Revolver

6.oktoober 2017 - Revolver goes California! Mouth Like A War on teine singel III plaadilt. Vokaalil DK Revelle.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.12.2004 - 22:35
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 29.10.2017 - 17:13
Eesti artist, Ansambel, Rock

Revolver on rock-kvartett, millele pandi algus 2009. aasta veebruaris Tallinnas ning mis tulistab ausat pungi-, kantri- ja metalielementidega eestikeelset rocki. Samal aastal tuli esimene singel "Prozac Noorus", mida esitleti novembris üleriigilise turneega.

Revolveri algkoosseisu kuulusid endine Pullsi solist Maarius Urvet, Brides In Bloomist ja HND-st tuntud kitarrist Kid, teine kitarrist Soku, glam-rock ansamblist Helena Nova tuntuks saanud ja Revolveris bassi müdistav Mihkel Uba ning Slide-Fifty ja Toe Tagi trummitoolidelt tuntud rütmimasinist Kallervo Karu.

Veebruaris 2010 avaldati "Allakäigutrepist üles" ning järgnes singel "3 tarka ahvi". 2011 oktoobris salvestati lugu "Rahatuvi“, mis Revolveri poolne kummardus Gunnar Grapsile.

Revolveri lugusid on kasutatud eri telesaadetes alates ETV "Pealtnägijast" ja Kanal 2 "Reporterist" kuni erinevate seriaalide nagu "Kättemaksukontor" ja "Kodu keset linna", lõpetades kultuurisaatega "OP" jne. 2011. aastal ilmusid Kidi kirjutatud lood ka kahes Eesti mängufilmis ning Revolveri muusikat on kasutatud eri kogumikel. Aastal 2011 lõi Kid oma muusika kirjastamise ettevõtte Revolver Music OÜ.

2013 aasta lõpus tuli Revolver uuenenud koosseisus taas kokku ning salvestati lugu "Nad ei tea mu nime" (JMKE töötlus). Trummide taha asus Rainer Meinart, kes varem mänginud bändis Decode ning on tegutsenud ka DJ-na. Lauljaks sai Häädemeestelt pärit Rait Sohkin, kes oli kohaliku noortebändi Crampi liige ning nende singel “Sa ikka armastad mind” püsis R2 Top 20s nädalaid esikohal. Rait musitseerib lisaks koos Elmar Liitmaga rockikavereid mängivas bändis Pappa Lucca.

13.märtsil 2014 üllitati loole "Ärge jookske" muusikavideo, mille tele-esilinastus oli ETV2 muusika edetabelis Eesti TOP7. Musavideo operaator, montaaž ja efektide meister on bändi bassimees Mihkel Uba. Sõnade autoriks on Janno Reim ansamblitest Super Hot Cosmos Blues Band ja Nevesis ning muusika kirjutas Martin Saaremägi.

Revolverilt ilmus 2014 aastal kuue looga plaat "I", esitluskontserdid toimusid 19.juulil Tartus ja 31.juulil Tallinnas. 2014 aasta singliks oli veel "Mu mõtted". Praeguseks on plaat läbi müüdud ning bänd otsustas panna selle tasuta allalaadimiseks: http://liverevolver.com/I/

13.detsembril 2014 esinesid Rock Cafes kolm Eesti rockbändi - Terminaator, HND ning Revolver.

Sõbrapäeval 2015 andis ansambel Revolver välja uue singli ja video "Kõik mu sõbrad on surnud". Tegu on bändi teise singliga veel ilmumata plaadilt "II" ning on mõeldud värskendavalt ausa sõbrapäevakaardina sel ülemäära roosaks keeratud tähtpäeval. Uut singlit kommenteerides ütlevad Revolveri liikmed, et neil on sellest sõbrapäevast suhteliselt poogen, pigem on tegemist laupäevaga kus on põhjust jooma hakata.

10.septembril üllitati kaverlugu "Bakkushan", mis seekord laenatud Genka ja Paul Oja auhinnatud viimaselt albumilt. Järgmiseks singliks oli 29.10.2015 avaldatud "Deliirium", mille muusikavideo sai üles võetud Tallinna legendaarses peourkas Protest, proovides jäädvustada bändi ühe lemmikkõrtsu joovet, kunsti ja igavest trippivat peomeeleolu.

Revolveri albumil "II" on 11 lugu eestikeelset ja -meelset rockmuusikat, milles on kübeke Ultima Thule, kübeke Grapsi ja kübeke JMKE mõjutusi, ütleb bänd ise. Plaat on salvestatud Eestis, Inglismaal ja USAs. Sel on lisaks Eesti ja Briti muusikutele kaasa tegemas ka Grammy võitja ja plaatina tasemele tõusnud albumeid müünud Brent Mason. Plaadi on Californias kokku mixanud Brent Clawson.

Rock-kvartett Revolver esitles alates 12.novembrist oma teist albumit "II". Kaasa lõi Ziggy Wild esitledes "Ziggy Wild" EP-d.

19.augustil 2016 toimus Viimsis Black Rose Pubis Revolver Unplugged. Seekord tuli esitusele hulk palasid sügis-talvel ilmuvalt kauamängivalt "III".

Uus peatükk Revolveri tegemistes on alanud. 19.juulil avaldati esimene lugu “Secret Garden” bändi kolmandalt plaadilt.

6.oktoober 2017 - Revolver goes California! Mouth Like A War on teine singel III plaadilt. Vokaalil DK Revelle.

Faktid

Liikmed:
Rait "Soku“ Sohkin - vokaal, kitarr, laulab lisaks bändis Pappa Lucca – s. 13.08.1981
Martin "Kid" Saaremägi - kitarr, mängib lisaks bändis Triin Niitoja & John4 – s. 23.02.1981
Mihkel Uba – bass, mängib lisaks bändis Triin Niitoja & John4 – s. 07.05.1983
Rainer Meinart – trummid, mängib lisaks bändis Who Framed Roger Moore? – s. 31.10.1990

Muud huvitavat

Seotud videod

Revolver - Kõik mu sõbrad on surnud
Revolver - Kõik mu sõbrad on surnud

Artist: Revolver

Lugu: Kõik mu sõbrad on surnud

Aasta: 2015

Režissöör: Mihkel Uba

Revolver - Deliirium
Revolver - Deliirium

Artist: Revolver

Lugu: Deliirium

Album: II

Aasta: 2015

Režissöör: Mihkel Uba

Revolver - Ärge jookske
Revolver - Ärge jookske

Artist: Revolver

Lugu: Ärge jookske

Album: I

Aasta: 2014

Režissöör: Mihkel Uba