Christina Aguilera

22.septembril 2023 avaldas Christina Aguilera singli "Learning To Fly" muuvist "PAW Patrol: The Movie".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 03.02.2002 - 20:58
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 22.09.2023 - 07:58
Välismaine artist, Sooloartist, R&B & Soul

Christina elulugu on kui Hollywoodi seriaalide tegelikkuseks saamine. Juba tema lapsepõlv möödus seiklustes üle maailma kuna sõjaväelasest isa ja muusikust ema rändasid kogu aeg ringi Ameerikast kuni Jaapanini. 8 aastaselt osales ta juba telesaates "Star Search" ning 12 aastasena kuulus uue muusikutepõlvkonna “New Mickey Mouse Club” teleshow’sse koos Britney Spearsi, hilisema “Felicity” tähe Keri Russell’i ja ‘N Sync solisti Justiniga. Tõeline edu algas aga 14 aastaselt koos jaapani tähe Keizo Nakanishi’ga lindistatud duetist videole "All I Wanna Do".

Alates 1998 algusest elas Christina taas USA-s ning teda kutsuti lindistama lugu "Reflection" uuele Disney multifilmile "Mulan", mis esilinastus sama aasta juunis ning Christina väga head häälepartiid märkas plaadikompanii RCA Records, kes kiirustas kohe plaadilepingut sõlmima. Christina omanimeline esimene album ilmus 24.augustil 1999.

Plaat andis selliseid hitte nagu "Genie In A Bottle", "What A Girl Wants" ja Diane Warren'i kirjutatud "I Turn To You." Samuti võitis Christina kaks Grammy auhinda: parima uue artisti ja parima naisvokaali eest 1999 aastal ning kordas edu Ameerikas ka eelmisel aastal taas parimaks naisartistiks kuulutamisega. Christina naudib oma staaristaatust ning lubab edaspidi tõsisemalt muusikale pühenduma hakata, jättes teleesinemised ja filmid rohkem teisejärgulisteks ning kinnitab seda sõnadega:”Olen oodanud seda hetke kogu oma elu ning keskendun väga tõsiselt oma uue plaadi ettevalmistusse”.

USA ametlikke edetabeleid pidav Billboard kuulutas Christina 2000 aasta parimaks naisartistiks juba teist aastat järjest, millele aitas tugevalt kaasa kindlasti oktoobris välja antud neljas singel ning "Come On Over Baby" oli üle maailma edetabelites kõrgetel kohtadel. Uus singel "Come On Over Baby" sisaldas peale albumi versiooni veel eriti kuuma raadiosõbralikku remixi ning hispaania versiooni nimega "Ven Conmigo" pluss veel videoklippi ka. Selle video valmimist juhtis Paul Hunter ning see oli vapustav! Siin osales meeletult palju tantsijaid, koreograafia oli hea ning stseene oli samuti väga erinevaid, lisaks muidugi Christina enda võrratu laulmine ja etteasted.

Ilmunud on Christina'lt veel hispaaniakeelne album "Mi Reflejo" ning album "My Kind Of Christmas", mis koosneb 11 ilusast jõululaulust. Järgmine Christina album ilmus eelmise aasta lõpus ning sellele teevad kaastööd juba sellised kuulsused nagu Puff Daddy ja Timbaland. Vahepeal jõuti välja anda aga Christina varasemat loomingut peegeldav LP "Just Be Free", millest loe eraldi lehel all lingile klikkides.

Christina võitis koos Mya, Lil' Kim'i ja Pink'iga selle aasta Grammy auhinna parima popesituse vokaalosa eest loos "Lady Marmalade". Viimaste uudistena võib lisada Christina peatselt ilmuva uue albumi, mille reklaamiks oli ka esinemine Salt Lake City olümpiamängude lõpetamisel, kus Christina musta nahkkostüümi riietatuna esitas täiesti uue loo "Infatuation".

RCA Recordsilt tuli järgmine Christina Aguilera plaat nimega “Stripped“ 29.oktoobril 2002. Plaadi nimi iseloomustab lauljatari püüdu olla igas loos võimalikult isikupärane ja reaalne ning seepärast on ta olnud kõikide uute laulude kaasautoriks. Abilisi oli plaadil seekord palju ning laule on aidanud kirjutada pea kogu USA koorekiht ning nad on Rockwilder, Glen Ballard, Alicia Keys, Scott Storch, Steve Morales, Rob ja Heather ning Linda Perry. Lugusid aitavad vaheldumaks muutmisel kaasa laulda räpparid Eve ja Redman ning kaasa lööb veel Dave Navarro. Kokku on lindistati 20 lugu ning osad neist ilmusid hiljem singlite b-pooltena.

