Maria Stuart/ Paha Polly

Eesti muusikaprodutsent Roderic H (Ragnar Häide) avaldas 9.jaanuaril 2024 koostöös laulja Liana Zeigoga singli “Soojust ja värve”. Tegemist on minimalistliku, 1990ndate stiilis miksitud tantsulooga. Rõhutud on lihtsusele ning meeldejäävale, kõrvaussilikule sündisaundile. Samas ei puudu laulust ka, tantsumuusika fännide rõõmuks, korralik bass-house biit.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.01.2009 - 19:35
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 10.01.2024 - 15:59
Eesti artist, Ansambel, Alternative & Indie

2005

Paha Polly tuli kokku 2005 aasta suvel. Bänditegemise idee oli Alaril ja Harryl, kes alguses harjutasid vaid kahekesi ühes Võru linna garaašis. Kusagil juunikuu paiku kutsusid nad endale lauljaks Liana, et vaadata, kuidas kõlavad Nirvana lood, kui neid laulab naine. Jägmisel kuul liitus bändiga bassimees Innar ja augustis saime ka soolomehe Toxi. Nagu öeldakse, et algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama – nii oli ka meiega. Algul tampisime tükk aega covereid, siis aga järsku sai bänd elu sisse - kõik hakkasid korraga lugusid kirjutama. Nüüdseks mängime peamiselt oma lugusid.

Esimeseks ametlikuks esinemiseks võib seega pidada 18.novembrit, mil Paha Polly esines Vana-Koiola kultuurimaja korraldatud rokiüritusel „Omad rokivad”. Seal astusid lisaks üles veel Põlva bänd PNF ja Koiola kultuurimaja ansambel Sunday Club. Järgmise kontserdi andsime 02. detsembril Võru klubis „Guubik”, kus lisaks meile mängisid veel Võru bändid Analysis ja Surrogoat ning Ago & sõbrad.

15. detsembril astusime üles Valga Rokiklubis, kus mängisime koos No Funi ja The Endiga. Üritus oli igati lahe. Rahvas möllas ja üldse oli tore. Ühel kitarril läks küll mängu ajal keel katki ja tsillisime tükk aega laval niisama, aga lõpuks sai probleem lahendatud.

2006

27.01 astus Paha Polly taaskord avalikkuse ette koos The Endi ja No Funiga, seda korda Mõniste rahvamajas. Lugude vahepeal tuli võimenduse kastil juhtmeid ühendada, et voolu kätte saada. Publikuks oli valdavalt alaealine tore rahvas.

Veebruarikuu jooksul saime aga valmis oma esimese demolooga „Mõttetu”, mis lindistati garaažis oma tehnikaga ja mille kvaliteet on seetõttu selline nagu ta on. Selle demo põhjal aga valiti meid 03. märtsil mängima Ahja rockile, kus esines kokku 9 bändi, nende seas Evergreen86, Analysis, Clumsy Parachuter, Rä.

15. Märtsil käisime ära ka Tartu Rockiklubi igakuisel bändide festi üritusel. Üles asutusid seal veel Dyskomfort, Kondimootor, Jumpers16 ja Clumsy Parachuter. Esinemine seal läks korda – kõik olid rahul. Aprillis mängisime ka Tartus Tudengivarjupaigas, Raekojaplatsil. Mais astusime üles Solk Muusika Vestivaalil, kus meie esinemispäeva peaesinejateks olid Agent M ja Vennaskond. Lavale läksime peale nimetatud bände, olime viimaste esinejate seas ning suure vihma, külma ja ootamise tõttu ei möödunud see mäng ilma kaladeta. 10. juunil Toimus Vana-Koiola rock, mida võib pidada igati korda läinud ürituseks kohale tulnud rahva ja ka kõige muu poolest. Esines paras ports noortebände nt. Groundhog Day, Insomnia, Meloroth, Analysis jne.

18. juunil käis Paha Polly Valmieras stuudios ja valmisid 2 PP esimest stuudios sissemängitud lugu: „Sa” ja „Sinu Haige Ego”. 11.09 - 17.09. 2006 oli Paha Polly lugu "Sa" Raadio Kahes nädala demo, mis tähendas seda, et nimetatud lugu mängiti nädal aega ja ühtlasi esmakordselt PP ajaloos raadios. Samuti tehti ühe liikmega intervjuu.

