One Direction

1.märtsil ilmus Liam Payne uus singel "Teardrops".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.11.2012 - 11:44
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 01.03.2024 - 06:33
Välismaine artist, Ansambel, Pop

One Direction on briti-iiri poistebänd, kuhu kuuluvad Niall Horan, Zain Malik, Liam Payne, Harry Styles ja Louis Tomlinson. One Direction sai alguse 2010 aasta augustis, mil Simon Cowell ühendas briti X-Factori konkursil eraldi võistlevad poisid.

Mõne aastaga on poisid ületanud 32-miljoni müügipiiri ja andnud enam kui 100 kontserti 21s riigis ning purustanud lugematuid ootusi. One Direction on muuhulgas esimene briti bänd, mis on Ühendriikides kahe esimese albumiga otsejoones albumilisti esimesele positsioonile tõusnud.

One Directioni esimene singel "What Makes You Beautiful" ilmus 11.septembril 2011 ning tõusis kohe Briti edetabelis esikohale. Poiste esimene album ”Up All Night” ilmus 2012 aasta alguses (Inglismaal ja Iirimaal küll juba 2011 aasta novembris) ning oli tõeliselt edukas. “Up All Night“ tõusis 17s riigis edetabelite tippu ning One Directionist sai esimene briti bänd Ameerikas, mis sööstis otsejoones USA plaadimüügitabeli Billboard 200 esimesele kohale. Debüütalbumilt leiab kolm hittlugu: ”What Makes You Beautiful”, ”Gotta Be You” ja ”One Thing”.

Paljud muusikasõbrad on 2012 aastat hakanud nimetama One Directioni aastaks, sest poisid on teinud USAs tõelise briti invasiooni. Lisaks on neil ette näidata üks võidetud BRIT Award ehk briti muusikaauhind ning kolm MTV Video Music Awardi ehk MTV video muusikaauhinda.

2012 aasta mais alustasid poisid teise stuudioalbumi salvestamist Rootsis. Plaadi eest vastutavad muusikamaailma hetke kuumimad produtsendid ja laulude kirjutajad rootslased Carl Falk, Rami Yacoub ja Savan Kotecha. 9.novembril 2012 Sony alt ilmunud plaat “Take Me Home“ on ehe, nooruslik ja hea minekuga. Tõeline popiplaat, tõeline poistebändi plaat. Sellel on poppi, pehmet rokkpoppi ning mõned ilusad ja meloodilised ballaadid.

Uue albumi “Take Me Home“ esimene singel “Live While We’re Young“ on ületanud juba kõik ootused! Ameerikas tõusis singel otsejoones number üheks, müües enam kui ükski välisartist kunagi! Teiseks singliks oli novembris ilus “Little Things“.

18.novembril tegi bänd briti edetabelis puhta töö kui #1 kohal olid nii album “Take Me Home“ kui singel “Little Things“!

One Direction sõlmis koostöölepingu firmaga Olivann Beauty, et 2013 aastal turule tuua bändinimeline lõhnavesi.

One Direction maailmaturnee "2013 World Tour" läbib kolme kontinenti ning 19 riigis antakse kokku 116 kontserti.

7.jaanuaril 2013 esilinastus VEVOs viimase albumi kolmanda singli "Kiss You" video, mille lavastajaks Vaughan Arnell.

20.veebruaril 2013 võitis One Direction Brit Awards 2013 ülemaailmse edu auhinna.

Red Nose Day heategevuseks väljastas bänd ansambli Blondi kaveri "One Way Or Another (Teenage Kicks)" singlina. Videot esitleti 16.veebruaril ning singlist sai bändi UK kolmas #1 hitt. Singliga koguti üle kahe miljoni dollari, mis läks Briti heategevusele Comic Relief. Lisaks kogusid nad pea 800 000 dollarit vähiuuringute toetuseks.

22.juulil 2013 avaldati uus singel "Best Song Ever", mis pärineb novembris ilmuvalt albumilt. Samuti esitleti samal päeval loo videot popis VEVOs. Esimese 24 tunniga purustas video senise rekordi ning seda vaadati 10,9 miljonit korda.

