Odd Hugo

Septembrist 2017 oli bänd tegev uue albumiga. Koosseisu on lisandunud Maimu Jõgeda ja Tõnis Kirsipu.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 28.11.2008 - 17:53
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.10.2017 - 17:25
Eesti artist, Ansambel, Alternative & Indie

2012. aasta augustis loodud Tartu bändi Odd Hugo põhjamaiselt karge, kuid samas pehme helikeel, mis kombineerib nii bluesi, indie kui folgi mõjutusi, on soe ja ligitõmbav ning kohalik publik on nad avasüli vastu võtnud.

Bänd sai tegelikult alguse juba 2010. aasta detsembris, mil lauljad Oliver Vare ja Rando Kruus koos muusikat nime all Prägnantne Brigaad tegema hakkasid. Aasta hiljem lisandus neile trummar Kaarlo Nõmmsalu ning 2012. aasta augustiks ka trompetimängija Aigor Post ning tromboonimängija Henri Aruküla.

Bändiliikmed on pärit Eesti eri paikadest ning nad on väga erineva taustaga. Ansamblis on kaks lauljat, Vare ja Kruus, kes mängivad ühtlasi ka kitarre.

Oliver Vare on pärit musikaalsest perest. Tema isa Urmas on solist ansamblis Kolumbus Kris, ema on mänginud klaverit ning vanaisa akordionit. Ise on ta õppinud lastemuusikakoolis kitarri. Vare suureks armastuseks on ungari keel, mida ta ka Tartus ülikoolis õppis.

Rando Kruus on iseõppinud muusik Jõgevalt, kes ostis oma esimese kitarri mõned aastad tagasi tuludeklaratsiooniga tagasi saadud rahast. Mängujulguse kogumine võttis siiski aega. „Ma alguses ei mänginudki oma kitarri, ainult vaatasin ja puhastasin“ ütles Kruus ja lausus siis Varele „te käisite ju rasvaste näppudega mängimas, siis ma pidin puhastama.“

Löökpillide eest vastutav Kaarlo Nõmmsalu on juba staaþikas trummar, kes on pilli mänginud ka ansamblis Kurjam. Nõmmsalu on õppinud Tartu Kõrgemas kunstikoolis mööbli valmistamist, praegu valmistab ta ka trumme.

Tromboonimängija Henri Aruküla ja trompetimängija Aigor Post õpivad mõlemad Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Post on pärit Hiiumaalt ning armastab jalgpalli mängida, Aruküla on sündinud Räpinas ning mängib hoopistükkis kitarri koosseisus nimega Teleskoop.

Lisaks bänditegemisele on meeste suureks kireks jalgpall. „Jalka on lapsepõlve spordiala,“ lausus Vare ja lisas, et vahel on hea niisama joosta ja end väsitada, eriti kui muidu sporti nad teha ei viitsi.

Odd Hugo esimestest kontsertidest väärivad erilist väljatoomist "Uue Ajastu Festival", "Tartu Muusikanädal" ja Läti linnas Ogres toimunud muusikafestival "Cita Vide '12".

1.novembril 2012 andis bänd omal jõul välja tasuta neljaloolise digitaalse EP nimega "These Grey Fields", millest pikim oli "Kissing in the Falling Rain".

Odd Hugo tormiliselt alanud aasta kulmineerus esikalbumi “Odd Hugo“ ilmumisega mais 2013. Plaat lindistati Türi Kultuurimajas ning silumisel aitas väga palju bändi mänedþer Rein Kutsar. Veebiajakiri The Baltic Scene kirjeldab bändi 11-loolist debüütplaati järgmiselt: “Kui see oleks muusikaline essee, siis selles oleks paar kirjaviga, mõned tindiplekid ja mõned kergelt viltused read. See bänd keskendub rohkem tõelise tunde loomisele kui nootide täpsele tabamisele; energia, mida nad kiirgavad ja pingevaba olek, millega nad köidavad oma publikut live esinemistel, tundub olevat olemas ka sellel albumil.“

2013.aastal on esinetud kontserttuuriga Lätis, Leedus, Ungaris ja Saksamaal, kus astuti üles suurfestivalil Fusion ning Positivus festivalil Läti plaadifirma I Love You poolt kureeritud laval.

