Leona Lewis

22.juulil sündis Leona ja Dennis Jauch perekonda tütar Carmel Allegra.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 05.02.2008 - 11:04
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.08.2022 - 16:12
Välismaine artist, Sooloartist, R&B & Soul

Leona Lewis võitis briti populaarse tv-show, talendiotsimissaate, The X Factor ülivõimsalt 16.detsembril 2006 ning sai 1 miljoni naelsterlingi suuruse plaadilepingu Simon Cowell’i plaadifirmaga. Tõeliselt andekast lauljast on saamas supertäht. Tema singlist “Bleeding Love“ on saanud üks 2007 aasta lõpu ja uue alguse suurimaid hitte nii Inglismaal, mujal Euroopas kui Eestis. "Bleeding Love" autoriteks on Ryan Tedder bändist OneRepublic ja Jesse McCartney. Leona plaadimüügid on löönud algusest peale rekordeid. X Factori võidu järel ilmunud singel “A Moment Like This“ tegi rekordi müües 50 000 downloadi poole tunniga ja füüsiline sinku müüs rekordilised 600 000 tükki, olles UK #1 jõulusingliks 2006.

Leona Louise Lewis on sündinud 03.aprillil 1985 Londoni kesklinnaosas Islingtonis ning tema vanemad on Joe ja Marie Lewis. Tal on vanem vend Bradley ja noorem vend Kyle. Leona alustas muusikaõpinguid väga varakult ning viie aastasena läks juba teatrikallakuga kooli. Esimesed laulud kirjutas tüdruk 12-aastasena ning võitis 13-aastasena oma esimese laulukonkursi Hackney Empire’s. Samuti lindistas Leona oma lugudest plaadi “Twilight“, mis aga pole kunagi päriselt ilmunud.

Leona debüütalbum “Spirit“ tuli Britannias müügile novembris 2007 ja esimese nädalaga müüs plaat rekordilised 375 872 tükki. Album oli müügitabeli esimene 5 nädalat järjest ning pärjati kõigi aegade edukaimaks debüütalbumiks UK-s. Aastavahetuseks oli plaat müünud üle maailma juba 2 miljonit! “Spirit“ on kena põimik kaasaegselt moodsat popi ja R&B-d, sisaldades rütmikamaid lugusid nagu "I'm You", "The Best You Never Had" ning Leona kaasautorlusega "Whatever It Takes", samuti ilusaid ballaade "Better in Time", "I Will Be" ja kunagist Roberta Flack menuhitti "The First Time I Ever Saw Your Face". Eestisse tuli plaat müügile alates 18.02.2008.

Leona järgmiseks UK singliks oli “Better in Time/ Footprints in the Sand“ ja see tuli UK-s välja 10.märtsil 2008. Singli promomiseks külastas Leona Sport Relief heategevuskampaania ajal ka Aafrikat. Singli mõlemile loole on tehtud videod ja veebruaris ülesvõetud "Better in Time" autoriks oli inglanna Sophie Muller.

USA turu jaoks sõlmisid Leona produtsendid Clive Davis ja Simon Cowell plaadilepingu firmaga J Records/Syco ning plaat tuli sealpool ookeani müügile 08.aprillil 2008. Albumile oli antud uus kõla ning Lewis salvestas koos R&B laulja Akoniga ka uue loo – "Forgive Me", et enda album ameeriklaste jaoks köitvamaks muuta. Teiseks uueks looks USA albumil oli "Misses Glass", mille autoriteks Madd Scientist ja Rock City. 30.jaanuaril näidati USA-s samuti uut videoversiooni supersinglile “Bleeding Love“. Singel võitis USA edetabelis esikoha 27.03.2008 ning Lewis oli üle 20 aasta esimene briti päritolu lauljatar, kes Ameerika Ühendriikide pop-muusikatabelit krooninud kuna viimati tegi seda Kim Wilde aastal 1987. Lewise sõnul oli Ameerika vallutamisega täitunud üks tema unistustest.

