Ott Lepland

Ott Lepland osaleb 17.märtsil alanud Kanal 2 muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.10.2012 - 22:18
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 17.03.2024 - 20:11
Eesti artist, Sooloartist, Rock

Ott Lepland on eesti laulja, telesaate “Eesti otsib superstaari“ kolmanda hooaja võitja 2009.aastast.

Toona tutvutas ta ennast : “Laulmisega olen tegelenud juba lapsest saati. Väikese poisina ilmus mul ka neli lastelaulude kassetti ja osalesin saates “7 vaprat”. Praegu õpin G. Otsa nim. Muusikakooli kolmandal kursusel popjazzlaulu ning üle aasta olen käinud WAF laulukoolis. Lisaks laulmisele olen kümme aastat õppinud ka klaverit.”

Lepland võitis 100 000 krooni ning plaadilepingu Crunch Industry´ga ning juba paar nädalat hiljem avaldati esimene singel “Otsides ma pean su jälle leidma“, mida laulja esitas Raadio 2 galal “Aastahitt 2009“ ja saates “Laulud tähtedega“. Teiseks raadiosingliks oli “Süte peal sulanud jää“ ning aprillis 2010 tuli kolmas singel “Läbi öise Tallinna“.

Ott Leplandi esimese albumi “Ott Lepland“ esitlus toimus 13.aprillil 2010 Rae Kultuurikeskuses. Debüütalbumil oli 12 eestikeelset lugu, millest mitme loo autoriks laulja ise. Muusikut toetasid oma loominguga Aapo Ilves, Hendrik Sal-Saller, Tanel Padar, Laur Joamets ning Kaspar Kalluste. Lisaks uutele lauludele leidsid muusikahuvilised albumilt ka raadiojaamade edetabeleid vallutanud “Otsides ma pean su jälle leidma“ ning “Süte peal sulanud jää“. Plaadilt jõudis raadioeetrisse juunis 2010 veel Tanel Padari kirjutatud “Üheskoos on olla hea“.

2010. aastal osales Ott “Keskkoolimuusikali“ peaosas Troy Boltonina. Varem oli Ott Lepland kaasa teinud Vanalinnastuudio lavastustes “Kommipoodi ära eksind ...“, “12 tooli“ ja “Tuhat klouni“ ning Kaari Sillamaa Noorte Muusikateatri ja Otsakooli ühislavastuses “Saladin ja Lõvisüda“.

22.oktoobril 2010 esitles Ott Lepland klubis Rock Cafe oma teise albumi esimest singlit “Kohtume jälle“.

2010 aasta detsembris tuli müügile fänniraamat “Lubage mul olla. Ott Lepland.”, alapealkirjaga “8 kuud superstaarina”. Raamat on avameelne vaade Ott Leplandi ühe eluperioodi telgitagustesse. Autor Kirke Ert on kogunud raamatusse lisaks Oti kogemustele ka tema sõprade ja kaaslaste jutustused.Osa raamatu tuludest annetas Ott muusikaõpinguteks kolmele WAF kooli tüdrukule - Kai Anni, Kersti Kukk, Helena Timberg.

4.novembril 2011 oli Rock Cafes Ott Leplandi teise albumi “Laulan ma sind“ esitluskontsert. Kontserdil oli kaastegev Lenna Kuurmaa, kellega koos valmis väga hea vaastuvõtu leidnud lugu “Sinuni“. Enne albumit olid raadotesse jõudnud veel singlid “Öö“ ja Oti enda kirjutatud “Tunnen elus end“. Ott Leplandi teisel albumil “Laulan ma sind“ oli üksteist lugu, millest viie meloodia autor laulja ise. Ülejäänud palad olid bändiliikmete Kaspar Kalluste ja Tarvi Kulli ning muusikutest sõprade Laur Joametsa, Taavi Paometsa ning Janno Reimi looming. Sõnade autoriteks lisaks Otile Aapo Ilves ja Maian Kärmas. Plaadi produtseeris Danel Pandre.

