Epoche

8.veebruaril 2016 anti välja digisingel "World Goodbye".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.02.2014 - 12:28
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.04.2017 - 12:15
Eesti artist, Ansambel, Rock

Epoche on kodumaine rockansambel, milles segunevad meloodiline naisvokaal, dünaamilised biidid ja iseloomuga riffid. Eesti muusika hästihoitud saladus, mis väljendub laulja ja lugudekirjutaja Kai Anni popi ja elektroonikaga segatud tugeva roki äärega omaloomingus.

Püsimatu hingega Kai asus pärast Raplas kooli lõpetamist 2004. aastal elama Tallinnasse, kuna kõik toimetamised ja tegemised kandusid sinna üle. Kai Anni ning tema õed Triin ja Mai on Thea Paluoja käe all laulmist õppinud, Triin laulnud aastaid koos Blackyga. Nende noorem vend Madis tegutseb trummarina raskemuusika kollektiivis Past Eye. Järvakandi metsade vahelt pärit Kai räägib ise: "Oma muusikapisiku olen kindlasti saanud perekonnast. Kodus mängisid vanemad alati kitarri või klaverit ning laulsid. Ja kui suviti vanaema juures käisin, lõbustas ta mind hilistel õhtutundidel lõõtsa mängides. Olen koos oma vanemate õdede Mai ja Triinuga koos musitseerinud. Tegime folkmuusikat ja käisime mitu aastat Viljandi Folgil esinemas."

Kai Anni ja kitarrist Margus Kaare on koos musitseerinud ning heliloomingut aretanud umbes 10 aastat. "Oleme teinud erinevaid projekte ning juba 2005. aastal alustasime tegelikult esimesi katsetusi Epoche nime all. Paar aastat nokitsesime täitsa omaette ning polnud nagu mõtteski, et võiks lavale ronida, kuid 2009 hakkasime erinevate koosseisudega kontserte andma," teab Kai. Võrratu etteaste oli neil 17.aprillil 2009 klubis Rockstars, kui bassi mängis Triin Anni ja trumme Priit Mägi. Samal aastal tulid digisinglid "Forgotten Time" ja "Humanlike", mille autorid Margus Kaare ja Kai Anni. Bänd avas kodulehe http://epochemusic.com/

2011 sügisel sai kokku koosseis. Peale Kai Anni on bändis neli tõeliselt ägedat meesliiget: kitarrist Margus Kaare, bassist Hando Jaksi (I Wear* Experiment), sündimängija Margus Tammela (Under Marie) ja trummar Kristjan Oden (Winny Puhh). Uue koosseisu esimene live oli 27.aprillil 2012 klubis Rockstars.

26.oktoobril 2012 anti välja singel "6 Feet", mis sai positiivset vastukaja kuulajaskonnalt ning mida mängiti Eesti erinevates raadiojaamades. 10.11.2012 esineti Tartu Genialistide Klubis ning 28.novembril 2012 esitati uusi lugusid ETV Terevisioonis.

Epoche avaldas 14.märtsil 2013 järgmise singli "Masquerade". Bändi sõnul on tegemist ausa ja tugeva looga, mis sai valmis kirjutatud juba paari aasta eest, kuid vajas aega, et prooviruumis laagerduda ja paika loksuda. "Võrreldes eelmise singliga on uus lugu tunduvalt tempokam ning toob esile bändi loomingu positiivse ja elujõulise poole," iseloomustab Kai Anni ning lisab juurde, et Epoche on ansambel, mille muusikasse on segatud julgelt poppi ja elektroonikat.

Raadio 2 saatejuht Koit Raudsepp on arvanud bändist Epoche: "Aasta-aastalt on Epoche definitsioon rahvusvahelisest rockmuusikast saanud aina viimistletumaks ja täiuslikumaks ning lisaks on aeg-ajalt peetud esinemised ja vihased kontserdid teinud Epochest hetke ühe põnevama nime Esto underground rockis!"

