INNA

INNA laulab 26.aprillil ilmuval trio Kris Kross Amsterdam singlil "Queen of My Castle".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 31.12.2012 - 00:17
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 19.04.2024 - 18:50
Välismaine artist, Sooloartist, Electronic & Dance

Inna on Rumeenia tantsumuusika popstaar ning tegemist on uue generatsiooni ühe professionaalsema ja huvitavama artistiga, kes näeb ka superhea välja. Lühikese aja jooksul on Inna lood jõudnud kõige mainekamatesse Inglismaa, Prantsusmaa, Saksamaa ja Venemaa Top 10 muusika edetabelitesse.

Elena Alexandra Apostoleanu on sündinud 16.oktoobril 1986 Mangalias, Rumeenias Musta mere rannikul. Tema muusikaarmastus pärineb perekonnast, kes Innat igatpidi toetanud on. Muusikaliselt on teda mõjutanud enim Christina Aguilera ja Beyonce ning loomulikult igasugune tantsumuusika.

2007 aasta lõpus sõlmis Inna koostöölepingu Rumeenia produtsentide trioga Play & Win ning asuti salvestama lugusid. Kuna algne rockstiil ei õnnestunud, asuti suvel 2008 housemusaga proovima. Play & Win tiimis on Marcel Botezan, Radu Bolfea ja Alexandru Barac ning kõik Inna lood on nende produtseering.

Inna debüütsingel "Hot" ilmus 12. novembril 2008. Lühikese ajaga oli singel #1 Rumeenias, Moldaavias, Bulgaarias, Liibanonis, Maltal, Poolas, Türgis, Venemaal, Ungaris ja Kreekas. Edasi tuli edu Hispaanias ja Hollandis. Inna teine singel "Love" ilmus 12.märtsil 2009.

15.aprillil 2009 sõlmis Inna plaadilepingu ameeriklaste firmaga Ultra Records ning album “Hot“ tuli USAs müügile 7.augustil 2010. Varem oli see ilmunud Ida-Euroopas, küll ilma viimase singlita "10 minutes". Viie singli hulka mahtusid lõpuks veel "Déją Vu" ja "Amazing".

2009 ja 2010 aastal kuulutati Inna MTV muusikaauhindade jagamistel Rumeenia parimaks artistiks, lisaks on ta võitnud nimekaid auhindu NRJ, RRA Awards ja Viva Comet. Oma kuuenda singliga "Sun Is Up" võitis ta Euroopa parima tantsuloo auhinna Eurodanceweb Award 2010. Inna esikalbumist anti välja kordusplaat koos dvd-ga, millel muusikavideod. Plaadil kõlasid lisaks lood "I Need You For Christmas" ja "Sun is Up". Neist viimase muusikavideo võeti üles 24.augustil 2010 Hispaanias Marbellas Alex Herron poolt.

Veebruaris 2011 suundus Inna oma esimesele kontserttuurile, mis algas Prantsusmaalt. Turnee “Inna en Concert“ oli tema karjääri suurima ettevalmistusega showprogramm, kus kõlasid juba teise albumi lood “Club Rocker“ ja “Un Momento“. Neist viimane valmis koos hispaanlasest dj-ga Juan Magan. Popstaari teine edukas album “I am the Club Rocker“ ilmus 19.septembril 2011. Plaat sai kriitikutelt väga erinevaid hinnanguid ent oli kokkuvõttes vähemedukas kui eelmine.

Teine tuur "I Am the Club Rocker Tour" sai alguse jaanuaris 2012 Serbiast ning 7. juunil 2012 esines Inna esmakordselt Eestis Tallinna Lauluväljakul. Esitusele tulid viimaselt plaadilt juba hitiks saanud “Endless“ ning viimane singel "Wow", mille video esilinastus 6.aprillil 2012.

11.aprillil 2012 teatas Inna, et on sõlminud plaadilepingu kompaniiga EMI ja on valmis salvestama oma kolmandat stuudioalbumit. 17.juunil 2012 esitles Inna Play & Win loodud laulu “Tu Si Eu”, mis kõlas esmakordselt suuremale audientsile rumeeniakeelsena. Ingliskeelne promosingel kandis nime “Crazy Sexy Wild“ ja selle muusikavideo avaldati 3.augustil.

19.septermbril 2012 tuli järmine promosingel “INNdiA”, 15.oktoobril “Oare” ja 29.oktoobril “J’adore”.