Leona album müüs end esimese nädalaga samuti USA #1 kohale ja sellega on lauljatar esimene UK sooloartist, kes selliselt kohalt edetabelis esimesel nädalal alustanud.

24.augustil 2008 oli Leona Lewisel au esindada Pekingi OM lõputseremoonial Londoni delegatsiooni. Kahekorruselise bussi katusele kerkinud laval esines ta Led Zeppelini looga "Whole Lotta Love" ning kitarril saatis teda Jimmy Page isiklikult.

17.novembril 2008 tuli välja albumi "Spirit" uus varsioon, millel eelmiselt plaadilt puudunud lood ning lisaks videod. Album müüs end UK-s hoobilt esimeseks. 16.septembril 2008 tuli siit plaadilt video särtsakale loole "Forgive Me", milles osales Akon. Järgmine Leona video tehti loole "Run", mis on ansambli Snow Patrol kaver. Mahalaaditava singlina ilmus "Run" 30.11.2008 ning viie päevaga oli müüdud 70 tuhat digitaalsinglit.

Lauljatar töötas kaua järgmise kauamängiva kallal ning see tuli tema hittplaadist "Spirit" veidi teistmoodi. "Sellel albumil on mitu rokilikumat lugu ning see liigub üleüldse sinnapoole, lugudel on elav ja orgaaniline kõla" ütles Lewis. Tantsulisema plaadi on aidanud produtseerida Xenomania, Ne-Yo ja Ryan Tedder. Tulemus oli tugev ja hingeminev. Plaadil kõlsb ansambliga OneRepublic koostöös lugu "Lost Then Found" ning ei puudu ka üllatuskaver - Oasise "Stop Crying Your Heart Out". Plaat nimega "Echo" ilmus 16.novembril 2009 ning sisaldas 14 lugu. Esimene singel "Happy" tuli cd-l nädal varem.

Lewis laulis sisse teemaloo science fiction filmile "Avatar", mis jõudis kinodesse 18.12.2009. Nimilugu "I See You" autoriteks olid James Horner ja Simon Franglen, kellelt on varem tuntud Celine Dion hitt "My Heart Will Go On" filmist "Titanic". Järgmisena salvestasid Leona ja Jennifer Hudson dueti "Love Is Your Color" filmile "Sex And The City 2", mis esilinastus 25.mail 2010.

15.juulil 2011 esitles Leona inglise raadiotele oma uut singlit "Collide", milles kasutatakse rootslasest dj Avicii meloodiat. Ametlikult ilmus see alles 05.septembril koos DJ Afrojack remiksiga.

12.detsembril 2011 tuli fännidele "Hurt: The EP", mis sisaldas kolme kaverit - "Iris" (Goo Goo Dolls), "Colorblind" (Counting Crows) ja nimilugu "Hurt" (Nine Inch Nails).

Leona album “Glassheart”, mis pidi algselt ilmuma juba 2011 aasta novembris, tuli välja 15.oktoobril 2012. Enne plaati ilmus 7.oktoobril Emeli Sandé kirjutatud singel "Trouble", milles osales USA räppar Childish Gambino. Singli videot esitleti 14.septembril.

"Glassheart" oli tänase päeva ühe parima vokalisti väga hea ja emotsionaalne album. Iga lugu siit kaheteistkümnest oli kui singliks loodud. Peaprodutsendile Fraser T Smith on laule kirjutanud momendi ägedaimad hitimeistrid kui Emeli Sande, Naughty Boy, Craze & Hoax, Ina Wroldsen, Bonnie McKee, Kelly Sheehan, Ryan Tedder, Autumn Rowe ning Rodney Jerkins.

"Glassheart" oli müügil üle Euroopa 23.novembrist 2012 Sony all. Teiseks singliks albumilt sai "Lovebird", mis tuli 9.detsembril 2012 ja selle muusikavideo linastus 5.detsembril.

