Tokio Hotel

25.novembril ilmus Tokio Hotel uus album "2001", millel kõlab 16 lugu, kaasa arvatud kaks viimast singlit.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.08.2005 - 08:46
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.11.2022 - 05:02
Välismaine artist, Ansambel, Rock

Tokio Hotel on aasta 2005 sensatsiooniline sakslaste rock/pop-bänd Magdeburgist. Nende esimene singel ”Durch den Monsun”, läbi vihmaperioodi, iseloomustas nii täpselt samaaegseid üleujutusi Saksamaal ja Kesk-Euroopas. Ometi olid neli noormeest enne suvevaheaega täiesti tundmatud nimed, nüüd koos 2005 aasta kooliaja algusega oli nende esimene singel aga tõusnud Saksamaal #1-eks. Tokio Hotel oli samas ka kõige nooremate liikmetega bänd mis eales sellele kohale jõudnud ning nende video on kerinud telekates alates juulist 2005 ning võitnud enamuse noore publiku soosingu. Bänd esineb saksa keeles ja väljaspoole reisima minna neil niipea plaanis pole. Nende riided ja soengud on viimase aja trendiks saamas.

Pubekatest kaksikud Bill ja Tom, kes said 01.septembril 2005 just 16-aastasteks, on tegelenud laulmisega juba seitse aastat. Koos kahe vanema poisiga Gustav ja George, kes samuti pärit Magdeburgist, asutati ansambel, mis kandis algul nime Devilish . Aastal 2004 nimetati end ümber Tokio Hoteliks ja asuti Hamburgi stuudiotes koos produtsentide ja lookirjutajate tiimiga (Pat Benzner, Dave Roth, David Jost) tööle ning 19.septembril ilmus Universal Saksa osakonnalt Tokio Hotel 12-looline album ”Schrei” ehk karje.

Album "Schrei" oli esimesel müüginädalal Saksa #2 plaat ning 06.oktoobril 2005 võitsid poisid Saksamaa 11-ndal Comet Awardsil kaks auhinda. Neist kõige magusaim oli peaauhind Super Comet ning teine parima uustulnuka auhind.

"Schrei" maxi-singel ilmus 25.novembril 2005 ning 02.detsembril dvd "Leb Die Sekunde". Singel võitis taas esikohta Saksamaa 2006 aasta teisel nädala edetabelis ning peale seda on poisid võitnud üle Euroopa mitmeid auhindu.

Kolmas singel "Rette Mich" jõudis müügile 10.märtsil 2006 ja 31.märtsiks oli see taas Saksamaal #1.

Aprilli lõpus viibis Tokio Hotel Inglismaal, õppides inglise keelt ja salvestades oma lugusi ümber ingliskeelseteks. Lugu Durch Den Monsun algab inglise keeles sõnadega Trough the monson, beyond the world...

03.juulil 2006 tuli Saksamaal kahelooline singel "Der letzte dag", millest sai järjekordne kodune #1 singel. Singli videos kõlab veel boonusloona "Wir Schliessen Uns Ein".

Pääsenuna pikast kontsert-tuurist, leidis bänd lõpuks aega järgmiseks albumiks. 23.veebruaril 2007 anti välja plaat nimega "Zimmer 483". Esimese singli "Übers Ende der Welt" video esitlus oli 08.jaanuaril 2007 telesaates VIVA Live ning singli ilmumisajaks 05.veebruar 2007. Uuel plaadil on kokku 12 lugu. Teise singlina tuli siit 02.aprillil "Spring nicht".

Ansambel võitis 2007 märtsis Echo auhinna videoga "Der letzte Tag". Sama videoga võideti mais ka Comet auhind, lisaks parima bändi auhind.

Ingliskeelne album "Scream" tuli välja 04.juunil 2007. Selle ingliskeelne videovariant nimiloost "Schrei" pandi kodulehele üles 02.mail 2007.

03.septembril 2007 tuli üle Euroopa müügile 2005 aasta dvd "Leb Die Sekunde - Behind The Scenes" ja 15.10.2007 maxi-singel "Ready, Set, Go".

19.10.2007 tuli jälle singel Saksamaal "An deiner Seite" albumilt "Zimmer 483" ning 02.novembril esilinastus VIVA-s uus video "1.000 Meere".

Ansambel võitis 2008 veebruaris Echo auhinna videoga "Spring Nicht". Samal ajal oldi aga juba Ameerikas kus antakse ridamisi kontserte. Aprillis tuleb USA turule Cherrytree/Interscope plaadifirmade alt album “Scream”.

28.03.2008 ja taas singel, seekord kahepoolne "Ubers Ende der Welt/Ready Stea".

Mais 2008 võitis ansambel Comet 2008 auhinnad lausa neljas kategoorias: Live ansambel, parim bänd, parim video ja superauhind.

