In Flames / The Halo Effect

2.veebruaril 2024 esitles The Halo Effect seniavaldamata loo "Become Surrender" muusikavideot, mis jäi välja 2022.a. albumilt "Days Of The Lost".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Andres - andres@allstarz.ee 17.02.2005 - 22:58
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.02.2024 - 10:44
Välismaine artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

Meloodilist death-metalit tegev Rootsi bänd In Flames asutati 1990 aastal, mil Jesper Strömblad otsustas oma vanast bändist Ceremonial Oath lahkuda. Nii ta sai kokku Johan Larssoni ja Glenn Ljungströmiga, et asutada IN FLAMES. Kamp tegi demo ning saatis ta Wrong Again plaadikompaniisse ja said lepingu. Peale seda kirjutasid nad mõne ajaga valmis plaadi "Lunar Strain" (1994) ning sellega saavutati edu undergroundis. Bändil oli pidevalt probleeme sellega, et nad pidid igalt poolt laenama muusikuid sellistest bändidest nagu DARK TRANQUILITY, TIAMAT, DAWN, EUCHARIST ja ARCH ENEMY. Hiljem nad lindistasid veel mini-cd "Subterranean" (1994), millest sai IN FLAMES'i läbilöök. Peale seda saadi plaadilepingu Saksa kompaniiga Nuclear Blast, kus nad on siiamaani.

Järgmise plaadi nad lindistasid 1995 aastal, mille nimeks sai "The Jester Race". Selle plaadiga kaasnes suur ülemaailmne edu. Peale 1998 aasta "Whoracle" plaati lindistamist otsustasid Johann ja Glenn hüljata bändi ning nii jäi IN FLAMES poolikuks bändiks uue plaadiga. Kuid neil vedas ja nende sõbrad Peter Iwers ja Niklas Engelin täitsid auga kohad bändis, millega sai IN FLAMES teha mini tuuri DIMMU BORGIR'iga. Peale tuuri õnnestumist neil kahel paluti jääda ning nad jäidki. Peale tuuritamisi Euroopas ja Jaapanis tagasi Rootsi tulles otsustas Niklas edasi minna ja tegeleda oma bändiga GARDENIAN. Siis otsustati teha vahetusi bändis endas, nimelt vahetati Björn trummidelt kitarrile ja värvati Daniel Svennson trummidele. Sellest tuli asja ning järgnes järgmine plaat "Colony" 1999 aastal, mis oli kõige edukam plaat.

Peale aasta aega tuuritamist Euroopas, Ameerikas ja Jaapanis, kus olid kõik kontserdid alati välja müüdud, liikusid nad tagasi stuudiosse ja kolme kuuga tegid oma järgmise plaadi "Clayman", mis tuli välja 2000 aasta augustis. Plaat läks rahvale hästi peale ja müüginumbrid lõid kõik eelmised. Peale tuuritamist festivalidel koos selliste kõvade tegijatega nagu seda on SLIPKNOT, DREAM THEATER, TESTAMENT, METHODS OF MAYHEM jne. nende edu oli suur ja nende eesmärk oli sellega saavutatud. Numbrid edetabelites olid ka kõrgel, näiteks #4 Jaapanis, #3 Canadas metal ajakirjas "Brave Words and Bloody Knuckles", #1 Metal Maniacs ja #17 Rootsi ametlikus tabelis.

Järgmisena lindistati live plaat "Tokyo Showdown" 2001 aastal. Peale väikest pausi mindi jälle stuudiosse ja selle tulemusena lindistati kõva plaat "Reroute To Remain" 2002 aastal. Ning järgnesid jälle tuurid tuurid ja veel tuurid koos SLIPKNOT, MUDVAYNE, SOULFLY ja
SLAYER'iga. Kõige suurim show oli neil Metallica soojenduseks mängitud Madridis, kus oli ligi 30 000 inimest.

Seni hetkel viimane plaat on 2004 aasta plaat "Soundtrack To Your Escape". Nagu arvata võis on nad selle plaadiga siiamaani tuuridel ülemaailma. Kokku on bändil seni ilmunud 8 singlit, sellistele lauludele: "Pinball Map", "Ordinary Story", "Only For The Weak", "Cloud Connected", "Trigger", "System", "The Quiet Place" ja uus "Tocuh of Red". IN FLAMES on samuti võitnud Rootsi Grammy hiljuti ja palju muid auhindu.

Alates 23. veebruarist kuni 14. märtsini 2005 osaleb koos JUDAS PRIEST'ga euroopa tuuril.

