Miley Cyrus

Miley Cyrus osales 29.märtsil ilmunud Beyonce albumil loos “II Most Wanted”.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 26.04.2009 - 13:29
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 29.03.2024 - 08:05
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Miley Cyrus on USA näitlejatar, laulja ja laulusõnade kirjutaja. Ta kogus endale rohkesti kuulsust tänu Miley Stewarti/Hannah Montana osale sarjas "Hannah Montana". Sarja menu tõttu sai alguse tema lauljakarjäär. Tema isa on Billy Ray Cyrus, kes on kuulus kantrimuusika staar ja on tuntud oma loo "Achy Breaky Heart" järgi vanemale põlvkonnale, kuid uuemale on ta tuntud kui Hannah Montana isa Robby Ray Stewart Disney hittseriaalis "Hannah Montana".

Hannah Montana on kuulus Disney seriaal, mida teavad teismelised üle maailma. Eestis saab seda näha Disney kanali pealt. Sari räägib tavalisest teismelisest tüdrukust, kellel on saladus.... ta elab topeltelu. Päeval on ta tuntud nagu tavaline keskkooli õpilane Miley Stewart, aga öö saabudes tõmbab ta pähe oma blondi paruka ja annab kuulsaid kontserte Hannah Montanana. Seriaalist lähtudes otsustati teha täispikk film “Hannah Montana: The Movie“, mis tõusis ootamatult esinädalal 14.aprillil USA vaadatuimaks filmiks. See üllatas 34 teenitud miljoniga nii spetsialiste kui ka filmistuudiot ennast. Eestis linastub Peter Chelsomi lavastatud perekomöödia alles juuni keskel 2009.

Esimeseks Miley muusikaliseks läbimurdeks oli Walt Disney Recordsilt oktoobris 2006 välja antud “Hannah Montana“ soundtrack. Album debüteeris #1 kohal U.S Billboard 200-s, müües 281 000 koopiat esimesel nädalal. Kaheksa laulu plaadilt on olnud Billboard Hot 100 edetabelis, kaasaarvatud tunnuslaul "The Best of Both Worlds".

Miley lauljakarjäär jätkus duubelalbumiga "Hannah Montana2: Meet Miley Cyrus", mis ilmus juunis 2007. Esimene plaat teenis teist Hannah Montana soundtracki, samas ajal, kui teine oli Cyruse debüütalbum iseendana. Ta kirjutas kaheksa kümnest laulust ise, kirjutades alla nimeks oma sünninime Destiny Hope Cyrus. See album debüteeris esikohal Billboard 200-s ja müüs 326 000 koopiat. Meenutamist siit väärivad laulud "Nobody's perfect" ja "See you again".

2008 tuli müügile veel “Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert“, mis oli Ameerika supertähe Hannah Montana USA hiiglasliku väljamüüdud kontserttuuri helisalvestus. Sellel oli seitse laulu Hannah Montanana ja teised seitse tema enda nime all.

Miley läbimurdeplaat "Breakout" ilmus 22. juulil 2008. "Breakout" oli Cyruse esimene album, millel ei ole kaasatud Hannah Montana müügiõigust. Cyrus ütles, et Meet Miley Cyrus oli "lihtsalt kokkusaamine minuga, et teada saada, kes ma olen", samal ajal kui Breakout oli inspireeritud "sellest, mis on toimunud minu elus viimased paar aastat". Cyrus aitas kaasa ise kõigi laulude kirjutamisele, peale kahe. "Laulukirjutamini on see, mida ma tahan tõesti teha oma elu lõpuni. Ma lihtsalt loodan, et see plaat näitab kõige rohkem, et ma olen laulukirjutaja. " Album oli esikohal USA-s Billboard 200-s, müües esinädalal umbes 371 000 eksemplari. Plaadi esimene singel oli "7 things", nimekaimad veel "See You Again (Rock Mafia Mix)" ja "Fly On The Wall".

24.märtsil 2009 tuli enne filmi esilinastust soundtrack “Hannah Montana: The Movie“, millelt Miley singel "The Cilmb" oli 6.kohal Billboard 200 edetabelis ehk lauljatari seni parim singel. Videoversioone võis loost näha lausa kahte erinevat. Euroopas tuli Miley uus singel välja 27.aprillil 2009.

Näitlejanna Miley Cyrus rõõmustas fänne, sest ta kirjutas alla lepingule, mille kohaselt filmitakse 2010 aastal järgmine "Hannah Montana" hooaeg. "Neljas hooaeg toob uusi ja imelisi karaktereid ning laiendab tegevusliine," lubas Disney telekanali pressiteade.

