Jessie J

17.märtsil 2023 avaldasid Jessie J ja Louis York ühise singli "Heaven Bound".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 10.02.2014 - 20:43
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 17.03.2023 - 18:41
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Jessie J on inglise laulja ja laulukirjutaja. Pärisnime Jessica Ellen Cornish kandev londonlanna on sündinud 27.märtsil 1988 ning tal on kaks vanemat õde. Ta on lõpetanud 2006 aastal spetsiaalse artistide ja meediakooli BRIT School ning temaga koos lõpetasid tänaseks tuntud lauljad Adele ja Leona Lewis.

Samal aastal tuli plaadileping Gut Recordsiga ning Jessie edukus laulukirjutajana viis ta Sony tiiva alla. 2008 aastal osales Jessie J soojendajana Cyndi Lauper UK tuuril, kus koos esitatti viimase hitti "Girls Just Want To Have Fun". Jessie on kirjutanud laulusõnu sellistele artistidele nagu Chris Brown ja Miley Cyrus ning laulnud tausta Christina Aguilerale.

Noorel lauljal pole küll elu ladusalt kulgenud. Jessie J tunnistas, et pärast teismelise-eas läbi elatud insulti kartis ta väga, et ei saa enam kunagi käia. Toona 18-aastane noor naine oli mures, et tema vasak kehapool võib jäädagi halvatuks. Osalt on just seesama hirm lauljatari edu saavutamisel kannustanud. ''Kirjutasin just alla lepingule Sonyga. Tulin Ameerikast tagasi, istusin haiglas ja mõtlesin: ''Woah, pea nüüd kinni. Miks mul insult oli? ''

Kuigi Jessie J alustas oma debüütalbumi salvestamist juba 2005 aastal, sai see lõpetatud alles 19.jaanuariks 2011 ning valmis tänu Universal Republicule. Põhiproduktsioon jäi aastasse 2010 ning osalesid Dr. Luke, Toby Gad ja K-Gee.

Jessie J saavutas tuntuse debüütsingliga "Do It Like a Dude", mis jõudis Suurbritannia singlite edetabelis teisele kohale. Singel ilmus 18.novembril 2010. Teine singel "Price Tag" tuli välja 30.jaanuaril 2011 ning oli kohe UK #1. Singel tõi lauljatarile rahvusvahelise tuntuse ning juhtis edetabeleid 19 riigis. "Price Tag", milles lõi kaasa USA räppa B.o.B, oli ka Jessie J albumi avalooks.

Jessie J debüütalbum "Who You Are" ilmus 25.veebruaril 2011 ning sellel kõlas 13 lugu. Album jõudis UK plaadiedetabelis kohale #2, kõrged kohad olid veel Iirimaal, Austraalias, Taanis ja Kanadas. USAs jõudis plaat 11-le kohale. 31.märtsist kuni 9.aprillini toimus 7 UK linnas "Stand Up Tour".

27.mail 2011 ilmus singel "Nobody's Perfect", mis jõudis UK edetabelis #9 kohale. Jessie J lõi kaasa BBC One'i talendisaates "The Voice" osalejate treenerina. "Ma armastan seda aega, mis ma "The Voice'is" veetsin ja ma loodan, et kõik nägid seda, kui kirglikult ma sellesse suhtun," ütles Jessie J. Lugu "Nobody's Perfect" esitati koos saates osalejaga Vince Kidd.

Juunis 2011 vigastas Jessie J end ühes lauluproovis kui ta komistas ja lavalt alla kukkus. Esmalt arvas ta, et tegemist on lihtsalt sidemete rebestusega. Röntgen tuvastas aga luumurru ja seda lausa kahest kohast. Oma viimase show andis ta kipsis ning karkudel ja oli sunnitud sügisesest Katy Perry tuuril osalemisest loobuma. Peale operatsiooni kurvastas staar: ''Ma ei saa mitte kunagi enam kõrgeid kontsi kanda.''

26.augustil 2011 anti välja singel "Who's Laughing Now", mis ei olnud kõige parem valik. Järgnes singel "Domino", millest sai Jessie J kõige edukam USA singel, jõudes Billboard edetabeli kuuendale kohale. Singel pärines albumi "Who You Are" Platinum Editionilt, mis ilmus 14.novembril 2011.

