Clarity

12.septembril 2016 reliisiti raadiotele lugu "Uhhuu" ning 18.novembril "Valed".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 06.03.2014 - 15:34
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 13.01.2017 - 18:29
Eesti artist, Ansambel, Pop

Clarity on omaloomingulist eestikeelset pop-rocki viljelev bänd Tartust, mis varem kandis nime Gravity. Energia, hea rütm ja mõnus meeleolu on märksõnad, mis iseloomustavad ansambel Gravity etteastet kõige paremini.

Gravity sai alguse sõprade koosviibimisel 2010 a. jaanuaris Tartus. Alguses oli bänd nelja liikmeline – laulja Helari Looper, kitarrist Ragnar Viks, trummimees Lauri Land, basskitarrist Alo Pihlau. Sama aasta aprillis oli esimene väiksem esinemine oma sõpradele ja tuttavatele, kus kõlasid lood "Kõverpeeglis" ja "Halb lugu". Suvel liitus klahvpillimängija Rauno Looper ning järgmine avaldatud lugu oli "Vastutuult". 2011 aasta lõpu poole lahkusid bändist Alo Pihlau ja Helari Looper ning hakati uusi liikmeid otsima ning varsti mängis bassi Lars Lillo.

Lauljana liitus Viljandist pärit Lauri Antsov. Telesaate "Eesti otsib superstaari" lohutusvoorus konkurentsist langenud Lauri andis mais 2011 välja soolosingli "Öö on valge". Loo autoriteks olid Anti Teras ja Eric Kammiste. Salvestusel mängisid Antti Kammiste, Taaniel Kõmmus, Martin Petermann ja Eric Kammiste ning lugu sai salvestatud Türi kultuurimaja stuudios Siim Tõnissoni käe all.

25.augustil 2012 septembril ilmus Gravity esimene raadiosingel "Julgus kadunud" ja selle kirjutas Lauri Antsov. Lugu räägib tunnetest, mis peas ringlevad, kui poiss ei julge tüdrukule läheneda. Lugu sai popiks raadios Elmar.

30.oktoobril 2012 järgnes teine singel "Tüdruk", mis näitas bändi karmimat poolt. Loo kirjutas Lauri Antsov oma tüdrukule mõeldes. Lugu oli ka Raadio 2-he nädala Demo.

8.aprillil 2013 jõudis kuulajateni kolmas singel "Iga päev on elamiseks täna". Teksti autor on Oliver Sibolt, muusika Lauri Antsov. Salvestas ja miksis Remi Teras. 20.aprillil võisteldi Firmabänd 2013 finaalis Rock Cafes Tartu Kontsert esindajana. 29.aprillil 2013 esineti ETV Terevisioonis, kus esitati lood "Tüdruk" ja "Iga päev on elamiseks täna".

25.novembril 2013 avaldati neljas singel "Tormihoiatus".

Oma lühikese tegutsemise aja jooksul on esinetud koos mitmete Eesti tuntud ansamblitega nagu FIX, Singer Vinger, Shanon, Toe Tag, Smilers ja Sõpruse Puiestee.

Clarity

Peale koosseisu muutust jätkas ansambel uue nimega Clarity.
Koosseisu poolest võrreldes Gravityga on lahkunud trummar Lauri Land, tema asemel võttis koha endine bassimees Lars Lillo ning bassi taha astus Gravity helitehnik Karl Lomp. Klahvpille mängib Rivo Kikkul.

Esimene avalik ülesastumine oli 6.märtsil TV3 saates "Kolmeraudne", kus esitati vastvalminud singlit "Täna Öösel".

7.märtsil 2014 esineti Tallinnas Rock Cafes Naistepäeva kontserdil koos palavalt armastatud Smilersiga. 26.aprillil astus bänd üles Tartus Supilinna päevadel ning 1.augustil Võsu Rannafestil.

Clarity koosseisu lisandus Rait Herman ning lahkus Karl Lomp.

5.veebruaril 2016 oli raadio Elmaris loo "Päikesemaa" esmaesitlus, mis oli bändi unistuste albumi esimene singel.

12.septembril 2016 reliisiti raadiotele lugu "Uhhuu" ning 18.novembril "Valed".

Faktid

Clarity on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Lauri Antsov - laul, kitarr - 5.aprill 1990
Ragnar Viks – kitarr - 12.juuni 1984
Lars Lillo – trummid – 19.märts 1997
Rivo Kikkul - klahvpillid - 26.aprill 1988
Rait Herman - basskitarr - 5.veebruar

Muud huvitavat