2006 aasta eelviimasel päeval käis Paha Polly jälle stuudios. Seekord läks asi veidi kiirustamise nahka. Tulemust saite vahepeal siitsamast kuulata. Aga mis s...ti, see uuesti. Mindi uuesti, ja seekord ka paremasse stuudiosse, nii ongi loo "Naerame" uuendatud verisoon kodulehel kõigile kuuata.

2007

Märtsis saatsime "Naerame" raadiotesse laiali. Seda on nüüdseks olnud võimalik kuulda üpris mitmetest Eesti raadiojaamadest. Raadio Elmaris tuli Paha Polly 21. nädalal uue tulijana top kümnes 7. kohale. Neljal järgneval nädalal püsis lugu kuuendal kohal. kuuendal tabelisolemise nädalal oli lugu langenud kaheksandaks.

25.06.07 tulime Coca-Cola Soundwave mängus 3. nädala võitjateks. Meie jaoks on see esimene kord midagi võita, seega tähendas see meie jaoks palju. Selle tulemusel mängisime 22.07 ka Coca-Cola muusikabussi katusel Pärnus. Seda päeva iseloomustab lõõskav päike otse lagipähe, tohutu kuumus, õõtsuv kitsas buss ja tavalisest kuhjaga rohkem kalu. Õnneks oli seal kastide kaupa coca-colat, nii, et janusse keegi ei surnud. Suve jooksul esineti mitmel pool. Nt Lelle Alternatiivil, Tartu pubis Trehv, Laheda Rockil ning Lindalevil.

Pärast Pärnut on olnud nii mõnedki mõnusad laivid.

Septembris 2007 käidi Tallinna tudengipäevadel, kus oli hea kontsert. Rõõmustav oli see, et telk oli puupüsti täis ja eriti keegi ei põgenenudki meid nähes ära. Oktoobris 2007 Tartu tudengibändi konkursil saadi zhürii eripreemia parima eestikeelse loo eest - taaskord "Naerame." Loomulikult saime ka meie nagu teisedki osalejad Inboili karmi kriitika osaliseks.

1. detsembril esinesime Aidsi-vastasel üritusel Võru kultuurimajas "Kannel", selle ürituse jaoks sai tehtud isegi spetsiaalne laul - idee ja sõnad tulid Zuboelt. Viis ja saade olid "Maasikate" omad. Kusjuures lauljaks oli Zuboe ise ja trumme lõi Liana.

20. oktoobril sai stuudios salvestatud "Linnud" ja 8. detsembril "Silmad". Alates 26.st detsembrist on võimalik televisioonist näha Statoili reklaami, mille taustamuusikaks on meie "Naerame"

2008

05.03. käidi stuudios ja lindistati plaadi jaoks järjekordne lugu. Seekord siis "Karjuda".

Märtsi keskel tegi Polly väikse merereisi Saaremaale. Täpsemalt Kuressaarde ööklubisse Diva, kus esineti alternatiivroki üritusel Endless Nameless. Oli emotsionaalne:)

Märtsikuu lõpus trügis PP lugu "Naerame" ka Saaremaa raadio Kadi Tosin edetabelisse ja püsis seal umbes kuu aega. Märtsi lõpus ilmus ka kogumik "Absoluutselt hitid 2008", mille pealt leiab teiste hulgas Paha Polly "Naerame". Naerame on varem ilmunud kogumikul "Elmari Tantsuõhtu nr.10".

Aprillis jõudis järgmine Paha Polly lugu ühele kogumikplaadile. Sel korral oli loo nimeks "Silmad" ja plaadiks "Elmari tantsuõhtu 11" Järelikult on siiski võimalik Paha Polly järgi tantsida ka :-) Mai keskel jõudis viimati nimetatud lugu ka Noorteraadio top 21-s uue tulijana seistmeteistkümnendale kohale kuid püsis seal vaid ühe nädala.

11-12.06.08 käis PP stuudios ja lindistati lood: "Suvi on surnud", "Keegi", "Anna Andeks" ja "Muretult lonkides"

02.augustil toimus Võrukivi vanades tellisetehase angaarides Summerfest Offroad, kus ka PP üles astus. Veel esinesid seal samuti kohalikud bändid Analysis ja Apex11. kaugemalt olid kohale tulnud Metsatöll ja rootsi menubänd Paperback Freud

Alates 2008 aasta sügisest on PP-l uus rütmikitarrist Kaur Pai.

