OLLIE / Almost Natural

26.aprillil toimub Tallinnas Helitehases OLLIE ja Pür Müdd "TÄIESTI SÕGE KONTSERT". Õhtu meeleolu hoiavad üleval Duo 2Orkiz ning peale kontserti saab hommikutundideni tantsida armastatud DJ ja raadiohääle Andi Raig muusika saatel.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 06.12.2013 - 00:01
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.03.2024 - 19:49
Eesti artist, Ansambel, Rock

Oliver Mazurtshak (esinejanimi Ollie, sündinud 26. augustil 1993) on Eesti laulja, kitarrist ja muusikaprodutsent.

Almost Natural

Almost Natural on 2013 aasta algul moodustatud viieliikmeline elektroroki entusiastidest kollektiiv. Lauljaks on saatest "Eesti otsib superstaari 2009" tuttavaks saanud Anis Arumets.

Alguse sai projekt natukene üle aasta tagasi kui Anis Arumets ja Amiran Gorgazjan lõid käed, ning hakkasid elektroonilist muusikamaailma avastama. Hiljem liitus Johan Alexander Petti, endine Malcolm Lincoln bassimängija ja Laika Virgin kitarrist. Edasi otsustati päris bänd teha ja meelitati kidrale kuulsa trummari Jüri Mazurtshaki poeg Oliver, noor ja andekas kitarrist, kes nopib oma soolodega YouTube’i konkurssidel auhindu ja trummidele Karl-Juhan Laanesaar, kes on ka X-Panda trummar.

Märtsiks oli bänd koos ning juba 1.aprillil asuti Tartus Clockwork Studios salvestama esimest singlit "Survive".

8.juunil 2013 esineti Tartus Rock'n'Roll klubis, kus kõlasid lood “Hero“, "Enemy" ja "Survive" ning 6.septembril Von Krahli Grande Finalel.

22.septembril 2013 avaldati esimese singli "Survive" video, mille animaatoriks Siiri Jüris. Video peategelaseks on esimene nõukogude kosmosekoer Laika. Video lendas esimesel nädalal ETV2 TOP7 muusikasaates tippu.

4.oktoobril 2013 esitas bänd ETV Terevisioonis lood "Survive" ja "Enemy" ning Radio Mania eetris unplugged lugu "Haunt".

31.oktoobril esineti Tartus Feel Good music cafes, kus kõlas teiste seas lugu “Sleep“.

26.novembrist 2013 salvestati paari päevaga MusicWorks stuudios lood lauluvõistlusele “Eesti Laul 2014“ ent poolfinaali ei pääsetud.

27.märtsil 2014 tuli uus singel "Does Anybody Know?". Anis: “Lugu räägib ühest naisest, kes on piltilus, salapärane, lummav ja kõik, kes teda eales on näinud, hakkavad seda naist ihkama. Ükskõik, kui palju vaeva näha, et temast aru saada, jätab iga tema poolt antud vastus üha rohkem küsimusi õhku rippuma. Selline meesteõgija tüüp on".

Almost Natural osales Noortebänd 2014 võistlusel ning 14.novembril klubis Ulme toimunud poolfinaalist edasi ei pääsetud.

Almost Natural esitatav lugu "Electric" võistles 18.veebruaril konkursil Eesti Laul 2017. Autorid: Amiran Gorgazjan, Anis Arumets, Noah McNamara, Willie Weeks. Lugu tehti avalikuks 15.12.2016 ning muusikavideo 2.veebruaril 2017.

OLLIE

3.juulil 2015 esitas Mariliis Jõgeva saates "Reporter" suvist singlit "Salajane saar". Loole tegi remiksi noor popmuusika produtsent ja kitarrist Ollie (kodanikunimega Oliver Mazurtshak).

16.septembril 2015 avaldas Ollie oma debüütsingli "Bonfire". Loos lõi kaasa Eesti üks armastatumaid meeslauljaid Uku Suviste. Singel sündis koostöös andeka produtsendi Amiraniga.

Mariliis Jõgeva laulis oma saatebändi kitarristi Oliver Mazurtshaki, EDM artistinime Ollie alt 15.mail 2016 ilmunud singlil "Like This".

4.augustil 2016 tulid Mariliis Jõgeva & Oliver Mazurtshak välja nädalavahetuse linnaseiklustest kõneleva singliga "Telli Mulle Takso". "Kui kuulata loo sõnu, siis tuleb selle mõte selgelt välja." ütles Mariliis. "Telli Mulle Takso" on kaasahaarav ja energiline lugu, mille ma kirjutasin jalutades ühel reede õhtul vanalinnas ja jälgides enda ümber toimuvat melu," lisas ta.

8.detsembril 2016 avalikustas Uku Suviste loo "Supernatural", mis võistles konkursil Eesti Laul 2017. Autorid: Oliver Mazurtshak, Uku Suviste

26.novembril 2017 ilmus Mariliis Jõgeva 10-looline album “Helerohelised Huuled”. Plaat valmis koostöös Oliver Mazurtshakiga ning 2 lugu on inglise keeles. “Viimased paar aastat olen tegelenud oma uue albumi kirjutamisega. Mul on äärmiselt hea meel, et see nüüd on valmis ja ma saan jälle õhinaga lavale minna! Uue materjali puhuks panin kokku ka uue bändi ning värske meeskonna, kellega koos anda suurepäraseid kontserte,” sõnas põnevil lauljatar Mariliis.

