State of Zoe

State of Zoe lauljatar Anneliis Kits, kes viimasel ajal tegutseb artistinime Zoe Ellying all, on leidnud koostööpartneri Lätist — produtsendiga Stillhead toodab ta sõna otseses mõttes puhast kulda ehk nende 4.detsembril 2015 avaldatud lugu kannab pealkirja “Pounds of Gold”.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.01.2014 - 00:50
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.08.2016 - 22:55
Eesti artist, Ansambel, Jazz

State of Zoe, varasema nimega Under Construction on electronic/jazz/chillwave/synthpop bänd mille asutamine oli õnnelik juhus. 2010. aasta augustis panid produtsent, helilooja ja multiinstrumentalist Sander Mölder ja laulja Anneliis Kits aluse pop-eletronic koosseisule, mis 25. oktoobriks arenes niivõrd kaugele, et anti välja Stereo Spectrum`i EP “Conciliation“.

Peale mõnda avalikku esinemist hakkas duo töötama Sandri veidi rohkem jazzile suunatud muusikaga, mida nad olid ka paaril korral varem koos saksofonist Indrek Varendiga esitanud. Sel ajal veel nime Under Constuction kandnud trio juhatas sisse 21.oktoobril 2010 Sügisjazzi raames esinenud USA bändi Tortured Souli kontserdi. Nädal enne kontserti pidi bänd tegema ootamatuid muudatusi oma koosseisus ning asendama saksofonist Indrek Varendi klahvpillimängija Talis Paidega. Bändiga ühines ka Kristjan Kallas trummidel. Kontsert oli edukas ning kogu kontseptsioon hästi toimiv.

Kuna bändi Under Construction liikmed tundsid omavahel tugevat ideelist ning kontseptuaalset sidet, siis andis see lükke edasise bändi State of Zoe kujunemisele. Pärast esimest edukat esinemist Tortured Souli soojenduskontserdil Rock Cafe`s sai bänd mitmeid esinemisvõimalusi üle Eesti, astudes üles erinevate nimede all. Sai selgeks, et projektipõhine nimi tuleb seljataha jätta ning luua bändile ametlik nimi, nii saigi bändi nimeks State of Zoe. Jaanuaris 2011 avaldati Kristina Õllek fotoseeriast bändipildid, millel Anneliis Kits, Sander Mölder ja Talis Paide. Samal ajal jõudis kuuljateni esimene lugu "Imaginary".

26.märtsil 2011 esineti Rotermanni keskuse aatriumis Tallinn Music Weeki raames Jazz Showcasel. Trummidel liitus bändiga Boris "Borka" Hrebtukov. Esitati ka värsket lugu "The Hereafter". Suvel osaleti pea kõigil suurematel jazzfestivalidel Eestis.

19.detsembril 2011 avaldati esimene lugu "Can't Reach You" debüüt EP-lt "Mind(Part I)". Nelja loo hulgas olid veel “My Fortress“, “Manic“ ja “Two Ways We Fall“. EP tuli ametlikult välja 19.aprillil 2012. Esitluskontsert toimus Tartu klubis Kink Konk, kus astus üles ka bänd Zebra Island.

Anneliis Kits on mitmekülgne lauljatar, kes tegutseb lisaks DJ-na kui artistina ka teistes projektides. Muusikaäris veab ta Kimomo nimelist plaadifirmat. Anneliis kirjutab oma lugusid alati inglise keeles. “See tundub lihtsam ja vähem banaalne!” põhjendab ta.

Sander Mölder on Saaremaal kasvanud mitmekülgne muusik ja helilooja. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompositsiooni eriala bakalaureusekraadiga noormehe eelistatud instrumentideks on klaver ja tšello, mida ta on õppinud 7 aastat. Esimesed katsetused arvutiga muusika loomisest on pärit 2000-ndate aastate algusest. Sander on pealinna muusikamelus kindlustanud endale tugeva positsiooni ja seda mitte ainult hinnatud DJ-na.

8.aprillil 2012 avaldas Sander Mölder eriti superägeda sooloprojekti, digitaalse 5-loolise "Matches EP". Sander astus soolokavaga üles Positivus festivalil 21juulil 2012 Red Bull Music Academy laval

12.juunil salvestati Nukuteatris State of Zoe "Can't Reach You" video, mille autoriteks Joosep Kask & Indrek Kasesalu. 21.juulil 2012 esines State of Zoe Positivus festivalil Palladium/TMW laval. 10.augustil 2012 avaldati muljet ülesastumisega Tartu muusikanädalal.

28.märtsil 2013 avaldas Sander Mölder kaks uut lugu “Make Me Stay“ ja “No More“. Lisaks oma muusika kirjutamisele ja väljastamisele on ta loovjõud ka kollektiivide OYT ja State of Zoe juures. Sandri lugudes laulavad Anneliis Kits ja briti lauljatar Faye Houston. Kuigi Sandrit võib pealinnas esinemas kohata pea igal nädalavahetusel, on üha sagedasemaks saanud kutsed piiri taha. Muusikaakadeemia magistrantuuris tudeeriv noor helilooja valmistub ühtlasi kooli lõpetamiseks vajaliku suurvormi loomiseks.

