Chevelle

1.mail avaldati albumilt loo "Mars Simula" muusikavideo, lavastajaks Josh Stone.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.09.2005 - 23:31
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.05.2021 - 06:53
Välismaine artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

Chevelle on USA nu-metal bänd Grayslake’ist Illinoisi osariigist. Siia kuuluvad kolm venda, kelle perekonnanimi on Loeffler. Bänd sai juba alguse 1994 aastal ning see oli üpriski vältimatu, et Chevelle nimeline bänd sai oma nime auto järgi. Lõppude lõpuks nad kasvasid üles isaga, kelle üheks suuremaks kireks oligi vanade autode parandamine. See tabas ka neid kolme venda. Kuid nende ema pani rõhku nende klaveritundidele. Kuid lõpuks poisid lõpetasid oma klaveritunnid ära ja valisid endale ise muusika instrumendid.

Pete (vokalist & kitarr) ja Sam (trummid) õppisid oma instrumente iseseisvalt koos mängima. Noorem vend Joe sai aga oma basskitarri mängimise oma vendadest hiljem selgeks. Kuna vanemad vennad arvasid, et ta on bändi jaoks liiga noor, mängis algul Joe asemel nende sõber Matt Scott. Aja möödudes leidsid Pete ja Sam, et nende sõber ei sobi sinna bändi ja nii otsustasid nad oma nooremale vennale, Joele, võimaluse anda. Nad hakkasid koheselt harjutama oma kodumaja keldris ning ei läinudki kaua aega kui nad esinesid kontsertidel, pidudel ning kohalikes klubides, kuigi Joe oli sellel ajal alles 14-aastane.

Poisid said plaadi lepingu ühe plaadikompaniiga, mis edastas rohkem kristlikku muusikat, kuid pärast vennad mõistsid, et see ei ole see muusikastiil, mida nemad teistele edastada tahaksid ja nii otsustasid nad, et enam selle plaadikompanii all ei tegutse. Kuid firmal polnud mõtteski poisse käest lasta, vähemalt mitte enne tähtaja lõppu. Edasi mindi kohtusse ja sellel ajal ei tohtinud nad anda ega osa võtta kontsertidest. Kokku kestis kohtuprotsess 11 kuud ja lõppes vendade kasuks.

Pärast kohtuprotsessi kirjutati kohe Epicu plaadilepingule alla. Nende esimeseks läbilöövaks singliks oli 1999. aastal “Point #1“, sellelt samanimeliselt albumilt tuli veel ka teine singlilugu “Mia “. 2002. aastal nägi neil ilmavalgust album “Wonder What`s Next“. Singlitena ilmusid sellelt plaadilt lood nagu “Comfortable Liar“, “Don´t Fake This“, ansambli signatuuriks saanud "The Red" ja kõva rockiraadiote hitt “Send The Pain Below“. Novembris 2003 anti välja kontsertalbum ”Live From The Road”. Chevelle lugusid võib leida veel soundtrackidelt Daredevil, The Punisher ning the Madden NFL 2005 videomängust.

Nende kolmas album “This Type Of Thinking (Could Do Us In)“ ilmus 2004. aasta septembris, singlilood sellelt plaadilt olid “Vitamin R (Leading Us Along)“ ja “The Clincher“ ning "Panic Prone". Juunis 2005 teatati, et Joe on bändist lahkunud, põhjuseks, väljaselgitamata erimeelsused. Joed asendab bändis nüüd endine Filtri bassist, Dean Bernadini.

Chevelle neljas album "Vena Sera" tuli välja 03.aprillil 2007 ning esimene singel "Well Enough Alone" oli bändile läbimurdeks raadiotesse, loo video võitis bändide võistluse telekanalitel MTV ja MTV2. Teise singlina tuli 12.juunil 2007 välja "I Get It".

31.augustil 2009 ilmus Epic Recordsilt bändi viies album "Sci-Fi Crimes". Juba aprillis oli esitatud kontsertidel kahte uut lugu "Letter from a Thief" ning "Sleep Apnea" ent esimeseks singliks oli juunis lugu "Jars". Septembris 2010 esitleti kontsertvideot loost "Shameful Metaphors".

Jaanuaris 2011 esitleti kodulehel trailerit kontsert CD/DVD setist "Any Last Words," millega tähistati ansambli kümnendat aastapäeva. DVD filmiti üles oktoobri lõpus 2010 Chicago Metro's Frankie Nasso juhtimisel firmast Nova Entertainment Group.

Kuues album "Hats Off To The Bull" tuli 06.detsembril 2011, produtsendiks Joe Barresi. Singliks oli "Face To The Floor". 2012 aprilli lõpus avaldati "Hats Off to the Bull" video.

4.detsembril 2012 andis Chevelle välja esimese greatest hits albumi "Stray Arrows: A Collection of Favorites". Plaadil kõlab 11 remastered versiooni vanadest lugudest ning uus singel "Fizgig".

Chevelle seitsmes album "La Gįrgola" ilmus 1.aprillil 2014. Kümne looga albumi produtseeris taas Joe Barresi. Plaadi esimeseks singliks oli "Take Out the Gunman". Veel anti välja 2014 aastal singlitena "Hunter Eats Hunter" ja "An Island".

Bändi kaheksas stuudioalbum "The North Corridor" tuli välja 8.juulil 2016. Kümne looga albumi esimene singel "Joyride (Omen)" avaldati mais ning teine singel "Door to Door Cannibals" oktoobris.

Oktoobris 2018 avaldas Epic bändi kogumiku "12 Bloody Spies: B-Sides And Rarities", kus lood aastatest 2002-2016.

2019 mais asus bänd Pasadenas Joe's House Of Compression stuudios tööle järgmise albumiga, mis ilmub 2020 aastal Produtsendiks on Joe Barresi.

Dean Bernardini lahkus bändist peale Põhja-Ameerika tuuri, mis lõppes 14.detsembril 2019.

8.jaanuaril 2021 tuli välja Chevelle uus singel "Self Destructor" koos videoga, mis pärines 5.märtsil ilmunud 13-looliselt albumilt "NIRATIAS (Nothing Is Real and This Is a Simulation). 29.jaanuaril ilmus järgmine singel "Peach" ning 19.veebruaril “Remember When”.

1.mail avaldati albumilt loo "Mars Simula" muusikavideo, lavastajaks Josh Stone.

Faktid

Nimi: Peter Loeffler
Koht bändis: Laulja/kitarrist
Sünnikoht: 19. oktoober 1976. Chicago, Illinois, USA

Nimi: Samuel Loeffler
Koht Bändis: Trummar
Sünnikoht: 17.detsember 1974, Chicago, Illinois, USA

Endised liikmed:
Dean Bernardin - bass (2005-2019)
Matt Scott - bass (1994-1996)
Joe Loeffler - bass (1996-2005)
Geno Lenardo - bass (2005)

Muud huvitavat