Bedwetters

7.aprillil esines Bedwetters TMW raames Võnge Festivali laval Telliskivi Loomelinnaku etenduskunstide majas Von Krahl.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.08.2007 - 00:18
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 07.04.2024 - 07:09
Eesti artist, Ansambel, Rock

Bedwetters on tähena muusikamaailma tõusnud bänd, kelle stiili peakomponent on punkrock. Sellesse on lisaks kombineeritud elemente metalist, indie rockist ja emopungist. Bänd loobib rahvasse kirjeldamatut energiat. Ilusad ja stiilsed poisid võluvad publikut nii hea muusika kui ka välimusega. 2007 aastal panid Bedwetters kinni konkursi Noortebänd 2007, koju viisid poisid muuhulgas ka publiku lemmiku auhinna ning Grand Prix’i.

Oma põhiabistajaks, motiveerijaks ja eeskujuks peavad poisid eelmise aasta võitjat ja tänavust finaali peaesinejat, samuti Pärnust pärit ansamblit Mushy. "Nendeta me ei oleks praegu siin konkursi võitjatena.. Nad on aidanud meid igakülgselt, kuidas üht bändi üldse aidata saab. Nad on meid nii-öelda lavashow tarvis igati treeninud." Konkursi "Noortebänd 2007" võitja Bedwetters sai peaauhinnaks muusikavideo tegemise Zeni ja MTV Eesti toel. Peale selle sai bänd 10 000 kroonise muusikapoe kinkekaardi, tasuta pääsmed "Rabarockile", kahe loo salvestuse Rockhouse Studios ning mitmeid esinemisi eri üritustel.

Bedwetters sündis 2004. septembris. Bändi moodustasid neli Pärnu noormeest: Joosep Järvesaar (bass, vokaal), Karl-Kristjan Kingi (trummid, vokaal), Oliver Rull (kitarr) ja Mihkel Mõttus (kitarr, vokaal). Kõik õpivad erinevais Pärnu koolides ning mängivad üheskoos pop punki. Bedwettersile pani nime bändi laulja Joosep Järvesaar. Tänaseks on lisandunud basskitarrist Kaspar Koppel.

"Olen reidipede ma, meeldib tsikke lantida.." Nii laulis Bedwetters ironiseerides rate.ee hullust potensiaalses megahitis "Reidilax". Bändi lugudest võib kuulata purevolume lehelt veel ”Days Of Our Lives” ja uuemat lugu ”A Dramatic Letter to Consience”.

25.mail 2007 filmisid poisid oma singlile ”A Dramatic Letter to Consience” video, mis on üleval portaalis youtube.com. Laulu tegemisele aitas palju kaasa Bedwettersi trummari Karl-Kristjan Kingi vend Rivo, kes oli populaarse saate ”Eesti otsib superstaari” üks finaliste. Bedwettersilt võib oodata ka peagi esimese albumi ilmumist.

Juulis 2007 mängis bändis kitarri uus liige Rauno Kutti, kes varem tuttav ansamblist Mushy ning ta asendas lahkunud Oliver Rulli.

01.novembril 2007 Saksamaal Mücnhenis toimunud MTV galal tuli Bedwettersil reaalajas toimuval SMS –ja online hääletusel rinda pista Türgi esindaja Yakupi ning Rumeenia ansambli Firmaga. Kokku osales MTV New Sound Of Europe’i üle-Euroopalisel auhinnajahil kaheksateist artisti, kellest finaali pääses kolm ning auhinna võitis üks ja ainus Eesti punt Bedwetters. Viimase auhinnana üle antud MTV New Sound Of Europe’i võitjad esitasid live'ina vägevalt oma viimase hiti ”A Dramatic Letter to Consience”.