Leplandi enda sõnul tuli album eelmisest oluliselt raadiosõbralikum. “Minu arvates sobivad kõik sellel leiduvad lood raadiotes mängimiseks. Kuulajad saavad nüüd ka minust kui laulukirjutajast rohkem teada ja hinnanguid anda, kui esimesel plaadil oli minu loomingut kaks lugu, siis nüüd lausa viis,“ rääkis ta.

Telekanal TV3 saates “Laulupealinn“ esindas Ott Kärdlat ning võitis saate 20.novembril 2011. Ott Leplandi lugu “Tunnen elus end“ võitis lisaks Raadio Elmari parima loo auhinnale ka Uuno Raadio Eesti Top100 edetabelis kõrgeima koha ning Raadio 2 Aastahiti gaalal pärjati ta elutööpreemiaga. 17.veebruaril 2012 linastus Eesti kinodes kriminaalkomöödia “Vasaku jala reede“, kus ühte peaosalistest Leemetit mängis Lepland.

13.jaanuaril 2012 esitles Ott Rock Cafes toimunud kontserdil singlit “Kuula“, mis edasi võitis 3.märtsil konkursi “Eesti Laul“. 26.mail 2012 sai Ott Lepland Eurovisiooni lauluvõistlusel Bakuus lauluga “Kuula“ kuuenda koha. Lugu oli pärit Oti teiselt plaadilt “Laulan ma sind“, millelt mais 2012 tuli veel kuueski raadiohitt “Imede öö“.

2012 aasta jooksul esines Ott oma saatebändiga Rootsis, Soomes, Belgias, Saksamaal, Luksemburgis, Portugalis, Venemaal ja Inglismaal.

26.oktoobril 2012 esines Ott koos bändiga ETV Terevisioonis ning esitles uut lugu "Kodu", mis on esimene singel Oti peatselt ilmuvalt albumilt. "Esimene singel annab tegelikult päris hästi edasi, milline on mu uue plaadi üldine toon," räägib Lepland, kes kirjutanud esmakordselt oma plaadil kõik lood ise. "On tõsi, et uus plaat on tuntavalt mõtlikum ja sügavam, kui seda on olnud eelmised ja ma ise olen tulemusega väga rahul!"

14.novembril 2012 toimus Vene Kultuurikeskuses kontserdi “ETV Live“ avalikul salvestusel Ott Leplandi järgmise albumi lugude esmaesitlus. "Plaadil onl puudutatud teemad, mida pole Eesti muusikas juba ammu lauludesse pandud - kodu ja ema, kodumaa ja lapsepõlv. Seega väga mõtlik, isklik ja hingega album ja olen tõeliselt rahul ja õnnelik, et see sellises vormis ka kuulajateni jõuab, ja just jõuludeks, mis samuti väga rahulik ja perekeskne aeg", rääkis Ott.

Kauamängiv "Öö Mu Kannul Käib" ilmus müügile 14.detsembril 2012. Plaadil kõlab 12 lugu, millest 9 autoriks laulja ise. Lisaks on albumil lugusid Oti ema Külli Leplandi, ja Oti saatebändi trummari Kaspar Kalluste sulest. Lisaks Ott Leplandi enda tekstidele on plaadil kuulda ka Leelo Tungla, Aapo Ilvese ja Arvi Siia luuleridu.

Plaadil olev laul "Üks eriti kurb lugu" on sündinud koostöös folkmuusikat esitava keelpillikvarteti Gjangstaga, kellega koos kõlab vana Hiiumaa rahvalaul ning lugu "Hüüa mind" koostöös helilooja Sven Grünbergiga. Detsembris kõlas raadiotes teinegi singel "Maagiline maa".

20.detsembril toimus akustiline kontsert täiskoosseisus bändiga Tallinnas Viktoria keskuses Ülemiste City's ning aastavahetusel osaleti meeleolukal merereisil parvlaeval Baltic Queen, kus Oti sisustada oli 2013 aasta tervituskontsert.