Järjekordne peatükk Tokio Hotel´i edu ajaloos: uus DVD "Tokio Hotel TV: Caught on Camera" (väljalastud 5.detsembril 2008) on rahvusvaheline müügi hitt. Üle Euroopa, USA´s, Kanadas ja Lõuna-Ameerikas on fännid kakelnud eksklusiivse DVD pärast. Unikaalne dokumentaal avas väravad kohale number 1 DVD edetabelites Itaalias, Portugalis, Norras ja Belgias. Kohal number kaks on DVD Prantsusmaal, Rootsis ja Hollandis! Juba esimesel nädalal "Tokio Hotel TV: Caught on Camera" sai topelt plaatinaks Prantsusmaal ja kullaks Itaalias!

Keegi pole olnud Tokio Hotel´ile nii lähedal, nagu meie oleme. Billi, Tomi, Georgi ja Gustavi on nähtud paljudel eelnevatel mitte väljalastud piltidel; nad viivad fännid reisile läbi viimase unikaalse kaheteistkümne kuu Tokio Hotel´i elus. Nad kommenteerivad enda moodi - kas sõites quad ratastega läbi Nevada kõrbe või mängides paintpalli Las Vegases, lava taga oma ülisuurtel showdel üle maailma. Pikk ja eksklusiivne intervjuu paljastab fännidel mida nad võivad oodata uuest aastast, kaasaarvatud palju oodatud uuest stuudio albumist neljalt muusikult Magdeburgist.

Tokio Hotel kolmas stuudioalbum "Humanoid" tuli välja 02.oktoobril 2009 ning plaadil kuuleb 12 lugu. Esimene singel oli "Automatic" 18.septembril. Teise singlina tuli novembris 2009 "World Behind My Wall", mida bänd esitas ka MTV European Music Awardsil kui võideti aasta parima bändi tiitel. 20.juulil 2010 tuli kontsertplaat ja dvd "Humanoid City: Live".

Bill Kaulitz osales bändi Far East Movement 18.mail 2012 ilmunud albumi "Dirty Bass" loos "If I Die Tomorrow".

10.novembril 2013 kuulutati Amsterdamis MTV EMA auhindade jagamisel Tokio Hotel parimate fännidega bändiks.

3.oktoobril 2014 ilmus Tokio Hotel uus album “Kings of Suburbia". 15-loolise plaadi produtseeris Peter Hoffman. Esimeseks promosingliks oli “Run, Run, Run“, mille video avaldati 12.septembril. Ametlik esimene singel “Love Who Loves You Back” ilmus 26.09.2014.

Tokio Hotel valis järgmiseks singliks loo “Feel It All“, mis ilmus 3.aprillil 2015. Mattias Erik Johansson lavastatud muusikavideo jõudis eetrisse 27.märtsil.

20.mail 2016 tuli välja "I'm Not Okay" EP, mille singli ja videona avaldati "Love Don't Break Me".

Tokio Hotel "Dream Machine World Tour" algab 12.märtsil 2017 Londonist ning peatub 9.aprillil Helsinkis ja 10.aprillil Riias.

“Dream Machine” albumi andis 3.märtsil 2017 välja Believe Digital. Singlina ilmus 23.detsembril 2016 plaadi avalugu “Something New“. 30.detsembril tehti avalikuks lugu “What If”.

20.oktoobril 2017 tuli Tokio Hotel välja EP-ga “Boy Don’t Cry”, kus lisaks nimiloole kolm remiksi. Muusikavideo lavastas Baris Aladag. Plaadi neljas ja viimane singel oli 22.detsembril "Easy".

Tokio Hotel kitarrist Tom Kaulitz kihlus 2018 jõuluõhtul endast 16 aastat vanema modelliga Heidi Klum.

Järgmist albumit kavandav bänd andis 1.veebruaril 2019 välja singli "Melancholic Paradise". Järgmine singel "When It Rains It Pours" avaldati 5.aprillil. Aprillist kuni juunini toimus Euroopas Melancholic Paradise tuur. 21.novembril 2019 avaldas Tokio Hotel "Chateau" muusikavideo.

Tokio Hotel andis 28.mail 2021 välja singli "Behind Blue Eyes". Koostöökaaslasteks oli dj-duo VIZE.

22.oktoobril ilmus Tokio Hotel singel "Here Comes The Night" ning 4.veebruaril 2022 andis Tokio Hotel välja singli "Bad Love".

25.novembril ilmus Tokio Hotel uus album "2001", millel kõlab 16 lugu, kaasa arvatud kaks viimast singlit.