17.juunil 2013 andis State of Zoe teada, et neist on saanud tõsine live-bänd ning lisandunud on basskitarrist Siim Avango ja trummar Caspar Salo. Siim on tuntud seni bändist August Hunt ning mängib Grete Paia live-bändis. Caspar liitus 2011 aastal bändiga Zebra Island. Mõlemad mängisid 2012 Noortebändi finaalis osalenud pundis Liqui Fuzz.

13.juuli 2013 esineti Lemmeranna Surfilaagris, kus esitati avaldamata muusikat “Mind (Part II)“ EP-lt. 3.augustil astus bänd lavale Intsikurmu muusikafestivalil ja 24.augustil 2013 esineti Telliskivi Kirbufestivalil.

11.septembril 2013 anti teada uuest kitarristist Raul Ojamaa, kellega koos salvestati lugu "Doubt" ning samas jätkus “Mind (Part II)“ EP-lt lindistamine. Raul oli varem pundis Liqui Fuzz. Algse plaani kohaselt oleks pidanud EP tulema detsembris, kuid juhtus nii, et ehitati hoopis täispikka plaati, mis ilmub 2014 aastal. Esimeseks singliks valiti “Solina“.

12. detsembril 2013 ilmus Talis Paide ja Andres Lõo bassimuusikaduo Faun Racket album “Enter Projector”, mida esitleti samal päeval Von Krahli teatrisaalis. Plaadi muusika jõujooned põimuvad melodramaatiliste vokaalide ja hoogsa elektroonilise tantsumuusika ümber.

18.detsembril 2013 pääses bänd stuudiost ning esineti üle pika aja. ERR 1.stuudios nägi esmakordselt ilmavalgust uus kontsertsari "Kimomo Liveroom", mille avasid Wilhelm, State of Zoe ning Raul Sööt Deeper Sound. Ürituse korraldaja oli Anneliis Kits oma Kimono agentuuriga.

Konkursil “Eesti Laul 2014“ osales State of Zoe looga “Solina“, mille autoriteks Anneliis Kits ja Sander Mölder. State of Zoe astus üles 1.poolfinaalis 14.veebruaril 2014. Anneliis Kits plaadifirma Kimono Records avaldas esimese reliisina "Solina" singli koos Firejosé remixiga.

27.märtsil 2014 esines ansambel Tallinn Music Week raames Jaani Seegi paviljonis ja 28.märtsil Von Krahli teatris. 24.mail 2014 esines ansambel Tartus Indiefestil.

Talis Paide ja Andres Lõo ehk Faun Racket esinesid muusikalehe Rada7.ee 15. sünnipäeva puhul 20. septembril kontserdiga Padise kloostri kirikusaalis.

State of Zoe avaldas 19.jaanuaril 2015 kaks singlit "Solina" ja "Transition". Mõlemale on tehtud ka remiks, ühele Firejose ja teisele Stillheadi poolt.

Metsakutsu avaldas 19.veebruaril 2015 oma uue loo “Kristallid”, kus teeb kaasa laulja Anneliis Kits, kes on tuntud grupist State Of Zoe. Loo muusika autor on Kenneth Rüütli.

4.märtsil 2015 tulid Talis Paide ja Andres Lõo ehk Faun Racket välja videoga loole "Melody Lane".

State of Zoe lauljatar Anneliis Kits, kes viimasel ajal tegutseb artistinime Zoe Ellying all, on leidnud koostööpartneri Lätist — produtsendiga Stillhead toodab ta sõna otseses mõttes puhast kulda ehk nende 4.detsembril 2015 avaldatud lugu kannab pealkirja “Pounds of Gold”.

Faktid

State of Zoe on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Anneliis Kits - vokaal & elektroonika – 04.12.1986
Talis Paide - klahvpillid & elektroonika – 26.08.1973
Raul Ojamaa - kitarrid & elektroonika - 21.09.1989
Siim Avango – bass - 18.05.1989
Caspar Salo – trummid - 29.08.1988

Sander Mölder – multiinstrumentalist ja helilooja - 17.03.1987

Muud huvitavat

Seotud videod

Faun Racket - Melody Lane
Faun Racket - Melody Lane

Artist: Faun Racket

Lugu: Melody Lane

Album: Enter Projector

Aasta: 2015

Režissöör: Talis Paide & Andres Lõo

State of Zoe - Can't Reach You
State of Zoe - Can't Reach You

Artist: State of Zoe

Lugu: Can't Reach You

Album: Mind(Part I) EP

Aasta: 2012

Režissöör: Joosep Kask & Indrek Kasesalu