Ott Leplandi lugu "Kuula" võitis lisaks Raadio Elmari "Aastalaulu" tiitlile ka Uuno Raadio Eesti Top100 edetabelis kõrgeima koha. 4.jaanuaril toimunud Raadio2 edetabeli "Aastahitt" valimise galal klubis 777 sai "Kuula" kolmanda koha.

Ott võitis 14.veebruaril Eesti Muusikaauhinnad 2013 aasta meesartisti ja aasta popalbumi preemiad.

21.märtsil 2013 võitis Ott Kuldne Plaat 2013 aasta esitaja ja aasta raadiohitt auhinnad.

Märtsis 2013 toimus üle Eesti Ott Lepland, Tanel Padar ja Jalmar Vabarna ehk Vallatud Vestid kontserttuur "Lugusid naistest", kus tuli esitamisele ka ühislugu "Jõesäng".

31.mail 2013 tuli singel "Planeet oma teel", mille viisi autoriks on Lepland ise ning sõnad on loole kirjutanud Aapo Ilves. "Planeet oma teel" on kolmas singel Ott Leplandi 2012. aasta detsembris ilmunud plaadilt "Öö mu kannul käib".

Juunis 2013 suundus kooslus Vallatud Vestid kontserttuurile. Samuti ilmus 15st loost koosnev album "Lugusid naistest ja meestest".

Ott Lepland andis 3.juulil 2013 Õllesummeril oma senise karjääri suurima live-esinemise „Kolm maailma”. Suure pöördlavaga lahendatud eri maailmade vaheldumine andis võimaluse muuta kolm korda täielikult kontserdi meeleolu ja stiili. Esmaettekandele tuli Oti lugu "Hüüa mind".

2.augustil 2013 leidis aset Leigo Järvemuusika festivalil Sven Grünbergi filmumuusika kontsert. Laulsid Ott Lepland ja Sandra Nurmsalu.

2013 aasta oktoobris andis Ott kuus kontserti Ameerika eestlastele New Yorgis, Torontos, Chicagos ja Los Angeleses. Teda saatis kitarrist Kristjan Kaasik.

Vallatud Vestid avaldasid 5.detsembril uue loo "Minu soov", mille autoriks Ott Lepland ning 10.detsembril singli “Lumisel teel”, mille kirjutanud Tanel Padar. Lood on olemas ka 12.detsembril 2013 ilmunud plaadil “Kelmid ja Pühakud”. Plaadiga anti kolm kontserti.

6.jaanuaril 2014 esitles Ott Lepland ETV saates "Hitisadu 2014" oma uhiuut pala "Pool tundi veel".

Ott esines koos Tõnis Mäe ja PPA Orkestri BIG BANDiga kontserttuuril "Pool tundi veel". 6.märtsil 2014 oli kontserti Pärnu Kontserdimajas ning 7.märtsil Tartus Vanemuises.

23.märtsil 2014 andsid Birgit Õigemeel ja Ott Lepland välja ühise singelballaadi "Pea meeles head". "Hea meel on selle üle, et saame sedasama lugu esitada juba maikuu alguses minu ja Oti ühistel emadepäevakontsertidel Eesti suuremates kontserdimajades," ütles lauljatar Birgit.

5.mail esitlesid Ott ja Birgit Oti kirjutatud uut lugu "Jäädagi nii" ETV Terevisioonis. "Käisin maikuus sõpradega reisil, mille käigus külastasime erinevaid riike, nagu Rumeenia, Türgi, Moldova Bulgaaria, Gruusia, Ukraina ning veel ka Venemaa. Reisi käigus nähtu ja kogetu inspireeris mind kirjutama seda lugu, mis räägib asjadest elus, mis võikski jääda täpselt nii, nagu nad kõige parematel hetkedel on," rääkis Ott oma videost.