Oktoobri esimene nädalavahetus kulus tervenisti stuudiole, kus salvestati viimased plaadile minevad lood. Muuhulgas said uue kuue ka paar varem linti võetud lugu. Nüüdseks on Paha Polly saanud suures plaanis valmis kõik 12 plaadile tulevat lugu.

28.11 käidi esinemas Kilingi-Nõmme klubirockil. Kurioosseim juhtum sellelt peolt: "Naerame" ajal vallandus lava ees suur ärevus ja üks punkar viskus ennastunustavalt Toomase efektibloki peale ning ei tahtnud kohe sealt lahkuda, mille tulemusena kostsid Toxi selja taga olevast võimust tükk aega kõige veidramad kiiksud ja kääksud, mida inimeseloom eales kuulnud on:) Õnneks tirisid punkari agarad sõbrad ta mõne sekundi pärast püünelt maha ja Polly sai taas normaalseid helisid tootma hakata. Esmakordselt oli Paha Pollyga rütmikitarristina laval Kaur Pai.

01. detsembril esines Paha Polly jälle AIDSi vastu võitlemise päeva üritusel. Sel korral Räpinas. Üles astusid mitmed vahvad bändid nt Crux ja Legal Immigrants. Polly astus üles koosseisus: Tox Ox, Ervin D., Lianka K, Kaur Pai, Zuboe, Krissu Taits.

30. detsembril sai valmis Paha Polly esikalbum “Ei jäägi üle muud...”, mida levitab Pedrobeat. Oma koha on seal leidnud tosin lugu. Liana loodab, et igaüks, kes plaati kuulab, leiab siit vähemalt killukesegi midagi enda jaoks, siis on asi korda läinud. "Loodetavasti kasvab seoses albumi avaldamisega ka kuulajaskond, mis innustaks meid veelgi edasi püüdlema ning mõnusamat muusikat looma,“ sõnas Toomas. Trummide taga on nüüdsest Marek Manglus.

2009

2009. aastal toimus plaadiesitlustuur ning esineti mitmetes raadiotes ja ka teles. Veel salvestati kaks uut singlit: “Tule ja leia” ning aasta teises pooles “Ma olen Tartu”, millele valmis ka muusikavideo.

2010

Juunis 2010 valmis Paha Polly teine heliplaat, mis kannab nime “Killud”. Uus album sisaldab kahtteist värsket lugu, millest juba tuttavamad on suvine “Tule ja leia” ning jaanuaris muusikavideo saanud “Ma olen Tartu”. Plaadil leidub nii rahulikke ballaade kui ka intensiivsemat ja kiiremat rokikütet. Ka leiab lugudest endiselt rohkesti popmuusikaelemente. Plaadil esinevad külalistena tänavune superstaarisaate finalist Jaanus Saago, akordionil Kulno Malva, Iiri vilel Juhan Suits.

Suvel on tuju heaks teinud lugu "Tule ja leia" ning talvel soojust andnud uusim singel "Külm detsember", millel olemas ka stuudiovideo. Paha Polly on hea näide sellest, kuidas erinevad isiksused takistuste ja vahemaade kiuste muusikat keevitavad ja võilillepõldudel jooksevad.

2011

4.juulist tegutsetakse viieliikmelisena: Liana Kolodinskaja - vokaal, Kaur Pai - kitarr, Ervin Sokk - basskitarr, Taavet Schotter - klahvpillid, Marek Manglus - trummid.

Septembris 2011 tuli uue koosseisu esimene singel ja video "Mu valgus".

Novembrist sai Paha Polly uueks trummariks Brait Pilvik. Detsembris tuli välja singel "Meid ootab see päev" ning toimus Paha Polly talvetuur.

2012

Jaanuaris lindistati valikuliselt Paha Polly loomingust mõned akustilised palad. Esimesena nendest toodi avalikkuse ette singel "Kosmos ootab".

Aprillis rõõmustati fänne uue singliga, millel pealkirjaks "Maa ja taeva vahel".

01.juulil avaldas Paha Polly suvise singli "Ava silmad", mis oli veel üks samm lähemale sügisel ilmuvale kolmandale albumile.