Mariliis Jõgeva oli 15.veebruaril 2020 toimunud Eesti Laul 2020 poolfinalist Mariliis Jõgeva ja Oliver Mazurtšak kirjutatud looga "Unistustes". Lugu avaldati 30.novembril 2019.

8.mail 2020 ilmus Oliver Mazurtšak ehk Ollie enda singel "Paradise", milles tegi kaasa Mariliis Jõgeva. Lugu viis meid mõtteis igatsetud palmide alla.

27.juulil avaldas Mariliis loo “Päikest Täis”, mille muusika ja sõnad kirjutas ta ise. Loo produktsiooni taga oli Mariliis Jõgeva pikaajaline produtsent Oliver Mazurtšak. Sel korral oli tegemist aga eesti keelse pop / electropop looga, millest õhkub suvist kergust, romantikat ja helgust.

16.juulil 2021 avaldas Ollie singli "Let It Burn", tuues kuulajateni suvised energiad ja mõnusa vaibi.

27.oktoobril 2022 naasis Ollie alternatiivrcki stiiliga ning tuli välja videosingel "Fake". Lavastajaks oli Mareli Arusalu. “Otsustasin vahelduseks teha midagi tõelist ja ausat,” kommenteeris OLLIE. “Sõbrad, kuulajad, vihkajad – öelge Oliverile tere. Tõelisele minule. Mul on kõrini asjade tegemisest, mida ma teha ei taha. Olen väsinud teiste heakskiidu saamiseks ilusat nägu tegemast. Sa võid kuulda midagi, mis sind kõnetab, ja mõistad, et sa pole siin maailmas oma probleemidega üksi. Meil kõigil on jamasid, millega tegeleda.”

2.detsembril 2022 esitles Ollie Eesti Laul 2023 konkursil osalevat lugu "Venom", millega võitis 11.veebruaril 2023 finaalis teise koha Alika järel. Muusikavideo autoriks oli Jaagup Tuisk. "Lugu räägib nendest tunnetest, mis sul tekivad, kui mingi inimene "imprindib" ennast sinu verre nii sügavalt, et temast on võimatu lahti saada," selgitas Ollie oma laulu sõnumit.

Ollie ja Bedwetters avaldasid 18.veebruaril 2023 ühise singli "Death Row" ning korraldasid Tallinnas Kultuurikatlas 15.aprillil ühise kontsertõhtu. Singli sõnad kirjutas Bedwettersi solist Joosep Järvesaar koos Jaan Sinkaga. Laulule lõid instrumentaali Claus Pener, Sander Sadam, Sven Vertmann, Kris Evan Säde ja ansambel Bedwetters. "Death Row" ilmus koos muusikavideoga, milles saab teiste hulgas näha ka Lauri Pedajat näitlemas. Video peaprodutsent on Merliin Vellend.

Täispikka kontserti Ollie lugudega muusik veel anda ei saa, sest neid on neli, aga lugude nimekirjas on ka kaverid. "Sellised, mis mulle väga meeldivad. Kunagi õnnestub kindlasti ka see ära parandada, et pooled lood ei ole kaverid, vaid 1-2 lugu on kaverid," ütles Ollie, aga lisas, et sellepärast ta patja ei nuta.

Praeguseks saab Ollie olla täiskohaga muusik. "Ma tunnistan, et ma mõned aastad tagasi korraks sõitsin taksot, aga see oli koroonaaeg ja väga keeruline periood. Seal olid ka omad õppetunnid. Sain aru, kui raske on tegelikult leiba lauale tuua. See, mis mina praegu teen on jõhker privileeg. Mind on õnnistatud sellega, et ma saan seda teha ja olen äärmiselt tänulik selle eest," tõdes Ollie. Ta lisas, et nüüd paistab rambivalgus talle näkku.

Eesti Laul 2024 10. finalisti seas oli Ollie "My Friend", autor Oliver Mazurtšak. Lugu rääbib kaotusest. Esmakordselt kuulis tänavusi võistluslugusid 8.detsembril. Eesti Laulu finaal toimus 17.veebruaril ning Ollie võitis teise koha.

26.aprillil toimub Tallinnas Helitehases OLLIE ja Pür Müdd "TÄIESTI SÕGE KONTSERT". Õhtu meeleolu hoiavad üleval Duo 2Orkiz ning peale kontserti saab hommikutundideni tantsida armastatud DJ ja raadiohääle Andi Raig muusika saatel.

Faktid

Liikmed: (nimi/tegevus bändis/sünnipäev)
Anis Arumets - Laul - 19.07.1991
Amiran Gorgazjan – Klahvpillid - 30.01.1988
Johan Alexander Petti – Bass - 10.10.1989
Oliver Mazurtshak – Kitarr – 26.08.1993
Karl-Juhan Laanesaar – Trummid – 23.01.1991

Muud huvitavat

Seotud videod

OLLIE - My Friend
OLLIE - My Friend

Artist: OLLIE

Lugu: My Friend

Aasta: 2023

OLLIE - Fake
OLLIE - Fake

Artist: OLLIE

Lugu: Fake

Aasta: 2022

OLLIE - Venom
OLLIE - Venom

Artist: OLLIE

Lugu: Venom

Aasta: 2022

Almost Natural - Electric
Almost Natural - Electric

Artist: Almost Natural

Lugu: Electric

Aasta: 2017

Režissöör: Amiran

Almost Natural - Survive
Almost Natural - Survive

Artist: Almost Natural

Lugu: Survive

Aasta: 2013

Režissöör: Siiri Jüris