Jessie J tegi oktoobris 2011 Glasgow's toimunud MOBO auhinnagalal puhta töö, võttes auhinna neljas kategoorias: Parim UK artist, Uustulnuk, Parim album, Parim laul. Lisaks võitis ta BBC's Sound of 2011 auhinna ja briti muusikaauhinna kategoorias Critics' Choice. 2012 aastal võitis ta lisaks MOBO auhinna parima briti naisartisti kategoorias.

17.oktoobril 2011 algas "Heartbeat Tour", mille käigus andis Jessie J üle maailma 50 kontserti. Tuur lõppes 27.juunil 2012. Kontsertbändis mängisid kitarrist Lewie Allen, trummidel Jonathan 'Ginger' Hamilton, klahvpillidel Hannah Vasanth, bassil Phil Simmonds ning tausta laulsid Phebe Edwards ja Cherrice Voncelle.

13.novembril 2011 jõudis müügile järgmine UK singel "Who You Are", mis oli keskmise tempoga r/b suunitlusega poprock ballaad. Kriitikute poolt peeti seda albumi kõrghetkeks. Paraku jäi UK edetabeli kohaks #8. Emil Nava lavastatud muusikavideo oli inspireeritud Sinéad O'Connor loost "Nothing Compares 2 U."

4.detsembril 2011 avaldasid Jessie J ja James Morrison ühise singli "Up" viimase albumilt "The Awakening".

7.mail 2012 tuli seitsmes albumi singel “LaserLight” koos prantsuse mega-dj-ga David Guetta. Eksklusiivne muusikavideo avaldati VEVOs 10.aprillil.

12.augustil 2012 esines Jessie J Londoni Olümpiamängude lõputseremoonial, esitades oma lugu “Price Tag” Rolls Royce’ga ümber staadioniringi sõites. Lisaks esitas ta koos Tinie Tempah’iga tolle hiti "Written in the Stars" ja lisaks koos Taio Cruz’iga Bee Gees kaveri "You Should Be Dancing". Kõrghetk oli aga Queeni megahiti "We Will Rock You" esitus koos Brian May ja Roger Tayloriga.

21.novembril 2012 ilmus singel "Silver Lining (Crazy ‘Bout You)". Lihtsa klaverisaatega loo on kirjutanud Diane Warren ning peateemana kõlas see filmis "Silver Linings Playbook", kus mängivad Bradley Cooper, Jennifer Lawrence ja Robert Di Niro. Jessie J osales veel briti laulukirjutaja Daley debüütsinglil "Remember Me".

Tähistamaks oma 25. sünnipäeva, vahetas Jessie J märtsis 2013 oma õlgadeni ulatuvad süsimustad juuksed blondi poisipea vastu. Jessie J lasi juuksed maha lõigata otse-eetris ning see temp aitas koguda raha heategevuseks "Comic Relief".

Jessie J avaldas 26.mail 2013 video loole ''Wild'', mis on valminud koostöös Big Seani ja Dizzee Rascaliga. ''Wild'' oli esimene singel tema järgmiselt albumilt. 25.maill 2013 alustas Jessie J oma teise albumi tuuri “Nice to Meet You Tour“, mis kestis 29.septembrini.

5.augustil 2013 esitleti Suurbritannia raadiojaamas Capital FM teist singlit ''It’s My Party''. Muusikavideo kohta ütles lauljatar: ''Põhiliselt ma lihtsalt pidutsen seal videos. Kolm erinevat pidu, mille ma muudan üheks suureks peoks.'' Ta jätkas: ''Selles videos on mõningad mu parimad sõbrad. See on lõbus video, kus ma olen lihtsalt totakas. Seal saab palju nalja.''

23.septembril 2013 andis Jessie J välja teise albumi ''Alive'', millel kõlas 13 lugu. Lisaks juba ilmunud singlitele “Wild” ja “It’s My Party“ kõlas siin UK ühes saapareklaami kampaanias osalenud “Sexy Lady”, ameerika-mehhiko räppariga Becky G-ga koos “Excuse My Rude“ ning “Conquer the World” koos r/b staariga Brandy. UK edetabelis oli album #3, Iirimaal #6 ja Austraalias #7. Albumi lugu ''Magnetic'' kõlas 21.augustil 2013 linastunud filmis ''The Mortal Instruments: City of Bones''.

Novembris 2013 tõmbas blondi poisipeaga lauljatar selga kauni trikoo ning tantsis kolmanda singli ''Thunder'' muusikavideos ihuüksi koos auto ja äikesega. Video lavastas Emil Nava ja see avaldati 20.novembril VEVOs.