Augustis 2009 tõusis Miley järgmine singel "Party In The USA" Billboard Hot 100 edetabelis esimese nädalaga kohale #2.

Miley Cyrus järgmine osatäitmine tuli ekraanile 31.märtsil 2010 filmis "The Last Song". Muuvi soundtrackile oli mahtunud lausa tema kaks lugu "I Hope You Find It" ning "When I Look at You". Neist viimane oli ka ametlik filmimuusika singel.

Miley Cyrus järgmine plaat nimega "Can't Be Tamed" tuli Hollywood Recordsiilt 22.juunil 2010. MySpace Music alustas esimese singli "Can't Be Tamed" video reklaamimist 30.aprillil ning iTunes kaudu sai seda alla laadida alates 18.maist! Loo on kirjutanud taas Tim James & Antonina Armato. Teiseks singliks oli oktoobris 2010 "Who Owns My Heart".

Aprillist kuni juulini 2011 toimus Gypsy Heart Tour põhiliselt lõunapoolkeral. Kommentaarid... hot, hot, hot.

Miley Cyrus sai juuliks 2012 valmis uue lauluga "Morning Sun" feat. Rock Mafia. Lauljatari hääl mõjub selles üllitises eriti barbilikult.

1.novembril 2012 avaldati Borgore ja Miley Cyrus muusikavideo "Decisions".

Miley laulab Snoop Lion singlil "Ashtrays and Heartbreaks", mis kõlab mõnusalt suvises reggaerütmis. Esmakordselt sai lugu kuulda 3.aprillil 2013. Samuti osales ta 19.aprillil 2013 ilmunud will.i.am plaadil "#willpower" loos “Fall Down”.

3.juunil 2013 esitles Miley uut singlit “We Can’t Stop”. Loo produtsendiks on Mike WiLL Made It. Video esilinatus 19.juunil.

Teise uue "Wrecking Ball" video esilinastus 9.septembril. Singel tõusis USA Billboard Hot 100 etteotsa 18.septembriks.

24.septembril 2013 avaldas Mike WiLL Made-It muusikavideo "23", milles teevad kaasa Miley Cyrus, Wiz Khalifa ja Juicy J.

Miley sõlmis uue plaadilepingu firmaga RCA Records ning album "Bangerz” tuli välja 7.oktoobril 2013. Produtsendiks on Dr. Luke, Mike WiLL Made-It, Pharrell, Sean Garrett, Stacy Barthe, Oren Yoel. Albumil kõlab 13 lugu ning kaasa löövad Britney Spears, Nelly, Future, Big Sean, French Montana ja Ludacris.

Miley Cyrusi uus album üks igati tõsiselt võetav ja ülimalt hästi tehtud popiplaat. Siin on millel on palju mõjutusi nii hiphopist kui ka süntesaatori popist. Üks põnev termin albumi kohta on kindlasti “dirty south hip-hop”. Lisaks leiab siit isegi veidi kantrit (4 x 4”), bluesi ja paar kaunist ballaadi (“Maybe You’re Right”, “Adore You”). Plaadil on palju põnevaid meloodiaid, lahedaid rütme ning saunde. Miley Cyrusi hääl on võimas, mis paneb teda kindlasti kuulama (näiteks võimas lugu “FU” ja hittsingel “Wrecking Ball”).

13.oktoobriks 2013 olid singel "Wrecking Ball" ja uus album "Bangerz" vallutanud brittide südamed ning Miley kindlustanud endale sel aastal esimese artistina briti singli- ja albumiedetabelite esimesed kohad.

10.novembril 2013 kuulutati Amsterdamis MTV EMA auhindade jagamisel Miley Cyrus Best Video: “Wrecking Ball” ja Best United States Act auhinna võitjaks.

11.novembril 2013 esilinastus MTVs Future “Real and True” (featuring Miley Cyrus & Mr Hudson) muusikavideo. 26.novembril avaldatud will.i.am. muusikavideos “Feelin’ Myself” löövad kaasa lisaks Miley'le veel räpparid French Montana ja Wiz Khalifa.

Miley Cyrus kolmandaks singliks on “Adore You”, mis jõudis USA raadiotesse 6.jaanuaril. Loo autoriteks on Stacy Barthe ja Oren Yoel. Videot esitleti VEVOs 26.detsembril.

29.jaanuaril 2014 andis Miley oma nägemuse akustilisest kontserdist sarjas MTV Unplugged, külalisena astus lavale Madonna.

14.veebruaril sai alguse 38-city "Bangerz" tuur. Esimene 20-e looga kontsert toimus Vancouveris. 3.märtsil 2014 ilmunud Pharrell‘i albumil "G I R L" osales Miley loos "Come Get It Bae".