20.augustil 2013 esilinastus Londonis One Directioni dokumentaalfilm "1D – This Is Us", mis jälgib bändiliikmete tegemisi laval ja lava taga kahe aasta vältel.

25.augustil 2013 võidutses bändi video “Best Song Ever” MTV aastaauhindade gaalal suvevideote kategoorias.

10.novembril 2013 kuulutati Amsterdamis MTV EMA auhindade jagamisel One Direction Best Pop, Best UK & Irish Act ja Best Northern European Act auhindade võitjaks. Eriauhinna parima välimuse eest pälvis Harry Style.

One Direction kolmas album “Midnight Memories” ilmus 25.novembril 2013. Teiseks singliks oli 28.oktoobril ilmunud “Story of My Life”, mis on üllatavalt meeldiv ballaad. Singli video avaldati 1.novembril VEVOs. Mõlemad singlid tõusid hetkega iTunesi number üheks. Ka lugude YouTube´i vaatajamäärad on laes.

"Midnight Memories" müüs UK-s esimese nädalaga 237 tuhat koopiat ning oli #1 album. USA-s oli müüginumbrid 530 377 ning taas #1.

19.detsembril 2013 tuli UKs müügile dvd "This Is Us", millel dokumentaalid ja kontsertmuuvi. Ühe päevaga osteti seda 170 tuhat koopiat, mis on uskumatu saavutus.

19.veebruaril 2014 võitis ansambel BRIT awards 2014 BRITs Global Success auhinna ning parima video kategoorias looga "Best Song Ever".

Järgmine singel “Midnight Memories” tuli 9.märtsil 2014 ning selle muusikavideo esilinastus 31.jaanuaril VEVOs. Singlit satis ebaedu ning UK edetabelis saavutati vaid 39 koht.

Harry Styles teeb koostööd laulukirjutaja Ryan Tedder'iga, et poistebändist välja murda ja soolokarjääri alustada.

One Direction järgmine singel "You & I" tuli 26.mail 2014. Ben Winston loodud muusikavideo avaldati 18.aprillil VEVOs.

One Direction järgmine täispikk kontsertfilm "Where We Are: The Concert Film" esilinastus Forum Cinemas kinodes üle maailma 11. ja 12.oktoobril. Filmi lavastajaks on Paul Dugdale. Dvd anti välja 28.novembril 2014.

One Direction oli 9.novembril 2014 MTV EMA muusikaauhindade jagamisel üle ootuste võidukas ning tõsteti esile suisa kolmes kategoorias, viies koju parima popmuusikaansambli, parima live-muusika ja suurimate fännide auhinnad.

Bändi uus album kannab nime "FOUR" ja see ilmus 17.novembril 2014. Plaadil kõlab 12 lugu. 12.oktoobril tuli singlina "Steal My Girl". Ben Winston produtseeritud muusikavideot esitleti 24.oktoobril. Teiseks singliks sai “Night Changes“.

Albumi osteti esimese nädalaga üle maailma 2 miljonit eksemplari ning see oli #1 UK-s, USA-s, Canadas, Iirimaal, Austraalias, Uus-Meremaal, Hollandis, Belgias, Kreekas ja Jaapanis.

14.detsembril 2014 rõõmustas bänd oma fänne, kui kandis talendisaates "X Factor" ette loo "Where Do Broken Hearts Go".

25.märtsil 2015 anti ametlikult teada, et bändist on lahkunud Zayn Malik. Aprillis 2015 alustas bänd tööd viienda stuudioalbumiga.

27.juunil esines One Direction esimest korda Soomes Helsingi Olümpiastaadionil suurel laval.

31.juulil 2015 avaldas bänd singli "Drag Me Down", mis tõusis esimese nädalaga UK #1 positsioonile, purustades streamingute pakkujate rekordi 2.03 miljoniga. Kosmiline muusikavideo tuli Vevos välja 20.augustil.

31.oktoobril 2015 andis bänd viimase kontserdi ning tänas pisarates fänne. Edasi suundutakse määramata ajaks puhkusele.

13.novembril 2015 tuli välja One Direction album “Made In the A.M.”, millelt järgmise singlina tuli 16.oktoobril koos muusikavideoga “Perfect“. Esimesel müüginädalal jõudis album UK #1 ja USA #2 positsioonile. Albumi kolmandaks singliks oli viimane lugu "History".