Lisaks filmiti uuele singlile reisil ka video, millest võib näha, milline reisiseltskonna igapäev välja nägi. Video kohta ütleb Ott, et tegemist on väga toreda kollaaži ning mälestusega toimunud reisist, mis jääb alatiseks seda reisi meenutama. Lisaks on tegemist erakordselt tabava materjaliga, saatmaks reisil sündinud videot.

Video autoriks on Marek Lindmaa, kelle jaoks on tegemist esimese muusikavideoga. Youtube'is tuli video üles 29.mail.

16.juunil 2014 tulid Vallatud Vestid välja kolmanda singliga "Värvid", millele sõnad kirjutas Jaan Pehk.

29.augustil 2014 esines Tornide väljakul Tallinna lillefestivali lõputseremoonial Ott Lepland bändiga. Solisti kavas oli viimast korda suvine ning hoogne programm.

15.jaanuaril 2015 esitles Ott singlit "Ajaga Võidu" Eesti Muusikaauhinnad 2015 auhinnatseremoonial. "Tegemist on tempoka ja kaasahaarava looga, mis vahelduseks peaks mõjuma värskendavalt,” teatas Ott.

4.mail esitles Ott ETV Ringvaates järgmist singlit “Iga päev” albumilt “Siinpoolne”. "Minu uus album on suvine ja kerge olekuga popmuusika album," räägib Ott Lepland. "Plaadilt võib leida lugusid nii tantsulisema ja rõõmsameelsema tooniga kui ka mõtlikumaid ning ballaadilikumaid palasid. Kindlasti on uus plaat teistsuguse ilmega, kui varasemad, ning võtab kenasti kokku minu ja mu bändi tänase olemuse laulukirjutajatena."

Ott Leplandi 4. stuudioalbum "Siinpoolne" ilmus 21. mail ning samal õhtul tutvustas Ott seda ka Butterfly Lounge'is. Juuni alguses esitlesid Tanel Padar & The Sun ning Ott Lepland bändiga oma uusi albumeid kolme ühiskontsertiga.

Eesti Otsib Superstaari saates teise koha võitnud Gertu Pabbo avalikustas 11.augustil 2015 oma debüütsingli "Ei Ma Ootama Jää", mille autoriks on Ott Lepland. 16.oktoobril estiles Ott aga oma uut singlit “Hingesugulane”.

1-6.detsembrini toimus Ott Leplandi ja Gertu Pabbo ühine jõulutuur "Hingesugulane" kirikutes üle Eesti. Artiste saatis keelpilliorkester Riivo Jõgi juhatusel. 27.detsembri õhtul esines Ott looga "Võitmatu" Nordea Kontserdimajas Spordi Aastatähtede Galal.

24.mail 2016 tuli Ott Lepland välja uue singliga "Sinine safiir", mis on laulja enda sõnul reibas pala. Muusika autorid on Ott Lepland, Kaspar Kalluste, Kristjan Kaasik, Viljar Norman, Tarvi Kull, Marvi Vallaste, sõnad kirjutas Taavi Paomets. "Inspiratsiooniks loo sünni juures on suvi, suvised seiklused ning hetked, mida nautida koos oma sõpradega. Positiivne atmosfäär, milles "Sinine safiir" bändi ühisloominguna sündis, kajab läbi terve loo ning see kõik on värvinud pala mõnusalt mitmekesiseks," kirjeldas Lepland.

17.juunil ilmus Tanel Padari, Karl-Erik Taukari ja Ott Leplandi ühine uus singel "Rännata võib". Lugu valmis spetsiaalselt juuli alguses Kalevi staadionil toimuva võimlemispeo jaoks, kus mehed kolmekesi lavale astusid. Ott Lepland esines 8.juulil 2016 muusikafestivalil Õllesummer TV3 laval.

Ott tuli 5.oktoobril välja singliga "Ärtukuningas", mille muusikavideo lavastajaks on Nikki West.