23.juulil 2014 avaldasid Miley Cyrus ja Pharell Williams muusikavideo loole "Come Get It Bae”, mis pulbitseb tantsurütmidest ja rõõmust.

24.augustil 2014 võitis Miley MTV videoauhindade galal aasta muusikavideo auhinna looga “Wrecking Ball”.

Miley Cyrus salvestas augustis kaveri Melanie Safka 1971 klassikast “Look What They’ve Done to My Song, Ma”. Lugu kõlab Sundance Selects muuvi “Free the Nipple“ lõputiitrite ajal. Filmi lavastas Lina Esco ning see esilinastus 12.detsembril 2014.

20.märtsil 2015 ilmus Bangerz tuuri kauaoodatud DVD, mille esinemised on üles võetud Barcelonas ja Lissabonis. Lisaks esinemistele on fännidele ka ohtralt lavataguseid kaadreid, milles fookuspunktiks on tuuril olek ja Miley isiklik elu.

Lauljatar Miley Cyrus esines 14.mail l New Yorgis toimunud peol Adult Swim Upfront Party ning esitas uue loo “Tiger Dreams“.

30.augustil oli Miley MTV videoauhindade gala õhtujuhiks ning õhtu lõpetas tema uue singli “Dooo It!“ esmaettekanne. Samas avaldati Youtube kanalil loo muusikavideo. Peale show lõppu jõudis Soundcloudi Miley viies album “Miley Cyrus and her Dead Petz“, mis on tasuta allalaaditav.

2.oktoobril 2015 tuli müügile digisinglina Miley “Hands of Love“, mille autoriks Linda Perry. Lugu pärineb filmist "Free Held", mis esilinastus Toronto filmifestivalil 14.septembril.

21.novembril 2015 avaldas Miley muusikavideo viimase plaadi fännide lemmikloole "Lighter". Video loomisel olid talle abiks Wayne Coyne ja Jen Stark. 11.detsembril 2015 esitlesid Miley Cyrus and her Dead Petz loo “BB Talk” videot. 24.detsembril postitas Miley soundcloudi uue loo “My Sad Christmas Song”.

Miley Cyrus lõi kaasa Ameerika R&B/electropop trio LOLAWOLF 19.juulil 2016 ilmunud singlil “Teardrop“. Miley osales The Flaming Lips 13.jaanuaril 2017 ilmunud albumil loos "We Are Family".

11.mail 2017 ilmus Miley uus singel "Malibu". Video autoriks Diane Martel. Järgmise loona tuli välja 9.juunil “Inspired“.

Uus album ''Younger Now'' tuli RCA Recordsilt 29.septembril ning sisaldab 11 lugu. Nimiloo singel koos muusikavideoga avaldati 18.augustil. Viimatine plaadi lugu "Week Without You" tuli välja 21.septembril.

30.novembril 2017 avaldas Miley Cyrus jõuludeks 2 digilugu, klassikalised "Sleigh Ride" ja "Rockin' Around The Christmas Tree", mis salvestatud Spotify stuudios.

30.novembril 2018 andsid Mark Ronson & Miley Cyrus välja ühise singli "Nothing Breaks Like A Heart" koos muusikavideoga.

2018 jõulude ajal abiellusid Miley Cyrus ja Austraalia näitleja Liam Hemsworth pärast kuut aastat kihlust. Lahutati augustis 2019.

Miley Cyrus tuli 31.mail välja kuue looga EP-ga "She Is Coming".

13.juunil avaldas Miley Cyrus Neflixi seriaalist "Black Mirror" singlina loo "On A Roll" Ashley O nime all.

2.juulil presenteeris Miley loo "Mother’s Daughter" muusikavideot.

16.augustil avaldas Miley Cyrus loo "Slide Away".

15.novembril 2019 linastus kinodes retromenufilm "Charlie's Angels", mille soundtrackil kõlab Ariana Grande, Lana Del Rey & Miley Cyrus esitatav "Don't Call Me Angel". Singel ilmus 13.septembril koos asjakohase videoga.

Seitsmes album kannab nime "She Is Miley Cyrus" ning esimene singel "Midnight Sky" ilmus 14.augustil 2020.

Miley Cyrus esitas septembris iHeartRadio Music Festivalil 2020 oma kaveri ansambli Blondie #1 hitist "Heart of Glass". 29.septembril tuli lugu välja singlina.

27.novembril ilmus RCA Records alt 15-looline uus album "Plastic Hearts". 6.novembril tuli singel "Midnight Sky (Edge Of Midnight)", partneriks Stevie Nicks. Külalisteks olid veel Joan Jett, Billy Idol ja Dua Lipa. Neist viimasega koos singel "Prisoner" avaldati 20.novembril.

