The Princes

20.augustil 2017 anti Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva puhul välja uus singel "Ready to Go", mille autoriks Valdur Viiklepp. Lugu räägib armastusest ja sõprusest, mis peab vastu ajaproovile ja annab jõudu üheskoos edasi minna ning mõistagi ka kodumaa-armastusest.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.02.2014 - 01:48
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 21.08.2017 - 08:53
Eesti artist, Ansambel, Rock

The Princes on 2011. aastal ametlikult alguse saanud psühhedeelset muusikat viljelev progerokk bänd. Enda muusikat iseloomustavad nad nii: tunded, hingestatus, ambitisoonid, väljakutsuv, edev, suurejooneline.

Ansambli loojateks olid trummar Jaagup Tormis ja laulja Edward Krimm. Jaagup Tormis on teadupärast helilooja Veljo Tormise pojapoeg ning mänginud trumme bändides Recycle Bin, Pedigree ning Sinine. Edward Krimm on kontratenor, kes õppinud ooperilaulu nii Otsakoolis kui Muusikaakadeemias.

Meenutab Edward: "Aastal 2008 tahtis Jaagup minuga koos bändi hakata tegema, pakkudes välja, et võiks coverdada Dream Theater`it, looks oli "As I am". Jaagup õppis sel hetkel Otsa koolis, kus kaasas ettevõtmisesse ka kaks andekat koolikaaslast. Saimegi siis neljakesi kokku ja tegime oma esimese proovi. Sealt tekkis minul ka see esmane õhin ja vau-efekt bändi teha. Hakkasin genereerima bändile nimesid välja, mis oleks lahedad, grandioossed ja kuninglikud ja kuidagi tuli kokkuvõtlik THE PRINCES. Sel hetkel jäi kahjuks sellise bändi tegemine sinnapaika. Aastal 2009 aga võtsin Jaagupiga uuesti ühendust, et mis ta arvab paarist loo ideest. Avalikkuse ette aga tulime ametlikult alles 2011. aastal."

Meenutab Jaagup: "Esimene kokkupuude muusikaga oli mul ilmselt juba vaid mõned päevad pärast sündi, aga mis puutub muusika tegemisse, siis alustasin klavessiini õpingutega vist viieaastaselt, aga see pill jättis mu suhteliselt külmaks ning aasta pärast vahetasin selle klaveri vastu, mida sai õpitud kuus aastat, aga ega ka see pill ei pakkunud mulle piisavalt huvi ning 12-aastaselt võtsin kätte pulgad, millele järgnes juba 13-aastaselt esimene bänd (Recycle Bin), kus alustasin suuremat müra tegemist ja trummide kolistamist aastal 1999. Jätan meeleldi suurema muusika kirjutamise inimestele, kes sellel alal produktiivsemad ehk praegusel hetkel on meil selleks Edward. Kuna The Princes ei piiritle oma muusikastiili, siis inspiratsiooni saab ammutada väga laialt muusikapõllult. Mind inspireerib kõik hea ja omapärane muusika."

Ning Edward: "Heliloomise puhul on kogu mu tegevus lihtsalt fantaasia! Meid inspireerib kõik ümbritsev, ning see ei pea isegi vaid üksnes muusika olema!! Esimene reaalne The Princes demo oli " Fly away far away" – seda esitame hetkel veelgi oma kontsertidel meelsasti. Ühtekuuluvustunne peab ansamblil olema. Minu jaoks on see grupeering kui perekond. Me kraakleme, me armastame üksteist. Me oleme kõik ikkagi ju isiksused omaette. Aga tuleviku nimel peavad sihid muusikas kattuma! Nii toimib bänd kõige paremini!"

Ansamblis sai segatud isikuliselt põnev koosseis, sest kõik liikmed olid varem teada-tuntud tegijad. Ansambli Aides ridadest tulid bändi basskitarrist Kostja Tsõbulevski ja kitarrist Taavi Paomets ning teine basskitarrist Madis Viksi. Mõned proovid ja koosviibimised viisid kiiresti stuudiosse ning 11.jaanuaril 2011 anti välja The Princes "Birth" EP. Avaldatud nelja loo mõte oli tutvustada tegutsema hakkava bändi algloomingut, et saada veidi vastukaja tuleviku potentsiaalselt kuulajaskonnalt. Esiklugu "Out of the Closet" oli Raadio 2 nädala demo.

The Princes esimene live oli klubis Korter 27.mail 2011. Oma EP-lt avaldati kõik neli lugu netisinglitena 2011 aastal ja need olid "Please Don`t Cry", "Stop This War" ja "Colours". Viimasega koos tuli veel lugu "Alice in Wonderland". 30.juulil esines The Princes Kohilas üritusel Kaparock 2011. Uuem lugu "Tears of God" tuli välja 20.septembril 2011.