Ott Lepland andis oktoobris koos bändiga kaks imeilusat kontserti, mis salvestati ning neist pandi kokku 13-looline akustiline kontsert-album “Maailm mu ees”. Album ilmus 17.11 ja päädis esitluskontserditega 17.11 Tallinnas, Clazzis ja 18.11 Tartus, Athena Keskuses.

8.-21.12 toimusid Ott Leplandi ja Noorkuu jõulukontserdid. Lisaks traditsioonilistele jõululauludele kuulis kontsertidel mõlema esineja tuntumaid palasid.

26.jaanuaril tuli Ott välja singliga “Maailm mu ees”, mille autoriteks on Ott Lepland ise koos oma bändiga, loole on südamlikud sõnad lisanud Silja Vipre. “Lugu räägib uutest algustest ja vana teekonna mahajätmisest,” räägib Ott. “Minu jaoks on see entusiasmi täis lugu, ma usun, et just see tunne peakski inimeses esile tõusma selliste elusündmuste arenedes. Muutused on mõnikord küll rasked ja valusad, aga pikemas perspektiivis tihti vajalikud ja ainuõiged.”

19.mail toimus Nordea kontserdimajas pidulik kontsertetendus, kus Ott Lepland koos Estonian Dream Big Bandi ja imehäälse Kadri Voorandiga tõi publikuni legendaarse Frank Sinatra tuntumad laulud läbi aegade.

1.juunil ilmus Ott Leplandilt uus singel "Siin me kokku saime". “”Siin me kokku saime” on helge ja mõnusa suvise meelsusega lugu, mis räägib põnevatest ja ootamatutest kohtumistest eriliste inimestega,” räägib Ott singlist. “Lugu sai valmis koostöös Kadri Koppeli ja produtsent Toomas Leisiga ning vormistada aitasid seda ka kitarrist Eric Kammiste ja suurepärased lauljad Elis Loik, Kristiina Renser ja Karl-Erik Tamme.” Singel ilmus koos kauni lüürikavideoga, mille visuaalid filmis Saaremaal üles Priidu Saart ning video pani kokku Jako Jõgi.

4.-23.detsembrini tuuritasid Ott Lepland ja Ines mööda Eestimaad väljamüüdud 11 kontserdiga.

7.veebruaril 2018 ilmus laulja uus singel “Aeg”, mis valmis koostöös muusikaprodutsent Bert Prikenfeldiga.

26.aprillil 2018 tuli välja Liis Lemsalu ja Ott Lepland ühine singel “Süda taob”, mis pärit Liisi 27.novembril 2017 välja tulnud albumilt “+1”. Laulu autoriteks on Ott Lepland, Cassandra Ströberg ja Bert Prikenfeld, sõnad on kirjutanud Aapo Ilves.

13.mail esitas Ott endakirjutatud lastelaulu "Unehaldjas" emadepäeva pidulikul aktus-kontserdil Tallinnas, Vabaduse väljakul.

Rein Rannap salvestas koos noorema põlvkonna muusikutega, eesotsas Ott Leplandiga albumi, mis kannab pealkirja "Tagasirändur". 7.novembril ilmunud 11-loolisele plaadile on koondatud maestro Rannapi varasem looming, mis on saanud väga mitmetahulise, täiesti uue kõla. Süntesaatorivõlur Raun Juurikas ja produtsent Peeter Salmela lisasid lugudele terve helinüansside kaskaadi, mis balansseerib 1970ndate roki, tänapäevase popmuusika, lüürilisuse ning huumoriga vürtsitatud teatraalsuse vahel. . "Olen alati nautinud tema palade harmoonilist nüansirohkust, ent samas väga jõuliselt teksti esile toovat ja isikupärast käekirja," lausus Lepland. "Mul on siiras heameel, et ma sain seda albumit teha justnimelt koos nende muusikutega, sisemise põlemise ja kirega," sõnas Ott Lepland.

Albumi lugusid oli võimalik elavas esituses nautida 10.novembril Tartus, Vanemuise kontserdimajas ja 13.novembril Tallinnas, Kultuurikatla katelde saalis.

