Christina Milian

16.septembril tuli avaldamisele lugu “Do It” (featuring Lil Wayne) ning 20.novembril “Like Me“ (featuring Snoop Dogg). Nelja looga EP "4U" ilmus 3.detsembril 2015.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 12.02.2002 - 10:20
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.12.2015 - 19:54
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Kui sulle ei ütle midagi nimi Christina Milian, siis pole sa kindlasti juba kolm nädalat raadiot üldse kuulanud, sest lauljatari esimene singel “AM to PM” on äratanud kõrgendatud tähelepanu igas edetabelis. Väga kelmikas ja hea r&b lugu ilmus Inglismaal 14.jaanuaril 2002 ning jõudis kohe edetabelis kohale 3, ometi polnud tema nimi tundmatu juba varem. 20-aastane lauljatar jõudis mainstremi esmakordselt Ja Rule #1 hitis “Between Me And You” ning aitas kitjutada Jennifer Lopez menulugu “I’m Real”.

Christina on sündinud New Jersey’s ning tema mõlemad vanemad on pärit Kuubalt. Juba noorena alustas ta osalemist muusikalides ning lisaks kenale lauluhäälele innustasid teda tantsima õppima just sellised iidolid kui Madonna ja Janet Jackson. 13-aastasena innustas teda lavakarjäärile Rodney Jerkins. Tänaseks on ta mänginud mitmes filmis nagu “A Bug’s Life” ja “The Wood”.

21.jaanuaril 2002 lasti Euroopas välja esimene LP “Christina Milian”, mille muusikat võib iseloomustada kui rõõmsameelset popi ent siin leidub kenadele tantsurütmidele lisaks ka meeldivat r&b-d. Lisaks avasinglile “AM to PM” leiame siit häid naljakaid lugusid veelgi nagu “You Make Me Laugh” ning "When You Look At Me". Samuti kuuleme lauljatari mänglevat häält aeglasemates lugudes kui "Until I Get Over You" ja loomulikult ballaadis “It Hurts When”. Hindamatu on kindlasti lugu "Satisfaction Guaranteed", mis on inglastest produtsent-tiimi Artful Dodger esmakordselt Ameerika artistile kirjutatud lugu ja toob kuulajaskonda plaadile juurde kindlasti üle maailma. Oma iseseisvaid laulukirjutaja andeid näitab Christina aga veenvalt kahes duetis, millest parim on kindlasti “A Girl Like Me” (Ft. Jermaine Dupri) ja “Get Away” (Ft. Ja Rule).

13.aprillil kandideeris Christina Hollandis telejaama TMF auhindade jagamisel parima uue välismaise artisti auhinnale ent pidi leppima Shakira võiduga. Ometi esines ta lummavalt kahe looga ning esitas lisaks hitile “AM To PM” ka uut aeglasemat lugu “When You Look At Me”. Sellest saab ka tema järgmine singel, mis ilmub 27.mail 2002. Loo video esmaesitlus oli MTV Base’is 19.aprillil ning pildid sellest leiad ka meie lehelt. Lisame siia niipalju, et see singel saavutas UK edetabelis hiljuti kolmanda koha.

Christina järgmine singel USA-s saab olema "Spending Time", mida esitatakse koos Charlie Baltimore'iga. Milian on mänginud ka filmis “American Pie” ning teda võib näha veel kahes uuemas filmis: “Torque” koos räppariga Ice Cube.

Juba 12.detsembril 2003 esilinastus Ameerikas film “Love Don't Cost a Thing”, milles Christina partneriks peaosas on Nick Cannon.

Muuskabisnisesse naaseb Christina Milian uue välimuse ja uue plaadimaterjaliga aastal 2004. Uue albumi nimeks "It's About Time" ning esimese singlina antakse siit välja lugu "Dip It Low", mille mängimist alustavad raadiojaamad jaanuaris 2004. Christina ametlikul kodulehel on väljas kuulamiseks loo põhiversioon, milles osaleb räppar Fabolous. Singlile pakutakse aga veel teistki varianti koos Shawnna’ga, veel on singlil instrumentaalversioon ja video. Viimaste uudistena lisame, et Christina on löönud lahku eelmisest plaadifirmast DefSoul ning esindab nüüd Universal / Island’it.

Uus LP “It's About Time” ilmub ametlikult 25.mail 2004 ning plaadil on 11 põhilugu ja lisaks kaks remixi esimesest singlist "Dip It Low" nagu laseb aimata just 24.märtsil Jaapanis väljaantud versioon. Väga tugev r&b album on kokku pandud kõvade produtsentide poolt nagu Warryn Campbell (Alicia Keys, Brandy), Corey Rooney (Jennifer Lopez, Mariah Carey), Polli Paul (Black Eyed Peas), Bryan Cox (Usher, Lil Bow Wow). Juba esimesele singlile järgneb teise loona 80-ndate tantsustiilis “L.O.V.E.“ ning kõige rütmikam lugu plaadil on seitsmes "Peanut Butta and Jelly". Ent palju küpsemalt särab lauljatar armsates ballaadides nagu "Someday One Day" ning "Oh Daddy".