Christina esimene singel siit oli koos Redmaniga esitatav lugu “Dirrrty“, mille on kirjutanud Grammy auhinna väärilise loo “Lady Marmalade“ autor Rockwilder. Selle loo video sättis paika Los Angeleses kuulus Paul Hunter ise. Plaadi lugudest on nimetatud üheks ilusaimaks Alicia Keys kaasabil valminud “Impossible“. Veel kõlasid olümpialugu “Infatuation“ ning lood nimedega “Beautiful“, “Fighter“ ja “Can’t Hold Us Down“.

Christina Aguilera singel “Dirrty“ ei toonud lauljatarile soovitud edu ning peamiseks põhjuseks oli selle sobimatus raadiotes mängimiseks, see lihtsalt ei kõla läbi eetri üldse mitte ning ainuke efekt on laulul koos videoklipiga. Seetõttu oli plaadikompanii RCA sunnitud kiiresti välja andma uue singli, milleks valiti “Beautiful“. Kena hingestatud ballaad jutustab üsna personaalsel teemal ning sobib ülihästi nostalgilisse jõulueelsesse melusse.

07.aprillil näidati MTV-s esmakordselt videot Christina Aguilera singlist “Fighter“, milles lauljatar on kehastunud rocki chickiks ning oh mis üllatus – tema juuksed on muutnud värvi tumedamateks ning video parodeeribki omaaegset Janet Jackson'i hitti "Black Cat".

09.veebruaril 2004 anti välja Christina DVD “Stripped“. Samuti võis lauljatari kuulda soundtrackil "Dirty Dancing: Havana Nights" looga "El Beso Del Final."

Christina ja Missy Elliott lindistasid peale kolmeaastast vaheaega taas koos uue loo ning seekord on tegemist coveriga 1977 aasta Rose Royce's discohitiga "Car Wash". Nimilugu multikast “Shark Tale“ alustas raadiotes mängimist 31.augustil ning 26.septembrist jõudis telekatesse mõnus video. Filmi soundtrack ilmus müügile USA-s 21.septembril 2004.

11.oktoobril 2004 andis RCA plaadifirma välja uue vapustava dvd superdiivalt 'Stripped: Live In The UK'. Tõeline show paljude üllatuste ja erinevate kostüümidega., lindistatud otse Wembley staadionil Londonis.

2005 aasta veebruaris kihlus lauljatar muusikamanageriga Jordan Bratman ning nende pulmad olid laupäeval, 19.novembril 2005 Napa Valley'l. Abielu lahutati 2010 aastal.

Christina Aguilera osales maailmakuulsa ittaallasest tenori Andrea Bocelli veebruaris 2006 ilmunud albumil "Amore" kus ta laulis kaasa loos "Somos Novios" ("It's Impossible").

14.augustil 2006 tuli Christina kolmas album "Back To Basics" ja üllatusena pakutakse 30-ndate retrot. Topelt-cd "Back To Basics" on justkui tänuavaldus teda laulma inspireerinud muusikale. Seepärast kuuleme siin palju vihjeid eelmise sajandi esimese poole USA popmusast. Jazzi, souli ja bluesi fragmendid on aga pakitud trendikalt kaasaegsesse helivärvi, tehes plaadi kuulamisest unustamatu meelelahutuselamuse nii noorele kui täiskasvanule. Plaadil kõlab ka abikaasale Jordan Bratman'ile pühendatud "Save Myself From Me" ja selle autoriks on lisaks Christinale Linda Perry. Esimese singli "Ain't No Other Man" video autor on Bryan Barber ning see on 30-ndate swing. 12.juunil 2006 ilmunud esiksingli avalik ettekanne toimus 2006 MTV Movie Awardsil.

Albumit müüdi esinädalal USA-s 342 tuhat eksemplari ning see oli edetabeli #1. Kokku on Aguilera müünud juba 25 miljonit albumit.

Teine singel plaadilt oli "Hurt" ning Christina osales P.Diddy samuti juba teisel singlil ja videos "Tell Me". Mõlemaid lugusid saatis suur edu ning alates 29.jaanuarist 2007 oli Christina "Hurt" Euroopas enimmüüdud singel. Samas esilinastus aga 22.veebruaril 2007 juba kolmanda singli "Candyman" video, mille autoriks on Matthew Rolston.

11.02.2007 toimunud Grammyde jagamisel sai parima naislaulja auhinna Christina Aguilera singliga "Ain't No Other Man". Augustis 2007 lisandus Christina singlite ritta veel "Slow Down Baby".

