Galvanic Elephants

2018 aasta veebruaris avaldas Taavi-Peeter Liiv EP "Vaeva nägemine". Lood on täpselt doseeritud, noot-noodi haaval paika seatud pop-pärlid, kus eksperimentaalsus ja julged kujundid kõnnivad kõrvuti selge struktuuri ja haaravate refräänidega.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.04.2014 - 15:24
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.03.2018 - 20:46
Eesti artist, Ansambel, Rock

Galvanic Elephants on alternatiivroki ansambel, kes segab oma muusikas julgelt elektroonilisi helisid ning kitarrimuusikale omaseid elemente. 2010 aasta augustis loodud bändi kuulusid algselt laulja Taavi-Peeter Liiv, kitarrist Kaido Paapstel, bassimees Gert Look ja trummar Mihkel Ronk.

Gert Look ja Kaido Paapstel olid klassikaaslased 11 aastat. Gert õppis klaverit, Kaido akordionit ja kitarri. Põhiline muusikategemine läks lahti kaheksandast klassist koos Black Sabbathi ja Motörheadi klaveritega. Koos trummar Mihkliga tehti Tallinnas pea viis aastat koos igasuguseid erinevaid projekte, nii hevi kui folgi sugemetega. Galvanic Elephants asus tegutsema Tartus kui enamus liikmeid taaralinnas tudeeris.

Galvanic Elephants esimene lugu "Rum Rumble" sai laiemalt kuuldavaks 3.detsembrist 2010 ning kogus Soundcloudis paari tunniga üle tuhande kuulamise. 20.jaanuaril 2011 tuli järgmine lugu "My Time to Get Out". Esimesel live’l esitati viis lugu Tartu Genialistide klubis ühe ägedaima Tartu üritustesarja "Ö Stuudio esitleb" raames. Ürituse plakat oli pilkupüüdev - keset ööd seisavad kaks viisakat tüüpi elevandi kujutisega paberkotid peas, kaugemal jookseb mööda valgustatud lumerada rohelise välikäimla poole porgandpaljas mees, samuti paberkott peas.

Ansambli "B side" EP esitlus toimus 3.juunil 2011 samuti Genklubis. Bänd esitas kaasahaaravaid lugusid agressiivsete kitarride, popilike süntide ja sõltuvusttekitavate meloodiatega. Viie looga miniplaadil kõlasid kahele varasemale loole veel "Thumbs down", "Moonstruck" ja "It's only cool to watch the rain through a window". Plaadi kujundas Mihkel Ronk, fotograafiks oli Hanna Samoson.

Hanna Samoson lavastatud muusikavideot loole "Moonstruck" esitleti Youtubes 20.juulil 2011. Efektne video lennutati otsemaid Eesti Top 7 edetabelisse, kus see püsis tervelt 11 nädalat.

Sügisel asuti Ö Stuudios taas salvestama ning 25.11.2011 avaldati lugu "Itch" ja 29.03.2012 "Numbers". Päev hiljem astuti üles Tallinn Music Weekil ning augustis 2012 Tartu muusikanädalal. 5.septembril 2012 esineti looga "A Night Out" ETV Terevisioonis.

2013 kevadel algasid muutused bändi koosseisus, lahkus trummar Mihkel Ronk ning teda asendas Oleg Ivanov (Vinnie On Mars). Klahvpillidele võeti lisaks Dirk Lloyd. 5.aprillil 2013 esineti Tallinn Music Weekil ning suvel anti edukas kontsert Positivus festivalil. Galvanic Elephants esinemised on tuntud oma energia ja aususe poolest. Koos on esinetud näiteks nii Islandi electro-pop ansambliga FM Belfast kui ka Kanada tuntud indie-bändiga Junior Boys.

29.aprillil 2014 ilmus internetis debüütalbum "Mosaic", mida valmistati pool aastat. Kui ansambli varasem looming oli pigem tantsuline ja otsekohene, siis album mõtlik ja mitmekihiline. Värske LP esimest singlit, pealkirjaga "Handshakes", sai alates 1.aprillist 2014 kuulata bändi Youtube’i ja Soundcloud’i kanalitelt.

