Alizee

Alizee kuues plaat viib lauljatari taas tantsulise muusika juurde ning sisaldab 12 lugu. Album "Blonde" ilmus 23.juunil 2014. Teise singlina tuli 17.juunil 2014 iTunes "Alcaline".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 28.02.2002 - 11:40
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 23.06.2014 - 10:03
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Prantsuse diskomuusikas on alati olnud üks särav täht, kes jõuab just oma keeles lauldes maailma areenile. Üheks selliseks säravaimaks täheks on kindlasti olnud Mylene Farmer, kelle viimane LP “Innamoramento” ilmus 1999.aastal. Peale 15 aasta kestnud edukat karjääri otsustas lauljatar ja laulusõnade kirjutaja koos muusikameistriga Laurent Boutonnat leida oma lugudele uue noore esitaja. Selleks nooreks täheks leiti Korsika saarelt pärit 15-aastane Alizée Jacotey ning esimeseks looks valiti "Moi... Lolita". Peale pikki lauluproove ja stuudiotööd leidsid loo autorid noore lauljatari neile sobiva olevat ning nii algaski Alizée suur karjäär ning hämmastava läbilöögi sooritas ilmunud singel “Moi.. Lolita” Prantsusmaal, müües 1,5 miljonit eksemplari!

Järgnes terve LP nimega "Gourmandises", mille muusika ja laulusõnad kirjutati just lauljatarile sobivaiks ning loomulikult kõnelesid need teenageri elust, tema kartustest, alpusest ning armastusest. Albumit saatis suur edu ning tänaseks on seda Prantsusmaal müüdud 800 000 plaati. Koos albumiga lasti välja ka teine singel "L'Alizé", mis samuti number 1-eks tõusis ning 2000 aasta lõpus võitis Alizée kodumaal parima uustulnuka auhinnad nii M6 kui NRJ Music Awards’ilt.

2001 aasta jätkus loomupäraselt eduga üle maailma ning järjest jõudis lauljatar edetabelitesse Euroopas, Kanadas ja Venemaal, kus ta võitis ka Hit FM Awards’il. Just singel "Moi... Lolita" oli sügisel edukas nii Hollandis kui Saksamaal, tõustes esimese kolme enimmüüdud singelplaadi hulka ning jõudis isegi Inglismaal top-10-sse.

Alizée on sündinud Korsika saare rannikulinnakeses nimega Ajaccio 21.augustil 1984 ning elab seal koos oma vanemate ja 11-aastase venna Johann’iga. Ise räägib ta oma lapsepõlvest ja kodusaarest ülivõrdes ning armastab peale laulmise veel tantsimist, mille õppimist ta alustas juba 4-aastasena. Alizée ütleb, et kui temast poleks saanud edukas laulja, oleks ta kindlasti õppinud koreograafiat edasi. Lisaks on Alizée veel väga hea joonistaja ning võitis juba 11-aastaselt esikoha lennuki värvimise võistlusel.

07.jaanuaril 2003 kõlas esmakordselt prantsuse raadiotest uus Alizée singel "J'en ai marre". See on esimene tema teiselt plaadilt, mis jõuab müügile märtsis ning singel ise ilmub ametlikult 25.veebruaril. Sama Alizee singel kõlab ka inglise keeles ning lauljatar on üsna hädas, sest kuuljale pole see keel küll eriti hästi arusaadav. Lugu kannab nime “I’m Fed Up“.

10.juulil 2003 anti Prantsusmaal välja järgmine singel "J'ai Pas Vingt Ans" ning “A Contre-Courant Remixes“ singel ilmus Prantsusmaal 10. novembril 2003. Alizée järgmine album “Mes Courants Electriques“ ilmus algul märtsis 2003 ent uuema ja täiendatud versiooni lasi Universal International välja alles 13.jaanuaril 2004, samuti jäi sama aasta märtsi ka ingliskeelse singli "I'm Not Twenty" tõus Euroopas. Lauljatari taga oli endiselt sõnadekirjutaja Mylene Farmer koos muusikameistriga Laurent Boutonnat.

18.oktoobril 2004 andis Prantsusmaa Polydori plaadifirma välja korraga lauljatari cd ja dvd "Alizée Live 2004", millelt leiab sama aasta salvestisi nii Prantsusmaalt, Belgiast kui Svheitsist.

Aastal 2003 abiellus Alizee prantsuse lauljaga Jérémy Châtelain ning 2005 aastal sündis neil tütar Anny-Lee. Peale abielu oli lauljatari olnud avalikkuse ees väga harva näha. Ometi ei kadunud lootus taas muusikuna jätkata ning veebruaris 2006 astus ta esmakordselt peale puhkust üles telejaamas MTV France. Abielu sai lõpu 2012 aastal.

Aasta 2007 talvel tuli Prantsuse RCA-Sonybmg plaadifirma alt album "Psychédélices" ning siin kuuleb 11 uut lugu. 03.detsembril 2007 ilmunud plaadi esimene singel oli rütmikas prantsusekeelne "Mademoiselle Juliette".

29.märtsil 2010 ilmus album "Une enfant du siècle" ("A child of the century"), millelt avasingliks oli "Les Collines (Never Leave You)". Tugevalt ingliskeelse ja elektroonilise muusikaga albumiga üritas lauljatar lahti saada sexy lolita imagest ning tõestada enda lauluoskust. Paljude lugude autoriks oli seekord Chateau Marmont, kokku oli plaadil neid 10.

4.juulil 2012 ilmus Alizee viienda albumi esimene singel "A cause de l'automne". 11.veebruaril 2013 avaldati teine uus lugu "Dans mon sac".

25.märtsil 2013 ilmus Alizee viies album "5" ehk prantsuse keeles "Cinq", mille produtsentideks on Jean-Jacques Goldman, BB Brunes ja Thomas Boulard. Plaadil kõlab 11 lugu, mille muusikas on lauljatar pöördunud tagasi oma esimeste plaatide 60ndatest inspireeritud soundi juurde.

Alizee võitis Prantsuse Tantsud Tähtedega telesaate "Danse avec les stars". Saatest tekkis suhe lavapartneriga Gregoire Lyonnet.

21.märtsil 2014 tuli Prantsuse iTunes müügile Alizee 6. albumi esimene singel "Blonde". Muusikavideo avaldati 28.aprillil.

Alizee kuues plaat viib lauljatari taas tantsulise muusika juurde ning sisaldab 12 lugu. Album "Blonde" ilmus 23.juunil 2014. Teise singlina tuli 17.juunil 2014 iTunes "Alcaline".

Faktid

Nimi: Alizée Jacotey
Lavanimi: Alizée
Sündis/koht: 21.august 1984 / Ajaccio, Korsika, Prantsusmaa
Tähtkuju: Lõvi
Pikkus: 161 cm
Kaal: 45 kg
Juuste värv: Pruunid
Silmad: Pruunid
Laps: Anny-Lee Châtelain (sündis 2005)
Vend: Johann, temast noorem
Hobid: Tantsimine, teater, laulmine ja sõbrad
Vihkab: Rohelist, valetamist ja silmakirjalikkust

Lemmik:
Näitlejad: Brad Pitt ja Julia Roberts
Film: "The deep blue" (Luc Besson)
Sportlane: Zinedine Zidane
Lauljad: Johnny Hallyday, Mylene Farmer ja Lara Fabian
Loom: Delfiin
Värv: Lilla
Toit: Aasia köök, kuid ei ütle ära ka kookidest ja kommidest.

Muud huvitavat