Olav Osolin kirjutas uue loo, millel pealkirjaks “Võidulaul” ja esitajaks Ott Lepland. Muusikapala esmaettekanne toimus 16.detsembril ETV saates “Hommik Anuga” koos Tallinna Poistekooriga.

Maarja-Liis Ilusa, Ott Leplandi ja Noorkuu ühised jõulukontserdid toimusid 18.-26. detsembril Tartus, Laitses, Tallinnas ja Pärnus. 24.jaanuaril toimus Saku Suurhallis Eesti Muusikaauhinnad 2019 gala, kus astus üles ka Ott Lepland.

15.mail tuli välja Ott Leplandi videosingel "Uued ootused", mille video filmiti Lahemaal Hara allveelaevasadamas. “Kuna lugu sündis bändiga jämmimise käigus, siis on autoreid päris mitu – kitarrist Jörgen Pakkas, bassist Viljar Norman, klahvpillimängija Raun Juurikas, trummar Kristjan Mängel ja mina ise. Sõnade autor olen mina,” kirjutas Ott loo autorite kohta. Uut lugu oli võimalik elavas ettekandes kuulata 17.mail Oti sünnipäeval Alexela Kontserdimajas.

Ott Lepland andis 23.oktoobril välja videosingli “Kõik mis hea”. “Tegu on kiirema ja hoogsama looga, mille on produtseerinud Londonis resideeruv muusikaprodutsent Mo Hausler,” kommenteeris Ott. “Laulu viis ja sõnad on kirjutatud minu enda poolt. Laulule sai tehtud ka muusikavideo, mis on filmitud Londonis.”

13.-29.detsembrini 2019 esinesid Birgit Sarrap, Ott Lepland, Silvia Ilves (tšello) ja Rein Rannap (klaver) 11 kontserdiga "Laul katab maad" üle Eesti.

12.mail ilmus Ott Lepland uus lugu “Lootuses”, mis viib kuulaja teekonnale, kus on nii emotsionaalset sügavust, kui ka lootustandvat helgust. Loo produtsent ja kaasautor Karl-Ander Reismann. Laulu emotsioone võimendab valguse ja varjudega video, mis on filmitud Endla talu küünis. „Videos panin rõhku ilusale visuaalsele pildile. Kuna lugu ise on nii võimas, siis tahtsin, et video tooks oma lihtsuses selle loo iseloomu välja.“ räägib muusikavideo autor Kateriine Krigul.

8. - 19.juulil andis Ott Lepland autorikavaga „Taevas puutub maad“ üheksa heategevuslikku kirikukontserti üle terve Eesti. Varasemast loomingust mõtlikuma ja kammerlikuma kavaga soovis Ott soojendada kuulajate südameid ning pakkuda erilist muusikalist hingekosutust. Viimasel kontserdil Tõstamaa Maarja kirkus kõlas esmaettekandena Kristjan Järvi lugu "Kirbu epifaania" Leelo Tungla sõnadele.

Ott Lepland ja Púr Múdd andsid 4.detsembril 2020 välja ühise singli "Vaikida Võib". Muusikavideo tegi Alex Tervinsky .

17.mail ilmus uus singel "Maailm me käes" ning muusikavideo, mis koosneb fännide saadetud reisiklippidest. Lugu sündis koostöös noore produtsendi ja helilooja Frants Tikerpuuga ning video autoriks oli Kateriine Krigul.

27.augustil esietendus Rakvere Teatri suures saalis muusikaline armastuslugu "Tavaline ime", mille peaosi mängivad Saara Pius ja Ott Lepland.

5.oktoobril ilmus Ott Lepland uus singel “Mina veel Sind ei tea”. Kergelt funkylik lugu räägib inimese rändamisest eluteel, oodates ja otsides enda kõrvale kedagi, kellega seda teekonda jagada. Vahur Valgmaa loodud muusikavideos näeb üht šikki härrasmeest elukogenud pilgul oma muusikasse valatud šarmi edasi andmas.