26.oktoobril saabus müügile stuudioalbum "Kosmos ootab". Paha Polly kolmas album, mis on bändile omaselt hoogne, kuid võrreldes varasemate plaatidega bändiliikmete arust küpsem, mis on ka loomulik, kui arvestada, et bändil on täitunud seitsmes tegutsemisaasta. Ka iseloomustab uut albumit mitmepalgelisus ja -kihilisus, mis peegeldub muutunud helipildis ning milles oma roll on kindlasti Paha Polly muutunud kollektiivil. „Kosmos ootab“ on bändi sõnul värske ja puhas nagu mahasadanud lumi.

"Kosmos ootab“ esitluskontserdid toimusid 28.novembril Tartus, Genialistide Klubis ja 29.novembril Tallinnas, Sinilinnus. Koos plaadiga avaldati uus singel, milleks on hoogne ja energiast pakatav "Me ei kao".

2013

5.märtsil 2013 avaldas ansambel muusikavideo "Külma linna".

Ansambel Paha Polly on otsustanud laiali minna.

Viimane Paha Polly kontsert toimus 2.augustil 2013 Rock Ramp festivalil Viljandi Tudengiklubis. Kontserdil pöörduti korraks tagasi ka päris algusesse ning esitati lugu "Mõttetu", mida viimati mängiti laivis 2007. aastal.

<b>Maria Stuart</b>

Liana pani 2013 aasta suvel Tartus kokku uue bändi, nimeks Maria Stuart. Maria Stuart on kohati romantiline, mõõduka kiiksuga, kaasahaaravate meloodiate ja rütmidega kergeroki bänd, mis kombineerib erinevate muusikastiilide parimaid külgi. Peamiselt esitatakse omaloomingut, sekka ka üksikuid kavereid.

Bändi esimene salvestatud lugu oli punkrokkarite J.M.K.E. kaver “Õhtumaa viimased tunnid”, mis kõlas kogumikul “Võtke istet, vanamutt – Tribute to J.M.K.E.”. Plaat tuli välja 1.novembril 2013.

Maria Stuart esimene live toimus 8. veebruaril 2014 üritusel "Veebruari alternatiiv. Esineti Raplamaal Lelle Kultuurimaja välilaval.

2.märtsil 2014 tuli esimene Maria Stuart singel "Luuraja", mis räägib internetiprivaatsusest. Sõnade taga on Liana Kolodinskaja ja muusika on loonud terve bänd koos. Loo salvestas ja miksis Silver Lepaste stuudios Clockwork.

13.mail 2014 avaldas Maria Stuart "Luuraja" muusikavideo, mille autoriks Ott Rõngas. Juulis osales Maria Stuart Vennaskonna uue albumi "Linn süütab tuled" tuuril.

29.septembril 2014 avaldati singel "Emotsioonid" koos muusikavideoga! Võiks öelda, et elu on nagu chill kulgemine mööda erinevate emotsioonide kaldteed. Vahel on elu nagu kiik, mis käib üles-alla, sama võib ka tunnete kohta öelda. Elus on emotsiooni. Ja sellest see laul just räägibki. Loole meisterdasid video Ott Rõngas ja Kerli Adov, peaosas Ilmo Tamm. Ott Rõngase sõnul kutsub video üles kainusele ja oma emotsioone tervel moel läbi elama.

"Emotsioonid" video kõlas 6.novembril uue tulijana ETV2 saates Eesti TOP 7 ning sai hääletusel esimese koha.

Kolmas Maria Stuart singel oli "Peegelpildis”, mis tehti avalikuks 15.veebruaril 2015. Muusika autorid Meelis Tisler, Liana Kolodinskaja, Margus Sekk, Hanna-Roosi Karro ning sõnad kirjutas Liana Kolodinskaja.

10.mail 2015 laadis Maria Stuart soundcloudi üles uue loo "Ookeanisinine". Võrreldes eelmiste lugudega on "Ookeanisinine” vormilt õhulisem ja sisult õrnem. Lugu on tehtud eelmise aasta juulikuu kõige palavamatel päevadel ning võib-olla just seetõttu kannab endas kuuma suveenergiat. 21.juunil 2015 avaldati loo "Ookeanisinine" muusikavideo, mille tegid Ott Rõngas ja Kerli Adov.

11.10.2015 tuli soundcloudis avaldamisele Maria Stuarti uus singel “Sügislehtedes”. Detsembris asus trummari kohale Martins Briedis ning bänd asus Tartus oma esimest albumit salvestama.

6.jaanuaril 2015 avaldas Maria Stuart raju singli "Ibuprofeen", mille autorid on Meelis Tisler, Liana Kolodinskaja, Hanna-Roosi Karro ja Margus Sekk.

