Alexander Klaws

16.oktoobril 2015 ilmus lauljalt album "Auf die Bühne, fertig, los", millel 15 lugu. Singlitena on siit tulnud "Dieser Sommer" ja "Magnet".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 18.03.2004 - 11:18
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.10.2015 - 21:59
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Deutschland Sucht Den Superstar – ükski teine üritus Saksamaal pole äratanud sellist võimast tähelepanu televaatajate hulgas kui see laulutähe otsimise konkurss. 13 miljonit vaatajat jälgis lõppvooru saadet kus 19-aastane noormees nimega Alexander Klaws võitis tormina tõustes nii ˛ürii kui vaatajate poolehoiu ning kuulutati 2003 aasta Saksamaa uueks superstaariks. See juhtus 08.märtsil 2003 ning meenutuseks on olemas meie kodulehe nädala pildi rubriigis sama aasta 11 nädala pildiks Alexander koos teise finalistiga, kelleks oli temast kolm aastat vanem Juliette Schoppmann. Võitja ise on lausunud oma saavutust kommenteerides – superstaariks saamiseks ei piisa ühest õnnestunud esinemisest vaid selleks tuleb valmistuda terve elu, teha karmi tööd oma hääle kallal ning õppida muusikat tundma ja tunnetama ning selles kõiges oli tal õigus.

Alexander omandas võiduga õiguse oma debüütsinglile, milleks oli finaalis kohustusliku loona kõlanud "Take Me Tonight", mis tõusis Saksamaa singliedetabelis #1 positsioonile koheselt ja müüs vapustavad 1,1 miljonit singelplaati. See edu oli suur kingitus noormehele, kes peab muusikat oma eluks ning samuti tema vanematele ja õele nimega Melanie, kes elavad Põhja-Rein-Westfaalis Dortmundi lähedal Sendenhorstis. Alexandri eluloolisi ja tähtsamaid fakte saate lugeda allpoolt ja siin jutus mainime vaid, et ta on osalenud lauljana juba varem mitmes ansamblis ning lemmikstiilideks muusikas on noormehel jazz, blues ja soul.

Alexander sai nautida edu nii oma esiksingliga kui terve albumiga "Take Your Chance", mis maandus albumite edetabelis hoobilt kohale #1 ilmumisjärgsel nädalal. 15-looline LP anti välja 28.aprillil 2003 ning siit teine singel “Stay With Me“ ilmus 10. juunil 2003. Alexander osales paljudel kevadistel ja suvistel kontsertidel ühes teiste superstaari konkursi võistlejatega ning koos anti välja 12-looline menukas album “United“ ning 2002 aasta #1 jõulusingel “ We Have A Dream“, mis mõlemad ilmusid juba konkursi ajal kui Alexander polnud veel võitja.

2003 aasta sügisel oli Alexander edetabeli esikohal tagasi uue singliga "Free Like The Wind", mis pärines RTL- filmist "Held der Gladiatoren" ja ilmus 27.oktoobril. Samal päeval said sakslased poest osta ka filmi dvd-d ning siin kõlas Alexandri esituses veel teinegi lugu “Like A Hero“. Viimane Alexandri singel oli 2004 aasta 23.veebruaril välja antud “Behind The Sun“. Lõpetuseks tuleb siia kohustuslikult muidugi lisada, et laulja edukuse taga peitub helilooja Dieter Bohlen, kes on duo Modern Talking liige.

07. juunil 2004 tuli välja järgmine Alexanderi singel “Sunshine After the Rain“, mis oli suviselt kerge kitarrihelidega lugu ja see hakkas juba reklaamima juuni lõpus ilmuvat uut plaati "Here I Am". Singli on produtseerinud norrakate tiim Oslost ning selle video näitab lauljat ja tema sõpru Mallorcal ning muidugi suviseid tüdrukuid, kuis muidu.