Jaanuaris 2014 loobus Jessie J osalemast Robin Thicke USA-tuuril ning teatas 9.jaanuaril, et on salvestamas albumit ''Alive'' USA turule ning on kirjutanud 5 uut laulu. Lauljatar kandis taas poolpikki sirgeid musti juukseid.

Jessie J ja Robin Thicke osalesid ameeriklase DJ Cassidy debüütsinglil ''Calling All Hearts'', mis ilmus 18.veebruaril 2014. Videot esitleti VEVOs 4.märtsil.

Jessie J lõi kaasa Dizzee Rascal singlil “We Don’t Play Around”, mille video avaldati 10.aprillil 2014.

29.juulil avaldati singel “Bang Bang” koos Ariana Grande ja Nicki Minaj'ga. Järgmine singel "Burning Up" tuli 23.septembril koos räppariga 2 Chainz.

Jessie J kolmas album “Sweet Talker" ilmus 10.oktoobril 2014, produtsentideks Tricky, The-Dream, Diplo, 2 Chainz, Max Martin ja Ammo. Plaadil kõlab 12 lugu. "Naiselik enesekindlus, lahkuminekud, armumine, kurbus, viha - kõik see, mida sa eeldad, et sa pead naisena läbi elama, on minu plaadil," kirjeldab ta ise.

10.detsembril 2014 tuli VEVOs Jessie J “Masterpiece” muusikavideo, lavastajaks Tabitha Denholm. Lisaks kõlab lugu “Stronger” kogumikul “Finding Neverland (Songs from the Broadway Musical)“.

10.mail 2015 ilmus Jessie J singel “Flashlight”, mis on peateemaks 15.mail esilinastumud Ameerika muusikakomöödias "Pitch Perfect 2". Loo muusikavideo avaldati 23.aprillil. Juulis tuli järgmise singlina “Ain’t Been Done”.

30.oktoobril 2015 tuli kogumikalbum "We Love Disney", kus Jessie J esituses kõlab "Part of Your World" (filmist "The Little Mermaid").

22.juulil 2016 Ameerikas müügile jõudnud 3D animafilmis "Ice Age: Collision Course" kõlab Jessie J originaallugu “My Superstar“.

2.detsembril ilmus Jessie J digisingel “Can’t Take My Eyes Off You”, mis on 1967.a Frankie Valli’s kaver. Lugu kõlab Makeup Forever kampaanias “#iamanartist“ ning video valmistas Rankin.

10.augustil 2017 esitles lauljatar uut singlit "Real Deal", mille produtseeris DJ Camper.

15.septembril tuli välja Jessie J uus lugu "Think About That" koos muusikavideoga ning 6.oktoobril avaldas ta loo "Not My Ex".

17.novembril avaldas Jessie J singli "Queen".

8.veebruaril ilmunud "Fifty Shades Freed" soundtrackil kõlas Jessie J lugu "I Got You (I Feel Good)".

Aprillis 2018 sai Jessiest esimene välisartist, kellel paluti osaleda Hiina telekonkursil "Singer". Briti staar võitis profilauljate võistluse ülekaalukalt: tema poolt hääletas 48% helistajatest.

Jessie J avaldas oma uue albumi neljas jaos: "R.EALISATIONS" ilmus 22.mail, "O.BSESSIONS" 23.mail, "S.EX" 24.mail ja "E.MPOWERMENT" 25.mail. Igal EP-l kõlab 4 lugu, kokku 16.

6.juunil avaldas Jessie J "Not My Ex" muusikavideo, kus osaleb ka Heartbeats. 24.augustil tuli välja singlina "Love Will Save The World".

25.oktoobril üllatas lauljatar jõulualbumiga “This Christmas Day”.

Jessie J laulab 26.aprillil 2019 ilmunud Don Diablo singlil "Brave". Muusikavideot esitleti 8.mail.

Jessie J andis 22.novembril välja singli "One More Try" .

18.detsembril 2020 avaldasid Jessie J ja Mike Posner singli "Weaponry".

11.juunil ilmus Jessie J uus singel "I Want Love". Loost valmis 23.juuliks twocolors remix, kus kaasa lööb veel Billy Porter.

17.märtsil 2023 avaldasid Jessie J ja Louis York ühise singli "Heaven Bound".

Faktid

Pärisnim: Jessica Ellen Cornish
Sünniaeg: 27.märts 1988
Sünnikoht: Chadwell Heath, Essex, Inglismaa
Pikkus: 175cm

Muud huvitavat