Esimene ametlik singel “More Than Friends” INNA uuelt albumilt avaldati 18.jaanuaril 2013 koos videoga, mille autoriks Edward Aninaru ning kaasa lööb taas Daddy Yankee.

22.jaanuaril 2013 tuli allalaaditava singlina “Boom Boom”, mis valmis hispaanlasest dj-ga Brian Cross. Lugu kõlab mõlema artisti kevadel ilmuval albumil.

INNA kolmas stuudioalbum "Party Never Ends” ilmus 4.märtsil 2013 ning sisaldab 16 lugu. Järgmine singel oli “Dame tu amor", mille aitas kirjutada Jesús Alberto Navarro Rosas Mexico pop-bändist Reik.

17.mail 2013 avaldas Warner Music International albumi "Party Never Ends” Deluxe versiooni, millel on 8 lisalugu. 25.juunil 2013 esitleti muusikavideot loole “Spre mare”. Järgmiseks singliks oli Afrojack produtseering "Be My Lover", mille video linastus 11.juulil ning veelgi uuema singli “In Your Eyes” video 2.oktoobril 2013.

22.novembril 2013 ilmunud Pitbull albumil osales INNA tantsulises loos “All the Things”.

15.aprillil 2014 tuli INNA singel “Cola Song” koos Columbia reggiemehe J Balviniga, mis pühendatud jalgpalli MMile. Samal päeval avaldati ka muusikavideo.

INNA järgmine singel “Good Time” tuli 15.juulil ning muusikavideo avaldati 28.juulil 2014.

9.detsembril 2014 tuli muusikavideo singlile INNA “Diggy Down” (featuring Marian Hill). Loost valmis 2015 aprillis rahvusvaheline remiks koos puertoriikalasega Yandel, mille video esilinastus 11.mail.

28.aprillil 2015 avaldati loo “Mai stai” video, kus Inna laulab koos Rumeenia tantsutrioga 3 SUD EST.

Rumeenia suurimad tantsumusa staarid INNA ja Alexandra Stan ühendasid jõud ning andsid välja 8.juunil 2015 singli “We Wanna“. Kampa võeti lisaks puertoriikalasest reggaeton Daddy Yankee.

Inna neljas stuudioalbum “INNA“ ilmus digitaalselt 31.juulil ning füüsiliselt 30.oktoobril 2015 Warner Musicult. Plaadil kõlab 19 lugu. Järgmine singel ja muusikavideo, koos rootslasega Eric Turner, “Bop Bop“ ilmus 13.juulil. 12.novembril 2015 tuli Youtube'is loo “Yalla” muusikavideo.

INNA järgmine singel oli “Rendes vous”, mille autorid Thomas Troelsen ja Andreas Schuller. Muusikavideo tuli välja 4.veebruaril 2016.

1.juunil tuli välja nelja Rumeenia tibi ehk G Girls singel "Call The Police". Trupis on Inna, Alexandra Stan, Antonia ning Lori.

7.juunil tuli INNA välja uue singli ja videoga “Heaven”. 23.juunil 2016 esines lauljatar Pühajärve Jaanitule pealaval. Rumeenia tantsudiivad Inna ja Alexandra Stan olid 30.juulil Võsu Rannafestivali peaesinejad.

28.septembril 2016 tuli INNA välja uue singli ja muusikavideoga “Say It With Your Body”.

Oma 30-ndal sünnipäeval, 16.oktoobril, jagas Inna fännidega uut lugu “Cum ar fi?” (inglis.k.: For Example?).

1.veebruaril 2017 tuli välja singli “Gimme Gimme” muusikavideo ning lugu jõudis müügile 3.veebruaril.

21.juunil 2017 andis Inna välja singli "Ruleta" koos reggaemehega Tchatchoua Frank-Erik. Muusikavideo lavastas Barna Nemethi.

Inna laulab produtsentide Sam Feldt x Lush & Simon 14.juulil avaldatud singlil "Fade Away" ning osaleb ka muusikavideos.

Inna uus 12-looline album "Nirvana" tuli välja 11.detsembril. Nimiloo video esilinastus 28.novembril. 13.veebruaril 2018 tuli INNA lagedale singli "Me Gusta" muusikavideoga.

Inna osales produtsendi Dannic 9.märtsil ilmunud singlil "Stay".

Inna esines 18.augustil Pärnus suurfestivalil Weekend Festival Baltic.