Ott Lepland osales Ivo Linna 26.novembril ilmunud duettide albumil loos “Legend”.

Ott Lepland andis 1.detsembril välja uue loo "Jõulud rõõmsaks", mis on tema ja Karl-Ander Reismanni kolmas ühine lugu. Loole filmitud muusikavideo valmis koostöös Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli noorte kineastide Pilleriin Raudami ja Taaniel Raukasega.

Eesti Laul 2022 kolmandat veerandfinaali otsesaadet juhtisid Ott Lepland ja Laura Põldvere ning see oli eetris 4.detsembril.

19.-28.detsembrini andsid The Swingers, Birgit ja Ott Lepland 5 jõulukontserti ''Sa hoia mind soojas'. Kõlasid paljud armastatud jõululood ja parimad palad The Swingersi, Birgiti ja Oti repertuaarist.

11.12 võistles Eesti Laul 2022 neljandas veerandfinaalis Ott Lepland lauluga "Aovalguse", mille autorid on Ott Lepland, Maian Anna Kärmas, Karl-Ander Reismann. Lugu võistles edasi 3.veebruaril poolfinaalis.

12.veebruaril 2022 võistles Ott Lepland "Aovalguses" Saku Suurhallis Eesti Laul 2022 Finaalsaates.

Ott Lepland avaldas 15.juunil suviselt rõõmsa loo "Hommikud". "Olen pikemat aega soovinud avaldada heatujulist hoogsat pala ning lugu "Hommikud" on selleks oma uues värskes kuues ideaalne valik," on loo autor Ott Lepland veendunud. Laulu sõnade autor on Jarek Kasar. Laulule andis oma panuse ka produtsent Vallo Kikas. "Nüüd sai laul Vallo kaasaegse produktsiooni ja helikeelega täpselt sellise teostuse, millega suvele vastu minna ja oma kuulajaid rõõmustada," lisas Ott.

2. ja 3. juulil Rakvere staadionil toimunud Meeste Tantsupeol 4 Venda kõlas Ott Leplandi esituses esmaettekandes lugu "Suveöö on kui päev". Viisi autorid on Madis Orav, Peep Pihlak ja Ago Niglas, sõnad kirjutasid Aapo Ilves ja Madis Orav.

21.augustil Kopli kasepargis toimnud KopliFestil astus Ott Lepland üles politseiorkestri saatel.

Tanel Padar, Ott Lepland ja Robert Linna esitasi legendaarse ansambli Rock Hotel’i aegumatuid hitte. "Tähti üheks õhtuks" kontserdid olid 20.jaanuaril Pärnu Kontserdimajas, 27.jaanuaril Vanemuise Kontserdimajas Tartus ja 28.jaanuaril Alexela Kontserdimajas Tallinnas.

15.märtsil 2023 tuli välja uus lugu "Lõpmatuses", mis valmis koostöös Hollandi produtsent Clifford Goilo, tekstimeistrite Sven Lõhmuse, Taavi Paometsa ning Berit Sal-Salleriga. Muusikavideos „eksitas“ maarjamaa laulumehe Hispaania kõrbesse Alex Tervinsky poolt juhitud võttemeeskond, , kus teeb kaasa ka jalgpallur ja saatest „Tantsud tähtedega“ tuntud Ragnar Klavan.

7.septembril 2023 esinesid armastatud lauljad Ott Lepland ja INGA (Inga Tislar) koos souli ja funki bändi ja Narva Linna Sümfooniaorkestriga Narva kolledžis. Ainulaadses koostööprojektis kõlasid muuhulgas Jaak Joala lugude “Kui mind kutsud sa”, “Kuulsuse ahelad” ja “Unustuse jõel” uustöötlused, Ott Leplandi hitt “Kuula” ja INGA uue loo esmaettekanne.

8-10.detsembril etendus Tallinnas Unibet Arenal koguperelavastus "Lotte ja kadunud jõuluvana", kus lööb kaasa ka Ott Lepland.

