Best Friend), milles JoJo mängib Soledad osa.

JoJo on saanud lõpuks plaadilepingu Atlantic Recordsiga ning töötab väga hoogsalt albumi kallal.

14.veebruaril 2014 tuli tasuta EP "#LoveJo", millel 4 lugu. Neist kaveritena Anita Baker “Caught Up in the Rapture” ja Phil Collins’ “Take Me Home”.

3.märtsil 2014 ilmunud Pharrell‘i albumil "G I R L" osales JoJo loos "Freq".

Aprillis 2015 tegi JoJo avalikuks ilusa ballaadi “Far From Heaven”.

21.augustil tuli JoJo välja lausa kolme uue singliga "Tringle: “Say Love” + “When Love Hurts” + “Save My Soul”. 28.septembril esilinastus MTV-s “When Love Hurts” muusikavideo.

18.detsembril 2015 postitas JoJo soundcloudi 4-loolise EP "#LOVEJO2", mille hulgast leiab lisaks kaveritele JoJo enda loo “Thinkin Out Loud”.

8.jaanuaril tuli JoJo välja “Save My Soul” muusikavideoga, mille lavastas ta sõbranna Zelda Williams. Video on pühendatud JoJo isale Joel Levesque, kes oleks saanud 61-aastaseks.

JoJo osales 8.aprillil 2016 ilmunud NYC MC’s Skizzy Mars singlil “Recognize”.

JoJo kolmas stuudioalbum “Mad Love” ilmus Atlantic Recordsilt 14.oktoobril 2016. Digisinglina tuli 28.juulil välja “Fuck Apologies” (featuring Wiz Khalifa) ning 16.septembril järgnes singel “Music”. Albumi kolmas singel oli "FAB." koos räppariga Remy Ma, mille muusikavideo tuli välja 29.novembril 2016.

22.juunil 2017 tuli JoJo välja looga “Wonder Woman”, mille produtseeris Josh “Igloo” Monroy.

JoJo liitus augustis 2017 Interscope Recordsiga.

JoJo laulab 13.02.2018 avaldatud produtsent Kosine klassikalises R&B loos "Your World".

JoJo osales produtsentide The Newton Brothers 26.juulil ilmunud singlil "Don't Wake Me Up".

JoJo alustas oma lugude taasavaldamist digikanalites ning 20.detsembril jõudsid Spotify'sse lood "Disaster" ja "Demonstrate". Lisaks andis ta kasutusse oma kaks esimest albumit, mis vana plaadifirma maha oli võtnud.

14.veebruaril 2019 ilmus PJ Morton & JoJo ühissingel "Say So".

JoJo singel "Joanna" koos videoga tuli välja 11.oktoobril. Järgmisena tuli 25.oktoobril "Sabotage" feat. CHIKA, mille video avaldas ta 4.detsembril.

JoJo jõulusingel "The Christmas Song" tuli välja 12.detsembril.

26.jaanuaril 2020 võitsid PJ Morton ja JoJo Grammy auhinna parima r&b looga "Say So ".

JoJo singel "Small Things" ilmus 21.veebruaril 2020 ning 13.märtsil järgnes singel "Man". 24.aprillil avaldas ta singli "Lonely Hearts" ning uus album "Good To Know" ilmus 1.mail ja sisaldas 9 lugu.

7.mail esitles JoJo videot loole "Comeback", kus kaasa löömas Tory Lanez & 30 Roc.

7.augustil ilmus JoJo singel “What U Need”. Lugu oli pärit 27.augustil avaldatud albumi “Good To Know” deluxe versioonilt. Plaadil osalesid külalistena Demi Lovato & Tinashe.

2.oktoobril tuli välja JoJo singel "The Change".

JoJo 13-looline jõulualbum "December Baby" tuli välja 30.oktoobril. Singlina ilmus 11.novembril "Have Yourself a Merry Little Christmas".

17.novembril tuli välja JoJo ja PJ Morton loo "Wishlist" muusikavideo.

JoJo avaldas 29.jaanuaril 2021 uue singli "American Mood".

30.aprillil ilmus Parson James ja JoJo singel "Dirty Laundry”. Muusikavideo tuli välja 13.mail. Järgmine JoJo singel "Creature Of Habit" tuli välja 27.mail.

JoJo järgmine album "trying not to think about it" ilmus 1.oktoobril. Esimene 12-loolise plaadi singel “Worst (I Assume)” tuli välja 20.augustil. Albumiga koos avaldas ta "Anxiety (Burlinda's Theme)" muusikavideo.

JoJo osales 9.juunil 2023 ilmunud Mahalia singlil "Cheat".

Faktid

Nimi: Joanna Noëlle Levesque
Sündinud: 20. detsember 1990
Sünnikoht: Foxoboro, Massachussetts
Elukoht: New Jersey
Tähemärk: Ambur
Ta on ainuke laps peres.
JoJo armastab linna elu.
Ta tahaks kohtuda Mariah Carey, Bow Wow ning Kanye Westiga
Esimese suudluse sai kuue aastaselt, suudluse õnnelikuks omanikuks oli tema sõber Anthony
Lemmik söögikoht on Mcdonalds. Eriliseks kireks on Jojol mini-burgerid
Vabal ajal: mängib Bowlingut

Lemmik lauljad:
1- Aaliyah
2- Usher
3- Justin Timberlake
4- Hilary Duff
5- Kanye West

Meeldib(vad):Bustedi poisid

Muud huvitavat