8.märtsil 2021 avaldas Miley Cyrus singli "Angels Like You" koos muusikavideoga.

30.aprillil ilmus The Kid Laroi "Without You (Remix)", kaasatud Miley Cyrus.

Miley Cyrus osales 17.septembril ilmunud Lil Nas X albumi loos "Am I Dreaming". Lisaks osales ta loos "Nothing Else Matters" 22.oktoobril ilmunud Elton John albumil.

31.detsembril korraldas lauljanna Miley Cyrus uusaastapeo, kus ta esines koos mitmete teiste tuntud artistidega. Lisaks Cyrusele astusid lavale Saweetie, Jack Harlow, Brandi Carlile, Anitta, 24kGoldn ja Kitty Ca$h. Samuti lauljanna noorem õde Noah. Ettekandele tulid lood nii Cyruse enda loomingust kui ka mõningad kaverid. Peol otsustas lauljanna publikut üllatada ning viimase kõlas tema esituses uus singel "You".

1.aprillil 2022 andis Miley Cyrus välja kontsertalbumi "Attention: Miley Live". Plaadil kõlas 20 lugu, millest uuemad olid "Attention" ning "You". Pidevalt lisandub Miley Youtube'i kontsertvideosid. 26.aprillil ilmus albumi uus versioon kokku 26 looga.

Miley Cyrus uus singel "Flowers" ilmus 13.jaanuaril koos Jacob Bixenman lavastatud muusikavideoga. Singel tõusis esimese nädalaga #1 kohale nii USA-s, UK-s kui Austraalias.

Album "Endless Summer Vacation" tuli välja 10.märtsil ning sisaldas 13 lugu. Artistidest lõid kaasa Sia ja Brandi Carlile. Kaasprodutsentideks olid Kid Harpoon, Greg Kurstin, Mike WiLL Made-It ja Tyler Johnson. Koos plaadiga ilmus singel "River" koos videoga.

16.mail esitles ta singli "Jaded" muusikavideot, lavastajaks Jacob Bixenman.

25.augustil andis Miley Cyrus välja singli "Used To Be Young". Värske singli sõnum on Cyruse sõnul austada seda, kes me oleme olnud, oleme praegu ning kelleks me tulevikus saame. "See ongi minu elu praegu ... lõpetamata, kuid terviklik." Muusikavideo lavastajateks olid Jacob Bixenman ja Brendan Walter.

4.veebruaril 2024 võitis Miley Cyrus 2 Grammy auhinda - Record Of The Year & Best Pop Solo Performance: "Flowers".

1.märtsil avaldasid Pharrell Williams & Miley Cyrus ühissingli "Doctor (Work It Out)".

2.märtsil toimunud Briti muusikaauhindade galal kuultati parimaks välismaiseks lauluks Miley Cyrus "Flowers".

Miley Cyrus osales 29.märtsil ilmunud Beyonce albumil loos “II Most Wanted”.

Faktid

Pärisnimi: Miley Ray Cyrus
Sünnipäev: 23.november 1992
Sünnikoht: Nashville, Tennessee
Tähtkuju: Ambur
Hiina kalendris: ahv (vesi)
Pikkus: 163cm
Juuksed: pruunid lokkis
Silmad: sinised
Vanemad: Billy Ray Cyrus ja Tish Finley Cyrus
Elukoht: La Cańada Filtrigde in Los Angeles, California

Hobid: shoppamine, tantsimine, jalgrattasõit, laulmine ja kitarriga laulude loomine
Mängib: kitarri, õpib klaverimängu

Lemmikud:
Poplauljad: Hilary Duff, Kelly Clarkson, Ashley Simpson, Melissa Etheridge
Ansamblid: Metro Station, The Killers, Maroon 5, Boys Like Girls, Taking Back Sunday, Coldplay, U2
Lauljad: Billie Holiday, Etta James, Shania Twain, Flo Rida, Regina Spektor
Laul: "Surrender" ansamblilt Cheap Trick
Film: Steel Magnolias
Video Game: Guitar Hero
Riidefirmad: Converse, Kookburras, Forever21, Prada, Frye
Parfüümid: Dior Miss Dior Cherie, Marc Jacobs Daisy, Acqua di Parma Iris Nobile
Värvid: sinine või purpurpunane
Lill: lavender
Toit: kõrvitsapirukas
Jook: Fuse
Loom: oma koer Rodie
Hääl: vihmasabin

Armastab rääkida poistest ja muusikast

Muud huvitavat