Ott Lepland avaldas 12.veebruaril 2024 uue singli "Kuuvalgus". Ott kirjeldas: "Sarnaselt sellele, kuidas võib olla kuuvalguse tugevus üsna muutlik olenevalt kuu faasist, päikesevalguse tugevusest ning ka geograafilisest asukohast, siis on ka antud loos väga erinevaid kõla ning mõttevarjundeid, mis varieeruvad mõtlikust alatoonist jõulise rockini". Kaasautor Eric Kammiste lausub loo iseloomustamiseks järgmist: "Uus singel "Kuuvalgus“ sobib avaldamiseks just antud ajahetkel, kui väljas on pimedam aeg ja kuuvalgust rohkem, kui teistel aastaaegadel. Samas on aga laulu sisu ja sõnum siiski oma olemuselt helge ja kaasahaarav“.

15.märtsil 2024 tähistas Ivo Linna kontserdiga Unibet Arenal oma 75. sünnipäeva. Laval olid lisaks Supernova, Robert Linna, Ott Lepland, Maarja-Liis Ilus, Rolf Roosalu, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

Ott Lepland osaleb 17.märtsil alanud Kanal 2 muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”.

Faktid

Ott Lepland Bänd:
Ott Lepland: vokaal
Jörgen Pakkas: kitarr
Viljar Norman: bass
Ramuel Tafenau: trummid
Raun Juurikas: klahvpillid

Muud huvitavat

Seotud videod

Ott Lepland - Kuuvalgus
Ott Lepland - Kuuvalgus

Artist: Ott Lepland

Lugu: Kuuvalgus

Aasta: 2024

Ott Lepland - Lõpmatuses
Ott Lepland - Lõpmatuses

Artist: Ott Lepland

Lugu: Lõpmatuses

Aasta: 2023

Ott Lepland - Hommikud
Ott Lepland - Hommikud

Artist: Ott Lepland

Lugu: Hommikud

Aasta: 2022

Ott Lepland - Maailm me käes
Ott Lepland - Maailm me käes

Artist: Ott Lepland

Lugu: Maailm me käes

Aasta: 2021

Ott Lepland - Mina veel Sind ei tea
Ott Lepland - Mina veel Sind ei tea

Artist: Ott Lepland

Lugu: Mina veel Sind ei tea

Aasta: 2021

Ott Lepland - Jõulud rõõmsaks
Ott Lepland - Jõulud rõõmsaks

Artist: Ott Lepland

Lugu: Jõulud rõõmsaks

Aasta: 2021

Ott Lepland - Aovalguses
Ott Lepland - Aovalguses

Artist: Ott Lepland

Lugu: Aovalguses

Aasta: 2021

Ott Lepland - Lootuses
Ott Lepland - Lootuses

Artist: Ott Lepland

Lugu: Lootuses

Aasta: 2020

Ott Lepland x Púr Múdd - Vaikida võib
Ott Lepland x Púr Múdd - Vaikida võib

Artist: Ott Lepland x Púr Múdd

Lugu: Vaikida võib

Aasta: 2020

Režissöör: Alex Tervinsky

Ott Lepland - Uued ootused
Ott Lepland - Uued ootused

Artist: Ott Lepland

Lugu: Uued ootused

Aasta: 2019

Režissöör: Laur-Leho Kaljumets

Ott Lepland - Kõik mis hea
Ott Lepland - Kõik mis hea

Artist: Ott Lepland

Lugu: Kõik mis hea

Aasta: 2019

Ott Lepland - Ärtukuningas
Ott Lepland - Ärtukuningas

Artist: Ott Lepland

Lugu: Ärtukuningas

Aasta: 2016

Režissöör: Nikky West

Ott Lepland - Jäädagi nii
Ott Lepland - Jäädagi nii

Artist: Ott Lepland

Lugu: Jäädagi nii

Aasta: 2014

Režissöör: Marek Lindmaa