Jesse McCartney

Jesse McCartney uus singel "Make A Baby" tuli välja 1.märtsil, kaaslaseks Yung Gravy. 5.aprillil järgnes viielooline EP “All’s Well”.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Liisa - lustakas_27@hotmail.com 20.04.2005 - 17:43
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 05.04.2024 - 07:42
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Jesse McCartney on kuulus pop laulja. Noormees sündis 9.aprillil 1987 unistuste linnas New Yorgis. Meelelahutusega alustas ta varakult, kohalikus teatris esines ta koos oma ema ja isaga ning hiljem ka oma noorema õe Leaga. McCartney pere esines etendustes Oliver ja Annie Get Your Gun.

Kui Jesse oli kaheksa aastane õnnestus tal endale manager saada, peagi võis teda näha esinemas lavastuses nimega "The King & I", seal mängis ta Louisi osa. 1999. aastal sai Jesse osa seriaali "All my Children". Seebiooperis kandis ta Adam Chandler Jr.rolli. 2001.aastal nomineeris ta Emmyle oma osaga. Kuid kahjuks ta ei võitnud. 2002. aastal kordus sama.

Peagi jättis ta seriaali kus seda ja teist, ning asus laule kirjutama. Esimese laulu kirjutas Jesse filmile "A Cinderella Story", edasi filmile "Princess Diaries 2". Sealt saigi nooruki laulja karjäär tõuke. Ei läinudki palju aega mööda, kui oli valmis Jesse debüütalbum, nimeks "Beautiful Soul".

Plaat ilmus USA-s juba 28.septembril 2004 ning siin kõlab puhas teen-pop, mis samas üsna hingeline ja rütmikas. Plaadi singel "Beautiful Soul", mis kõlas ka soundtrackil "That's So Raven", oli edetabelites üle maailma ning samalaadseid kenasti lauldud hitte nagu teine singel "She's No You" jagub siin veelgi, lisaks aitab plaadiümbrisel edule kaasa noormehe kena ja sharmikas olemus.

Eestis tuli Jesse esimene singel müügile 02.mail ning album Beautiful Soul 06.mail 2005. Singlitest ilmusid noormehel veel eelpoolmainitud "She's No You" ning sügisene "Because You Live". Edukas oli Jesse USA Teen Choice auhindade jagamisel kus ta tänu fännide tugevale poolehoiule võitis lausa kolmes kategoorias.

20.septembril 2005 ilmus USA-s Jesse esimene DVD "Up Close", millel nii kontsertülesastumisi kui muud põnevat.

2006 aasta septembris tuli välja Jesse teine album "RIGHT WHERE YOU WANT ME" ning samanimeline singel ja video jõudis fännideni juba augustis. Detsembris 2006 järgnes ilusaim video teisele singlile "Just So You Know".

20.Mail 2008 tuli Jesse McCartney kolmas stuudioalbum "Departure", üheskoos tipp-produtsentidega nagu Tricky & The-Dream (Rihanna Umbrella), Sean Garrett (Beyonce, Gwen Stefani, Chris Brown), J.R.Rotem (Britney Spears), Balewa Muhammad (Christina Aguilera) ja The Clutch (Timbaland, Ciara) on Jesse teinud albumi mis teeb kummarduse 80-ndate popi kuningatele ja esitab uut electro ja hiphopi maitselist poppi. Albumi esiksingliks märtsis oli "Leavin'", mille autoriteks on Christopher "Tricky" Stewart ja The-Dream ning videos ameleb juba sirgunud staar noorukese modelliga. Samuti leidub albumil Leona Lewis hitt ”Bleedin’ Love” Jesse esitluses.

2009 alguses tegi ilma Jesse kolmas singel sellelt plaadilt "How Do You Sleep?", mille videos osalesid veel Sean Garrett ja Ludacris. 07.aprillil 2009 tuli albumist nn. bonus edition nimega "Departure:Recharged", millel viis uut lisalugu ning remix loost "How Do You Sleep?" featuring Ludacris.

Septembris 2010 jõudis raadiotesse Jesse singel "'Shake" ent edetabelites oodatud edu ei tulnud. Jesse neljanda plaadi "Have It All" ilmumine lükati korduvalt edasi ning tulemata see jäigi.

Viimane filmiroll oli Jessel USA õudukas "Chernobyl Diaries", mis esilinastus 25.mail 2012.

Jesse osales Backstreet Boys suvetuuril "In A World Like This", mis algas 2.augustil 2013.

13.augustil 2013 avaldas Jesse McCartney singli “Back Together”.

10.detsembril 2013 ilmus nelja looga EP "In Technicolor Part 1", millel ka eelnenud singel. 70-ndate pop stiilis albumit lubab Jesse 2014 aastal.

Jesse McCartney järgmine singel “Superbad” ilmus 13.mail 2014 ja muusikavideo avaldati 6.mail VEVOs. 11 lugu sisaldav album “In Technicolor” ilmus 22.juulil 2014. Albumi “In Technicolor” kolmanda singli “Punch Drunk Recreation“ muusikavideo avaldati 20.novembril 2014.

Jesse McCartney laulis 17.mail 2016 ilmunud EDM produtsendi Fred Williams aka Built By Titan singlil “Dangerous“.

Jesse McCartney tuli 23.märtsil välja muusikavideoga singlile "Better With You".

16.novembril avaldas Jesse McCartney akustilise versiooni loost "Wasted" ning loo originaali muusikavideo tuli välja 10.jaanuaril 2019.

10.aprillil 2020 avaldas Jesse McCartney singli "Yours" ning 21.mail loo "Friends" lüürikavideo.

21.juulil 2021 ilmus Jesse McCartney singel "Kiss The World Goodbye" koos muusikavideoga. Jesse McCartney singel "Party For Two" ilmus 3.septembril.

Viies stuudioalbum “New Stage” tuli välja 8.oktoobril 2021 ning sisaldas 10 lugu. Singlit "Selfless" esitles ta 6.oktoobril.

24.jaanuaril 2024 avaldas Jesse McCartney singli "Faux Fur".

Jesse McCartney uus singel "Make A Baby" tuli välja 1.märtsil, kaaslaseks Yung Gravy. 5.aprillil järgnes viielooline EP “All’s Well”.

Faktid

Täisnimi: Jesse Abraham Arthur McCartney
Hüüdnimi: Jess, Jmac, Jmac Daddy, Double Shot, Jman
Sünnipäev: 09.aprill 1987
Sünnikoht:New York
Juuksevärv: Blond
Silmadevärv: Roheline
Õed-vennad: õde Lea ja vend Timmy
Lemmik:
Värv:Oranž
Ütlused: "Cool, cool"..."Dude"..."You know"..."It's wild."
Jäätis: Shokolaadi maitseline
TV Show: Friends, MTV, Lost, Desperate Housewives
Aasta aeg: Jõulud
Film: The Italian Job
Toit: Sushi

Muud huvitavat