IN FLAMES on ametis oma järgmise stuudio albumiga. Valmis on kirjutatud 12 lugu, ning varsti läheb trummar Daniel stuudiosse trumme lindistama. Plaat saadakse valmis mai kuu lõpuks. Seni pole mingit kuupäeva edastatud.

IN FLAMES on lõpetanud video filmimise loole "My Sweet Shadow", mille tegijaks osutus Patric Ullaeus. Video filmiti Aprilli alguses. Ja lisaks veel seda, et trummar Daniel on valmis trummide salvestamisega ja järgmiste nädalate jooksul peaksid kitarrid ja bass ka valmis saama.

Anders Friden on saamas ühele poole vokaaliga nende uuel albumil. Pealkiri on neil ka valmis, ja selleks oleks "CRAWL THROUGH KNIVES". Laulja sõnade järgi neil läheb hetkel väga hästi, 8 lugu on juba valmis, mõni neist on "Crawl Through Knives", "Dead End", "Leeches", "Surrender?", "Reflect The Storm", "Take This Life" ja 5 lugu veel valmis saamas. Järgmine nädal on minek stuudiosse mixima albumit ning mai kuu lõpus peaks album olema valmis. Ning veel uudiseid nii palju, et IN FLAMES laseb dvd välja, mille nimeks siis "Used And Abused ...In Live We Trust", 20 juunil, mis sisaldab palju head materjali, live'i, videod, intervjuud ja muud.

Album tehtud! Uus, kaheksas, album on valmis, aega veel pole märgitud, vaja veel kaanele midagi teha aga muidu on kõik valmis, kuid siiski on veel üks aga, milleks siis on see, et albumi nimi otsustati muuta, selleks tuleb mitte "Crawl Through Knives", aga hoopis "Come Clarity".

"Come Clarity" album tuli Ferret Records alt 07.veebruar 2006 ning aasta algusest asus In Flames kontsert-tuurile USA-s. Nendega liitusid veel Zao, DevilDriver ja Trivium. Oktoobris 2005 filmiti üles kontsertvideo loole "Take This Life", mille ülesvõtteid juhtis Patric Ullaeus.

07.aprillil 2008 tuli Euroopas järgmine 12-looline plaat nimega "A Sense of Purpose". 07.märtsil 2008 oli esimeseks singliks "The Mirror’s Truth", millel lisaks nimiloole kuuleb kolme albumile mittemahtunud lugu Eraser, Tilt ja Abnegation. 04.septembril 2008 jõudis vaatajateni teise singli videona "Alias" ning 25.märtsil 2009 kolmanda singli “Delight & Angers” video.

12.veebruaril 2010 teatas oma lahkumisest Jesper Strömblad ning ansambel jätkas neljakesi. In Flames ühines ansambliga Pendulum ning albumil "Immersion" kõlab koostööst kolm lugu, nende hulgas "Self versus Self".

28.veebruaril 2011 võeti bändiliikmeks tagasi kitarrist Niclas Engelin ning märtsis 2011 sõlmiti leping plaaadifirmaga Century Media Records.

Bändi järgmine album "Sounds of a Playground Fading" tuli 15.juunil 2011 ning sisaldas 13 lugu. Juba 10.mail ilmus singel "Deliver Us", mille video üleval bändi kodulehel.

15.novembril 2011 tuli digitaalsingel "Where The Dead Ships Dwell".

5.veebruaril 2013 avaldati singel "Ropes". Samas tegeleb bänd tuuri vahel järgmise albumiga.

22.septembril 2013 esitles bänd kontsertvideot loole "Sounds Of A Playground Fading".

Oktoobrist 2013 oli ansambel Berliini Hansa Stuudios 11ndat plaati salvestamas. Singel "Rusted Nail" ilmus 13.juunil ning selle video tuli esitlusele 7.juulil. 15.augustil tuli välja muusikavideo loole "Through Oblivion". Plaat "Siren Charms" tuli välja 5.septembril 2014 ja sisaldab 11 lugu.

19.veebruaril 2015 esitleti albumilt muusikavideot loole "Paralyzed", mille lavastas Patric Ullaeus.

Ansambli kontsert kodulinnas 7.novembrist 2014 jõudis 23.septembril 2016 müügile nii cd, dvd kui blu-ray formaadis nimega "Sounds From The Heart Of Gothenburg". Kogumiku avaldas sakslaste firma Nuclear Blast, kellega bänd sõlmis leoingu juunis.