6.septembril avaldas INNA muusikavideo looga "No Help". Singel tuli välja 13.septembril. Järgmisena tuli 2.novembril välja loo "Ra" video.

30.novembril ilmus INNA uusim singel "Iguana". Muusikavideot esitleti 3.detsembril.

18.jaanuaril 2019 tuli Inna välja looga "Sin Ti".

8.märtsil ilmus Innalt singel “Tu Manera" koos muusikavideoga. See hispaaniakeelne lugu ning lisaks eelmised "Sin Ti," "Ra" ja “Iguana” olid pärit 31.mail ilmunud albumilt "Yo". Plaadil kõlab 11 lugu.

28.juunil avaldas Inna muusikavideo loole "Si, Mama".

6.juulil esines Inna Club Sunset 24. sünnipäevapeol Pärnus.

INNA, Saweetie ja Jenn Morel osalesid 22.augustil avaldatud Yellow Claw singlil "Baila Conmigo".

3.aprillil 2020 avaldas INNA singli "Not My Baby". Muusikavideo tuli välja 25.aprillil. Järgmine singel "Sober" tuli välja 6.mail.

23.juulil avaldasid INNA ja Minelli singli "Discoteka”.

11.septembril ilmus INNA & FARINA LA NENA FINA ühine singel “Read My Lips”.

9.oktoobril tuli välja Michael Calfan & INNA ühissingel "Call Me Now".

3.novembril ilmus INNA uus singel “Pretty Thoughts”, kus kaasatud Henri Purnell & Nobody Cares.

27.novembril andis INNA eksklusiivselt Youtube's välja kümne looga albumi "Heartbreaker".

26.veebruaril 2021 tuli välja loo "Flashbacks" muusikavideo, mis filmiti Palazzo Versace Dubai's, lavastajaks Bogdan Păun.

23.aprillil tulid GROMEE & INNA välja singliga "Cool Me Down".

INNA uus singel "Oh My God" ilmus 29.aprillil koos muusikavideoga.

7.mail tuli välja Alok, Sofi Tukker & INNA ühine singel "It Don't Matter".

29.juunil tuli välja singel "Summer's Not Ready", esitajateks Flo Rida, INNA ja Timmy Trumpet.

17.detsembril avaldasid INNA ja Sean Paul ühise singli "Up".

7.jaanuaril 2022 ilmus INNA kaheksa looga album "Champage Problems #DQH1" ning 21.jaanuaril tuli välja singel "Lalele".

11.märtsil järgnes teine albumi osa "Champage Problems #DQH2" kaheksa looga.

17.juunil ilmus INNA singel "Magical Love". Inna osales 1.juulil ilmunud Alekx singlil "This Is Love". 26.augustil ilmus INNA singel "Wherever You Go".

7.oktoobril tuli välja INNA, MELON ja Dance Fruits Music singel "Hello Hello".

INNA järgmine singel "Yummy" ilmus 9.detsembril. "Yummy" uuem versioon koos Stefflon Don'iga tuli välja 6.jaanuaril 2023.

10.veebruaril avaldas INNA kuue looga EP "Just Dance #DQH1".

17.märtsil tuli INNA välja singliga "My Crystal Nails".

14.aprillil avaldas INNA viie looga EP "Just Dance #DQH2".

Inna ja Sash! osalesid R3hab singlil "Rock My Body", mis tuli välja 28.aprillil.

Inna laulis vokaale 28.juulil välja tulnud Tujamo & Azteck singlil "Freak".

26.jaanuaril 2024 ilmus INNA uus singel "Cheeky". 1.märtsil tuli välja INNA kuue looga "Everything or Nothing #DQH1" EP.

INNA laulab 26.aprillil ilmuval trio Kris Kross Amsterdam singlil "Queen of My Castle".

Faktid

Nimi: Apostoleanu Elena Alexandra
Sündinud 16.oktoobril 1986 Mangalias, Rumeenias Musta mere rannikul
Elab: Bucharest
Tähtkuju: kaalud
Pikkus: 163cm
Kaal: 43 kg

Inna räägib nelja keelt – rumeenia, inglise, hispaania ja prantsuse
Armastab avameelseid inimesi
Vihkab inimesi, kes hilinevad
Lemmiklaulja: P!nk
Lemmikfilm: Gladiator, sest seal mängib Russell Crowe
Lemmikjook: limonaad
Lemmiktegevus igavuse peletamiseks: mängib koeraga, kelle nimi on Bobo

Muud huvitavat