Novembris 2007 ilmus neljas singel albumilt "Back To Basics" ning loo "Oh Mother" video pärines uuelt "Back To Basics: Live & Down Under" DVD pealt. Seda lugu peetakse üheks parimaks Christina ingliskeelsetest üldse. Christina Aguilera konsert Sydney Acer Arenal filmiti 2007 juulis ja dvd-le mahtus 18 lugu, mh. Ain't No Other Man, Candyman, Come On Over Baby (All I Want Is You), What A Girl Wants ja Beautiful.

Christina sünnitas 12.jaanuaril 2008 Los Angelesis varahommikul oma esimese lapse. Poisi nimeks on Max Libron Bratman. Tähistamaks sündmust koos fännidega, pani Christina kodulehele üles spetsiaalse video loole "Save Me From Myself" oma albumilt "Back to Basics".

Christina Aguilera tähistas oma 10-aastast karjääri parimate lugude kogumikuga "Keeps Gettin' Better - A Decade of Hits", mis tuli müügile 11.novembril 2008. Plaadil kõlavad tema kolme albumi lood, kaasaarvatud neli esikohasinglit, lisaks on ka kaks uut lugu - "Dynamite" ja "Keeps Gettin' Better", mis on ka uueks singliks. 12-st loo hulgas on uued versioonid tehtud kolmele - "Genie in a Bottle", "Beautiful" ja "Lady Marmalade".

15.juunil 2010 tuli lauljatar avalikkuse ette albumiga "Bionic", mis on nelja aasta vaikuse kingituseks. Mitmekesisel plaadil oli kõvasti vaeva nähtud ning kaasosalised olid Sia, Ladytron, Goldfrapp ja MIA, produtsentidest Christopher "Tricky" Stewart, Linda Perry ning The Neptunes. 30.märtsil ametlikul lehel esitletud esimese singli "Not Myself Tonight" produtsendiks on Polow da Don ning sellele tehti mitu versiooni reklaamvideot. Kriitikute sõnul ei ole "Bionic" eelmiste Aguilera plaatidega sarnane, ta on fantaasiarikkam ja elektroonilisem. Teiseks singliks oli "WooHoo" ning kolmandaks "You Lost Me".

Christina Aguilera laulis Maroon 5 singlil "Moves Like Jagger", mis tuli iTunes müügile 21.juunist 2011.

Christina Aguilera tantsuline singel "Your Body", mille autoriks Max Martin, alustas USA raadiotes mängimist 14.septembrist. Melina Matsoukas käe all valminud video linastus 28.septembril.

Üle 30 miljoni LP müünud Aguilera viies stuudioalbumlbum "Lotus" ilmus 12.novembril 2012 ning sisaldab 13 lugu. Christina Aguilera teeb uuel albumil koostööd nii mõnegi tuntud produtsendi ja heliloojaga. Kaasa teevad näiteks briti produtsent Alex Da Kid (Nicky Minaj, Eminem ja B.O.B) ning Austraaliast pärit Sia, lisaks uldse puudutusega produtsendid Max Martin ja Shellback.

Külalistena teevad plaadil kaasa CeeLo Green, kes Aguilera partnerkohtunik USA saatesarjas The Voice ning katritäht Blake Shelton, kellega koos tuli 25.veebruaril 2013 ka teine singel "Just a Fool".

15.märtsil 2013 linastus VEVOs Pitbull ja Christina ühissingli "Feel This Moment" video.

Christina Aguilera ja mehhiko laulja Alejandro Fernandez salvestasidd teemadueti Salvador Mejía seebikale “La Tempestad”, mis esilinastub 13.mail 2013. Lugu "Hoy tengo ganas de ti” ilmub digisinglina iTunes 21.mail.

21.mail 2013 tõusis Christina lugu "Let There Be Love" albumilt "Lotus" number üheks Billboard Dance/Club Play Songs edetabelis. Homoklubide hümniks saanud loo video avaldati 29.augustil.

Christina uus lugu "We Remain" kõlab Francis Lawrence filmis “The Hunger Games: Catching Fire”. Film esilinastub 22.novembril 2013. Digitaalselt sai lugu osta alates 1.oktoobrist.

Christina osales New Yorki duo A Great Big World singlil "Say Something". 20.novembril 2013 tuli esitlemisele väga kauni ballaadi video.

14.veebruaril 2014 kihlusid Christina Aguilera ja Matthew Rutler. Paar sai tuttavaks 2010 aastal filmi "Burlesque" võtetel, kus Matt töötas produtsendi assistendina.

16.augustil 2014 sünnitas Christina tütre, kelle nimeks on Summer Rain Rutler.

8.veebruaril 2015 võitis A Great Big World ja Christina Aguilera lugu "Say Something" Grammy auhinna kategoorias Parim popduo/grupi esitus.