Bändi liikmed tegutsevad hetkel valdavalt Tartus, kuid näevad end mõne aja pärast hoopis välismaal muusikat tegemas. „Tartust järgmine samm võiks olla kaugemal kui Tallinn,“ ütles Vare. Odd Hugo ei nimeta enda eesmärgiks maailma vallutamist ja globaalset tuntust, vaid soovivad lihtsalt teha head muusikat õigetele inimestele ja olla oodatud muusikud erinevatel festivalidel.

19.oktoobril 2013 astuti üles põnevatele ja päevakajalistele uutele artistidele keskendunud Lost in Music festivalil Tamperes.

Odd Hugo bändimehed Rando Kruus ja Oliver Vare lindistasid 29.detsembril 2013 üheskoos loo nimega "Forget Me Not", milles kõlavad nii kitarr kui ukulele.

Odd Hugo esines veebruaris 2014 Rootsis ja Soomes ning 28.märtsil 2014 Kloostri Aidas TMW raames. Aprillis anti üheksa kontserdiga tuur läbi Saksamaa, Hollandi ja Belgia.

17.aprillil 2014 võitis bänd Tallinn Music Weeki toetaja Skype’i poolt kuuendat aastat välja antava auhinna Skype’s Go Change the World Award võitjaks. Preemiaks saadud 3500 € kulutatakse instrumentide ja tehnika soetamiseks ning osaliselt uue singli salvestuskulude katmiseks.

"Enne uusi tuuritamisi püüame tegeleda uue loomingu vormimise ja lihvimisega, et suvel saaks uut materjali kenasti salvestama minna. Esialgne plaan on lindistada singel ja koos sellega ka muusikavideo," lubasid bändimehed.

26.aprillil esines ansambel Von Krahli baaris koos Soome bändiga Stache.

Juunis osaleti Prantsusmaal Europavox festivalil ning juulis kulgeti suvetuuril, mille keskmeks oli 19.juulil Hollandis toimuv Welcome To The Village Festival.

Ansambel Odd Hugo esines kahe etteastega Euroopa mõjukaimal uute talentide leidmise festivalil Eurosonic Noordeslag 14.-17.jaanuaril 2015. Hollandis Zwolle linnas salvestati uus lugu “Der Waltzer”.

“Oleme oma uue albumi “Pocket” lindistamiste poole peal ning siinkohal sooviks teiega jagada meie üht uuemat ja ka esimest instrumentaalset lugu pealkirjaga “Der Waltzer”. Loodame, et meeldib,” kirjutas Odd Hugo oma Facebooki lehel. Muutunud on ka koosseis ning Kaarlo ja Henri asemele on võetud Rauno Vaher trummidele bändist Angus ja Sten Valdmaa tromboonile.

27.märtsil 2015 esineti Tallinn Music Week raames Rock Cafes.

12.aprillil 2015 etendus Tartu Uues Teatris """kokku • kukkumise • hetk". Laval olid ka ansambli Odd Hugo muusikud Rando Kruus ja Oliver Vare.

Odd Hugo esimene muusikavideo “I’ll Be Fine” jõudis avalikkuseni 14.septembril.

10.oktoobril 2015 tuli müügile bändi album “Pocket”, mille kujunduse tegi Marja-Liisa Plats. Plaadiesitlus oli samal päeval Tartu Uus Teater.

1.novembril 2016 tuli Odd Hugo välja uue 3-loolise EP-ga "The Road EP", mis on tasuta kättesaadav nende ametlikul lehel.

Septembrist 2017 oli bänd tegev uue albumiga. Koosseisu on lisandunud Maimu Jõgeda ja Tõnis Kirsipu.

Faktid

Kosseis: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Rando Kruus (kitarr, ukulele, vokaal) - 08.06.1986
Oliver Vare (kitarr, vokaal) - 21.02.1983
Aigor Post (trompet, flügelhorn) - 18.09.1988
Sten Valdmaa (tromboon) - 16.02.1988
Maimu Jõgeda
Tõnis Kirsipu

Lahkunud:
Kaarlo Nõmmsalu (löökpillid) - 23.01.1980
Henri Aruküla (tromboon) - 25.09.1991
Rauno Vaher (trummid) - 12.04.1992

Muud huvitavat

Seotud videod

Odd Hugo - I'll Be Fine
Odd Hugo - I'll Be Fine

Artist: Odd Hugo

Lugu: I'll Be Fine

Album: Pocket

Aasta: 2015

Reþissöör: Meelis Mikker