Laulule valmis 11.märtsiks muusikavideo, mille filmisid Ott Rõngas ja Kerli Adov. “Valuvaigisti on midagi, mis tuimestab selle osa meist, mida valime mitte kogeda, mitte läbi elada. Kui otsid põnevust ja elamusi ise seest tuim olles, rebid ennast ainult lõhki. Meie sisemine tundeelu ja välimine maailm on ühendatud. Lülitades endast midagi jõuga välja, lükkame edasi vaid seda, mis meieni ühel või teisel moel lõpuks alati kohale jõuab. Video jutustabki meile loo, mis juhtub, kui valida mitte tunda, olla seest tuim, kuid samas igatseda kirge, mida elu pakub ja püüda seda endast välja meelitada mis iganes moel,” kommenteeris Ott Rõngas.

19.mail 2016 esines ansambel Tartu Indiefestil kesklinna “pargitud” paadil.

Debüütalbumi kallal töötav ansambel Maria Stuart andis 24.oktoobril välja uue singli pealkirjaga "Dinosaurused". Lugu räägib igatsusest, armastusest, tüdimusest, aga peamiselt ikkagi lootusest, kirjutab bänd. Nagu ka mitmetes Maria Stuarti eelnevates lugudes, on siingi oma koht eneseiroonial ja leebel sarkasmil, lisavad muusikud.

Maria Stuart kogus 20.veebruarini Hooandjas edukalt toetust 12-loolise albumi "Emotsioonid" valmimiseks. "Albumil on õnnelikku kevadet, nukrat sügist, laiska ja unelevat suvepäeva, kuid leiab ka tumedamaid tundmusi – väsimust, tüdimust, pettumust. Kui hästi tahta, siis peaks kogu emotsioonide skaala olema esindatud," kommenteeris ansambli solist ja lugude üks autoritest Liana Kolodinskaja.

Plaadi materjal on salvestatud ja miksitud Tartus Clockwork stuudios Silver Lepaste ja Elijah Ivanovi käe all. 6.märtsil 2017 tuldi välja singliga “Planeedid ja Linnutee”.

Liana Kolodinskaja laulab kollektiivi Reporter esimesel singlil "Kohviautomaat". 7.mail avaldatud loo autoriteks on noor ja andekas produtsent Egert Kanep ning Allan Kasuk ansamblist Kruuv. Nii loo autorid, kui ka laulja armastavad väga Lattet ja joovad seda päevas vähemalt tassi.

24.mail tuli välja Maria Stuart debüütplaat "Emotsioonid", millelt leiab 12 lugu bändi loomingust aastatel 2014-2017. Koos albumiga avaldas bänd ka singli pealkirjaga "Tuhat inimest". See lugu annab bändiliikmete sõnul edasi kuumade suvepäevade laiska, aga mõnusat tunnet.

Maria Stuart avaldas 6.augustil muusikavideo oma uuele singlile "Päike". Video on filmitud juulikuus ning selles saab näha maalilisi kaadreid Pühajärvest ja selle ümbrusest. Video filmis ja pani kokku Ott Rõngas, osades on Kerli Adov ja Ilmo Tamm. Lugu on salvestatud ja miksitud Tartus Clockwork stuudios.

20.oktoobril tuli välja raadiosingel “Lennutee”, mille sõnad kirjutas Liana Kolodinskaja ja muusika bänd.

Maria Stuart albumi "Emotsioonid" tutvustav kontserttuur peatub 22.märtsil Tallinnas, 23.märtsil Pärnus, 24.märtsil Tartus ja 29.märtsil Viljandis.

6.jaanuaril 2019 tuli Maria Stuart välja uue singliga “Tähesilm”. Laulu viisi autorid on Ragnar Häide, Liana Kolodinskaja, Margus Sekk, Hanna-Roosi Karro ja Ralf-Erik Kollom, sõnad Liana Kolodinskajalt. Salvestus: Silver Lepaste, Elijah Ivanov (Clockwork stuudio), master: Minerva Pappi (Waudio). Bändis on nüüd klahvpillimängija Ragnar Häide ja trummar Ralf Erik Kollom.

26.maini kogus bänd Hooandjas edukalt toetuse oma teisele albumile “Kollaaž”, mille teemaks on lootus. Teise loona avaldati 10.mail “Lootus”.