Faktid

Bill Kaulitz
Bändis: laulja, sõnade kirjutaja ja ka fännikirjadele vastaja
Sünniaeg/-koht: 01.sept. 1989/Leipzig
Elukoht: Loitsche
Perekond : Elab koos ema ja kasuisaga ning tal on (kaksik)vend Tom
Pikkus: 1,83m
Hobid: laulmine, pidutsemine
Juuksed: tumedamad blondid (praegu värvitud süsimustaks blondide triipudega)
Silmad: pruunid
Lemmik
-värv: Punane
-toit: Pizza
-jook: Red Bull
-muusikud: Green Day, Nena, The Rasmus
-näitlejad: Angelina Jolie, Brad Pitt
-seriaal/sari: „Freunde- das Leben geht weiter“ ehk siis "Sõbrad -elu läheb edasi"
-tund: kunst
Õppeained, mis ei meeldi: matemaatika, füüsika, Prantsuse keel
Harjumus: vasaku kõrva katsumine
Tattood: bändilogo kaelal ja täht alakõhul
Piercingud: kulmu- ja keeleneet
Moto: Leb die Sekunde! ehk „Ela igas sekundis!“
* On 10 minutit Tomist noorem
* Bändis kõige noorem
* Ei meeldi eriti loodus ja ämblikud ning vihkab keefiri
* ta on paremakäeline
* ta unustas kord "Leb die sekunde" sõnad ja laulis seetõttu kaks korda esimest salmi
* tema ja ka Tomi parim sõber on Andreas
* talle ei meeldi, kui tüdrukud küüsi närivad.
* Pärast ülestõusmist dushitab ta end.
* Kõige olulisem ta elus on Ta pere ja bänd.
* Öösiti kannab ta ainult aluspükse.
* Ta ei välju uksest kunagi ilma mobiilita.
* Tal on hirm haide vastu
* Ta kirg on kirjutamine (lugude) ja laulmine.
* Kui ta tunneb end märkamatuna, siis ta haigutab.
* Talle ei meeldi enda juures ta kannatmatus.
* Ta suurimaks paheks on kaua magamine.
* Kümne aasta pärast näeb ta end lootetavasti kuskil suurel laval.
* Tema hullem moe eksimus on olnud ühed tunked lapsena.
* Kui tal oleks üks soov, siis teeks ta end üheks päevaks nähtamatuks.
* Ta pole kunagi julgenud sukelduda, ent sooviks seda teha.
* Ta kiiksuks on jalalt jalale kõikumine. Või jalal kõikumine.
* Ta ütles ühele vene ajakirjale (molotok ?), et talle meeldib (meeldis vähemalt) Röyksopp

Tom Kaulitz
Bändis: kitarrist
Sünniaeg/-koht: 01.sept. 1989/Leipzig
Elukoht: Loitsche
Perekond : Elab koos ema ja kasuisaga ning tal on (kaksik)vend Bill
Tähtkuju: neitsi
Pikkus: 1,79m
Hobid: graffiti, kitarrimäng ja pidutsemine
Juuksed: tumedamad blondid; tegi rastad 12. aastaselt
Silmad: pruunid
Harjumus: nokamütsi kohendamine
Lemmik
-toit: Pizza, nuudlid
-jook: Red Bull, Cola
-album: Samy Deluxe
-tund: kunst
-jalanõudemark : Nike , Osiris
-näitleja: Eva Longoria
-seeria: The king of queens
Õppeained, mis ei meeldi: matemaatika, füüsika
Mängib alates 6. eluaastast kitarri.
Pahe : On kannatamatu ja ei suuda midagi ära oodata
Mobiil : Sony Ericcson T630
Moto: Carpe diem! (Kasuta päeva!)


Gustav Klaus Wolfgang Shäfer
Hüüdnimi: Juschtel
Bändis: trummar
Sünniaeg/-koht: 08.sept. 1988/Magdeburg
Elukoht: Magdeburg
Perekond: Ema ja isa ning vanem õde
Tähtkuju: neitsi
Pikkus: 1,65m
Hobid: jalgrattasõit, muusika
Juuksed: blondid
Silmad: pruunid
Lemmik
-õppeained: kehaline kasvatus ja majandus
-artist: Iron maiden ja Metallica
-muusikastiil: Heavy metal
-loom: Koer Bruno ja kass Richard
-film: Armergeddon ja Mr.& Mrs. Smith
-söök: Lasanje ja õe tehtud kartulivorm
-jook: Red bull ja kakao
Õppeained, mis ei meeldi: Saksa keel, füüsika
Iidol (keda ta austab kõige rohkem): Metallica trummar
Mobiil: Siemens 1155
Pahe: Ta teeks kõike meelsamini üksi.
Moto: Hauptsache alles geht schief


Georg Moritz Hagen Listing
Bändis: basskitarrist
Sünniaeg/-koht: 31.märts 1987/Halle
Elukoht: Magdeburg
Perekond: Ema ja isa ( lahutatud ) õdesid ja vendi ei ole
Tähtkuju: jäär
Pikkus: 1,77m
Hobid: muusika, tantsimine
Juuksed: pruunid
Silmad: rohekas-hallid
Lemmik
-õppeaine: psühholoogia
-artist: Green day, Oasis
-muusikastiil: hardrock, heavy metal
-laulja: Kelly Clarkson
-loom: Kass ja koer
-film: Matrixi esimene osa
Õppeained, mis ei meeldi: matemaatika, Saksa keel
Pahe: Liigne teleka vaatamine
Mobiil: Samsung SGH- 8500
Moto: Leb deinen Traum!
*Ta sooviks veel õppida klaverit mängima.
*On bändis kõige vanem

Muud huvitavat