Christina Aguilera salvestas kantrilood “The Real Thing” ja “Shotgun”, mis kõlasid aprillis 2015 Ameerika TV-seriaalis "Nashville" ning ilmusid samuti digisinglitena.

9.juunil 2015 ilmus Gary Barlow ja Eliot Kennedy kirjutatud Broadway muusikali lauludest “Finding Neverland – The Album”, millel Christina Aguilera esituses kõlab “Anywhere But Here“.

17.juunil 2016 tuli Christina välja emotsionaalse ballaadiga “Change”.

12.augustil 2016 alustas Baz Luhrmann’i Netflix originaal seriaal "The Get Down", kus kõlab Christina Aguilera ja Nile Rodgers discolugu “Telepathy”. Originaali soundtracki LP jõudis müügile 30.septembril. Loo võtsid ette remiksida Eric Kupper, Moto Blanco ja Solidisco ning sellest sai 3.novembril Christina Aguilera üheksas #1 lugu Billboard's Dance Club Songs edetabelis.

Christina Aguilera tuli 3.mail 2018 välja singli ja videoga "Accelerate". Kaaslasteks on Ty Dolla $ign & 2 Chainz. 11.mail tuli välja lugu "Twice". Christina Aguilera ja Demi Lovato ühine duett "Fall In Line" avaldati singlina 16.mail. Muusikavideot esitleti 23.mail.

Uus album "Liberation" ilmus 15.juunil 2018 ja sisaldab 15 lugu. Järgmine singel "Like I Do" (feat. GoldLink) ilmus 7.juunil ning "Pipe" (feat. XNDA" 15.juunil.

27.septembril 2019 ilmus Christina Aguilera singel "Haunted Heart", mis pärit 11.oktoobril esilinastunud multikast "The Addams Family."

22.novembril andsid A Great Big World & Christina Aguilera välja ühise singli "Fall On Me".

11.veebruaril 2020 tuli välja Christina Aguilera ja A Great Big World singel "Fall On Me" koos muusikavideoga.

6.märtsil ilmus Christina Aguilera singel "El Mejor Guerrero" Disney filmist "Mulan". Ingliskeelne veriooni "Loyal Brave True” ning lugu "Reflection (2020) kõlavad 4.septembri esilinastunud filmi soundtrackil.

22.oktoobril 2021 ilmus Christina Aguilera singel "Pa' Mis Muchachas" featuring Becky G, Nathy Peluso & Nicki Nicole koos muusikavideoga. 19.novembril avaldas Christina Aguilera loo "Somos Nada" koos muusikavideoga.

Christina Aguilera singel "Santo" featuring Ozuna koos muusikavideoga tuli välja 21.jaanuaril 2022 ning samas ilmus kuue hispaaniakeelse looga EP "La Fuerza", millelet leiab ka varasemad singlid "Pa Mis Muchachas" ja "Somos Nada".

7.mail avaldas Christina Aguilera loo "La Reina" muusikavideo.

Christina Aguilera järgmine hisp. keelne EP "La Tormenta" ilmus 30.mail ning singliks oli "Sueltame" featuring Tini Stoessel. Oma mõlemad EP-d kogus lauljatar kokku 31.mail avaldatud 12-looliseks albumiks "AGUILERA".

30.septembril 2022 ilmus kahe looga EP "La Luz". Muusikavideo valmis loole "No Es Que Te Extrañe".

22.septembril 2023 avaldas Christina Aguilera singli "Learning To Fly" muuvist "PAW Patrol: The Movie".

Faktid

Täisnimi: Christina Maria Aguilera
Hüüdnimed: Chrissy, X-Tina
Sünnipäev: 18.detsember 1980
Sünnikoht: Staten Island, NY, USA
Tähtkuju: Ambur
Pikkus: 160 cm
Silmad: sinised
Juuksed: blondid
Poeg: Max Libron Bratman, sündis 12.01.2008
Tütar: Summer Rain Rutler, sündis 16.08.2014
Vanemad: Jim & Shelly Aguilera
Vennad/õed: Michael, Casey, Stephanie ja Rachel

Lemmikud:
Muusikud: Etta James, Madonna, Mariah Carey, Whitney Houston, Michael Jackson, Eve 6, Boyz II Men, Brian McKnight, No Doubt, Julie Andrews
Näitlejad: Johnny Depp, Julio ja Ben Affleck
Värvid: türkiissinine ja purpurpunane
Ained koolis: inglise keel ja teadusained
Spordialad: pesapall ja võrkpall
Hobid: shopping, filmide vatamine, sõpradega hängimine, tantsimine, muusika
Unistused: olla edukas artist ja samuti näitleja, õppida hispaania keelt ja klaverit ning külastada Lõuna-Ameerikat

Muud huvitavat