Maria Stuart avaldas 25.augustil koos räppar Vesikaga laulu “Sa mängisid indiet”. Laul on kirjutatud juba kümnendi alguses, sel aastal sai see sahtlist välja otsitud.

Maria Stuart avaldas 21.oktoobril oma teise albumi “Kollaaž”, millel on 12 uut laulu. Albumi salvestasid ja miksisid Silver Lepaste ja Elijah Ivanov Clockwork stuudios ning master'das Minerva Pappi (Waudio). Plaadi kujunduse tegi Mario Kartezi. Külalistena teevad kaasa Joanna Kurvits tšellol ning räppar Vesikas.

Maria Stuart avaldas 8.novembril singli “Liivatera”.

Liana Zeigo laulab refrääni räppar Vesikas 2.veebruaril 2020 ilmunud loos "Mine". Lisavokaaliga toetab Fofkin. Muusika on teinud Karmo Toome, Johannes Dahl ja Kristjan Vool. Loo miksis kokku Karmo Toome ning masterdas Allan Kasuk.

Maria Stuart tuli 1.veebruaril välja loo “Millest laulab lumi” muusikavideoga. Muusikavideo idee, teostuse ja montaaži taga on Margus Kiis, operaatoriks Martiini. “Millest laulab lumi” sõnad on kirjutanud Liana Zeigo; muusika: Ragnar Häide, Liana Zeigo, Margus Sekk, Ralf-Erik Kollom, Hanna-Roosi Karro.

8.märtsil tervitati kevadet singliga "Kevad". Kevade alguseni on veel veidi aega, kuid lilled juba õitsevad, linnud on lõunast tagasi ning päike teeb rõõmsalt kõigile pai. Lugu on pärit Maria Stuarti 2019. aasta oktoobris ilmunud teiselt albumilt “Kollaaž”.

Maria Stuart avaldas 26.mail 2020 singli “Sinuga koos”. Unistav ja helge lugu kutsub aega maha võtma ja iga elatud hetke nautima. Eriolukorra lõppedes ning kauaoodatud soojade ilmade tulles on laul ka bändiliikmete jaoks justkui uue tähenduse saanud. Maria Stuarti klahvpillimängija ja loo muusika autor Ragnar Häide kommenteerib: “Olles talvisel pimedal ajal kirjutanud uuele plaadile juba piisavalt rokilikku ja mõtliku harmooniaga muusikat, tuli järsku suur igatsus suvise soojuse ja valguse järgi. Seega sai võetud üks valmis, minoorses võtmes, tõsisem demo ja pööratud see hoopis teises suunas. Õnneks sai tulemus täpselt nagu plaanitud – kerge, suvine ja soe.” Bändi laulja ja laulu teksti autor Liana Zeigo lisab, et esimest korda loo muusikalist põhja kuuldes tajus ta kolme märksõna: kollane, soe, armastus. Need kolm sõna kujundasidki laulu teksti. Lugu saadab videopilt, kus näeb bändiliikmeid kriisi ajal oma kodudes laulmas ja pilli mängimas.

Liana Zeigo & Ragnar Häide duo avaldas 10.veebruaril 2021 isamaalise laulu “Põhjamaa”, mis räägib kangetest eestlastest, kelle nägu võib küll morn olla, aga tõsise maski taga on siiski rõõmus ja tasakaalukas hing. Kargetest lumistest looduskaadritest video tegi Rein Lepik.

8.juulil tuli välja Maria Stuart uus lugu "Sinu järel vette jooksen ma (Liiv on kuum)". Muusika: Ragnar Häide, Liana Zeigo, Margus Sekk, Hanna-Roosi Karro, Ralf Erik Kollom. Sõnad: Liana Zeigo.

Liana Zeigo & Ragnar Häide duo avaldas 22.novembril 2021 laulu “Jõuludest”. “Laul valmis meie kodustuudiotes tegelikult juba möödunud jõuludeks, kuid lasime asjal pisut laagerduda ning sel aastal tegime loost uue salvestuse,” märkis duo. 10-30.detsembril annavad nad ka avalikke kontserte kultuurimajades üle Eesti.