Järgmine singel ongi nimilugu 'Here I Am' ning maxil kõlab lisaks veel uuelt plaadilt puuduv 'Inspiration' koos 'Here I Am' uue raadioversiooni, unpluggedi ja instrumentaaliga kõrvuti. Singel ilmus 18.oktoobril 2004.

2005 aastal on 07.märtsil oodata uut singlit ning see on midagi uut ja erilist. Nimelt laulab Alexander duetti 18-aastase lauljatariga Sabrina Weckerlin. Singel kannab nime "All (I Ever Want)/Alles" ja pärineb Saksamaal uuest menumuusikalist "3 Musketiere", mille muusika on loonud Rob & Ferdi Bolland (varem hitid "Rock me Amadeus" ja "Jeanny"). Alexander ja Sabrina esitavad singlil muusikali teemalugu "Alles".

Aprillist 2005 oli võimalik 1,11 Euro eest alla laadida kahte Alexander laulu, mis pärinevad ARD/ORF telekanali seriaalist "Traumhotel". Allalaadimise leht asus http://www.one4music.de/ ja nendeks lauludeks olid "Fly Away" ning "Keep Your Faith".

Alexander Klaws kolmas album "Attention!" ilmus 10.märtsil 2006. Esimene singel "Not Like You" tuli aga juba 24.veebruaril. Albumil oli Alex seekord pakkumas lisaks oma lemmikutele ballaadidele ka kergemat mainstream rocki. Rohkem singleid siit plaadilt ei tulnudki. Alates 10.detsembrist 2006 mängis ja laulis Alexander Klaws Berliinis Alfredi osa Roman Polanski muusikalis "Tanz der Vampire".

04.aprillil 2008 tuli plaadifirma Edel Enter alt taaskordne singel "Welt", millega samal päeval ilmus 12-looline saksakeelne album "Was Willst du Noch!?". Teiseks singliks oli 11.juulil 2008 "Sie liebt Dich".

Aastatel 2008-2010 mängis ta kaasa Sat. 1 telenovellis "Anna und die Liebe" ning osales Tarzani osa muusikalis Hamburgis kuni juunini 2013.

2010 sügisel alustati Alexandri järgmise albumi ettevalmistusi ning tegevus albumiga vältas tervelt 12 kuud. Produtsentideks olid Thorsten Brötzmann ja Ivo Moring. 23.septembril 2011 tuli Sony alt 12 looga album "Für Alle Zeiten".

5.aprillil 2013 ilmus singel "Himmel und Hölle". 2013 suvel osales ta muusikalis "Der Schuh des Manitu" ning 2014 juunist augustini tuleb muusikal "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat".

6.juunil 2014 avaldati album "Für Alle Zeiten (Premium Edition 2014)", millel kokku 16 lugu, sealhulgas ingliskeelsed "Take Me Tonight - 2014" ja "Free Like The Wind - 2014".

16.oktoobril 2015 ilmus lauljalt album "Auf die Bühne, fertig, los", millel 15 lugu. Singlitena on siit tulnud "Dieser Sommer" ja "Magnet".

Faktid

Nimi: Alexander Klaws
Hüüdnimi: Alex
Sündis: 03.09.1983 Ahlen kell 11:40
Tähtkuju: Neitsi
Silmad: Sinised
Juuksed: Pruunid
Pikkus: 176 cm
Elukoht: Sendenhorst, suurlinnast Dortmundist kirdes
Vanemad: isa Richard ja ema Hildegard
Õde: Melanie
Hobid: laulmine, tantsimine, sõpradega chillimine, jalgpall ja klaverimäng
Lemmikklubi: jalgpalliklubi Borussia Dortmund (BVB)
Eeskujud: Robbie Williams, Phil Collins, Xavier Naidoo
Esimene esinemine: 10-aastaselt Mini- Playback-Shows
Varasem muusikaline tegevus: 13-aastaselt alustas klaveriõpinguid
Esimene bänd: kooliansambel Hamel Kamine
Elu moto: ela oma unistuse järgi ja ära unista elust

Muud huvitavat