Zayn Malik tuli 29.jaanuaril 2016 lagedale esimese soololooga "Pillowtalk", millele järgnes 25.märtsil album “Mind of Mine”, mis sisaldab 14 lugu. Albumiga tegi artist ajalugu, olles #1 korraga nii USA-s kui Inglismaal.

Teisena alustas bändist soolokarjääri Niall Horan Capitol Records tiiva alt. 30.septembril 2016 avaldas ta singli “This Town”.

Taylor Swift ja Zayn Malik esitasid ühise loo “I Don’t Wanna Live Forever” 09.02.2017 esilinastunud filmis "Fifty Shades Darker". USA-s jõudis digisingel müügile 9.12.2016 ning muusikavideot esitleti 27.jaanuaril.

10.detsembril 2016 ilmus Ministry of Sound alt Steve Aoki singel “Just Hold On“, kus vokaale esitab Louis Tomlinson. Esmaettekanne toimus The X Factor finaalsaates. Uk edetabelis jõuti esimese nädalaga kohale #2. Ametlik video avaldati 8.märtsil 2017 Ultra Records’ Youtube kanalil.

Niall Horan tuli 4.mail välja teise soolosingliga “Slow Hands”.

Harry Styles esimene soolosingel “Sign of the Times” ilmus 7.aprill 2017 ning produtsendiks oli Jeff Bhasker. Esimese nädalaga tõusis see UK #1 singliks. “Sign of the Times” muusikavideo tuli välja 8.mail. Harry Styles omanimeline album ilmus 11.mail ja sisaldab 10 lugu.

19.mail avaldas soolosingli “Strip That Down” Liam Payne, kaaslaseks Ameerika hip-hop grupi Migos liige Quavo. Emil Nava lavastatud videot esitleti Youtube'is 2.juunil.

6.juulil avaldasid produtsent Zedd ja Liam Payne ühissingli "Get Low".

20.juulil tuli välja Louis Tomlinson järgmine singel "Back to You", kus tema kaaslasteks on Bebe Rexha ja Digital Farm Animals. Louis Tomlinson järgmine singel "Just Like You" tuli välja 12.oktoobril.

Liam Payne järgmine singel ''Bedroom Floor'' ilmus 20.oktoobril ning loo autoriks on Charlie Puth. 10-loolist albumit võib oodata jaanuariks.

15.septembril tuli Niall Horanilt välja singel ''Too Much To Ask''. Muusikavideo avaldati 21.septembril. Album ''Flicker'' ilmus 20.oktoobril ning sisaldas 10 lugu, millele deluxe versioonis lisandus veel kolm.

Louis Tomlinson järgmine singel ''Miss You'' tuli välja 1.detsembril ning muusikavideo 8.detsembril.

5.jaanuaril 2018 ilmus Liam Payne & Rita Ora ühine lugu ''For You'', mis pärines 8.veebruaril ilmunud "Fifty Shades Freed" soundtrackilt.

Niall Horan avaldas 6.märtsil VEVOs loo "On The Loose" muusikavideo.

Liam Payne ja J Balvin tulid 20.aprillil välja singliga "Familiar".

Niall Horan andis 6.juulil välja singli "Finally Free", mis pärit "SMALLFOOT" muuvist.

24.augustil avaldas Liam Payne nelja looga EP "First Time". Nimiloos lööb kaasa French Montana.

5.oktoobril tuli välja ühine singel "Polaroid", kus Liam Payne kaaslasteks on Jonas Blue ja Lennon Stella.

7.detsembril ilmus Niall Horan album "Flicker feat. The RTÉ Concert Orchestra", kus kõlas laulja album koos 45-liikmelise Dublini orkestriga.

Niall Horan osales 25.jaanuaril ilmunud Julia Michaels albumi loos "What A Time".

7.märtsil tuli Louis Tomlinson välja oma surnud emale pühendatud looga "Two Of Us" ning 5.septembril ilmus Louis Tomlinson uus singel "Kill My Mind".

Liam Payne ja A Boogie Wit Da Hoodie ühissingel "Stack It Up" tuli välja 18.septembril. Loo autoriteks on Ed Sheeran ja Steve Mac.

