House Of Games

2.novembril 2013 tegi festival IDeeJazz 2013 Tartu uues teatris kummarduse 70-ndate aastate progerock-muusika pioneerile kogu endises NSV Liidus – ansamblile Mess! Lavale oli palutud ka tänaseni laias maailmas andunud fänne omava kollektiivi hing ja helilooja Sven Grünberg. Kõrgprofessionaalidest koosneva tribuut-bänd koosseisus astus üles jõuline rokihääl Erik Meremaa.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 12.10.2007 - 19:08
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.08.2016 - 19:55
Eesti artist, Ansambel, Hard Rock & Metal

House Of Games, kes ajab järjekindlalt, haaravalt ning bravuurselt stiilset rokiliini, on fenomenaalne juba kasvõi seetõttu, et tegemist on ühega vähestest eesti bändidest, kes välismaal annab rohkem kontserte kui oma kodumaal. Kuigi siin teatakse bändi tegemistest üsna vähe, löövad nad piiride taga praegu suuri laineid.

Tänaseks on House Of Games tuuritanud nii Euroopas kui USAs ja teeninud poolehoidu, positiivset kriitikat ja playlisti rotatsioone raadiojaamadelt Euroopas ja USAs ning kogunud märkimisväärse fännklubi. House of Games on olnud erikülaline The Rasmuse Euroopa-tuuril ning WASPi ametlik Euroopa soojendusbänd nende maailmaturneel. Esindatud on Eestit nii PopKomm festivalil Saksamaal kui Eurosonic festivalil Hollandis. Peamised jõud muusikaliste joonte väljaarendamisel ja lihvimisel on bändis Erik Meremaa (laul) ja Kalle Vilpuu (kitarr).

House of Games on tegelikult päris vana bänd, selle juured ulatuvad 1994. aastasse. Mitmeid koosseisumuudatusi läbi teinud House of Gamesi hing ja ainus nn originaalliige on laulja Erik Meremaa. Melomaanide uus generatsioon ei pruugi ka mäletada House of Gamesi viimast eestikeelset megahitti, kus peaaegu vööni ulatuvate juustega Erik Meremaa laulis unenägudest suurel vesivoodil. Aastaid tagasi hitiga ”Sinu Unenäod” raadioeetris kõlanud House Of Gamesi uus singel ”Evil In Needle” on juba tõusnud raadiote playlistidesse USAs, Norras, Kreekas, Suurbritannias ja mujal. Meloodiline, kuid tempokas ”Evil In Needle” räägib laulja Erik Meremaa soomlasest sõbrast, kelle hukutas heroiin ja on küll hoiatava sõnumiga, kuid meeldejääva refrääniga rokklugu. Eesti bändi kahe looga rokksingli ”Evil In Needle” (B-poolel ”Hunter”) on Ameerikas asuvas stuudios produtseerinud üks oma ala tippe Kevin 'Caveman' Shirley (Iron Maiden, Aerosmith, Led Zeppelin, HIM, Dream Theater, Rush). Masteri tegi üks nõutumaid heliplaadi masterdajaid maailmas – Howie Weinberg (Nirvana, Rammstein, Iron Maiden, Aerosmith jne).

House Of Games sai kutse osaleda oktoobris-novembris koos legendaarse metallibändiga W.A.S.P. Suurbritannias "Crimson Idol" turneel . Peale UK tuuri naaseb House Of Games koju, et anda comeback kontsert festivalil Green Christmas, 22. detsembril Rakveres. ”Oleme ammu oodanud aega, millal kodupublik meid kuuleb ja näeb,” tunnistas Erik Meremaa.

House Of Games ja RAM Music avaldasid 05.novembril 2007 debüütalbumi „Rise And Shine”, mis ilmus kõikjal Euroopas. Plaadi esitlustuur toimus Inglismaal koos House of Gamesi sõpradega, USAst pärit maailmakuulsa rockbändi W.A.S.P.-iga. Turnee algas juba 29. oktoobril ning viis bändid sellistesse suurlinnadesse nagu Glasgow, Liverpool, Leeds, Newcastle, Manchester, Nottingham, London jt. “Rise and Shine” salvestati Soome Seawolf stuudiotes. Produtsendiks oli House of Games ise. Masterdatud on album legendaarse Howie Weinbergi käe all Masterdisk stuudios New Yorgis. Sama mees on viimase lihvi andnud ka Nirvana, Rammsteini, Aerosmithi, Iron Maideni ja paljude teiste maailmanimede albumitele.

House Of Games esitles 06.juunil 2008 Pirita Kloostris Sebastian Bachi Tallinna kontserti soojendades uut kitarristi Erkki Reimanni, kes astub senise kitarristi Kalle Vilpuu asemele. Lisaks rokkimisele annab Erkki noortekeskuses professionaalsel tasemel kitarritunde.

21.oktoobril 2009 ilmutas Erik Meremaa eestikeelse singli "Taevane keha". “Hea on ka emakeelseid mõtteid ja siiraid emotsioone jagada," kommenteeris Meremaa.

10.septembril 2010 tuli singel "Jahtunud sõnad", mille Erik pühendas traagiliselt hukkunud Marie Helene Pruuni mälestuseks (16.02.1991-30.04.2010).

17.oktoobril 2011 avaldas Erik Meremaa eestikeelse loo "Laiskuus Kontiides“.

1.detsembril 2011 Nokia Kontserdimajas toimunud Eesti kitarristide suure Viisiku galakontserdil astus koos viie Eesti juhtiva kitarristi - Viktor Vassiljevi, Ain Vartsi, Raul Vaigla, Kalle Vilpuu ja Toomas Vanemaga, lavale 20 Eesti muusikut, kelle hulgas oli House of Games täies koosseisus. Koostöös IS Music Team pillipoega kingiti Pärnu Muusikakoolile elektrikitarri.

26.juulil 2013 toimus Von Krahlis suurepärase kitarristi Kalle Vilpuu sooloalbumi “ Silver Lining“ ja 50. sünnipäeva tähistamine. Erakordselt ainulaadselt astus ka üles House Of Games ainulaadses koosseisus - Kalle Vilpuu (muidugi kitarril), Erik Meremaa (vokaal teadagi), Henno Kelp (bass) , Andrus Lillepea (trummid) ja Jevgeni Babkin (klahvpillid).

27.märtsil 2013 esietendus Salme Kultuurikeskuses muusikal "Jane Eyre" Charlotte Bronte samanimelise romaani järgi, mille meespeaosa härra Rochesteri täitis kunagise menuansambli House of Games'i endine solist Erik Meremaa. Jane'i kehastab Keidi Vatter. Libretto ja muusika autor on Kaari Sillamaa
ning lavastaja, koreograaf ja lavakunstnik on Katre Jaani.

2.novembril 2013 tegi festival IDeeJazz 2013 Tartu uues teatris kummarduse 70-ndate aastate progerock-muusika pioneerile kogu endises NSV Liidus – ansamblile Mess! Lavale oli palutud ka tänaseni laias maailmas andunud fänne omava kollektiivi hing ja helilooja Sven Grünberg. Kõrgprofessionaalidest koosneva tribuut-bänd koosseisus astus üles jõuline rokihääl Erik Meremaa.

Faktid

Viimane koosseis: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Erik Meremaa (laul) – 06.05.1970
Erkki Reimann (kitarr) – 17.03.1975
Mart Veski (bass) - 21.01.1981
Ian Mikael Kirss (trummid) – 07.03.1989

Muud huvitavat