30.septembril 2011 esineti Rock Cafes koos bändidega Vaiko Eplik ja Eliit, Airship ning Dramamama ja soomlaste Von Hertzen Brothers. The Princes esines Tallinn Music Week 2012 raames kahe kontserdiga - 30.märtsil kohvikus "Must Puudel" ja 31.märtsil RockCafe.

29.mail 2012 anti teada uues liikmest Valdur Viiklepp, kes asus mängima basskitarri Madis Viksi ja Konstantin Tsõbulevski asemele. Valdur Viiklepp on lõpetanud Vanalinna Hariduskolleegiumi ning laulnud sealses kooris, lisaks õppinud muusikakoolis klassikalist kitarri. Esimesed ülesastumised uues koosseisus olid juunis Werro ja Kapa rockidel. 22.septembril 2012 esineti klubis Tapper koos bändidega Merwis ja Liqui Fuzz. Uue loona oli kavas "Fly Away Far Away".

1.märtsil 2013 tuli bändi kuues internetis ilmunud üllitis "Money". "Uus lugu sisaldab endas elemente muusikastiilidest nagu tðaarlston, Broadway Big Band, bluusrokk ja progerokk", kommenteerib loo autor ja bändi laulja Edward Krimm. Eesti publikule käidi end uue looga 20.märtsil näitamas saates ETV Terevisioon.

2.aprillil 2013 kuulutati välja konkurss Taavi Paometsa asemele uue kitarristi leidmiseks. 5.mail liituski nendega Kaur Garðnek, kes tuntud kitarristina bändidest Kreatiivmootor ja Muschraum. Tallinna Muusikakeskkooli haridusega noormehe isa on helilooja ja klahvpillimängija Igor Garðnek. 1.juunil esineti Rock Cafes koos bändidega Von Hertzen Brothers ja Elephants from Neptune.

7.augustil 2013 avas The Princes oma ametliku kodulehe http://www.theprincesband.com/

5.-8.septembril toimus edukas Eesti tuur "Back to school" koos ansambliga Sounds of September, mille raames sõideti läbi suuremad linnad spetsiaalselt selleks ehitatud rekka laval.

28.märtsil 2014 esines The Princes Tallinn Music Week raames Protest Kohvikklubis.

26.septembril 2014 avaldati soundcloudis ballaad "Please don’t cry ".

27.aprillil 2015 esitles The Princes ETV Terevisioonis uut singlit "I want to be famous".

14.maist kuni 29.juunini kogus ansambel Hooandjas toetust debüütalbumi avaldamiseks. Album sisaldab 11 lugu (kokku ca 50 min), mis liiguvad eri þanrimõjutuste vahel. Kõlapildi detailide eest hoolitses Joonas Murand, lõppviimistluse eest Siim Mäesalu, kujundusega tegelesid fotograaf Heikki Leis ja disainer Mauno Meesit. Plaadilt leiab nii progressiivsemat rockmuusikat ja metalseid kõlasid kui ka viiteid psühhedeelsele popile, bluesile, rock'n'rollile, glam rockile ja ooperile.

The Princes debüütalbum "Stars" jõudis alates 4.novembrist Bandcampi ja teistele digiplatvormidele ning peatselt ka füüsilisel kujul poelettidele. Elavas esituses sai seda muusikat kuulata esitluskontserdil 12.novembril Tallinnas Von Krahlis.

The Princes tegi etteaste Terevisioonis 24.novembril ning 26.novembril toimus plaadiesitlus Tartus Genialistide Klubis.

The Princes esines 1.aprillil 2016 Tallinn Music Week raames Raadio 2 esitlusel Von Krahlis.

11.mail esines ansambel ETV Terevisioonis. Ettekandmisele tulid laulud "Tears Of God" ja "Falling Stars".

The Princes oli soojendusesinejaks 5.juunil 2016 Tallinna lauluväljakul rokkmuusika legendaarseimale bändile Queen.

20.augustil 2017 anti Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva puhul välja uus singel "Ready to Go", mille autoriks Valdur Viiklepp. Lugu räägib armastusest ja sõprusest, mis peab vastu ajaproovile ja annab jõudu üheskoos edasi minna ning mõistagi ka kodumaa-armastusest.

Faktid

The Princes on : (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Edward Krimm – laul, klaver, klahvpillid – 26.12.1984
Jaagup Tormis – trummid, taustalaul - 25.07.1985
Valdur Viiklepp – basskitarr, taustalaul – 08.12.1983
Kaur Garðnek – soolokitarr – 27.11.1983

Muud huvitavat