Smõuk

12.veebruaril 2016 esines Smõuk klubis Sinilind, kus muusikaleht Rada7.ee õnnitles nende klikivõistlusel kolmanda koha saanud albumit.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Liisa - lustakas_27@hotmail.com 18.03.2005 - 16:22
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.02.2016 - 04:41
Eesti artist, Ansambel, Rock

Smõuk on ansambel, mis oskas olla õigel ajal õiges kohas. Plahvatusohtlik olukord, kus Eestis tegutseb arvestatav hulk psühhedeelse raskeroki entusiaste, aga ei ühtegi päris žanriomast esitajat, pidi lõppema varem või hiljem.

Meil on vedanud, et pinge lahendas just Smõuk, kelle vaimukates, kummitavates, gruuvivates ja vaieldamatult iselaadsetes kompositsioonides põimuvad ülevõimendatud vintage-garaažimürad konstruktiivse energia puhangutega, ürgpaganlikud šamaaniloitsud 70ndate hipiroki vabameelsusega ning progressiivne otsiskelu meditatiiv-auditiivse ajuturismiga.

8. märts 2007 oli esimene kontsert ning laividel on alati piirepurustav kosmilise psühhedeelse energia kontsentratsioon.

27.oktoobril 2009 ilmus Smõuk esimene plaat "Tere tulemast koju". Väljaandjaks oli Nailboard Records ning 9 lugu salvestati ja miksiti märtsis-aprillis Forwards stuudios Tartus, abiks Lauri Liivak ja Raido Traumann. Mart Kalvet (EE): "Smõugi esikalbum on teraapiaseanss, mis lubab tunniks ajaks eemalduda stressirohkest tegelikkusest ja tunda end universumi täieõigusliku kodanikuna. Ning ma ei imestaks üldse, kui selguks, et see plaat ravib ka glaukoomi, reumat ja kopsuvähki ning pärsib opiaadisõltuvuse teket."

11.oktoobril 2013 avati Smõuk bändcampi lehekülg ning tuli kolme looga "EP_2013". 19 minuti jagu muusikat miksis kokku Martin Kikas Ö Stuudios ning lood salvestati sama aasta juulis. Loo "Maailma lõpp ja algus" laulusõnad pärinevad Ave Alavainult.

7.detsembril 2015 tuli välja 43 minuti pikkune nelja looga album "Mõlk". Salvestati Clockwork stuudios Tartus Silver Lepaste ja Elijah Ivanovi poolt. Masterdas Lauri Liivak.

12.veebruaril 2016 esines Smõuk klubis Sinilind, kus muusikaleht Rada7.ee õnnitles nende klikivõistlusel kolmanda koha saanud albumit.

Faktid

Liikmed (nimi/tegevus bändis/sünnipäev):
Ott Pabbo – vocals - 27/08/84
Vahuri "Mänts" Männo – guitar - 16/08/75
Karl Potisepp – drums - 29/10/86
Andres "Anz" Rohtma – bass

Muud huvitavat