Chicane

1.märtsil 2024 andis Armada Music välja Chicane albumi "Far from the Maddening Crowds (Symphonic Rehearsals)". 1997.a. 11-looline plaat salvestati koos sümfooniaorkestriga, mida juhatas Joe Duddell.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 20.12.2002 - 20:54
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 11.03.2024 - 08:31
Välismaine artist, Sooloartist, Electronic & Dance

CHICANE muusika on segu paljudest erinevatest elektroonilise muusika stiilidest, millest domineerivad dream-house ning ambient, kuid siin on ka veidi transi ning samuti drummi ja bassi. Kõik see kokku moodustab omanäolise muusikatäiuse, mis viib jäägitult eemale tänapäeva kiirest ja mõttetust tormamisest.

Chicane on ühe mehe bänd, kelleks on Inglismaal Buckinghamshire’s 12.novembril 1979 sündinud Nick Bracegirdle.

Oma muusikukarjääri alustas ta sisekujundustudengina 1995 aastal koos Leo Elstob’iga grupis nimega Disco Citizens. Nende lugu "Right Here Right Now" ilmus 1995 aasta juulis ning pääses UK top 40-sse.

See ebaedu viis mehed juba järgmisel aastal lahku ning Nick ühines Alex Gold’iga grupist Xtravaganza. Mehed muutsid nime ning Chicane oli sündinud ja juba peagi teadsid neid kõik. Nende esimene lugu “Offshore” saavutas laialdase edu.1996 aasta detsembris tõusis see kohale nr.14 ametlikus UK edetabelis ning sai MTV tantsuedetabelis number 1-eks ning niimoodi ka kuulsaks üle Euroopa.

Kuid ka Leo Elstob lahkus ning nii jätkas Nick edasi üksinda andes välja Chicane teise singli "Sunstroke", mis jõudis kohale 21 UK ametlikus tabelis.

Esimene Chicane-Album "Far from the maddening Crowds" tuli välja septembris 1997. Plaadil on 11 lugu kogupikkusega 72 minutit. Eelmise aasta märtsiks oli seda müüdud üle 80 000 eksemplari. Plaat viib sind briljantselt puhtale helidemaastikule ja kui sa kuulad seda kõrvaklapid peas haarab see sind täielikult oma fantaasiatega kaasa. Album andis ka kaks uut singlit, lisaks juba eelpoolmainituile “Offshore” ning "Lost You Somewhere", mis saavutas UK edetabelis 32 koha.

Kuni 1998 aasta oktoobrini ei olnud Chicane’st vahepeal midagi kuulda, kuid siis ilmus uus singel "Strong in Love". Seda aitas Nick’il luua Ray "Madman" Hedges, kes on tuntud ansamblite Boyzone ja B*Withed produtsent. Mõned loos olevad sõnad laulab Mason. Singel jõudis jällegi 32-ks UK edetabelis. Ometi oleks lugu väärinud hoopis enamat, sest on siiani üks Chicane parimaid loominguid.

1999 aasta hitt-singel “Saltwater” ilmus 24.mail ning seda saatis juba tohutu edu, sest singel tõusis UK ametlikus edetabelis kohale nr.6 ning lisaks püsis ta seal ka juba üle kuu aja. Ka selle loo kaasautoriks oli Ray "Madman". Singli pärliks oli Clannad's "Theme From Harry's Game", mille laulis sisse norralanna Marie Brennan.

See oli Nick’i seni suurim edu ning aasta lõpus palus juba kuulus laulja Bryan Adams tal remiksida mitu versiooni loost 'Cloud Nr.9' tema uuele singlile.

Kogu see peadpööritav edu tantsumuusikas innustas Nick’i aina edasi ning ta kirjutas loo “Don’t Give Up”, mida ta katsetas paljude lauljatega. Lõpuks osutus siiski sobivaimaks Bryan ning 6.märtsil, 2000 ilmuski singelplaat, mida saatis tohutu. Mida veel lisada? Ahjaa, uus album "Behind The Sun" ilmus 27.märtsil, 2000.

