Sounds of September

12.oktoobril oli bänd Kidrakuuri laval, esitades oma lugusid tavapärasest mahedamas võtmes.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.02.2014 - 11:24
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.10.2023 - 08:50
Eesti artist, Ansambel, Rock

Sounds of September on alternatiivbänd, kelle mitmekihilised arranþeeringud ja täpne kokkumäng kõlavad vähemalt sama meeliülendavalt kui septembrikuine lehtede sahin. Neljaliikmeline alternatiiv-rockbänd alustas tegevust 2012 aasta lõpus Tallinnas ning solistiks oli Mihkel Ratt. Pillimeesteks on Alan Urva (kitarr), Rauno-Marko Murakas (bass) ja Silver Ulvik (trummid). Vaated muusikale viisid Mihkli bändist eemale.

Veebruaris 2013 liitus bändiga Superstaarisaatest võrsunud karismaatiline energiast pakatav laulja Teele Viira. Teele ütleb, et talle meeldibki rohkem laulda bändis kui olla sooloartist. "Bändis tegutsevad kõik ühtse eesmärgi nimel ja sealt tuleb tugevam energia kui üksi asju tehes."

Esimene kontsert anti 22.veebruaril 2013 Tallinnas klubis Von Krahl. 30.aprillil 2013 esitleti Nõmme Kultuurikeskuses esimest ametlikku singlit "Life is a Journey" ent kokku oldi valmis kirjutatud juba 10 lugu. Kevadised ülesastumised olid veel klubides Rockstars ja Hollywood. 15.augustil osaleti Tallinnas Kloostri rockil.

5.-8.septembril toimus edukas Eesti tuur "Back to school" koos ansambliga The Princes, mille raames sõideti läbi suuremad linnad spetsiaalselt selleks ehitatud rekka laval. 15.oktoobril 2013 esitles Sounds of September oma uut singlit "D.N.B." Helsinkis klubis Liberte. "Lugu D.N.B. on inspireeritud Amy Winehousest ning räägib suurte artistide kummardamisest ja nendega seotud erinevatest valepiltidest mis fännidele luuakse", rääkis Teele.

25.novembril 2013 tegi bänd oma debüüdi Rock Cafes, osaledes Gunnar Grapsi mälestuskontserdil. 12.detsembril 2013 avaldati kolmas singel "Hurricane". 28.detsembril esineti aasta kõige rajumal kontserdil Sinilinnus koos bändiga The Princes ja soomlastega Face of Good.

21.veebruaril 2014 toimus Von Krahli baaris bändi esimese sünnipäeva tähistamine ja singli "Hurricane" esitlus. 15.märtsil 2014 esineti Tallinnas Rock Cafés Radio Mania 12. sünnipäeval, kus Raadio Mania andis bändile "Aasta Rock üllataja" tiitli.

Aprillis 2014 lahkus ansambelist solist Teele Viira ning bändi trummariks tuli alates septembrist Sven Seinpere bändist Freelancer.

Sounds of September avaldas 29.septembril 2014 soundcloudis esimese eestikeelse singli, milleks on "Linn on Minu". Tegemist on samanimelise loo kaveriga, mille sõnade ja viisi autoriteks on Epp Kõiv ja Kaarel Rundu.

9.detsembril 2014 tuli bändilt soundcloudis värskenduskuuri läbi teinud singel "Dangerous Sin".

Sounds of September oli 7.mail Tallinna Lauluväljaku sammassaalis toimunud Peda Folk 2015 üheks esinejaks.

8.juunil 2015 valmis bändil muusikavideo loole "Miracle". Loo sõnad kirjutasid Urmeli Niit ning Mari-Liis Aljas ja viisi Alan Urva.

5.novembril postitas Sounds of September soundcloudi värske loo "Karma".

11-loolise omanimelise albumi esitlustuur algas 18.märtsil 2016 Narvast.

11.märtsil esinesid Tallinna rockiklubis F.U.B.A.R Sounds Of September, Mad Morality ja The White High.

25.aprillil 2018 anti välja singel "Muse".

Sounds of September tegi ilma üleeuroopalisel bändide konkursil FemME Battles 2018. Tegemist on Hollandi festivali FemME (Female Metal Event) korraldatud võistlusega bändidele, mis toetab ja tõstab esile naisi rokkmuusikas. Konkursi finaal toimus 16.juunil Hollandi linnas Eindhoven, klubis Popei. Esikoha võitnud Sounds of September saab võimaluse esineda sügisel toimuval FemME 2018 festivalil ning lühialbumi (EP) salvestuse, mix-masteri ning plaadi reklaami kohaliku stuudio poolt.

11.oktoobril 2018 andis Hollandi plaadifirma Painted Bass Records välja Sounds of Septemberi EP “Love Evolution”. Tegemist on bändi esimese rahvusvahelise albumiga. Isutekitajaks tulevase EP pealt avalikustas Sounds of September singli “Unfold”. “Meil on olnud väga tegus suvi, et kirjutada, salvestada ning viimistleda lood värske EP jaoks,” räägib bändi solist Mari-Liis Aljas. “On suur au, kui sinu muusikat tunnustatakse ning märgatakse. Plaadileping hollandlastega on oluline samm edasi Sounds of Septemberi arengus.”

4.juulil 2020 esines Sounds of September Vana-Vigalas suvefestivalil Hard Rock Laager ning on andnud üksikuid kontserte kolme aasta jooksul.

22.augustil 2023 tuli välja Sounds of September uus singel "Mr. Know it All" koos muusikavideoga. Loo autoriteks olid Mari-Liis Urva, Alan Urva, Rauno-Marko Murakas.

12.oktoobril oli bänd Kidrakuuri laval, esitades oma lugusid tavapärasest mahedamas võtmes.

Faktid

Koosseis: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Mari-Liis Urva (Aljas) - laul - 15.09.1989
Alan Urva – kitarr – 26.05.1985
Rauno-Marko Murakas – bass – 26.06.1993
Ian Mikael Kirss – trummid - 07.03.1989
Laur Lindmäe - taustalaul, kaasprodutsent

Muud huvitavat

Seotud videod

Sounds Of September - Mr. Know it All
Sounds Of September - Mr. Know it All

Artist: Sounds Of September

Lugu: Mr. Know it All

Aasta: 2023

Sounds of September - Miracle
Sounds of September - Miracle

Artist: Sounds of September

Lugu: Miracle

Aasta: 2015