Tänu MTV auhinna võidule paisati Bedwettersi video "Dramatic Letter to Conscience" esimese Eesti muusikavideona Euroopa kõikide MTVde eetrisse põhirotatsiooni. "Meid hakatakse näitama samaväärselt nagu My Chemical Romance´i või Linkin Parki," ütles Järvesaar uhkusega. Pärnu linnavalitsus tunnustas bändi saadud võidu puhul 50 000 krooniga. Võidusumma eest korraldas Bedwetters Eesti suuremates linnades tänutuuri.

Bedwetters lugu "Dramatic Letters To Conscience" valiti Raadio 2-e iga-aastasel "Aastahiti" auhinnagalal 03.jaanuaril 2008 eelmise aasta parimaks kodumaiseks looks ning bänd oli samas ka Uus Tulija võitja. Nii laulja Joosep Järvesaar kui kitarrist Mihkel Mõttuse valiti raadikuulajate poolt Unistuste Bänd liikmeteks.

Jaanuaris 2008 asutas bänd end Soome lugusid salvestama. Bedwettersi uus maxisingel "Read the Lyrics" ilmub eksklusiivsena EMT SurfPort´i muusikapoes. Maxisinglil on neli lugu: "Read the Lyrics", "Trapped Between Myself", "So Long Nanny" ja MTV võiduhitt "Dramatic Letter to Conscience" ning lood on üleval ka bändi myspace lehel. Joosepi sõnul on oodata esialgu vähemalt ka üht muusikavideot ning kaua ei tule oodata ka esinemisi. Kuna uued lood sisaldavad palju elektroonikat ja sample'id, siis võetakse uueks liikmeks Rivo Kingi, kes laval asjaga tegeleks ja samuti tausta laulaks. Bändil oli au esineda ETV Eurolaulu saates 02.veebruaril.

2008 aastal avati lõpuks bändi ametlik koduleht http://bedwetters.eu/ ent kaua see püsti ei püsinud.

1. juulil soojendas Bedwetters Saku Suurhallis Kanada rokiprintsessi Avril Lavignet. "Meil on väga hea meel, et saame soojendada rokiprintsessi ennast. Kuigi me väga suured fännid ei ole, teame me mitmeid tema laule peast kaasa laulda ning leiame, et tegu on väga andeka laulukirjutajaga", kommenteerib Järvesaar.

Bedwettersil tuli 2009 kevadel Rootsi leibeli "TMC/I Can Hear Music" alt 13-looline debüütalbum "Meet the f#©king Bedwetters". Avasingliks oli "Long.Some.Distance". Plaadi esitluskontsert toimus 01.mail klubis Tapper.

Oktoobris 2009 avaldati singlina "Someone Worthless". Kitarristi ja sõnade autori Mihkel Mõttuse sõnul räägib lugu nendest inimestest, kes avaldavad internetis anonüümselt arvamust. Pilluvad maski tagant sõnu, mida nad ei julge elu sees kommenteeritavale näkku öelda. Nad on väärtusetud inimesed, kes ei seisa oma sõnade taga."

16.augustil 2010 ilmus bändi myspace lehele lugu "Hayley". Seda singlit promosid Eestis Radio 2, Lätis Radio 101, Leedus Opus3 ning Poolas Radio Afera. "Hayley" video võeti üles 5–8 augustil Pärnus.

Bedwetters astus üles uute lugudega Baltikumi suurimal talendifestivalil Tallinn Music Week 30.märtsil 2012.

22.mail 2013 teatas ansambel Bedwetters, et lõpetab tegevuse. Bändi viimane kontsert toimus 31.mail kodulinnas Pärnus.

27.septembril 2013 tegi Bedwetters veel oma viimase suure ülesastumise. Esinemine toimus Riias Studentu Paradize festivalil tuhandete üliõpilastest fännide ees.

13.märtsil 2014 avaldas eestikeelse loo "Päev lendab mööda" Karl-Kristjan Kingi. Sõprade survel tehti koos Rauno Kutti ja Henri Sihtiga veidi teistmoodi eestimaise video.