"Valisime esimeseks singliks loo "Handshakes", kuna see on popi helipildiga ning peaks kuulajat hõlpsasti kaasa haarama, " ütles klahvpillimängija Dirk Lloyd. "Televisiooni negatiivsest kumast ja raadio lärmist rääkivat lüürikat saadab vastuoluliselt elektropopp kõlapilt," lisas Taavi-Peeter Liiv.

Plaadiesitluskontserdid toimusid 10.mail Tallinnas klubis Sinilind ja 16.mail Tartus Genialistide klubis. Füüsilisel kujul 9 looga album jõudis plaadipoodidesse mai alguses.

24.mail 2014 esines ansambel Tartus Indiefestil. 5.juulil 2014 osaleti Kilingi-Nõmme ilusa muusika festivalil Schilling.

Kolmas singel Galvanic Elephantsi kevadel ilmunud debüütalbumilt “Mosaic” oli “We Are Together”. Lugu inspireeris seltskonda Allfilmi inimesi jäädvustama pala ka liikuvasse pilti, mille tulemusena sai valmis video. “Mõnikord osade lugudega on nii, et sa kuulad seda ja see tekitab mingi seletamatu pakitsuse või äratundmise sinu sees ning see omakorda formuleerub piltideks. Seda lugu kuulates tekkis mingi keeruline emotsioonide rägastik, kus helge ja armas seguneb sarkasmiga. Meie eesmärk selle videoga oli seda tunnet edasi anda läbi inimestevahelise suhtluse. Kui sa vaatad, kuidas üks noor ilus graatsiline neiu teeb midagi julma, siis see tekitab mingit vastupandamatut uudishimu," selgitab reþissöör Helen Takkin.

Video lugu on inspireeritud 1989. aasta filmist “Heathers” ja räägib nelja tüdruku omavahelisest ebatervest suhtest, kus loo peategelane on veidi endasse sulgunud allajääja, kes üritab kuuluda gruppi ning imetleb grupi liidrit. Kahjuks käituvad aga teised neiud temaga kui mänguasjaga, kelle kiusamisega nad oma meelt lahutavad, ning meie peategelane seisab otsuse ees, kas astuda välja sellest armastuse-vihkamise suhtest ja jätta oma sõbrad seljataha või vaikselt edasi kannatada.

Galvanic Elephants ilmutas muusikavideo loole “We Are Together“ Youtube’is 8.juulil 2014. 2.augustil oldi laval Põlvas Intsikurmu Muusikafestivalil.

22.oktoobril 2014 avaldas Vilnius Temperature muusikavideo Galvanic Elephants loole "Pawns In A Line", mis võeti üles Tartus Toomemäel.

Galvanic Elephants esines 15.novembril Von Krahli teatrimaja 22-l sünnipäeval teatri uuenenud ruumides.

28.märtsil 2015 esineti Tallinn Music Week raames Positivus programmis kinos Sõprus.

Galvanic Elephants esines 17.juulil 2015 Lätis Salacgrivas toimuval Positivus Festivalil I Love You laval.

2018 aasta veebruaris avaldas Taavi-Peeter Liiv EP "Vaeva nägemine". Lood on täpselt doseeritud, noot-noodi haaval paika seatud pop-pärlid, kus eksperimentaalsus ja julged kujundid kõnnivad kõrvuti selge struktuuri ja haaravate refräänidega.

Faktid

Galvanic Elephants koosseis: (nimi/tegevus bändis/sünnipäev)
Taavi-Peeter Liiv – vokaal - 19.11.1991
Kaido Paapstel - kitarr – 08.04.1987
Gert Look - bass, sünt – 04.05.1987
Dirk Jonathon Lloyd – klahvpillid - 17.04.1976
Oleg Ivanov - trummid

Muud huvitavat

Seotud videod

Galvanic Elephants - We Are Together
Galvanic Elephants - We Are Together

Artist: Galvanic Elephants

Lugu: We Are Together

Album: Mosaic

Aasta: 2014

Reþissöör: Helen Takkin