2002 aastal sõlmis Chicane plaadilepingu kompaniiga Warner Music UK ning juba novembris lendas ta New Yorki stuudiosse lihvima vokaalosasid viimastele plaadi lugudele. Uuel plaadil on muusiku enda sõnul teinud koostööd jällegi mitmed huvitavad kaasosalised, kes esialgu jäid saladuseks. Esimese loona uuelt plaadilt hakkas BBC Radio 1 mängima 14.detsembril lugu nimega “Love On The Run“, mis on mõnus tantsulugu ja vokaalid siin on tõesti kena meeshääle lauldud. Kaheksa ja poole minutilist lugu annab kuulata ning ometi tuleb tõdeda, et igavaks see ei lähe. Singel ise ilmus 2003 aasta jaanuaris ent 12“ promo on juba ringluses.

Chicane kolmas album "Easy to Assemble" tuli välja 2004 aasta alguses ning sellel kuuleme 11 lugu ja plaat on pea tunni pukkune. Avaloona kõlab juba tuntud “Love On The Run“ ning selle vokaalid esitab Peter Cunnah bändist D*Ream. Seekordne plaat polegi üllatuseks domineerivalt instrumentaalne ning väga palju on lisatud laulmist ning külalistena löövad siin kaasa jällegi Bryan Adams kolmandas loos “East Side Story“, Espiritu neljandas loos “In Praise of The Sun“ ja mida värki – kuuendas tähendusliku nimega loos “Spirit“ laulab vapustavalt kenasti ja äärmiselt vahelduslikkust pakkuvalt Jewel. Ometi ei ole need plaadi mitte kõige paremad lood, sest teisena kõlav “Daylight“ ületab tantsulisuselt ja täiusliku ülesehituse poolest kõiki eelmainituid. Ilus on veel ka tänapäeval väga popiks saanud India-sugemetega muusika lisanditega viies lugu “Locking Down“. Plaadi teises pooles annavad tooni Chicane sisukad instrumentaal-kompositsioonid ja eriti huvitav on üheksas lugu “Kilometre“ ning loomulikult plaadi viimane moderne sümfoonia “Empires“.

24.aprillil 2006 tuli singel Chicane feat. Tom Jones - Stoned In Love. Vanameistriga koos esitaud lugu jõudis UK ametlikus edetabelis #7 positsioonile ning eriti hea oli selle gängster-video.

2007 suvel alustas Chicane lõpuks tuuriga Euroopas. UK-s ilmus singlina 16.juulil 'Come Tomorrow'. Ametlikul kodulehel olid kuulamiseks üleval veel uued lood 'You Are Always' ja 'Time Of Your Life', mis pärinesid 23.juulil 2007 ilmuvalt 10-looliselt albumilt 'Somersault'.

06.oktoobril 2008 anti UK-s välja kogumikalbum "The Best of Chicane 1996-2008", millel Chicane karjääri parimad lood. Juba augustis sai iTunes kaudu alla laadida uut remiksi "Bruised Water" - Chicane & Natasha Bedingfield ning uue loona on plaadil megabändiga Keane hitt "Wake Up".

11.juunil 2009 alustas raadiotes mängimist Chicane singel "Poppiholla", millest nädal hiljem sai juba #1 UK klubihitt. Tegemist oli töötlusega bändi Sigur Ros loost "Hoppipolla". Nick on salvestamas uut muusikat koos produtsendiga James Hockley ning ilmuma pidi "Re-Work EP" ent jällegi jäi see tulemata. Avaldamist leidsid siiski lood "House Arrest", "Hiding All The Stars" ja miksitud Paul Young’i "Come Back". Chicane viimastest miksidest tõusis esile William Orbit – Purdy.

02.augustil 2010 nägi ilmavalgust Chicane neljas LP "Giants", millel kõik 2009 aastal avaldatud lood. Lisaks tuli singlina samal päeval "Middledistancerunner", milles laulab Adam Young. Plaadilt ilmus veel singlina 14.novembril 2010 "Where Do I Start?".

29.juulil 2011 avaldas Chicane kodulehel nimiloo "Thousand Mile Stare" oma järgmiselt albumilt. Esimene singel "Going Deep" (koostöös briti räppariga Aggi Dukes) tuli välja 14.augustil.

Album "Thousand Mile Stare" ilmus UK-s 12.detsembril 2011 ning oli saadaval ainult ettetellimisel. CD saabus müügile võrgukaubanduses 12.aprillil 2012.

10.juunil 2012 avaldas Chicane albumi "Thousand Mile Stare" deluxe versiooni, millel lisaks originaalalbumile, millel lisalugudega "Bonus Tracks EP". Nende hulgas sisaldub ka uus singel "Three".