Karl-Kristjan Kingi, Hugo Martin Maasikas ja Maian Lomp kirjutatud lugu "Have You Now" sai 4.märtsil konkursi Eesti Laul 2017 finaalis 4. koha. Esitasid Karl-Kristjan & Whogaux feat. Maian.

Eesti Laul 2018 finaalis Saku Suurhallis 3.märtsil osales Karl Kristjan Kingi & Karl Killing feat. Wateva looga “Young”. Lugu avalikustati 20.detsembril.

21.detsembril 2018 andsid Pärnus vanade aegade mälestuseks kontserdi kunagised noortebändid Bedwetters ja Mushy. Umbes kümne aasta eest tegutsenud kollektiivid meelitasid klubisse Globe kümneid kunagisi austajaid ja semusid, kes kasvasid üles just nende ansamblite repertuaari kuulates. Jõuluküttele lisasid vürtsi Eesti klubimuusika legend Caater ja ansambel Köömes.

Aastaid tagasi noori ja vanu muusikasõpru hullutanud ja auhindu noppinud Bedwetters on tagasi ja avaldas 22.juunil 2022 koos aasta naisartisti YASMYNiga loo “Miss Hurricane”. Loole valmis ka futuristlik video, milles artistid seilavad tulevikumerd piraadilaevaga Mindworks. Lugu on Bedwettersile omaselt segu rokk- ja elektroonilisest muusikast. Loole lisas aga naiselikku vürtsi YASMYN, kes selles žanris alles kätt proovib, kuid julgelt pead tõstab. “Oli puhas õnn, et YASMYN oli nõus meiega muusikat tegema. Meie uus lugu “Miss Hurricane” räägib tormilisest suhtest ning dialoogi tekitamiseks oli sinna väga naishäält vaja,” arutlesid laulusõnade üle Järvesaar ja bändikaaslane Mihkel Mõttus.

8.juulil avaldas Cartoon singli "I'm Not Alright", millel teeb kaasa äsja tegevuse aktiveerinud Bedwetters. Värskelt loolt leiab mõjutusi pop-, rokk- ja metal-muusikast kuni emo-, estraadi- ja psy-trance elementideni. "I'm Not Alright" ilmus prantsuse plaadifirma Dancing Dead alt ühes animeeritud muusikavideoga, mille autoriks on Reimo Õun.

16.septembril avaldas Bedwetters videosingli “Hateology (Calling Me Out)”, mille režissöör on legendaarne Hindrek “Masa” Maasik, kes tegi video ka kunagisele Bedwettersi hitt loole “Dramatic Letter to Concience” millega võideti MTV auhind.

Joosep Järvesaar, Mihkel Mõttus, Rauno Kutti, Kaspar Koppel, Karl-Kristjan Kingi, Claus Peneri ja Kris-Evan Säde kirjutatud "Monsters" Bedwetters esituses osaleb Eesti Laulul. Esmakordselt kuulis laulu ETV erisaates 2.detsembril. Poolfinaalis võistles lugu 12.jaanuaril, finaalis 11.veebruaril saavutati 3. koht.

Eesti Laul 2023 superfinalistid Ollie ja Bedwetters avaldasid 18.veebruaril ühise singli "Death Row" ning korraldasid Tallinnas Kultuurikatlas 15.aprillil ühise kontsertõhtu. Uue singli sõnad kirjutas Bedwettersi solist Joosep Järvesaar koos Jaan Sinkaga. Laulule lõid instrumentaali Claus Pener, Sander Sadam, Sven Vertmann, Kris Evan Säde ja ansambel Bedwetters. "Death Row" ilmus koos muusikavideoga, milles saab teiste hulgas näha ka Lauri Pedajat näitlemas. Video peaprodutsent on Merliin Vellend ning kaasprodutsendid Joosep Järvesaar ja Kertu Pähklamägi.