4.oktoobril tuli välja Niall Horan uus singel "Nice To Meet Ya".

11.oktoobril üllatas Harry Styles uue singliga "Lights Up" koos muusikavideoga.

Louis Tomlinson avaldas 24.oktoobril singli "We Made It" koos videoga. 23.novembril tuli välja Louis Tomlinson uus singel "Don't Let It Break Your Heart".

6.detsembril avaldas Niall Horan singli "Put A Little Love On Me".

6.detsembril ilmus Liam Payne 17-looline album "LP1", mille singel "All I Want (For Christmas)" tuli välja 25.oktoobril. Albumiga samal päeval ilmus singel "Live Forever" koostöös pundiga Cheat Codes.

Harry Styles kauaoodatud uus album "Fine Line" ilmus 13.detsembril. Plaadil kõlab 12 lugu. Teine singel "Watermelon Sugar" tuli välja 17.novembril. Järgmine singel oli 6.detsembril ilmunud "Adore You".

Louis Tomlinson uus album "Walls" tuli välja 31.jaanuaril 2020 ning sisaldas 12 lugu. Nimiloo singlit esitles ta 17.jaanuaril.

Niall Horan tuli 7.veebruaril välja singliga "No Judgement", mis pärit 13.märtsil ilmunud albumilt "Heartbreak Weather". Plaadil kõlab 14 laulu, sealhulgas varasemad singlid "Nice to Meet Ya" ning "Put a Little Love On Me".

8.aprillil andsid produtsent Alesso ja Liam Payne välja singli "Midnight".

24.aprillil avaldas Niall Horan singli Black And White" koos muusikavideoga.

Harry Styles andis 26.oktoobril välja "Golden" muusikavideo, milles ta aina jookseb.

30.oktoobril ilmus Liam Payne singel "Naughty List", kaaslaseks kaunitar Dixie D*Amelio. Muusikavideo avaldati 9.detsembril.

1.jaanuaril 2021 andis Harry Styles välja loo "Treat People With Kindness" muusikavideo.

26.märtsil andis Niall Horan välja kogumik-EP "Niall's Mix".

21.mail tuli koos videoga välja Anne-Marie & Niall Horan ühine singel "Our Song".

Liam Payne avaldas 27.augustil uue singli "Sunshine" koos muusikavideoga. Lugu on pärit filmist “Ron’s Gone Wrong”.

2021 aasta heategevuskampaania BBC Children in Need singliks oli 19.novembril ilmunud Fleetwood Mac klassika "Everywhere", mida esitasid Niall Horan ja Anne-Marie.

1.aprillil andis Harry Styles välja singli "As It Was" koos muusikavideoga. Lugu tõusis esimesel nädalal UK #1 singliks.

Harry Styles uus album "Harry's House" ilmus 20.mail 2022 ning siin kuulis 13 lugu. Kaasautoriteks olid Kid Harpoon, Tyler Johnson ning Mitch Rowland. 13.juulil esitles Harry Styles loo "Late Night Talking" muusikavideot.

Singlit "Bigger Than Me" esitles Louis Tomlinson 1.septembril. 14.oktoobril ilmus Louis Tomlinson singel "Out Of My System" ja 9.novembril avaldas ta loo "Silver Tongues".

Harry Styles ja Florence Pugh avaldasid 23.septembril endi uue filmi "Don't Worry Darling" esilinastuse puhul ühise loo "With You All the Time".

27.oktoobril esitles Harry Styles muusikavideot loole "Music For A Sushi Restaurant". 13.novembril Düsseldorfis toimunud MTV EMA galal võitis Harry Styles kategooriates Best Live & Best UK & Ireland Act.

Louis Tomlinson andis 11.novembril välja albumi "Faith In The Future". Plaat jõudis nädalaga lauljale endalegi üllatuseks UK #1ks.

16.detsembril ilmus Niall Horan viie looga EP "Hello Lovers" ning 12.jaanuaril 2023 viie looga kogumiku EP "Hidden Gems".

5.veebruaril 2023 toimunud Grammy tseremoonial esines Harry Styles looga "As It Was". Aasta parima albumi ja parima vokaalalbumi Grammy'd võitis "Harry's House".