Chicane oli peaesineja Eestis 14.juulil Pärnu rannas toimunud Monster Music Festivalil. Pärnus esines Chicane live-bändiga God of the Ibiza Anthem.

30.augustil 2012 avaldas Armada Music video singlile Chicane & Ferry Corsten - One Thousand Suns, mille remikside EP oli saadaval iTunes alates 2.septembrist.

26.mail 2013 tuli iTunes müügile uus versioon Chicane ja Ferry Corsten ühishitist “One Thousand Suns”, millele vokaalid laulis Christian Burns. Remiksid lisasid Colin Fisher ja Danny Howard.

15.oktoobril 2013 avaldati digisingel "One More Time" (feat. Duane Harden). Lisaks originaalile on remiksijateks Disco Citizens, Andi Durrant ja Steve More.

26.mail 2014 avaldas Chicane singli "No More I Sleep". Video tuli välja 25.aprillil ning selles mängib Kris Marshall.

26.oktoobril 2014 ilmus singel Chicane ft Bo Bruce "Still With Me", mis oli juba neljas singel Chicane järgmiselt albumilt.

25.jaanuaril 2015 ilmus album "The Sum of Its Parts", millel kõlab 12 lugu. Armada Musicu Youtube kanalil on kuulamiseks üleval plaadi lugudest Église, Fibreglasses, 38 Weeks ja No More I Sleep (Disco Citizens Rockin' Mix).

2.oktoobril 2015 tuli Armada Musicu alt "Ibiza EP", mis sisaldab kaks uut Chicane originaallugu "Ibiza Bleeps" ja "Ibiza Strings".

3.juunil avaldati singlina Chicane & Steve Edwards "Carry Me Home".

29.juulil tuli müügile Chicane 29-looline kogumikalbum "Twenty", mis kahel kettal sisaldab nii originaalloomingut kui remikse.

Chicane esines 5.augustil 2016 Pärnu rannas toimuval Weekend Festival Balticul.

31.juulil 2017 avaldas uue albumiga töötav Chicane singli “How Does Your House Work” koos hispaanlannaga Barbarella. 21.novembril 2017 ilmus singel "Gorecki", kus laulab islandlanna Hannah Robinson.

Chicane andis 19.jaanuaril 2018 välja 50-loolise kogumiku oma podcast seeriates mängitud elektroonilistest lugudest. Plaadil “Sun:Sets 2018” kõlab ka singli "Gorecki" Dezza remiks.

8.juunil 2018 andis Chicane välja albumi "The Place You Can't Remember, The Place You Can't Forget". 11-loolise plaadi singliks olid 4.mail avaldatud "Serendipity", kus laulab Tracey Ackerman ning "A Love That's Hard To Find ".

6.novembril 2020 avaldas Chicane singli "Everything We Had to Leave Behind", kus lauljaks maltalane Joseph Aquilina. Sama lauljaga ilmus 26.märtsil 2021 singel "1000 More Suns".

Armada Music avaldas Chicane uue albumi "Everything We Had to Leave Behind" 23.aprillil 2021. Plaadil kõlab 14 lugu.

12.novembril tuli välja kolme remiksiga singel "Make You Stay" ning 26.novembril remiksiga singel "Sailing". 28-looline album "Everything We Had To Leave Behind [Back Pedal Brakes Remixes]" ilmus 17.detsembril.

25.veebruaril 2022 andis Armada Music välja Chicane 20 looga kogumiku "Chicane Mini Mix 1".

24.juunil 2022 andis Chicane 25-ndaks aastapäevaks välja albumi "Far From the Maddening Crowds", mille kõik 11 lugu oli ta uuesti salvestanud nn. Evolution Mixes.

9.juunil 2023 tuli välja Chicane uus album "Nevertheless". Unistavat muusikat jagub 13 loos ning kaasa löövad lauljatena Paul Aiden, Hanna Finsen ja The Mannequin. 26.mail esitles ta juba seitset plaadi lugu EP-l "Summer in E Major".

1.detsembril andis Chicane välja parimate lugudega albumi "The Greatest Misses", millele kogutud 16 eriversioonis lugu.

1.märtsil 2024 andis Armada Music välja Chicane albumi "Far from the Maddening Crowds (Symphonic Rehearsals)". 1997.a. 11-looline plaat salvestati koos sümfooniaorkestriga, mida juhatas Joe Duddell.

Muud huvitavat