Christina järgmine singel viimaselt plaadilt oli “Whatever You Want“. Selles osaleb räpparina Joe Budden ja Euroopas ilmus singel 04.oktoobril 2004.

Christina mängib peaosa F. Gary Gray (varem lavastanud "The Italian Job" ja "The Negotiator") lavastatavas uues filmis "Be Cool", mis esilinastub USA kinodes 04.märtsil 2005. Christina mängib siin lauljatari Linda Moon, kelle reputatsiooni päästab lagunevast girlbändist produtsent Chili Palmer (mängib John Travolta), tehes talle ettepaneku kirjutada oma laule. Filmis mängivad tuntuimatest muusikutest kaasa veel Steven Tyler (Aerosmith) ja Andre 3000 (OutKast). 01.märtsil ilmub sama filmi soundtrack ning Christina esitab siin kaks laulu: "Ain't No Reason", mille kaasautoriteks on Alicia Keys ja Rich Harrison ning "Believer", mille kaasautor on will.i.am bändist Black Eyed Peas. Viimane astub iseseisvalt üles samal soundtrackil looga "Sexy" nende viimaselt albumilt "Elephunk". Kuulsusteks võiks soundtrackil nimetada veel Baby Bash, the Commodores ja Earth Wind & Fire.

16.mail 2005 tuli singel "Don’t Wanna Lose Ya Love ning seekord on kaaslaseks talle Twista.

Juulis 2006 esilinastub film "Pulse" (Weinstein Company), mis on õudukas ja müstiline thriller, lavastajaks Jim Sonzero (War Of the Angels). Pulse on juba kaheksas suurem filmiosa Christina jaoks.

25.aprillil 2006 tuli Christina uus album "So Amazin'". Plaat oli tõsisem ja küpsem kui tema varasemad. Esimene singel “Say I” koos räppariga Young Jeezy alustas r&b raadiotes mängimist 20.veebruaril ning selle video filmiti Los Angeles'es 11 ja 12.veebruaril, direktoriks Ray Kay. Video esmaesitluse õiguse sai BET ja selle esitlus toimus 01.märtsil 2006. Online oli Yahoo Musicus video vaatamiseks üleval 09.märtsist 2006. Euroopas oli Christina uus album müügil Universal alt alates 19.maist 2006.

13.juunil 2006 teatas Island Def Jam, et Christina albumi müügi ebaedukuse tõttu on nad lõpetanud lauljatariga edasised suhted.

22.novembril 2006 ilmus Milian esimene kogumikalbum nimega "Best of Christina Milian", väljaandjaks Universal International.

2007 aastal on Christina asunud uue plaadi kallale ning esimese demona jõudis kuulamiseks lugu "Keep That". Christina albumi esialgseks nimeks on "No Turnning Back" ning järgmise loona esitles ta "One", mille produtsendiks ja kaaslauljaks on Ben Franklin. Jaanuaris 2009 esitles lauljatar esimese ametliku singli "Us Against the World" videot.

04.septembril 2009 abiellus Christina Las Vegases tuntud produtsendiga The-Dream ehk Terius Nash. 26.veebruaril 2010 sündis neile tütar Violet Madison Nash. Juba novembris lahutati abielu.

Lauljanna neljas album "Elope" pidi algselt ilmuma samuti 2009 aastal ent Interscope Records polnud selleks valmis.

20.detsembril 2012 sai lõpuks kuulda Christina Milian häält austraallastest dj-de Stafford Brothers loos "Hello". Samas osaleb isiklikult Cash Money boss Lil Wayne.

Christina Milian ja Lil Wayne avaldasid 23.novembril 2014 ühise singli "Start a Fire“.

1.märtsil 2015 tuli Christina Milian välja singliga “Rebel”, mille b-pooleks on "Turn Up". 24.märtsil 2015 ilmus digisingel “We Ain’t Worried”.

16.septembril tuli avaldamisele lugu “Do It” (featuring Lil Wayne) ning 20.novembril “Like Me“ (featuring Snoop Dogg). Nelja looga EP "4U" ilmus 3.detsembril 2015.

Faktid

Nimi: Christina Milian
Sünniaeg ja koht: 26. september 1981, New Jersey - USA
Elukoht: Waldorf, Maryland, USA
Tähtkuju: Kaalud
Juuste värv: päriselt mustad, enamasti värvitud
Silmad: pruunid
Pikkus: 158 cm
Vanemad: Carmen ja Don
Õed: Danielle ja Elizabeth
Koduloomad: 2 koera ja hampster
Auto: Hummer H2
Kardab: kõrgust

Lemmikud
lauljad: Janet Jackson ja Usher
näitlejad: Brad Pitt ja Halle Berry
filmid: Pretty Woman ja Selena
raamat: The Lion, the Witch, and the Wardrobe
värv: roosa
huulevärv: watermelon
riided: teksad
riidefirma: Gucci
lill: roos
loom: ahv
maiustus: kitkat
söök: sushi, jamaika road

Tähtsamad filmid:
Pulse - 2006
Be Cool - 2005
Man Of the House - 2005
Torque - 2004
Love Don’t Cost a Thing - 2003
The Wood - 1999
American Pie - 1999
Durango Kids - 1999

Muud huvitavat