29.novembril 2013 ilmus Leona jõulualbum "Christmas, With Love", millel kõlab 10 lugu. Esimene singel “One More Sleep” avaldati 5.novembril. Lisaks singliloole kõlasid plaadil Leona kaasautorlusega "Mr Right" ja "Your Hallelujah".

30.novembril 2013 avaldas Leona Yotube'is “One More Sleep” muusikavideo.

Leona Lewis lõi kaasa Michael Boltoni uue albumi nimiloos "Ain't No Mountain High Enough". Plaat tuli välja 5.mail 2014.

Leona tegi oma filmidebüüdi Max Giwa ja Dania Pasquini inglise muusikalifilmis "Walking on Sunshine", mis jõudis ekraanile 13.juunil 2014.

Leona järgmise albumi avasingliks oli 6.juunil 2015 ilmunud “Fire Under My Feet“. Toby Gad produtseeritud loo muusikavideot esitleti 11.mail. 13.juunil kõlas raadiotes Leona järgmine uus lugu “The Essence Of Me”.

11.septembril 2015 tuli Leona viies stuudioalbum “I Am“, millel kõlab 10 lugu. 13.juulil jõudis USA raadiotesse singel “Thunder” ning UK singliks oli 17.juulil ilmunud "I Am". Viimase muusikavideo avaldati 19.novembril.

Leona Lewis lõi kaasa 8.jaanuaril ilmunud Los Angelesi produtsendi POET uuel singlil “Catch Me When I Fall“.

12.02.2016 avaldas Leona Lewis muusikavideo Elton John'i 1970 aasta klassika “Your Song“ kaveriga. Video on Rootsi brändi Fritidsresors reklaamiks ning selles osaleb paar Charlotte & Valentine.

17.juunil tuli Leona välja heategeva looga koerte hüvanguks. "We Are All (Looking for Home)" autoriks on Diane Warren.

Leona Lewis osales 17.märtsil 2017 ilmunud Pitbull albumi loos "Only Ones to Know".

7.veebruaril 2018 avaldas Calum Scott koos Leona Lewisega duetiversiooni oma hitist "You Are The Reason". Muusikavideo tuli välja 7.märtsil.

Leona Lewis osales 15.juunil 2018 ilmunud Pitbull singlil "Amore", mis pärineb filmi "Gotti" soundtrackilt.

26.oktoobril tuli välja singel "Headlights" 2018 koos Rootsi produtsendiga Hellberg.

27.juulil 2019 abiellusid Leona Lewis ja The Voice UK võitja Dennis Jauch Itaalias. Eelnevalt oldi koos 8 aastat.

28.augustil 2019 tuli singlina välja Leona Lewis, Cali Y El Dandee, Juan Magán "Solo Quiero (Somebody To Love)", mis pärit NBC seriaalist "Songland".

11.detsembril 2020 andis Leona Lewis jõulusinglina välja akustilise versiooni loost "One More Sleep".

2.novembril 2021 avaldasid Leona Lewis ja NE-YO imelise jõuluballaadi "Kiss Me It's Christmas". Veel teinegi uus lugu "If I Can't Have You" koos klassikaliste jõululauludega kõlavad 19.novembril ilmunud 12-loolisel albumil "Christmas, With Love Always".

22.juulil sündis Leona ja Dennis Jauch perekonda tütar Carmel Allegra.

Faktid

Täisnimi: Leona Louise Lewis
Sünniaeg/koht: 03.aprill 1985 London
Pikkus: 1,70m
Vanemad: Aural Josiah Lewis & Maria Lewis
Vennad: Bradley & Kyle
Ta on taimetoitlane alates 12 eluaastast
Tal on lemmikloomaks küülik Melrose

Abikaasa: Dennis Jauch, pulmad 27.07.2019
Tütar: Carmel Allegra, sündis 22.07.2022

Muud huvitavat