Paha Polly loost “Ma olen Tartu” avaldasid 13.juunil uue hingamisega versiooni Liana Zeigo & Ragnar Häide duo koos kitarrivirtuoos Paul Neitsoviga ning bassil teeb kaasa Paha Polly karismaatiline bassimees Ervin Sokk. Nostalgilise atmosfääriga “Ma olen Tartu” on seekord seljast heitnud pungiliku kuue ning lugu esitatakse hoopis sumedas salongilikus võtmes, mis toob hästi esile laulu aegumatu sõnumi. “See on kummardus Tartule, lemmiklinnale-kodulinnale. Millal veel sellele loole uus hingamine anda, kui mitte nüüd – ajal, kui Tartust on saamas Euroopa kultuuripealinn 2024, pealegi, see on natuke sümboolne ka – 15 aastat saab loo sünnist,” kommenteeris laulu autor Liana Zeigo.

Eesti muusikaprodutsent Roderic H (Ragnar Häide) avaldas 9.jaanuaril 2024 koostöös laulja Liana Zeigoga singli “Soojust ja värve”. Tegemist on minimalistliku, 1990ndate stiilis miksitud tantsulooga. Rõhutud on lihtsusele ning meeldejäävale, kõrvaussilikule sündisaundile. Samas ei puudu laulust ka, tantsumuusika fännide rõõmuks, korralik bass-house biit.

Faktid

Paha Polly oli (nimi/tegevus/sünniaeg):
Liana Kolodinskaja - vokaal - 12.11.1985
Ervin Sokk - basskitarr - 05.03.1989
Kaur Pai - kitarr, taustavokaal - 02.09.1991
Brait Pilvik - trummid - 27.01.1989
Taavet Schotter - klahvpillid - 18.01.1990

Maria Stuart on:
Liana Zeigo - vokaal - 12.11.1985
Ragnar Häide - klahvpillid - 16.10.1981
Hanna-Roosi Karro - bass
Margus Sekk - kitarr
Ralf Erik Kollom - trummid

Muud huvitavat

Seotud videod

Liana Zeigo & Ragnar Häide duo - Põhjamaa
Liana Zeigo & Ragnar Häide duo - Põhjamaa

Artist: Liana Zeigo & Ragnar Häide duo

Lugu: Põhjamaa

Aasta: 2021

Režissöör: Rein Lepik

Maria Stuart - Millest laulab lumi
Maria Stuart - Millest laulab lumi

Artist: Maria Stuart

Lugu: Millest laulab lumi

Album: Kollaaž

Aasta: 2020

Maria Stuart - Sinuga koos
Maria Stuart - Sinuga koos

Artist: Maria Stuart

Lugu: Sinuga koos

Album: Kollaaž

Aasta: 2020

Maria Stuart - Päike
Maria Stuart - Päike

Artist: Maria Stuart

Lugu: Päike

Album: Emotsioonid

Aasta: 2017

Režissöör: Ott Rõngas, Kerli Adov

Maria Stuart - Ibuprofeen
Maria Stuart - Ibuprofeen

Artist: Maria Stuart

Lugu: Ibuprofeen

Aasta: 2016

Maria Stuart - Ookeanisinine
Maria Stuart - Ookeanisinine

Artist: Maria Stuart

Lugu: Ookeanisinine

Aasta: 2015

Režissöör: Ott Rõngas ja Kerli Adov

Maria Stuart - Luuraja
Maria Stuart - Luuraja

Artist: Maria Stuart

Lugu: Luuraja

Aasta: 2014

Režissöör: Ott Rõngas

Maria Stuart - Emotsioonid
Maria Stuart - Emotsioonid

Artist: Maria Stuart

Lugu: Emotsioonid

Aasta: 2014

Režissöör: Ott Rõngas ja Kerli Adov

Paha Polly - Külma linna
Paha Polly - Külma linna

Artist: Paha Polly

Lugu: Külma linna

Album: Kosmos ootab

Aasta: 2013

Paha Polly - Mu valgus
Paha Polly - Mu valgus

Artist: Paha Polly

Lugu: Mu valgus

Aasta: 2011

Režissöör: Madis Vasser

Paha Polly - Ma olen Tartu
Paha Polly - Ma olen Tartu

Artist: Paha Polly

Lugu: Ma olen Tartu

Album: Ei jäägi üle muud...

Aasta: 2010

Režissöör: Jakko Pitk

Paha Polly - Külm detsember
Paha Polly - Külm detsember

Artist: Paha Polly

Lugu: Külm detsember

Album: Killud

Aasta: 2010

Režissöör: Kristiin (Kräss) Hanimägi & Ervin Sokk