11.novembril 2016 ilmus In Flames uus album "Battles", millel kõlab 15 lugu. Esimese videona avaldati “The End”. 10.mail 2017 tuli välja animatsioonivideo loole "Here Until Forever”, autoriks Luis Téllez.

17.novembril 2017 ilmus bändilt 4-looline klaverite EP "Down, Wicked & No Good", kus kõlavad Depeche Mode, Alice In Chains, Chris Isaak ja Nine In Nails lood.

14.detsembril 2018 tuli Nuclear Blast Records alt välja singel "(This Is Our) House" ning lisaks avaldati lugu "I Am Above". 11.jaanuaril esitleti lugu I, The Mask" ning 8.veebruaril avaldati singel "Burn".

1.märtsil 2019 ilmus Nuclear Blast alt bändi 13-s album "I, The Mask", millel kõlab 12 lugu. Samal päeval avaldati loo "Call My Name" video.

Anders Fridén andis artistinime If Anything, Suspicious alt 3.detsembril 2021 välja uneleva instrumentaalmuusika albumi "Offair: Lullabies For The Damned", millelt tegi 19.novembril avalikuks lood "Farewell" ja "Nodes Of Yesod".

Viis endist bändiliiget tulid kokku uues koosluses nimega The Halo Effect ning andsid 9.novembril 2021 välja singli "Shadowminds". Koosseisus on: Jesper Strömblad (kitarr), Daniel Svensson (trummid), Peter Iwers (bass), Niclas Engelin (kitarr) ja Mikael Stanne (vokaal). 21.jaanuaril ilmus The Halo Effect teine singel "Feel What I Believe" ning 13.aprillil kolmas singel "Days Of The Lost". 3.juunil avaldati neljas singel "The Needless End".

13.juunil tuli välja In Flames uus lugu "State Of Slow Decay". Produtsent Howard Benson, miksija Joe Rickard ja masterdaja Ted Jensen.

12.augustil ilmus The Halo Effect kümne looga album "Days Of The Lost". 20.septembril 2022 esines The Halo Effect Tallinnas, Saku Suurhalli Blackboxis “Vikings And Lionhearts” tuuri raames, kus lavale astusid lisaks kaks maailma austatuimat hevibändi - Rootsi Viiking metali pealik Amon Amarth ning Bay Area metalikoon Machine Head.

1.augustil avaldas In Flames uue loo "The Great Deceiver", mis pärit 10.veebruaril ilmuvalt 14-dalt albumilt "Foregone". 15.septembril esitleti kolmandat lugu "Foregone Pt. 1".

Euroopa tuuri raames esines In Flames 12.novembril Tallinnas Helitehases. 7.novembril esitleti Vicente Cordero lavastatud loo "Foregone Pt. 2" muusikavideot.

In Flames 14s stuudioalbum "Foregone" ilmus Nuclear Blast alt 10.veebruaril 2023 ning sisaldas 12 lugu. Singli "Meet Your Maker" videot esitleti 16.jaanuaril.

Anders Fridén osales 15.mail ilmunud kitarristi Nita Strauss uues loos "The Golden Trail", mis pärit 7.juulil ilmuvalt albumilt.

The Halo Effect avaldas 19.mail singli "Path Of Fierce Resistance".

8.juunil lahkus In Flames bassimees Bryce Paul ning uueks liikmeks on Liam Wilson, kes varem oli bändis The Dillinger Escape Plan.

21.augustil avaldas In Flames 34-minutilise dokumentaali "The Journey Home" oma viimasest tuurist.

22.novembril tõi The Halo Effect välja singli "The Defiant One" koos kontertvideoga.

2.veebruaril 2024 esitles The Halo Effect seniavaldamata loo "Become Surrender" muusikavideot, mis jäi välja 2022.a. albumilt "Days Of The Lost".

Faktid

The Halo Effect on 2023 aastal:
Jesper Strömblad (kitarr) - 28.11.1972
Daniel Svensson (trummid) - 20.11.1977
Peter Iwers (bass) - 15.05.1975
Niclas Engelin (kitarr) - 27.12.1972
Mikael Stanne (vokaal) - 20.05.1974

In Flames on 2023 aastal:
Björn Gelotte . soolokitarr - 27.08.1975
Anders Fridén - vokaal - 25.03.1973
Liam Wilson - bass - 22.12.1979
Tanner Wayne - trummid - 18.05.1988
Chris Broderick - rütmikitarr - 06.03.1970

Muud huvitavat