11.veebruaril võitis Harry Styles 4 Briti muusikaauhinda - aasta artist, aasta popartist, aasta album (Harry’s House) ja aasta laul (As It Was).

Louis Tomlinson 2022 tuurist valminud dokumentaal "All Of Those Voices" linastus üle maailma kinodes 22.märtsil.

17.veebruaril ilmus Niall Horan singel "Heaven" ja 28.aprillil tuli singel "Meltdown".

3.mail avaldas Harry Styles oma viimaselt albumilt singlina fännide lemmiku “Satellite”. Loo muusikavideo reþissöör oli Aube Perrie.

26.mail avaldas Louis Tomlinson singli "High In California".

Niall Horan kolmas album "The Show" ilmus 9.juunil ning sisaldab 10 lugu.

19.juulil ilmus Harry Styles singel "Daylight" koos Tanu Muino lavastatud muusikavideoga.

Louis Tomlinson esines "Faith in The Future" tuuri raames 5.septembril Tallinnas Unibet Arenal. Tomlinson oli kokku pannud 22 loost koosneva kava peaasjalikult oma soolomaterjalist. Show kestis 90 minutit.

3.novembril tuli välja Niall Horan kolmanda albumi uusversioon "The Show: The Encore", millel 9 lisalugu. Tema kontserttuur algab 21.02.2024 Belfastist.

16.veebruaril 2024 avaldas Niall Horan Spotify live sarjas singli "You Could Start A Cult".

1.märtsil ilmus Liam Payne uus singel "Teardrops".

Faktid

Guinnessi rekordite 2015 aasta raamatus on bänd esindatud lausa kuue rekordiga:
Kõige suurema fännide hulgaga bänd Twitteris - 23 393 106 jälgijat.
Kõige populaarsem tantsumängu laul - mängus Just Dance 4 on just One Directioni "What Makes You Beautiful" tantsu enim tantsitud, kokku 36 817 975 korda.
Bänd, kelle Youtube'i kanalil on enim jälgijaid - kokku 36 817 975.
Esimene Briti bänd, kes on saavutanud debüütalbumiga USA edetabelis esikoha.
Debüütsingliga USAs kõige kõrgemale kohale jõudnud Briti bänd - kolmandale kohale jõuti lauluga "Live While We’re Young".

Liikmed:

Niall James Horan on sündinud 13.septembril 1993. Ta on pärit Mullingarist, Westmeathist, Iirimaalt. Horan on laulda ja kitarri mängida armastanud juba lapseeast. Ühes intervjuus on ta kitarri kohta rääkinud “lemmik kingitus, mis ma kunagi olen jõuludeks saanud”. Ta lemmikartistid on Frank Sinatra, Dean Martin ja Michael Bublé. Talle meeldib veel rock, The Eagles, Bon Jovi, The Script, Ed Sheeran. Pikkus 171 cm

Louis William Tomlinson (sünd. Louis Troy Austin) on sündinud 24.detsembril 1991. Ta on vanim bändis ning pärit Doncasterist, Yorkshirest, Inglismaalt. Muusikas on teda kõige rohkem mõjutanud Robbie Williams. Pikkus 175 cm

Harry Edward Styles on sündinud 1.veebruaril 1994 ning on bändi noorim liige. Ta on pärit Holmes Chapelist, Cheshirest, Inglismaalt. Styles imetleb tihti Coldplay solisti Chris Martinit. Kasvueas mõjutas teda sügavalt The Beatles, kuna ta isa mängis ja kuulas alati nende muusikat. Pikkus 178 cm

Liam James Payne on sündinud 29.augustil 1993. Ta on pärit Wolverhamptonist, West Midlandsist, Inglismaalt. Payne peab Justin Timberlake oma suurimaks mõjuavaldajaks, inspiratsiooni saab ka Take That liikmest Gary Barlow'st. Pikkus 178 cm

Zain Javadd Malik on sündinud 12. jaanuaril 1993. Ta on pärit West Lane Baildonist, Bradfordis, Inglismaalt. On pakistani-briti päritolu, paheks on suitsetamine. Põhilised mõjutajad muusikas on Michael Jackson, Usher ja Ne-Yo. Pikkus 175 cm

Muud huvitavat