Kai Anni: "Muusikaga on mul plaanid tõsised. Trügin edasi ja töötan selle nimel, et üks hetk ka kodumaa piiridest välja saada. See on vägagi reaalne, kuid selle nimel on vaja tugevalt tööd teha ja esmalt ennast kodupublikule nähtavaks teha. Ainult heast muusikast ja andekas olemisest kahjuks ei piisa. Vaja on ka ettevõtlikkust, head meeskonda, tugevat motivatsiooni, paksu nahka ja raudset tahet. Kui alla ei anna, on läbikukkumine välistatud. Kuna praegu on kogu mu looming ingliskeelne, siis mingi hetk tahan kindlasti teha muusikat emakeeles. Ma ei tea, kas see õnnestub ja kas see sobib mu ansambliga, eks näis."

Epoche astus üles 21.märtsil 2013 Tallinnas, kohvikus Sinilind, üritusel "Money & Masquerade" koos bändiga The Princes. 27.aprillil 2013 astuti üles Tallinnas klubis Rockstars koos Soome bändidega The Physicists ja RandomFly.

Edasi oli prioriteet tegeleda plaadi salvestamisega ning augustis esineti Viljandi festivalil Rock Ramp 2013. Viimane esinemine oli 30.11.2013 Kuressaare Kuursaalis.

27.mail 2014 avaldati singel "Noose". Laulja Kai Anni sõnul räägib singlilugu armastuse pahupoolest. "Pimesi armudes võime kaotada iseenda ja oma rajane. Emotsioonidesse ja ehitatud võltsmaailmadesse kinni jäädes toidame tihti vaid pelgalt illusioo, ning armastus võib muutuda poovaks silmuseks," ütles ta.

17.juunil 2014 ilmus EP "Heroine", kus kõlavad palad “Antimatter”, “Void”, “Hope to live another day” ja “Noose”. “See EP tähistab Epoche ja ka minu isikliku loomingu ühe ajajärgu lõppu ning uue algust. Nendes mitmetes aastates on olnud žanriliselt tonnide viisi tugevamat rokki. See aeg on olnud pikk õppeprotsess, mis oli vaja nüüd kokku tõmmata, et saaks edasi liikuda ja uusi muusikalisi territooriume avastada,” sõnas bändi lauljatar.

Epoche’d livekoosseisus oli võimalus näha 16.augustil Haapsalus, festivalil "Rock Nektar". Trummide taga oli nüüd Märt Tomson ning edaspidi sai bändist nelik.

3.oktoobril 2014 esineti Tallinnas, Kultuuriklubis Kelm. 1.novembril andis bänd kontserdi Tartus Feel Good music café's.

7.novembril 2014 andis eestikeelset dnb-muusikastiili viljelev Planeet välja uue singli "Tähevärav", kus teeb lauljana kaasa Kai Anni. Lisaks laulmisele kirjutas Kai ka "Täheväravale" sõnad. "Trummi ja bassiga varasemaid kokkupuuteid ei ole mul olnud, aga mul on siiralt hea meel, et sain koostöös Planeediga teha väga ägeda ja hea eestikeelse loo," rõõmustab lauljatar värske tantsulise singli üle.

15.jaanuaril 2015 ilmus Epoche singel "Rolling Stone", mille autorid on Kai Anni ja Margus Kaare. Lugu avas kuulajatele bändi elektroonilisema külje. Muusikavideo avaldati 12.veebruaril. Kevadel lisandusid bändi klahvpillidele ja taustalaulule Elis Loik ning basskitarril mängib Meelik Samel.

9.detsembril 2015 avaldati singel "Under My Skin", millele bänd ise video meisterdas. Tegemist on tumedama kõlapildiga popi ja elektroonika elemente sisaldava rokipalaga.

8.veebruaril 2016 anti välja digisingel "World Goodbye".

Faktid

Epoche on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Kai Anni – laul – 13.09.1985
Elis Loik - taustalaul, klahvpillid - 04.07.1994
Margus Kaare – kitarr – 23.11.1981
Meelik Samel – bass - 28.10.1991
Märt Tomson - trummid - 27.02.1990

Muud huvitavat

Seotud videod

Epoché - Rolling Stone
Epoché - Rolling Stone

Artist: Epoché

Lugu: Rolling Stone

Aasta: 2015

Režissöör: Mart Vares

Epoche - Under My Skin
Epoche - Under My Skin

Artist: Epoche

Lugu: Under My Skin

Aasta: 2015

Režissöör: Epoche