Bedwetters avaldas 2.juunil singli “All That Glitters”, millele tegi muusikavideo Hindrek “Masa” Maasik. 10.juunil esines Bedwetters Kapa Festivalil Kohilas Tohisoo mõisapargis. 7.juulil astus Bedwetters üles Pärnus festivalil Beach Grind.

27.juulil esines bänd Tartus Autovabaduse puiesteel 3000 pealtvaataja ees. Joosep Järvesaare sõnul keskendub kollektiiv nüüd uute lugude loomisele ja albumi lõpetamisele. "Teeme kõik, et see bad boy veel sügisel välja anda," muigas Järvesaar.

Bedwetters avaldas 28.novembril kümne looga albumi “It is what it is”. Kogumik on kirjeldatav kui kaasaegne musikaalne ühepajatoit, mille koostisosadeks on erinevad tempod ja stiilid. Kuulaja saab kogeda, kuidas kõlab EDM, pop, metal, techno, psytrance ja DNB-ga maitsestatud rock. Plaadil kõlasid juba ilmunud singlid “All That Glitters”, “Miss Hurricane”, "Death Row", “Hateology (Calling Me Out)” ja "Monsters". Viimases loos "Chasing Dragons" osaleb m els.

Bedwetters astus üles Eesti Muusikaauhinnad 2024 galal 1.veebruaril Unibet Arenal. Otseülekanne toimus Kanal 2-s. Bänd võitis kolmes kategoorias: Aasta Rockalbum, Aasta Ansambel, Aasta Muusikavideo. Samas avaldati muusikavideo loole “We Made It”, mille lavastajaks Bertan Can.

Eesti Laulu finaalis tuli 17.veebruaril esitamisele Alika 2023. aasta võidulugu ja hiljuti aasta laulu tiitliga pärjatud "Bridges“. Suursündmuse puhul sai laul täiesti uue kuue ühendades Alika silmapaistva vokaali ja Bedwettersile omase stiili.

Bedwetters andis albumi “It is what it is” esitluskontserdi 8.märtsil Club Hollywoodis. “Hollywood on Bedwettersi jaoks märgilise tähendusega koht. 2007. aastal toimus just seal noortebändi võistluse finaal, mille Bedwetters lukku pani. Ülejäänud on juba ajalugu,“ sõnas Mihkel Mõttus.

7.aprillil esines Bedwetters TMW raames Võnge Festivali laval Telliskivi Loomelinnaku etenduskunstide majas Von Krahl.

Faktid

Koosseis:
Joosep Järvesaar - vokaal - (s. 24.07.1988)
Karl-Kristjan Kingi - trummid, vokaal - (s. 11.12.1990)
Rauno Kutti - kitarr - (s. 07.12.1987)
Mihkel Mõttus - kitarr, vokaal - (s. 26.01.1988)
Kaspar Koppel - basskitarr - (s. 18.04.1990)

Muud huvitavat

Seotud videod

Bedwetters - We Made It
Bedwetters - We Made It

Artist: Bedwetters

Lugu: We Made It

Album: It Is What It Is

Aasta: 2024

Bedwetters x OLLIE - Death Row
Bedwetters x OLLIE - Death Row

Artist: Bedwetters x OLLIE

Lugu: Death Row

Aasta: 2023

Bedwetters - All That Glitters
Bedwetters - All That Glitters

Artist: Bedwetters

Lugu: All That Glitters

Aasta: 2023

Bedwetters - Miss Hurricane Ft. YASMYN
Bedwetters - Miss Hurricane Ft. YASMYN

Artist: Bedwetters

Lugu: Miss Hurricane Ft. YASMYN

Aasta: 2022

Bedwetters - Hateology (Callin Me Out)
Bedwetters - Hateology (Callin Me Out)

Artist: Bedwetters

Lugu: Hateology (Callin Me Out)

Aasta: 2022

Bedwetters - Monsters
Bedwetters - Monsters

Artist: Bedwetters

Lugu: Monsters

Aasta: 2022